Bu kez "One Minute" değil, "Yes be annem" Utanç içindeyiz!..

Bu kez "One Minute" değil, "Yes be annem" Utanç içindeyiz!..

İletigönderen Başkomutan » Sal May 18, 2010 1:41

Yandaş medyadan bir alıntı iki darbe...

Bu kez "One Minute" değil, "Yes be annem"

İslam dünyasında gözler, İsrail'in üyelik müracaatının değerlendirileceği OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı) toplantısına çevrilmişti.
Türkiye'nin İsrail'i veto etmesi bekleniyordu.
Öyle ya, Davos'ta İsrail'e "One minute!" demişti Türkiye.

AK Parti Hükümeti, BM Güvenlik Konseyi'nin 1860 sayılı kararını hiçe sayarak Gazze'yi abluka altında tutmaya devam eden İsrail'i mütemadiyen eleştiriyor, bu şartlar altında İsrail'le ilişkilerin düzelmesinin mümkün olmadığı mesajını veriyor ve uluslararası toplumu da Gazze konusunda etkili bir tavır sergilemeye çağırıyordu.
İsrail'in OECD'ye kabul edilmemesi veya hiç değilse üyeliğinin Gazze meselesinde çözüm şartına bağlanması böyle bir tavır olacağına göre -ve iki kere iki dört ettiğine göre- Türkiye elbette ki İsrail'in üyeliğini veto edecek yahut erteletecekti.
Beklenti buydu ve bu beklenti yerinde bir beklentiydi.
Ne yazık ki Hükümet, İslam dünyasının beklentisini boşa çıkardı.
Veto hakkını kullanmadı.

İsrail şimdi şöyle düşünüyordur:
"Gazze'ye kan kusturmaya devam ederek uluslararası hukuka meydan okuyoruz ve üstelik de Türkiye vatandaşı bir insani yardım gönüllüsünü OECD toplantısının arefesinde doğru dürüst bir gerekçe göstermeden gözaltına alıp zincire vurduk. Bunlara rağmen Türkiye'nin onayıyla OECD üyesi olabildiğimize göre, zulme rahat rahat devam edebiliriz!"

Türkiye'nin OECD'deki veto hakkı, OECD üyeliğine hayati önem atfeden İsrail üzerinde baskı kurmak için eşsiz bir fırsattı.
Bu fırsat üç kuruşa harcandı.
Üç kuruş dediğim, Kızılay tarafından Gazzelilere iletilmek üzere gönderilen yardımları aylardır bekleten İsrail'in, "Bu yardımları bir an evvel Gazze'ye sevk etmelisiniz" diyen Ankara'ya verdiği cevap:
- "Duruma bakacağız."
İsrailliler, 'OECD üyeliği bizim için tarihi bir zaferdir, rüyamız nihayet gerçek oldu' diye bayram ediyorlar...
Erdoğan'ın "One minute" tavrının OECD'de somutlaşmasını beklemiş olan İslam Dünyası ise derin bir hayal kırıklığı yaşıyor...
Utanç içindeyiz.

Hakan ALBAYRAK
Yeni Şafak Gazetesi 17.05.2010

Hakkari'nin Çukurca ilçesi yakınlarında operasyona giderken PKK`lı teröristlerin ateşi sonucu şehit olan Halil Kömür’ün babası Ahmet Kömür, cenaze töreninde Tayyip Erdoğan`a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 Ay 25 Gün hapis cezasına çarptırıldı.
Gaziantep Ulu Camii`nde düzenlenen törende Başbakan`a, “Bize bir şey olmaz, Türklüğünden utanan Başbakan utansın. Türküm diyemeyen Başbakan utansın” sözlerinden dolayı
Gaziantep 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Şehit Babası Ahmet Kömür, mahkeme başkanı tarafından 11 Ay 25 Gün hapis cezasına çarptırıldı.
Şehit babası Ahmet Kömür, adliye çıkışında yaptığı açıklamada “Bu konuda bir şey konuşmak istemiyorum, karar ortada” dedi.
Kömür’ün avukatı Mehmet Özdemir; “Acı ile söylenmiş birkaç cümle. Şehit babasının mahkeme koridorlarında süründürülmesi ne kadar doğrudur, Yüce milletimiz karar versin. Dağdaki terörist sanki gurbetten geliyormuş gibi karşılayan, Pişmanlık yasasının adını ‘Eve Dönüş Yasası’ olarak değiştiren Hükümetin zihniyeti ortadadır. Yasalar, Şehit Babasını 11 Ay 25 Gün hapis cezasıyla cezalandırmıştır. Takdir kamuoyuna sunulur” diye konuştu.
Peki ne diyecekti Şehit Babası: "Başbakanın askerlik yapmayan çocukları sağ olsun mu” diyecekti?

