Ah CHP, vah CHP! / Ahmet ÇINAR

Ah CHP, vah CHP! / Ahmet ÇINAR

İletigönderen Başkomutan » Cmt Nis 02, 2011 4:59

Ah CHP, vah CHP!

CHP aday adaylarının sol yumrukları havada fotoğraflarına bayılıyorum doğrusu!

Çok eğlenceli!

Hele bazı aday adaylarının afişlerine, broşürlerine ise bitiyorum.
“Tam bağımsızlık”, “sol”, “emek” vurgulu sloganların yazılı olduğu gazete ilanları hem gülümsetiyor, hem de üzüyor beni.

Nereden çıkarıyorum bunları sizce?

Uyduruyor muyum?

Hayır.

Son aylarda CHP’yi izliyorum. Gazete haberleri ve Kılıçdaroğlu’nun demeçleri epeyce veri oluşturuyor zaten.

CHP beş kişilik bir ekip gönderdi ABD’ye. Seçime iki buçuk ay kala. Genel başkan yardımcıları Osman Korutürk, Umut Oran, Faik Öztrak ve Gülsün Bilgehan, bir de eski Washington büyükelçilerinden Faruk Loğoğlu.

CHP 2002′den beri ilk kez Washington’da boy gösteriyor.

Genel Başkan Yardımcısı Korutük, ABD yetkililerine şöyle diyor: “CHP bugüne kadar hep ulusalcı, AB ve ABD karşıtı algılandı. Ama biz yeni CHP’yiz, dünyaya açığız. Her yere gidiyoruz, herkesle temasa açığız. Türkiye’deki hükümete alternatif olduğumuzu söylemek için her yere gideceğiz. ABD ile sorunlu geçen son 10 yılın ardından yeni bir ilişki geliştirmek istiyoruz.”

“ABD karşıtı değiliz” demeye getiriyor Korutürk.

Ne güzel değil mi?

Önemli Yahudi gruplardan B’nai B’rith’in yöneticileri ile kapalı bir toplantıda bir araya gelen CHP heyeti, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Tina Kaidanow ve Nancy McEldowney ile de görüşüyor.

Büyük Ortadoğu Projesi’nin teorisini ve yol haritasını oluşturan ekiplerden icazet almaya çalışan bir CHP, size ne anlatıyor?

Kılıçdaroğlu adeta, BOP’un eşbaşkanlığını Tayyip Erdoğan’dan devralmaya çalışıyor!

Ne harika değil mi?

ABD’de yoğun bir trafiği var CHP’lilerin.

Yoğun trafik nedeniyle iki gruba ayrılan CHP’lilerden Faruk Loğoğlu ve Gülsün Bilgehan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Ortadoğu danışmanı Kürt asıllı Hero Mustafa ile bir araya geliyor.

Hatta CHP’liler görüşmede, Kılıçdaroğlu için yakında Irak’a bir ziyaret planlandığını anlatıyorlar.

Tayyip Erdoğan Barzani’yle görüştü, Kılıçdaroğlu’nun başı kel mi?

AKP ne yaparsa, CHP rol çalmaya çalışıyor adeta.

Ne muhteşem değil mi?

CHP heyeti ABD’de bu işlerle uğraşırken, Kılıçdaroğlu da boş durmuyor.

Son bir haftadır verdiği demeçlere dikkat çekmek isterim.

Şunları diyor Kılıçdaroğlu:
“Irak’ın işgali Kuzey Irak’ta PKK’yı güçlendirdi. Bu gelişme de Amerikan karşıtlığının yükselmesine neden oldu. AKP, günümüzde Amerika’ya karşı ikiyüzlü bir politika izlemektedir. İç politika emelleri doğrultusunda kamuoyunu Amerika aleyhine kışkırtmıştır.”

Vah vah…

Kemal Bey’in üzüldüğü şeye bak!

Türkiye’deki ABD karşıtlığından rahatsızmış Kemal Bey!

Başka ne diyor Kemal Bey:

“Avrupa Birliği, NATO ile birlikte Avro-Atlantik camiasının temel direkleridir. Türkiye bu camianın vefalı bir üyesi olagelmiştir ve kararlılıkla öyle kalmalıdır. AKP ise Avro-Atlantik camiası üyeliğinde kendini evinde hissetmemektedir.”

Vay beee!

Aday adayları “tam bağımsızlık”, “devrimcilik” ayaklarıyla, sol yumruk havada poster poster, afiş afiş sokakları donatırken, Kılıçdaroğlu Kemal Bey’in dediklerine bak sen!

Bitmedi, bitmedi.

Geçen hafta TBMM’de Libya’ya asker gönderilmesi konusunda “ucu açık tezkereye” şakır şakır oy verdi CHP’li mebuslar.

Ne demek “ucu açık” tezkere?

“Ucu açık” tezkereyle, Libya’ya sadece deniz kuvvetlerinin değil, gerektiği taktirde hava ve kara kuvvetlerinin de gönderilmesi mümkün oluyor.

Libya’ya asker gönderilmesini öngören tezkeredeki “çok boyutlu katkı” ifadesi, deniz kuvvetlerinin yanı sıra hava ve kara birliklerini de kapsıyor.

Libya’daki emperyalist ABD işgaline CHP’den tam destek!

CHP, resmen AKP’den rol çalarak iktidara gelmeye çalışıyor!

AKP’yle aslında “ruh ikizi” olduğunu böylece kanıtlıyor!

Bunu görmemek mümkün mü?

Genel Başkan Danışmanı ve Parti Meclisi üyesi Faruk Loğoğlu da, “Yeni CHP olarak, yeni bir Türkiye yaratmak istediklerini” söylüyor ABD’de.

Nasıl bir Türkiye yaratmak istedikleri belli…

Zira CHP’lilerin “Ömer” diyecekleri, ağızlarını büzüşlerinden belli!

Peki CHP kurultayında, mitinglerde Che Guevara ve Deniz Gezmiş posteri açan iyi niyetli CHP’liler ne düşünüyor acaba?

Bir aldatılmışlık hissi, bir ihanete uğramışlık duygusu?

Hangisi acaba hangisi?

Ahmet ÇINAR
Haber Ekspres
2 Nisan 2011

Yeni CHP Amerika'yla daha sağlam ilişkiler kuracak!

CHP ve AKP neden Yahudi ‘Rabbi’ye koştu?

CHP'ye Amerikancı tuzak / Soros’un yeni gözdesi Kılıçdaroğlu
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x