22 Temmuz seçimlerinde bildiğim,duyduğum yöntemler-hileler

Genel & Güncel Konular

22 Temmuz seçimlerinde bildiğim,duyduğum yöntemler-hileler

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Ağu 25, 2007 12:16

Baştan söyleyeyim,benim görev yaptığım sandıkta ve aynı salonda ki diğer sandıkta bir hile yapılmadığını,YSK bilgileri ile karşılaştırdığımda gördüm.En azından benim bulunduğum salondaki sandıklardaki millet iradesi doğru olarak sonuçlara yansımış.

1.Öncelikle annemin çalıştığı zihinsel engelli okulu(ki velilerin tamamı AKP yanlısı)ndaki zihinsel engelli de denemeyecek,tamamen DELİ olan oy kullanma yaşındaki gençlerin bile parmaklarının boyalı olduğunu biliyorum.İçlerinde konuşabilenler nasıl AKP'ye oy verdiklerini de anlatıyorlar.
2.Çok iyi bir üyelik sistemi olan AKP(doğruya doğru)kendi üyesi olmadığına emin olduğu seçmenlerin pek çoğunun sandık seçmen listelerine yazılmamalarını sağladı.Öyle ki muhtarlıklardaki listelere yetişemeyen ya da adlarını bulamayan ama internette YSK'nın sayfasından hangi sandıkta oy vereceğini görüp rahatlayan vatandaşlar seçim günü sandık başına geldiklerinde sandık seçmen listesinde adları olmadığı için oy kullanamadılar.Ben de sandık başkanı olarak görev yaptığım sandıkta ne yazık ki böyle 2 vatandaşımızla karşılaştım.Bir tanesi internet çıktısını da getirmiş ama ne yazık ki oy kullandıramadım.Sonradan öğrendik ki YSK mükerrer kayıt oldukları gerekçesiyle 3 milyon seçmeni silmiş ki bu aslında 2002 seçimlerinde mükerrer oy kullanan malum görüşteki partinin minareyi çalıp kılıfı hazırladığının ispatıdır.Yani aslında mükerrer oy kullanan da onlardır.Fakat mükerrer oy olduğu iddia edilerek silinen,gazetelerin yazıp çizdiğine göre 3 milyon seçmen ise onlardan değildir.Bu konuda internette son 2 ayı taratarak yapılan tartışmayı okuyabilirsiniz.Hani "2002 seçimlerindeki ilan edilen seçmen sayısı ile 2007 seçimleri için ilan edilen seçmen sayısı arasında neden çok az fark var?"şeklindeki tartışma.
3.Kendi memleketim dahil olmak üzere tüm doğu ve güneydoğuda banka şubelerinde malum görüşteki siyasi partinin yüzbinlerce insana "kız ve erkek çocuklarına eğitim yardımı"adı altında milyonlarca YTL dağıtması.
4.Malum partinin ülkenin dörtbir yanında ne yazık ki AÇ olan vatandaşa kömür,un,şeker,çay dağıtması.
Bütün bunlar benim bizzat bildiğim ve sizlerle beraber duyduğum yöntemler ve hileler.

Bir de Yalçın Bayer'in yazısı ile ortaya çıkan sandık hileleri var.Özellikle elektronik ortam destekli hileler olduğu söyleniyor çünkü eldeki sandık tutanağı(resmi belge,sandık başkanı ve sandık görevlilerin oy sayımı neticesinde imzalayıp,sandık mührü ile mühürledikleri,kendilerine birer kopyasını aldıkları belge) ve YSK'nın sitesinde ilan edilen tutanaklar arasında çok ciddi farklar var.Şu an CHP(mecburen MHP)bu hile iddialarını yurt genelinde sandık sandık araştırıyor.
Aşağıya Yalçın Bayer'in bahsettiği ispatlanan sandık hilelerini yazıyorum.Onun yazılarından alıntılıyorum,araya kendi yorumlarımı ekleyeceğim:

1. BELGE:
İZMİR 2. BÖLGE'de KARŞIYAKA İLÇESİ'nin 1182, 1315, 2127, 2180, 2401, 3233 no'lu sandık tutanakları

1182 No’lu sandık: İP 4, CHP 203, HYP 6, ÖDP 2, GP 16, DP 9, MHP 28, AKP 2.

(YSK’nın bilgisayarına girdiği sonuçlarda AKP’nin oyu 2’den 8’e çıkartılmış.)

1315 No’lu sandık: İP 1, CHP 204, HYP 1, GP 2, DP 21, LDP 3, MHP 31, AKP 20.

(MHP’nin oyu 31’den 23’e; CHP’nin oyu 204’ten 201’e indirilmiş. Hiç oyu olmayan BTP 1 olmuş. İP’nin 1 oyu sıfırlanmış. HYP’nin 1 oyu 2’ye çıkmış. DP’nin 21 oyu 18’e düşürülmüş. Sandıkta hiç oyu olmayan ÖDP YSK’da 2 olmuş.)

2127 No’lu sandık: SP 1, İP 1, CHP 159, GP 17, DP 13, MHP 27, AKP 49, TKP 1, bağımsız 3.

(MHP’nin oyu 27’den sıfırlanmış.)