İnternetajans / 15. 05.2010

Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Mehmet Ali Şahin, ziyaretin ardından, Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte Beyoğlu'nun sokaklarını gezdi.
Ara sokakları tek tek gezen ve birçok kişiyle sohbet eden Meclis Başkanı Şahin, bir restoranın arka kapısında sarımsak soyan bir şahısla da sohbet etti.
Adının Ahmet olduğu öğrenilen restoran çalışanı, Şahin'e ilginç bir tepkide bulundu. "Biz burada yiyecek patates bulamıyoruz, siz orada suşi yiyorsunuz."

Vatan Gazetesi / 14.05.2010

18.05.10
Lütfü TÜRKKAN
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

Şehit Babasına Hapis Cezası!

İletigönderen Deli Haydar » Pzr May 23, 2010 3:27

Lütfü Türkkan yazdı:Gaziantep Ulu Camii'nde düzenlenen törende Başbakan'a, “Bize bir şey olmaz, Türklüğünden utanan Başbakan utansın. Türküm diyemeyen Başbakan utansın” sözlerinden dolayı Gaziantep 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Şehit Babası Ahmet Kömür, mahkeme başkanı tarafından 11 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Şehit Onbaşı Kömür Toprağa Verildi
Haber 7 / 10 Aralık 2005

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde vatani görevini yaparken, terör örgütü üyelerinin açtığı taciz ateşi sonucu şarampole yuvarlanan askeri araçta şehit düşen Piyade Onbaşı Halil Kömür (20), memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.[/b]

Ulu Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Şehit Piyade Onbaşı Kömür'ün ailesi, yakınları, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Uzer ile Mehmet Sarı, Vali Lütfullah Bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Sezginer, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Süleyman Yüksel, askeri ve idari erkan ile şehit onbaşının yakınları katıldı. Törende, şehit piyade onbaşının yakınları Ulu Camii avlusunda dev Türk Bayrağı açtı. Cenaze töreni sırasında şehit erin annesi Yeter, kızkardeşleri Filiz ve Neslihan ile erkek kardeşi Fatih Kömür, gözyaşları içerisinde terör örgütüne lanet okudu.

Baba Ahmet Kömür ise Türk olmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Vatan sağolsun, bir oğlum daha var onun da canı bu vatana feda olsun" dedi. Şehit Piyade Onbaşı Kömür'ün dayısı Yusuf Demir, yeğeninin şehit olduğu gecenin akşamında ailesini telefonla aradığını söyledi. Demir, yeğeninin, annesi ve babası ile kızkardeşlerine "Ben operasyona gidiyorum, 15 güne kadar dönmem, aramayın. Hakkınızı helal edin" dediğini ifade etti.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Halil Kömür'ün cenazesi bir süre askeri bando eşliğinde askerlerin omuzlarında taşındı. Kömür'ün cenazesinin götürülüşü sırasında vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Şehit Piyade Onbaşı Halil Kömür'ün cenazesi, Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Üçgöze Köyü'nde toprağa verildi.

Başbakan'a "Hakarete" 11 Ay
Hürriyet Gazetesi / 13 Temmuz 2006

Gaziantep'te şehit oğlunun cenaze töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "hakaret" ettiği iddiasıyla yargılanan Ahmet Kömür, 11 ay 25 gün hapisle cezalandırıldı.

3. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına tutuksuz yargılanan Ahmet Kömür ile avukatı Mehmet Özdemir katıldı.

Ahmet Kömür, savunmasında sözlerinin anlık bir tepki olduğunu ve iddia edilen sözleri söylediğini belirtti.
Hakim, Ahmet Kömür'ün 11 ay 25 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme cezayı erteledi. Ahmet Kömür, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bu şekilde yargılanmaktan gurur duyduğunu, vatanı için yargılandığını belirterek, “Oğlumun cenaze töreninde yaptığım konuşmalar sadece benim o andaki tepkimdi” dedi. Avukat Mehmet Özdemir ise müvekkilinin "Başbakana hakaret etmek" suçundan 11 ay 25 gün hapis cezası aldığını, cezanın tecil edildiğini, ancak önemli olan konunun mahkemenin verdiği ceza ve davanın sürecinin olmadığını, esas sorgulanması gereken konunun, Türkiye'deki adalet ve hukuk sistemi olduğunu ileri sürdü.

