AKP Afyon'a "Şehit" Yunan Askerleri İçin Anıt Dikiyor

Genel & Güncel Konular

AKP Afyon'a "Şehit" Yunan Askerleri İçin Anıt Dikiyor

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Eki 26, 2009 22:38

AKP'li başkan Afyon'a Yunan heykeli dikecek

ABD-AKP işbirliğiyle başlatılan sözde açılımlara bir yenisi daha eklendi. Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu’yu kan gölüne çeviren işgalci Yunan askerlerinin de “şehit” olduğunu savunarak onlar için anıt yaptıracağını söyledi.

Afyon’da Yunan açılımı
Afyon’un AKP’li Belediye Başkanı Çoban, Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu’yu kan gölüne çeviren işgalci Yunan askerlerini şehit ilan ederek onlar için anıt yaptıracağını söyledi

Haber: Önsel ÜNAL

AKP’nin Türkiye’nin geleceğini tehlikeye sokan ve üniter yapısını zedelemeye yönelik sınır tanımaz politikaları, ülkeyi adım adım sonu olmayan sözde açılımlara sürüklüyor. ABD-AKP işbirliğiyle başlatılan ve Başbakan Erdoğan ile hükümet yetkililerinin “Bedeli ne olursa olsun geri dönüşü yok” diye dillendirdikleri Sözde Ermeni ve Kürt açılımlarına bir yenisi daha eklendi. Başbakan’ın açılımlarından cesaret alan ve hükümetin memuru gibi davranan Vali ve Belediye başkanları da kendi açılımlarını hayata geçirme gayreti içerisine girdi.

İlginç savunma
Trabzon’da Sümela Manastırı’nın turizme katkı sağlayacağı gerekçesiyle ayine açılmasına ışık tutan Vali Recep Kızılcık’ın ardından benzeri bir teklif de Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’dan geldi. Çoban, Afyonkarahisar’da ölen Yunan askerlerinin şehit olduğunu savunarak onların anısına şehre anıt dikeceğini söyledi. Afyonkarahisar’da Yunan mezarlarının bulunduğuna dikkat çeken Çoban anıt dikilmesinin ardından burasının ziyaretçilere açılacağını kaydetti.

Büyük bir gaflet
Burhanettin Çoban’ın bu açıklamasına MHP Afyon Milletvekili Abdülkadir Akcan’dan sert tepki geldi. “Bu düşünce sapığından hicap duyuyorum” diyen Akcan, “Afyon onun kafasına kazanı, tencereyi geçirsin de görsün. Belediye Başkanı göstersin bakalım Afyon’da nerede yunan mezarı varmış da oraya anıt dikecekmiş bilelim. Ben bunu duyunca adeta şok oldum. Bu adam ne söylediğini bilmiyor” şeklinde konuştu. Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Kurtuluş Savaşı ile Çanakkale Savaşını aynı kefeye koymak gibi bir gaflet içerisine girdiğinin altını çizen Akcan şöyle konuştu:

Hicap duyuyorum
“Bu, tarihini bilmemek demektir. Yunanlılar Afyon’da Büyük Taarruz’da ev ev kapı kapı işgal yapmış. İşgal sırasında onbinlerce insanı katletmiş evlerini yakıp yıkmıştır. Yeni doğan bebeği bir Yunan askeri havaya atmış, diğer Yunan askeri havada süngüsüne geçirmiştir. Şimdi ben bu tarihimle kan ağlayarak Yunan mezalimini Afyon’un her santimetrekaresinde hissederken, kendisine şehir emanet edilmiş bir düşünce sapığının bu şekilde davranmasından hicap duyuyorum.” Akcan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Atina’da camiye vize vermeyen Yunan için ben niye anıt dikeceğim. Benim atalarımın anıtları orada harabe halinde iken ne münasebetle Yunan’a anıt yapacağım.”

Cumhuriyet Meydanı’ndaki anlamlı anıt
Afyon Cumhuriyet Meydanı’nda kentin simgesi olan anıt, devrin önemli heykeltıraşlarından Krippel’in 1934-1936 yılları arasında yaptığı eseridir. 27 Ağustos 1922 tarihinde Kurtuluş Savaşı’nda Afyon’un Yunan saldırısından kurtarılışını ve Türk ordusunun, Yunanlıları tepelediğini sembolize ediyor.