2180 No’lu sandık: SP 2, İP 1, CHP 131, HYP 4, ÖDP 3, GP 15, DP 5, LDP 12, MHP 50, AKP 1.

(YSK listesinde AKP’nin oyu 1’den 74’e çıkartılmış; CHP’nin oyu 131’den 94’e, MHP’nin oyu 50’den 30’a indirilmiş. GP’nin 15 olan oyu 6’ya düşürülmüş. HYP’nin 4 olan oyu 2 olmuş. İP’nin 1 olan oyu 2’ye yükseltilmiş. SP’nin 2 olan oyu 1’e düşürülmüş. BTP’nin 0 olan oyu 1’e yükselmiş. ATP’nin 0 olan oyu 1’e çıkarılmış. DP’nin 5 olan oyu 3’e indirilmiş. LDP’nin 12 olan oyu sıfırlanmış. GP’nin 15 olan oyu 6’ya indirilmiş.)

2401 No’lu sandık: ATP 2, BTP 2, İP 5, CHP 108, ÖDP 1, GP 15, DP 4, LDP 2, MHP 20, AKP 62, TKP 1, bağımsız 18.

(LDP’nin 2 oyu 1 olmuş; MHP’nin 20 oyu sıfırlanmış.)

3233 No’lu sandık: ATP 5, BTP 1, SP 7, İP 2, CHP 46, HYP 2, GP 23, DP 8, MHP 38, AKP 135, bağımsız 5.

(AKP’nin oyu 135’ten 145’e yükselirken; CHP’nin oyu 46’dan 38’e, ATP’nin oyu 5’ten 3’e düşmüş, BTP’nin oyu 1’den sıfırlanmış, İP’nin oyu da 2’den 1’e düşmüş.)

Yani bu durumda 6 sandıkta YSK kayıtlarına AKP’nin 89 oy fazla olarak geçerken, MHP 75, CHP 48 ve LDP de 13 eksik oy almış oluyor.

2. BELGE:
İZMİR 2. BÖLGE'de KARŞIYAKA İLÇESİ'nin 20 adet sandık tutanakları

2044 No'lu sandık: AKP 19'dan 55'e çıkarılmış.
2110 No'lu sandık; AKP 34'ten 57'ye çıkarılmış, CHP 141'den 123'e düşürülmüş.
2199 No'lu sandık: AKP 72'den 127'ye çıkarılmış, CHP 125'ten 10'a düşürülmüş.
2233 No'lu sandık: AKP 17'den 101'e çıkarılmış, CHP 185'den 77'ye düşürülmüş.
2282 No'lu sandık: AKP 17'den 118'e çıkarılmış, CHP 185'ten 90'a; MHP 32'den 21'e düşürülmüş.
2290 No'lu sandık: AKP 59'dan 69'a çıkarılmış; CHP 143'ten 111'e; MHP 34'den 30'a düşürülmüş.
2293 No'lu sandık: AKP 17'den 90'a çıkarılmış, CHP 183'ten 108'e düşürülmüş.
2297 No'lu sandık: AKP 50'den 78'e çıkarılmış; CHP 148'den 101'e düşürülmüş.
2345 No'lu sandık: MHP 42'den 4'e düşürülmüş.
2353 No'lu sandık: AKP 27'den 145'e çıkarılmış, CHP 164'ten 42'ye; MHP 22'den 16'ya düşürülmüş.
2359 No'lu sandık: AKP 68'den 105'e çıkarılmış.
2362 No'lu sandık: AKP 28'den 56'ya çıkarılmış; CHP 192'den 39'a; MHP 27'den 22'ye düşürülmüş.
2365 No'lu sandık: AKP 38'den 64'e çıkarılmış, CHP 175'ten 94'e; MHP 25'ten 13'e düşürülmüş.
2373 No'lu sandık; MHP 46'dan 10'a düşürülmüş.
2396 No'lu sandık: AKP 23'ten 134'e çıkartılmış, CHP 167'den 56'ya düşürülmüş.
3086 No'lu sandık; AKP 117'den 126'ya çıkarılmış, MHP 28'den 25'e düşürülmüş.
3109 No'lu sandık: AKP 135'ten 150'ye çıkarılmış, MHP 38'den 30'a düşürülmüş.
3182 No'lu sandık: AKP 92'den 162'ye çıkarılmış, MHP 33'ten 23'e düşürülmüş.
3195 No'lu sandık: AKP 66'dan 68'e çıkarılmış, CHP 110'dan 108'e düşürülmüş.
3269 No'lu sandık: AKP 102'den 150'ye çıkartılmış, MHP 35'ten 17'ye düşürülmüş.

Yani bu 20 sandıkta toplam 681 olan AKP oyu 1553 olarak YSK listelerinde değiştirilmiş.
11 sandık toplamında 1818 olan CHP oyu YSK listelerinde 844 olarak kadedilmiş.
11 sandık toplamında 362 oyu olan MHP,YSK listelerinde 210 oy olarak kaydedilmiş

3.BELGE:
İSTANBUL 1. BÖLGE-KADIKÖY'de yapılan sandık hilesi

CHP 9. sıra adayı olan Prof. Mustafa Zengin 300-350 oy ile milletvekili seçimini kaybetmiş.Oysa ki yapılan araştırmada bu ilçedeki sandıklarda da şöyle bir hile yapıldığı anlaşılıyor:

3325 sayılı sandık tutanağında CHP'ye verildiği görülen 94 oyun, birleştirme tutanağında 53'e indirildiğini ve indirilen oy sayısının, sandık tutanağında 71 olan AKP hanesine kaydırılarak 117 olarak yazıldığı.
3329 sayılı sandık tutanağında ise CHP'ye verilen 90 oyun tamamı birleştirme tutanağında İP'ye yazılarak, CHP'ye sıfır yazıldığı.
3338 sayılı sandıkta da aynı işlemin yapılarak 29 olan oyumuzun sıfırlanarak İP'ye 29 olarak kaydedildiğini.
4215 sayılı sandıkta 157 olan oyumuzun da İP sütununa 157 olarak kaydettiklerini.