Kanunların artık suçluyu kollar bir yapıyı aldığını ileri süren Özdemir, “'Eve Dönüş' yasalarıyla teröriste af çıkaran bir zihniyetin, şehit cenazesinde o anki bir duyguyla bir kaç cümle eden bir babayı bir an önce yargılayıp mahkum etmesi düşündürücüdür” dedi. Özdemir, şöyle konuştu:

“Bu tür yargılamalarda en çok irdelenmesi gereken, Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk sistemidir. Teröristin eskiden hakkında çıkan yasanın adı 'Pişmanlık Yasası' idi. Ama şimdi Avrupa Birliği dayatmaları sonucunda 'Eve Dönüş Yasası' denildi. Sanki gurbette çok hayırlı bir işe gitmişcesine teröristlere böyle bir yasa çıkartıldı. Sorgulanması gereken bu mahkemenin kararı değil, Türkiye'nin üzerine dört yıldan bu yana kabus gibi çöken zihniyettir.

İddianameden Seçmeler

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu tarafından hazırlanan iddianamede, Ahmet Kömür'ün oğlu piyade onbaşı Halil Kömür'ün, 9 Aralık 2005 tarihinde askerlik görevini yaptığı Şemdinli'de askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olduğu anımsatıldı.

İddianamede, 10 Aralık 2005 tarihinde şehit piyade onbaşı Halil Kömür'ün cenaze töreni sırasında babası Ahmet Kömür'ün, "Başbakan Erdoğan hakkında hakaret içeren sözler" sarf ettiği belirtildi.

İddianamede ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ahmet Kömür hakkında şahsen bir şikayette bulunmadığı, törende söylediği sözlerin bant kayıtları ve kendisinin itiraflarıyla anlaşıldığı, bu nedenle ilgili yasa gereğince yargılanması talep edilmişti.

Okuyun ve Gereğini Yapın Ey Okur
Akşam Gazetesi / 21 Temmuz 2006

...

Ve aynı çizgide bir başka konuya geçelim. Protest ruh taşıyanlar için... Dr. Adil Serdar Saçan'ın başlattığı önemli bir kampanyayı sizlerle paylaşmak ve katılımcı olmanızı istiyorum. Evet işte Dr. Adil Serdar Saçan'ın "Ben de yargılanmak istiyorum" kampanyasının metni:

"Hakkari Yüksekova'da vatani görevini yapmaktayken, terör örgütünün açtığı ateş sonucu bulunduğu aracın devrilmesiyle 9 Aralık 2005 tarihinde şehit düşen Piyade Onbaşı Halil Kömür 10 Aralık'ta memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

Acı ve gururun bir arada yaşandığı törende baba Ahmet Kömür haykırıyordu: 'Vatan sağolsun! Bir oğlum daha var, o da bu vatana feda olsun. Türklüğünden utanan, Başbakan utansın!'

Bağrı yanık babanın, Başbakan'a can yangısıyla söylediği bu sözler sebebiyle kendisine dava açacağı hiç aklına gelmemişti. Ancak onun aklına gelmeyen bu davranış Başbakan'ın aklına gelmiş ve şehit babasına davayı açmıştı bile. Çok geçmeden dava sonuçlandı.

Şehit babası Ahmet Kömür, Gaziantep 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nce 11 ay 25 gün hapis cezası ile cezalandırıldı. Bu davranışı, aklı selim her Türk gibi beni derinden yaraladı. Onun için şehit babası Ahmet Kömür'ün yükünü hafifletmeyecek olsa da, onun cenaze töreninde söylediklerini aynen katıldığımı belirtmek, aynı davadan ben de yargılanmak istiyorum."

Hatta gelin bu konuda bir kampanya başlatalım. Bu davada "Ben de yargılanmak istiyorum" diyorsanız, tavrınızı ortaya koyun. Bunu yapmakla Ahmet Kömür'ün hissiyatına katıldığınızı ve onu desteklediğinizi belirtmiş olacaksınız. Ne dediniz ey aksiyonel okur, gösterin tavrınızı...

Güler Kömürcü
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 12 konuk

x