Özsoy: Bu, çirkin bir tezgahtır
Türkiye Kamu-Sen Afyon İl Temsilcisi Erol Özsoy, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın bu girişiminin, önce Afyon sevdası, Kars sevdası, Trabzon sevdası hatta Türkiye sevdası olarak başlayıp sonra eski defterleri karıştırmak için sürdürülen bir tezgah olduğunu söyledi. Özsoy şunları ifade etti: “Türk halkına her türlü kötülüğü yapan zulmeden haksız yere işgal eden, yakan ve yıkan, öldüren, megola idea diye Kıbrıs’ı kana bulayan bir toplumun anıtını mı dikeceksiniz? Sayın Çoban, sen tarih, coğrafya okumuyor musun, Afyon’un kalkınması, turizmi Yunan anıtına mı kaldı? Projelerinle uğraşsan daha iyi olmaz mı? Yarın Ermeniler de Afyon’da tapu aramaya kalkarlarsa sen onlara da yeni tapular mı çıkaracaksın? Sen kendi işine bak.”

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haber ... ?hit=25241
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: AKP Afyon'a Yunan Heykeli Dikiyor

İletigönderen devimsel » Pzt Eki 26, 2009 22:42

Türk-Kan yazdı: AKP'li başkan Afyon'a Yunan heykeli dikecek

ABD-AKP işbirliğiyle başlatılan sözde açılımlara bir yenisi daha eklendi. Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu’yu kan gölüne çeviren işgalci Yunan askerlerinin de “şehit” olduğunu savunarak onlar için anıt yaptıracağını söyledi. ‰ 7’de

Afyon’da Yunan açılımı
Afyon’un AKP’li Belediye Başkanı Çoban, Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu’yu kan gölüne
çeviren işgalci Yunan askerlerini şehit ilan ederek onlar için anıt yaptıracağını söyledi

Türk Milleti de elbet bir gün sizin ebenizin şeyine güzel bir anıt dikecek,merak etmeyin siz.
"Tam bağımsızlık demek, kuşkusuz siyasal, maliye, ekonomi, adalet, askerlik,
kültür... gibi her alanda bağımsızlık ve tam özgürlük demektir.
Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, ulusun ve ülkenin
gerçek anlamıyla bütün bağımsızlığından yoksunluğu demektir."

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
devimsel
Üye
Üye

İletiler: 291

Re: AKP Afyon'a "Şehit" Yunan Askerleri İçin Anıt Dikiyor

İletigönderen Göktürk_85 » Pzt Eki 26, 2009 22:52

Şeytan diyor ki okulunu aileni geleceği umursama al eline silahı dal bu insanlıktan nasibini almamış köpeklerin arasına vur mermin bitene kadar öldür öldürebildiğini sonra ömrünü hapiste bitir! Ya hergün böyle haberleri okuya okuya ruh sağlığım bozuluyor arkadaşlar! Yemin ediyorum kalbim sıkışıyor. Bunlar nasıl bir yaratık böyle! BUNLAR ALLAH DİYEN ALLAHSIZLAR! İNŞALLAH BU YAPTIKLARI KENDİLERİNDEN ANALARINDAN BABALARINDAN ÇOCUKLARINDAN ÇIKAR! HER İKİ CİHANDA DA REZİL OLSUNLAR!
YAŞASIN VATAN, YAŞASIN TÜRK MİLLETİ !
Kullanıcı küçük betizi
Göktürk_85
Üye
Üye

İletiler: 11

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Eki 26, 2009 22:54

AKaPe bu, yapar mı yapar. Bu mankafalardan herşey beklenir. Gerçekten mankafa bunlar mı yoksa bunlara oy verenler mi o da tartışılır tabii. Ben bunların milletini gerçekten merak ediyorum. Türk'e düşmanlıklarının bir sebebi olmalı.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen devimsel » Pzt Eki 26, 2009 23:08

Kutadgu Bilig yazdı:AKaPe bu yapar mı yapar. Bu mankafalardan herşey beklenir. Gerçekten mankafa bunlar mı yoksa bunlara oy verenler mi o da tartışılır tabii. Ben bunların milletini gerçekten merak ediyorum. Türk'e düşmanlıklarının bir sebebi olmalı.