Tabi sayın Bayer gibi bizler de İstanbul ve İzmir gibi Türkiye'nin göreceli olarak en iyi korunan ve sandık güvenliği en iyi olan illerinde açıkça böyle hileler yapıldıysa,yapılabildiyse doğu ve güneydoğuda ne hileler yapılabilmiş olabileceğini,hayır,yapıldığını varın siz düşünün.

3.BELGE:
24 AĞUSTOS 2007 tarihli HÜRRİYET GAZETESİ'nde YALÇIN BAYER'in köşesinde yer alan bir okur mektubu
Bu konuyu en ciddi takip eden gazeteci(ve belki de tek takip eden gazeteci)Yalçın Bayer olduğu için alıntıları hep ondan yapmak zorunda kalıyorum.

YSK'ya SEÇSİS projesi için uyarı: Seçmen kütüğüne yazılma skandalı

BURSA'da doğumumdan itibaren yasal ikametgahım olan evde oturuyorum. 22 Temmuz seçimlerinden önceki hemen tüm seçimlerde seçmen kütüğünde yer aldım ve oy kullandım.

Son seçimlerde ise ikametgahımda bir değişiklik olmadığı halde seçmen kütüğünden çıkartıldığım, oy kullandığım sandıktaki 200'e yakın kişiyle birlikte öğrendim. Bu kişilerden çoğu oy kullanmak için tatilini erteleyen kişilerdi. Bu olay sonrasında muhtara, muhtarlıkta kaydım olmasına rağmen neden kütükte olmadığımı yada kütükten çıkartıldığımı sordum. Topu ilçe seçim kuruluna attı. İlçe seçim'le konuştuğumda askıdan bahsedip 'itiraz etseydin' yollu beyanda bulunuldu.

Yasal durumu YSK sitesinden inceledim. YSK'nın 241 k. 140/1 örnek nolu gelegesinde 22.7.2007 tarihinde yapılacak XXIII. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde; SEÇSİS Projesi kapsamında güncelleştirilmek suretiyle kesinleştirilen ve daha sonra herhangi bir nedenle yeniden güncelleştirilen muhtarlık bölgesi askı listeleri kullanılacağı SEÇSİS Projesi kapsamında yürütülen çalışmalardan seçim tarihine kadar geçen sürede; seçmen yaşına gelmiş olanlar, ikametgahlarını değiştirilenlerin yazımı ile ölenler, askerde bulunanlar ve diğer nedenlerle oy kullanamayacak olanlar askıya çıkarılmak suretiyle güncelleştirme yapılacağı belirtilmiştir.

Yani seçmen listesinin askıya çıkmasının amacı daha önceki seçimlerde oy kullanmış ikametgahı dahi değişmeyenlerin kütüğe yazılması için değil SEÇSİS Projesi kapsamında yürütülen çalışmalardan seçim tarihine kadar geçen sürede; seçmen yaşına gelmiş olanlar, ikametgahlarını değiştirilenlerin yazımı ile ölenler, askerde bulunanlar ve diğer nedenlerle oy kullanamayacak olanların tespit edilerek listenin kesinleştirilmesi içindir.

298 sayılı Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunun 16 ve 20. maddelerinde il veya ilçe seçim çevresi içinde seçimin düzenle yürütülmesini sağlamak için gereken bütün tedbirleri almak ve seçim işlerini denetlemek il ve ilçe seçim kurullarının görev ve yetkisi içinde sayılmıştır.

Aynı yasanın 28. maddesinde belirtilen seçmen bilgisi yani veri muhtarlıkta mevcuttur. Yine yasanın 33. maddesine göre seçmen kütüğü; her dört yılda bir yeniden düzenlenir, sürekli bilgi toplama ve her iki yılda bir genel denetleme ile güncelleştirilir. Bu güncelleştirme Yüksek Seçim Kurulu'nun belirleyeceği kural ve yönteme uygun olarak toplanacak diğer belgelere dayanılarak, seçmen kütüğü kurulur ve güncelleştirilir, (Değişik: 27.10.1995 - 4125/3 Md.) Bu kanunun uygulanmasında herkes, nüfus kütüğünde yazılı bulunan doğduğu ay ve güne göre işleme tabi tutulur. Seçmene ait bilgi eksik ise bilgi tamamlanıncaya kadar seçmen, sandık seçmen listesine yazılmaz.

Şimdi benim bilgilerimde eksiklik olsa önceki seçimlerde de oy kullanamazdım. Eksiklik olmadığı halde beni seçmen kütüğünden çıkartanlar suç işlemiş olmuyor mu?

İşte o madde

MADDE 142- (Değişik: 17.5.1979 - 2234/1 Md.) Seçmen kütüğüne yazılmak hakkı olmayan bir seçmeni yazan veya yazılmak hakkı olan bir seçmeni yazmayan veya kütüğe yazılmış olup da silinmesi gereken seçmenin adını silmeyen veya silinmemesi gerektiği halde o seçmenin adını silenler bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Benim oy kullandığım sandıkta 200 kişi geri dönmüş diğer sandıklarda da durum farklı değil. Bu da mahallede kullanılan oy ve sandık düşünüldüğünde azımsanmayacak bir rakamdır.

Bence de bu seçim sonuçlarının mukayeseli olarak incelemeye alınması lazım bence.

KAYNAKLAR:
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ ... yazarid=42
17 Ağustos 2007 tarihli Yalçın Bayer yazısı

22 Ağustos 2007 tarihli Yalçın Bayer yazısı

24 Ağustos 2007 tarihli Yalçın Bayer yazısı

Sizler de çevrenizde seçimlerde olan biten çeşitli hileleri,yöntemleri bildiğiniz-duyduğunuz şekilde buraya yazın da öğrenelim.Bir daha ki seçimler de ne gibi önlemler alınabilir düşünelim.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen |Kuralsız| » Cmt Ağu 25, 2007 15:32

Bunlar Türkiye'ye hep ilkleri yaşattılar...

Bu da bir ilk...

Bu kadar şaibeli bir seçim yaşamamıştı Türkiye...

haber için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen cafersadık » Cmt Ağu 25, 2007 17:45

Seçimlerin sonucunda her iki oydan biri AKP’ye çıktı. Ama ben her iki kişiden birinin AKP’ye oy verdiğine asla ve asla inanmıyorum. İnanmama özgürlüğüne sahibim. Geride bıraktığımız seçimlerde AKP ve emperyalist mandacıları destekleyen, Türkiye’nin altını oyan cemaatleri ve medyayı her gün takip ediyorum. Yaşanan rezaletlerle ilgili tek bir satır yok. Zaten olmasını da beklemiyorum. Seçimlerde yaşanan ve Doğan medyasının da yazmak istemediği birkaç olayı yazmayı ve sizleri haberdar etmeyi uygun buldum.

1- Sinop’ta seçimden bir gün önce köylüye ve çiftçiye tarlalarını ipotek ederek, tohumluk, traktör ya da hayvan alımı için kredi veren bankaların bazı müdürleri köyleri tek tek arayıp köy muhtarlarını uyarmış. Demişler ki, “Bak muhtar, eğer köylüler AKP’ye oy vermezse bu istikrar devam etmez ve borçlarınız ikiye katlanır. Sen benim dostumsun, seni uyarmakta yarar görüyorum. Git köylülerle konuş AKP’ye oy atsınlar. Yoksa faizler ve döviz yükselir ve halleri harap olur!” Aynı yönde konuşmanın büyük şehirlerde kredi ile otomobil ve toplu konutlardan ev alanlara da yapıldığını duydum.

2- Her yerde olduğu gibi Ankara’da da AKP seçim büroları vatandaşların yoksul olmasını fırsat bildi ve oyları garantiye almak için sinsice bir plan uyguladı. Sandık başına gidecek vatandaşa “oyunu kullan, cep telefonu ile pusulada AKP’ye vurduğun mühürü göster 100 YTL vereceğiz” denildi. Sizce kaç kişi bu anlaşmaya uygun olarak oy verdi?

3- İstanbul’un gecekondu semtlerinden Sultanbeyli’de AKP’ye oy verenlere bazı marketlerde (AKP’ye yakın olan malu marketler) geçerli olan 250 YTL’lik alışveriş kupolarının dağıtıldığı iddia ediliyor. Hatırlayın AKP’nin İstanbul Kazlıçeşme mitingine katılanlara da 25 YTL’lik alışveriş kuponları dağıtılmış ve televizyonlar bunu açıkça göstermişti.

4- Cihan Haber Ajansı’nın Ankara Keçiören’de seçim sandığında yaptıklarının gazetecilik ve habercilikle uzaktan yakından alakası yoktur. Adı bende saklı bir seçmen yakasında “Cihan Haber Ajansı” yazan kart takmış bazı kişilerin seçmenleri yönlendirdiğini ve onları organize ettiğini görünce dayanamayıp “Kardeşim siz kimsiniz” diye sormuş. Aldığı yanıt “Biz gazeteciyiz” olunca “O zaman gazeteci kimliğinizi gösterin” demiş. Bunun üzerine arbede çıkmış. Olay büyüyünce polis gelmiş ve yakasında “Cihan Haber Ajansı” yazan kartları olan kişileri karakola götürmüş. Sonuç, gelen bir telefonla sözde gazeteciler çay içip karakoldan ayrılmışlar.

5- Kafama takılan olaylardan biri de AKP destekçisi Star gazetesinde seçimden bir kaç gün önce manşetten verilen bir haberdir. Haberde Başbuğ Alparslan Türkeş’in kendi el yazısı ile yazdığı yazıda MHP lideri Devlet Bahçeli için “MİT Ajanıdır” şeklinde bir bölüm olduğu iddia edildi ve fotoğrafı yayımlandı. Eğer yalan ise Devlet Bahçeli neden dava açmıyor. Dava açılmadığı sürece bu belge doğru olarak kabul edilir!!!