Dostum,her zaman şunu savunmuşumdur Osmanlı'nın devşiremedikleri ile uğraşıyoruz biz hala.
Bunların dedelerinde,hatta dedelerinin dedelerinde bile bozukluk olmasa bunlar bunu yapmazdı.Havasını soluduğu,aşını ekmeğini yeyip suyunu içtiği bu vatana bu kadar düşman olmazlardı kanımca.Bunların dedelerine bakın,secerelerini çıkarın ya savaş kaçkınıdırlar (Ne Çanakkale de savaşmıştır bunların dedeleri ne kurtuluş savaşında) ya da savaş zengini.O zaman da dedeleri emperlyalizmle işbirliği içindeydi,şimdi de torunları.

Kullanıcı küçük betizi
devimsel
Üye
Üye

İletigönderen taironas » Pzt Eki 26, 2009 23:29

Eğer bu haber doğruysa bu adam Vatan Hainidir , eğer Afyon Halkı bu ihanete alet olursa , yazıklar olsun alet olanada ses çıkarmayıp göz yumanada ,

Eğer MHP Afyon M.Vekili bu işe ses çıkarmaz halkı sokağa dökmez , belediyeyi o başkanın başına geçirtmezse yazıklar olsun .

ASIL MERAK ETTİĞİM SORU ŞU , ALLAH AŞKINA HİÇ AKLINIZA GELİP DİKKATİNİZİ ÇEKTİ Mİ BU CİDDİ ANLAMDA ???

AKP nereden buluyor bu kadar TÜRK düşmanı, Türk Milleti düşmanı, cumhuriyet düşmanı, HAİN ruhlu kişileri ?? Ve diğer soru amma türk düşmanı kırık tohum varmış aramızda hepsi bu adamların etrafına yapışmış ,

Can alıcı soru şu : Onlar herşeyi göze almış hunharca biz Türk Milletini yoketmeye başlamış biz neyi ne kadar göze alacağız ve nasıl yapacağız ,

Sadece merak ettim ? ya siz ?
TÜRKİ CUMHURİYETLERİ DEMEYELİM : TÜRK CUMHURİYETLERİ DİYELİM

ORTA ASYA DEMEYELİM : TÜRKİSTAN DİYELİM
Kullanıcı küçük betizi
taironas
Üye
Üye

İletiler: 142

İletigönderen devimsel » Pzt Eki 26, 2009 23:50

taironas yazdı:Eğer bu haber doğruysa bu adam Vatan Hainidir , eğer Afyon Halkı bu ihanete alet olursa , yazıklar olsun alet olanada ses çıkarmayıp göz yumanada ,

Eğer MHP Afyon M.Vekili bu işe ses çıkarmaz halkı sokağa dökmez , belediyeyi o başkanın başına geçirtmezse yazıklar olsun .

ASIL MERAK ETTİĞİM SORU ŞU , ALLAH AŞKINA HİÇ AKLINIZA GELİP DİKKATİNİZİ ÇEKTİ Mİ BU CİDDİ ANLAMDA ???

AKP nereden buluyor bu kadar TÜRK düşmanı, Türk Milleti düşmanı, cumhuriyet düşmanı, HAİN ruhlu kişileri ?? Ve diğer soru amma türk düşmanı kırık tohum varmış aramızda hepsi bu adamların etrafına yapışmış ,

Can alıcı soru şu : Onlar herşeyi göze almış hunharca biz Türk Milletini yoketmeye başlamış biz neyi ne kadar göze alacağız ve nasıl yapacağız ,

Sadece merak ettim ? ya siz ?

Arkadaşlar,bunlarla köklü mücadele için her bir yurtseverin oyu bile önemli o yüzden tüm ulusunu,yurdunu gerçekden düşünen partileri ortak temelde birleştirmemiz gerekiyor.Bunların karşısında tek bir partiyle seçime girmemiz gerekiyor.Gerçekden yurtseverse bu partiler,birlikde toplantılar düzenleyip ortak temelde (halkın isteği doğrultusunda,koltuk moltuk düşünmeden) birleşip,kendi partilerini lağvedip Ulusal Birlik Partisi gibi bir isimle partileşerek yeniden Kuvayi Milliye hareketini başlatmalıdırlar.
Buradan hangi partili olursa olsun gerçek yurtseverlere sesleniyorum.Ufak tefek ayrımı gayrımı düşünmeden (yok şu genelbaşkan olsun yok bu genel başkan olsun dayatmacılığını da bir kenara bırakıp - gerekirse yeni bir genel başkan da buluruz örneğin Mustafa Yıldırım,Banu Avar,Erdal Sarızeybek,Ömer Lütfü Taşçıoğlu,Vural Savaş,Ceyhan Mumcu,...bizde yurtsever çok) herkes kendi partisinde birleşmek için cesurca bu fikri savunmalıdır.