Vedat Yenerer
======================================================================================

Seçim sonuçlarına herkes gibi ben de çok ama çok şaşırdım. Ben hâlâ AKP’nin bu kadar yüksek oy alabileceğine inanmıyorum ve altında bir şeyler arıyorum.
Bir gazeteci olarak bir şeyler ararken de YSK’nın bir uygulamasına takıldım. Beni çok rahatsız etti. YSK’nın internet sitesi “Sandık Bazında” rakamları 2002 seçimlerinde açıklamamıştı. Bu seçimlerde de bu sonuçlar saklanıyor. YSK’nın internet sitesine girerseniz il ve ilçe bazında sonuçlara ulaşırsınız ancak “Sandık bazında sonuçlar” bölümüne tıklarsanız hiçbir şey çıkmıyor. Telefondaki bir YSK yetkilisi “rakamları neden açıklamıyorsunuz” sorusuna, “Evet açıklamıyoruz, geçen seçimde de açıklamadık. Bu karar idari bir karardır” yanıtını verdi. Peki bu karar demokratik mi? YSK resmi sonuçları bugün açıklayacak olmasına karşın sandık rakamlarının siteye konulmaması ve isteyene gösterilmemesi çok düşündürücüdür. Değerli okurlar, seçimde bir sahtekarlık olup olmadığı sandık rakamlarından belli olur. Görevliler akşam sandıkları YSK’ya gönderirler ve kendi sandıklarındaki rakamları bir yerlere not ederler.
Ama sandıklar YSK’ya gittikten sonra sonuçlar bir yerde yayınlanmazsa, karşılaştırma ve kontrol etme ihtimali yoktur. Toplu olarak yazılan İl ve ilçe rakamlarında her türlü değişiklik yapılabilir. Diğer sandıklarda ne olduğunu kimse bilmediği için de sonucu gerçek zanneder. Bunu da kimse kontrol edemez. Tekrar ediyorum, oyunu bozacak tek şey sandık rakamlarının karşılaştırılmasıdır ve bu rakamların YSK tarafından açıklanmaması dehşet vericidir ve normal değildir. Hükümetin güdümündeki YSK, milletten sonuçları neden saklamaktadır? Bu kararı kim alıyor? Geçen seçimde de saklamış olmaları manidar değil midir? Eğer saklanacak ve açıklanmasına gerek yok ise, YSK’nın sitesinde neden “ Sandık bazında rakamlar” bölümü var? Aynı ABD’lilerin Irak’ta sonuçları saklaması gibi bir durum bu.
Sandık rakamı açıklandığında taşıma oy varsa ortaya çıkar. Bu arada seçimden bir hafta önce bir televizyon programına çıkan anketçi Tarhan Erdem, Başbakan Erdoğan’ın danışmanlarından Mehmet Metinel ile tartışmış ve “AKP’nin yüzde 40’ı aşması imkansız” demişti. Aynı zat, seçimden iki gün önce çıkıp “AKP yüzde 46 alacak” şeklinde kesin bir rakam açıklaması kafama takılan bir başka detaydır. Türk milleti resmen uyuşturulmuştur. Toplum mühendisleri toplumu istediği gibi yönlendiriyor. İstanbul’un göbeğinde 2000 kişilik camide Cuma hutbesinde üç hafta üst üste Yahudilik ve Musa peygamber propagandası yapılıyor. Sadece bir kişi bundan rahatsız olup harekete geçip hesap soruyor. Şehitler art arda geliyor, bölücüler kudurdu, gasp, kapkaç, hırsızlık cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına ulaştı. Gizli anlaşmalar, gece yarıları yasaları, misyoner faaliyetler, işsizlik, açlık, ve sefillik kimsenin umurunda değil.
“Türkiye 7.2 oranında büyüdü” diyenlere sormak lazım. “Fabrika olmadan, üretim olmadan bir ülke büyüyebilir mi?” Türkiye’yi yönetenler en değerli fabrikalarımızı sattı. Bazılarını söküp yurt dışına gönderdi. Tarımı ve çiftçiyi bitirdi. Fındık, çay, tütün, pancar, domates, narenciye, üreticisi perişan. Hayvancılık can çekişiyor. Turizm bomba ve yangınlarla boğuşuyor. Türkiye 4.5 yılda borç para almak ve ithalat yapmaktan başka ne üretti de bu büyümeyi sağladı? Şu ana kadar millet değil, 13-14 televizyon kanalını, sayısız gazete ve radyoyu ele geçirenler, ihale vurguncuları, Ali Dibo’lar, burslu okuyan oğullar ve akrabalar büyümüştür. Ben Türkiye’nin büyüdüğüne inanmıyorum. Türkiye uyutulmaktadır. Türkiye’yi parçalamak isteyenlerin, Atatürk düşmanlarının aynı zamanda Türkiye’yi büyütmek isteyeceklerine de inanmıyorum. Ele geçirilen televizyonların programlarına bir bakın.
Ortak karar almışçasına beyin yıkayan, askeri küçük düşüren, dini duyguları sömüren program ve dizilerle millete nefes almaya bile izin vermiyorlar. Türkiye’yi çok sevenlerin ilkokul dördüncü sınıf olan ortalama eğitim seviyesini yükseltmek için yeni ve modern okullar açmak yerine, 4,5 yılda binlerce cami açması, ve okur yazar olmayan ya da düşük eğitimli 1 milyon iki yüz bin kişiye de milletin kasasından her ay yiyecek, içecek, kömür ve parayı gizlice vermesi sizce ne anlama geliyor? Tarihi düşmanların ve Sevr dayatmacısı yabancıların, milyar dolarlarını bu tiplere akıtması, sırtlarını sıvazlaması boşu boşuna mı?

Vedat Yenerer
Kullanıcı küçük betizi
cafersadık
Üye
Üye

İletiler: 198

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Ağu 25, 2007 18:00

Efsane kardeşim,rica ederinm.
Cafersadık kardeşim,paylaştığın yazılar için teşekkür edrim.Yalnız Vedat Yenerer'in ikinci yazısı biraz eski galiba çünkü şu an YSK internet sayfasında sandık bazında seçim sonuçları belli ve bu şekilde ben başkanı olduğum sandığın oy dökümünü kontrol etme imkanına sahip oldum.
Selamlar kardeşim.

Alın size yeni usulsüzlük iddiaları:

1.HABER-ŞANLIURFA'DAKİ ŞAİBE
Şanlıurfa ile ilgili iktidar partisi leyhine,Kürtçü parti aleyhine şaibe iddiaları da had safhada.
Bu konu ile ilgili Şanlıurfa'nın ilk internet gazetesinde ki haberin özetini aşağıya yazıyorum.Dileyen aşağıdaki linki tıklayıp haberin aslını da görebilir.
http://www.urfahaber.net/detay.php?id=9741
Bin umut(bazı sosyalist partiler ve DTP ortak listesine verilen ad)adaylarından İbrahim Ayhan yaklaşık 1000 oyla Şanlıurfa'da milletvekilliğini kaybetmiş.Onun yaptığı araştırmaya göre 17 sandık kaybolmuş.Bu konuda YSK'ya yapılan tüm başvuruları sonuçsuz kalmış.Ayrıca pek çok ususlsüzlüğü belgeli bir şekilde YSK'ya bildirmiş fakat sonuç alamamış.İktidar partisi ve bağımsız bir milletvekilinin baskılarıyla sayıma ara verilip sonuçların değiştirildiğini iddia ediyor.

2.HABER-HAKKARİ'DEKİ ŞAİBE
Hakkari'de ölünün oyu AKP'yi diriltti!

Bin Umut'un kazandığı milletvekilliğinin AKP'ye verildiği Hakkari'de, ölülerin, askerde olanların ve yurtdışında bulunanların yerine oy kullanıldığı belgelendi

Seçim barajı ve ortak oy pusulası başta olmak üzere birçok engeli aşarak milletvekili seçilen DTP'nin desteklediği Bin Umut adaylarından bazıları, bu kez sandık oyunlarına takıldı. Seçim hilelerinin yaşandığı Hakkari'de önce seçimi kazandığı açıklanan Sabahattin Suvağcı'nın vekilliği, gümrüklerde verilen oyların partilere göre dağıtılması gerekçe gösterilerek AKP adayı Abdulmuttalip Özbek'e verildi. Sadece 72 oy farkla seçimi kaybettiği açıklanan Suvağcı, kayıtlarda ölü görünenlerin yanında askerde ve yurtdışında bulunan 80'i aşkın kişinin yerine oy kullanıldığını belgeleriyle ortaya çıkardı.

Seçime hile karıştığını kanıtlayan Suvağcı, İl Seçim Kurulu'ndan sonra YSK'ye itiraz etti.

Seçime hile karıştırıldığı anlaşılan kentlerdeki seçim itirazlarında YSK'nin bugün vereceği karar merakla bekleniyor. Yine Hakkari'nin Oramar köyünde askerin 'açık oy kullanın' tehdidi üzerine sandığa gitmeyen 680 seçmen de YSK'ye başvurdu.

YSK, daha önce benzer durumlarda seçimleri iptal etmişti. Son olarak 3 Kasım 2002'deki seçimlerde AKP'nin, Siirt'te köylülerin sandık başına gitmediği için yaptığı itiraz kabul edilmiş, yenilenen seçimde Tayyip Erdoğan'a başbakanlık yolu açılmıştı.

Ölü mezardan, asker kışladan sandığa gitti!

Bölge'de, 2002'de olduğu gibi açıktan yapılmasa da, 22 Temmuz seçimlerinde de birçok sandıkta seçim sonuçlarını etkileyecek boyutta usulsüzlükler yapıldığı ve seçmenlere baskı uygulandığı kanıtlarla ortaya çıkıyor. DTP tarafından desteklenen Bin Umut bağımsız milletvekili adaylarının seçilmesini önlemeye yönelik olduğu anlaşılan ve resmi itirazlara yolaçan hile, baskı ve engellemeler karşısında gözler Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) çevrildi. DTP'nin desteklediği Bin Umut adayı olup, seçildiği açıklandıktan sonra son dakika gelişmeleriyle milletvekilliği düşen Mersin'den Orhan Miroğlu ve Hakkari'den Sebahattin Suvağcı, seçime hile karıştırıldığını kanıtlayarak, belgelerini yetkililere sundu.

İl Seçim Kurulları'na sunulan itiraz dilekçelerine göre ölüler ve askerde olanlar bile oy kullanmış görünüyor. Vereceği karar merakla beklenen YSK, benzeri olaylarda seçimleri iptal etmişti. 3 Kasım 2002 tarihindeki yapılan seçimlerde Siirt'te sadece 122 oy alamadığı için 2 yerine 1 milletvekili çıkaran AKP'nin, köylülerin sandık başına gitmediği için yaptığı itiraz kabul edilmiş, yenilenen seçimde Tayyip Erdoğan'a Meclis ve başbakanlık yolu açılmıştı.

Erken seçim kararının alınmasıyla birlikte DTP'ye karşı bir yandan yüzde 10'luk seçim barajı korundu, diğer yandan da bağımsız adayların isimleri partilerle birlikte oy pusulusında yer aldı. Bununla yetinilmeyip Bölge'de baskı ve tehditlerle seçmenler sindirilmeye çalışıldı.