Kullanıcı küçük betizi
devimsel
Üye
Üye

İletigönderen ilkkurşun » Sal Eki 27, 2009 0:05

Kutadgu Bilig arkadaşımız,"bu mankafalar" demiş.Malesef sevgili kardeşim,bunlar tam tersine şeytana pabucunu ters giydirecek kadar cin fikirliler.En büyük amaçları olan Atatürk rejimini ortadan kaldırmak için bu tür pis oyunlarını hep uygulamaktadırlar.Bakınız 1993 yada94 yılında RTE nin yani fetoşun baş çırağının ,medrese benzer kapalı bir yerde, kafaları sarıklı ,saç sakal birbirine girmiş bisürü tarikat üyesinin olduğu bir ortamda yaptığı konuşmada ,aynen şunları demektedir."bu getirdikleri rejimi(Atatürk ilke ve inkilaplarının olduğu Türkiye cumhuriyeti rejimini kastederek)yoketmek için ,onlar gibi görünüp, gerekirse papaz elbisesi giyer ,her türlü yola gireriz".Bu yaptığı konuşma bir ara internette dolaşıyordu,fakat bu ampulun korkusuyla şu anda bulamıyorum.Ancak bulduğum anda siteye ekliycem.Yine kutadgu Bilig arkadaşımız oy verenler için ,(akp ye)"oy verenlermi mankafa"demiş.Malesef aziz kardeşim ,olay dahada vahimi.Oy verenler bir anlık ahmaklıktan ziyade ,çok daha büyük bir şeyle;yüce dinimizle aldatılmışlardır.hepside oy verirken "bunlar dindar adamlar bunlardan zarar gelmez "diyerek tongaya düşmüşlerdir.Bilakis etrafımdaki birçok ,özellikle yaşı birazda orta yaşın üzerindeki eşimiz dostumuz,bu vatandaşların iki lafından birinin Allah kitap olmasından etkilenip bu gaflete düşmüşlerdir.Bu konulada ilgili bu konuda Prof.Yaşar Nuri Öztürk'ün "Allah ile aldatmak"kitabını hepinize önemle tavsiye ediyorum.
Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Resim
Kullanıcı küçük betizi
ilkkurşun
Üye
Üye

İletiler: 99

İletigönderen maydonos » Sal Eki 27, 2009 0:36

Eger bir ulkede %70 polis fitnoscu ise. Askeri okullarda % 80 egitmenler yine bu fitne fesat yuvasindan geliyor ise. Ne bekliyorsunuz? Cumhuriyet ve devlet bitirilmis. Kurtulus Savasinda yurt severler sehit oldu, geriyede kani bozuk bu hainler kaldi. Bu nedenle hain potansiyelimiz bu denli yuksek. O hainlerin torunlari bu iblisler. Eger TSK bunlara etek giydirmezse kim giydirecek. diger kurumlar kusatilmis halde. Yaziklar olsun.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen arazi » Sal Eki 27, 2009 0:58

kürt soykırımı anıtının diyarbakırda dikilmesini bekliyorum ben merakla..

kim öyle birşey olamaz diyebilir?
Kullanıcı küçük betizi
arazi
Üye
Üye

İletiler: 28

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Eki 30, 2009 19:36

Afyonkarahisar'a işgalci Yunan ordusu askerlerine anıt...

Dr. Abbasali HALFEOĞLU

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra dünyada müstemleke sistemi dağıldı ama çok daha tehlikeli olan kültürlerarası, dinlerarası diyalog ve küreselleşme adıyla yeniden hortladı. Dünyadaki bütün devletler ister müttefik olsun, isterse de düşman, birbirilerine karşı psikolojik savaşı bir an bile durdurmadı ve bu süreç halen ciddi şekilde devam etmektedir. Peki, Türkiye bu savaşın neresinde? Kanaatimce, Türkiye bu listede sondan birinci yerdedir. Neden diye sorulacak olursa, son zamanlarda Türk medyasına, kamuoyundaki parçalanmaya, AKP’nin çok sevdiği mozaikleşme sevdasına ve Türk dış politikasındaki pervazsız açılımlara dikkat ederseniz cevabı kendiniz bulabilirsiniz.