Van'ın Bahçesaray ilçesine bağlı Cevizlibelen köylüleri, AKP'liler tarafından oy kullanmalarının engellendiğini belirterek, İHD Van Şubesi'ne başvurdu. 170 kişi adına İHD'ye başvuran bir grup köylü, seçim günü soyadları Orhan olan Erkan, Aydın, Naim, İbrahim, Daim ve Orhan adlı AKP'lilerin saldırısına uğradıklarını ve oy kullanmalarının engellendiğini söyledi.

İHD, ihlalin İçişleri Bakanlığı, YSK ve Bahçesaray Cumhuriyet Savcılığı'na taşınacağını bildirdi.

Hakkari'de hile diz boyu

Seçim hilesinin en çok yaşandığı yerlerin başında Hakkari geldi. Bin Umut'an 3 adayın bulunduğu kentte, önce Hamit Geylani ve Sabahattin Suvağcı'nın milletvekili seçildiği açıklandı. Seçimden bir gün sonrasına kadar seçilen milletvekili listesinde adı bulunan Suvağcı'nın ismi bir anda AKP'li aday Abdulmuttalip Özbek'le değiştirildi. Gerekçe ise gümrüklerde kullanılan oyların genel ortalama eklenmesi olarak açıklandı. Hakkari'de gerginliğe neden olan olay duyuldukça, seçim hileleriyle ilgili bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. Yüksekova'ya bağlı Oramar köyünden (Dağlıca) 680 seçmen, açık oy kullanmaya zorlandıklarını gerekçe göstererek 22 Temmuz'da sandık başına gitmedi.

Köylüler, daha sonra İl ve Yüksek Seçim Kurulu'na başvurarak, oy kullanmak istediklerini belirtti. Gelişmeler üzerine Bin Umut Hakkari Adayı Sebahattin Suvağcı, kendisine ulaşan seçime hile karıştırıldığına dair bilgi ve belgeleri İl ve Yüksek Seçim Kurulu'na bildirdi.

Suvağcı'nın 3 ayrı itiraz dilekçesinde yurtdışında ikamet edip de Hakkari'de oy kullanan seçmen, asker ve ölmüş kişiler bile bulunuyor. Son açıklanan bilgilere göre 72 oyla seçimi kaybettiği belirtilen Suvağcı, şu ana kadar 80 kişinin seçime hile karıştırdığı yönünde bilginin kendilerine geldiğini belirterek, seçimin iptalini istedi.

Seçim öncesi seçmene yönelik baskıların sandık başında da yaşandığını aktaran Suvağcı, buna örnek olarak Oramar köyünden 680 seçmenin oy kullanmasını gösterdi. Suvağcı, 'Halkın iradesine herkesin saygılı olması gerekiyor. Yurtdışında oturanın Hakkari'deki vekili belirlemesi hakkaniyete uygun değildir. Yerellerde her vekilin kendi seçim bölgesinden seçilmesi gerekiyor. Yasal olarak bu iş böyle. Nasıl ki seçmen Van'daki vekili Batman'da seçemiyorsa Hakkari'deki bir vekili de dünyanın başka bir yerindeki yurttaş belirleyemez. Bu, mantığa, adalete, hakkaniyete ters bir olgudur' dedi.

Suvağcı'nın İl Seçim Kurulu'na sunduğu dilekçede, birlik adresleri verilen ve askerde olan 18 kişinin hangi sandıkta oy kullandığı yer aldı. Dilekçede ayrıca ölü olan İslam Gülçiçek, İsa Sümer, İsa Çelik, Cindi Gezer, Meryem Acar ve Cani Şimşek'in 1013, 1007, 1097, 1096, 1099, 1124 nolu sandıklarda oy kullandığı belirtildi. Bu arada Suvağcı'nın yaptığı ilk itiraz üzerine İl Seçim Kurulu, 40 sandıkta oyları yeniden saydı. Önceki gece tamamlanan sayım sonucunda Hakkari İl Seçim Kurulu, itirazı reddederek, 3 milletvekilliğinden 2'sini AKP adaylarının, birini bağımsız adayın kazandığına karar verdi. Bunun üzerine Suvağcı, YSK'ye başvurdu. Gözler YSK'nin seçim sonuçlarına ilişkin bugün yapacağı açıklamaya çevrildi.

3.HABER-MERSİN'DEKİ ŞAİBE
Mersin'de Köroğlu oyunu

Bin Umut Mersin Milletvekili Adayı Orhan Miroğlu'nun 48 bin 405 oy almasına rağmen 308 oyla kaybettiği açıklandıktan sonra elde edilen belgeler, seçime hile karıştığını gündeme getirdi. Şu ana kadar Yüksek Seçim Kurulu'na 18. kez itiraz başvurusu yapan Miroğlu'nun oy oranının yüksek olduğu Tarsus'ta çarpıcı bir değişikliğin olduğu ortaya çıktı.

Mersin genelinde bağımsız adayların hesaplandığı seçim tutanaklarında adayın sıralamasına göre isim düzeni oluşturulurken, Tarsus'daki tutanaklarda 2. sıra adayı Miroğlu'nun isminin hemen altına 18. sıra adayı Orhan Köroğlu'nun ismi getirildi. Söz konusu gelişmeye ilişkin değerlendirme yapan Orhan Miroğlu, 18. sıra bağımsız milletvekili adayı Orhan Köroğlu adlı adayın isminin, kendi isminin yanına yazıldığını belirterek, 'Bu anti-demokratiktir. YSK ile sandık başkanı ve müşahitlerin oy sonuç evraklarındaki oy sayımı birbirini tutmuyor' dedi. Seçim kuruluna başvuran Eğitim Sen üyesi öğretmenlere görev verilmediğini söyleyen Miroğlu, İl Seçim Kurulu'nun kendine göre öğretmenleri görevlendirdiğini kaydetti. Mersin'de 2002 genel seçimleri ve 2004 yılında yapılan yerel seçimleri hatırlatan Miroğlu, önceki seçimlere göre 4 katı oy iptali olduğunu ifade etti. İtiraz başvurusunun dün reddedilmesi üzerine Miroğlu, konuyu Avrupa Parlamentosu ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını kaydetti.

KAYNAKLAR:

MERSİN-DİHA
http://www.ozgurgundem.net
http://www.acikistihbarat.com/Haberler.asp?haber=6826

Al birini vur ötekine şeklinde düşündüğümü beni tanıyan arkadaşlar bilirler.Ama görünen o ki AKP'nin Doğu ve Güneydoğu'da,ayrıca Mersin'de; Kürtçü'lerin kuvvetli olduğu yerlerde,Kürtçüler'den fazla oy almalarının ardında önemli seçim hileleri,şaibeler var.Bir köy oy kullanmadığı için bütün Siirt'te seçimi yenileyen ve Tayyip Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili seçilerek başbakan olmasını sağlayan YSK;bu kadar çok şaibenin ve kanıtlanmış hilenin olduğu seçimlerden sonra normal şartlarda bu seçimi iptal etmelidir.Ama dedik ya,NORMAL ŞARTLARDA.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen |Kuralsız| » Cmt Ağu 25, 2007 22:41

''...MHP lideri Devlet Bahçeli , AK Parti'nin yüzde 46.6 oy oranına nasıl ulaştığını anlamakta zorlanıyor, "Sosyolojik açıdan iyi irdelenmeli" diyor. Seçim gezisinde yaşadığı bir olayı anlatıyor:
"Tanıdığımız, bildiğimiz insanların yaşadığı 80 haneli bir köye gittim; oturup konuştum. Köylüleri tanıyoruz. Bazıları bizim adaylarımızın akrabaları, yakınları. Herkes hükümetten dert yandı, perişan olduğunu söyledi. AKP milletvekilleri kapılarını dahi çalmamış. 'Bu seçim döneminde gelirlerse kendilerine ne diyeceksiniz' diye sordum, 'Gelemezler, gelseler de köyden içeri sokmayız' dediler. Ne oldu biliyor musunuz; bu köyden bize 27 oy çıktı; az sayıda da diğer partilere. Gerisi olduğu gibi AKP'ye aktı. Ne oldu, nasıl oldu anlamadım. Oturup değerlendireceğiz."

Etikhaber

gerisini siz hesabedin... :!:
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Ağu 26, 2007 8:11

Efsane,bu haberi seçimlerden hemen sonra ben de okudum.
Bakalım Devlet Bahçeli'nin bahsettiği bu değerlendirmeler ve CHP'nin yaptığı araştırmalar daha ne kadar sürecek ve bir sonuç elde edilebilecek mi?
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen shadow39 » Pzr Ağu 26, 2007 9:42

Demekki oy calmak gunah degilmis :evil:
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Ağu 26, 2007 10:01

shadow39, ideolojileri icin oy calmakta günah degil, trilyon calmakta. Bunlarinki göz boyama "dindarligi"...

Izmir'deki saibeleri ben de duydum, ama medyalama bu konuyu pek fazla irdelemiyor hali ile... :evil:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen creative » Pzr Ağu 26, 2007 10:39

vayy bee dumruyorlar milletin oynu çalıyorlar herkes diyor zaten ilklerin partisi akepe bakalım daha neler çıkar
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletiler: 855

İletigönderen SuLtanAhmet » Sal Ağu 28, 2007 22:19

Atı alan Üsküdar'ı gecti ve gitti.İs isten gectikten sonra agıt yaksan ne fayda,inim inim inlesen ne fayda ?
Sen "Dogrusun","Yalanlar"Benle Dolu ! [Burcin Birben]
Kullanıcı küçük betizi
SuLtanAhmet
Üye
Üye

İletiler: 215

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Eyl 02, 2007 21:40

Evet Sultanahmet kardeş,haklısın da biz de böyle yazalım ki bari en azından bizim yemediğimizi birkaç kişi olsun görsün,iç sıkıntımız biraz olsun azalsın.İçimizin yağlarını eritelim yani.
Nerelerdesin bu arada,özlettin kendini ya?MSNde de yoksun.
Konuşalım.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzr Eyl 02, 2007 22:32

Bir başka deyişle; bazı şeylerin davası olmaz.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen |Kuralsız| » Pzt Eyl 03, 2007 9:06

Ram, :twisted: :)

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Eyl 03, 2007 16:55

Bir başka deyişle; bazı şeylerin davası olmaz.

Nelerin davası olmaz mesela RAM?Bir zahmet bana anlatsana :wink: :mrgreen:
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzt Eyl 03, 2007 17:02

Efsane_38, :twisted:

Çetin Taş, :mrgreen: Bilahare anlatırım. :twisted:
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x