Şimdi de Afyonkarahisar’da işgalci Yunan ordusunun askerlerine anıt dikilmesi gündeme taşınmaktadır. Hani nasıl her yıl 24 Nisan’da Türkiye’de olmayan Ermeni ‘soykırımı’ kurbanlarına anıt dikilmesi gündeme geliyor ya... Belki günümüz konjonktüründe Ermenilere anıt dikilmesi uygun değildir (bu konuda durum böyle devam ederse, uzun vadede dikileceğinden emin olabilirsiniz) ama işgalci Yunan ordusu askerlerine anıt dikilmesinin zamanı gelmiş, geçmiştir bile.(!?)

Yunan işadamı Yanni Botsarist’in Afyonkarahisar’ı ziyareti esnasında bu konuyu gündeme taşımasından sonra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bu girişimi desteklemiş, bunun gerçekleşmesi halinde bölgede turizmin ve dolayısıyla ekonominin gelişeceğine dikkat çekmiştir. Allah aşkına... Vatan millet sevdası, gururu, güvenliği Yunanlıların 3-5 kuruşu hesabına bölgede turizm gelişecektir diye zedelenebilir mi? Bana Türk işadamlarından biri kalkıp da ‘efendim ben de Viyana kapılarına kadar direnen Osmanlı askerlerine anıt dikilmesi için girişimlerde bulundum’ diyebilir mi?

Çanakkale’de işgalci İngiliz ve Anzak ordusu askerlerine anıt dikilmiştir. O zaman Türkiye’nin bütün bölgelerinde İngiliz, Fransız, Yunan, İtalyan, Rus askerlerine anıt dikilmesi gerekmez mi? Hani bu, son zamanlarda oldukça geniş kullanılan etnik ayrımcılık olmaz mı? Neden İngiliz ve Aznaklara anıt dikilsin de, Fransız, Yunan, İtalyan, Rus askerlerine Ermeni çetelerine, örneğin Andranik’e dikilmesin? Bu arada en önemli konu, Türk askerlerinin hatırasına inşa edilen anıtlar yıkılsın da (eğer varsa tabii ki) yerine işgalci orduların askerlerine anıt dikilsin. Osmanlı’nın 20 yüzyılın başlarında tamamının işgal altında olduğunu dikkate alırsak, bu anıtları ziyaret eden düşman orduların torunları demek ki tüm Türkiye’yi ziyaret edecek ve Türkler de beş kuruş para harcamadan turizmin ve ekonominin kalkınmasına ortam yaratacaktır. Zaten biz Türkler şehitliğimizi sık ziyaret etmeyiz. Bana Türkiye’deki turizm şirketlerinden hiç olmazsa biri Avrupa turlarında Türk askerlerinin mezarlarının ziyaret edilmesini pakete koyduklarını söyleyebilir mi?

Çanakkale Savaşı’nda şehit olan 250 bin Türkün sıralarında 3 bin 500 Azerbaycan Türkü de vardır. Ne Türkiye’de ne de Azerbaycan’da kimse onlara da anıt dikilmesi konusunu gündeme taşımıyor. Azerbaycan taşımıyor, çünkü Türkiye’yi de kendi vatanı bildiği için evlatlarının ana yurtlarında yattığını biliyor. Azerbaycan’ın Şemahı ilinde bir Osmanlı Paşası’nın ve Bakü’de Osmanlı askerlerinin mezarı ve anıtları vardır. Son zamanlarda AKP’nin Ermenistan açılımı ile ortaya çıkan, Bursa’da bayrak problemi ile daha da gerginleşen olayların paralelinde AKP Hükümeti’nin Çanakkale’de şehit olmuş Azerbaycan Türk’ü askerlerine anıt dikmesi bu gerginliği bir nebze hafifletebilir. Bunu AKP Hükümeti’ne hatırlattım ama telif hakkımı kendimde tutuyorum.

Haberiniz.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x