Che Guevara, Fidel Castro Ve Bir De Kumarcıların Danışmanı - 1 / Yılmaz DİKBAŞ

Che Guevara, Fidel Castro Ve Bir De Kumarcıların Danışmanı - 1 / Yılmaz DİKBAŞ

İletigönderen Güncel Meydan » Cum Eki 07, 2011 10:51

Yılmaz DİKBAŞ:

18 Eylül 2011 Pazar günü, SKY TURK televizyon kanalında Gürkan Hacır'ın sunduğu "Şimdiki Zaman" adlı programda stüdyo konuğu olan Mete Akıncı, 20. yüzyılın büyük devrimcileri Che Guevara ve Fidel Castro'yu aşağılayan, değersizleştiren, tamamı asılsız, kara propagandaya dönük sözler söyledi.

Bu konuşmamda sizlere, Mete Akıncı'nın söylediklerinin hiçbirinin doğru bir bilgi, belge ya da kaynağa dayanmadığını, tamamının yalan olduğunu kanıtlayacağım...

www.dailymotion.com Video from : www.dailymotion.com
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye

İletiler: 584

Re: Che Guevara, Fidel Castro Ve Bir De Kumarcıların Danışmanı - 1 / Yılmaz DİKBAŞ

İletigönderen GEZGİN » Cmt Eki 08, 2011 0:39

Marksizm ve Che yi bu kadar hayranlıkla anlatan insanların en az bu kadar Atatürk ü ve milli mücadelemizi anlatıp , hayran kalıp kalmadıklarını çok merak ediyorum . Mete Akıncı hepimizin ilgiyle takip ettiği bir insan . Umarım yakın zmanda ithamlar konsuunda doyrucu bir açıklama yapar ve biz aynı içtenlikle onu takip ederiz . Konuyu araştırma gereği duymadığım için yorum yapamıyorum ama eğer Dikbaş ın dediği gibiyse artık Mete Bey in anlattıkları biraz havada kalacak .
Kullanıcı küçük betizi
GEZGİN
Üye
Üye

İletiler: 114

Re: Che Guevara, Fidel Castro Ve Bir De Kumarcıların Danışmanı - 1 / Yılmaz DİKBAŞ

İletigönderen Erhan Sandıkçı » Cmt Eki 08, 2011 12:54

Yılmaz DİKBAŞ'ın yazılarını, izletilerini takip ederim ama bu konuda şaşırdım tavrına... Mete AKINCI'yı "dövmek" için elinden geleni yapacağa benziyor. Facebooktan takip ediyorum da; yok "Mete AKINCI'nın babası kim", yok "Mete AKINCI kumarbazların danışmanı" ...

Erneso Che Guevara Lynch bizim ulu önderimiz mi? Onun hakkındaki bir iddiayı ortaya atana hemen lynch girişiminde bulunmanın amacı nedir?

...
İki Mustafa Kemâl vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemâl... İkinci Mustafa Kemâl, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemâl sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemâl odur!
Kullanıcı küçük betizi
Erhan Sandıkçı
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 142

İletigönderen Ooof of » Cmt Eki 08, 2011 18:46

Ne mete akıncıyı nede yılmaz dikbaşı tanırım. bu nedenle konuya sadece atatürk ve castro-che noktasından yaklaşacağım. atatürk büyük bir mücadele vermiştir. savaş sonucu ülkeyi işgalden kurtarmıştır. tabii bunu yaparken tek başına yapmamıştır. öncülüğünü yaptığı bir grubun planlamasında yürümüştür işler. küçükmüdür yaptığı işler elbetteki hayır. takdir etmemekmi lazım elbette hayır. yapılanların eksik olması asla yapılanları küçümsemeyi gerektirmez.
yapılanların sonucunda irandan, mısırdan cezayirden farklı, şeklende olsa egemenlerin kendilerine oyla meşruiyet kazandırdıkları, tam olmasada eğitimin tabana yayıldığı bir yapıya sahip olduk.
yokmudur eksikleri vardır tabiki. dededen toruna bakan yetiştiren aileler, dededen toruna dekanlar rektörler, dededen toruna generaller yetiştiren aileler vardır. halen daha tarikat liderleri toprak ağaları doğudan olsun batıdan olsun milletvekili olabilmektedirler.
eksikler nedir toprak reformu yapılmamıştır. insanların geçimleri, yerel derebeylerinin, doğuda aşiretlerin batıda toprak ağalarının ve eşrafın iki dudağı arasına teslim edilmiştir. castro nun farkı budur. şeker kamışı tarlalarındaki köylüden öte köle düzeninde yaşayan insanlar özgürleştirilmiştir. batının o kadar kara propagandasına rağmen castro ve ailesi veya iktidarı paylaşanlara dair herhangi bir yolsuzluk ortada yoktur. doğrudur halk yoksuldur. ama bunun sebebi castro değil kübayı sömürme imkanı olmadığından ambargo koyan ve kübayla ticareti yasaklayan abd dir. küba uzun yıllar boyunca belki şimdi bile enbüyük gelir kaynağını olan olan şekeri sadece rusyaya satmak zorunda kalmıştır.
atatük ile castro-che arasındaki fark toplumu özgürleştirmeleridir. ikiside büyük işler yapmıştır ancak yinede bu onları ilah düzeyine çıkarmayı gerektirmez. insanları ilah olarak görmek ve kusursuz olarak tanımlamak sadece tarikat mensuplarına uygun bir davranıştır.
Kullanıcı küçük betizi
Ooof of
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen ddeniz » Cum Kas 11, 2011 0:55

Yılmaz Dikbaş'ın videoda ispat ettiği tek birşey var . O da kayıtsız şartsız,körkütük bir Che hayranlığı. Che'yi adeta kutsallaştırdığı gayet belli.. Savunmasını zavallıca ve gülünç buldum. Son senelerde devamlı olarak hakarete uğrayıp değersizleştirilmeye çalışılan ulu önderimiz Atatürk ile ilgili olarak ta böyle savunmalarda bulundu mu kendisi? En son olarak Atatürk diktatördür dediklerinde en ufak bir tepki gösterdi mi?

Che'ye birisi birşey söylediğinde savunmak için kendini parçalayanlardan, Atatürk hakkında ileri geri konuşulduğunda duyduğumuz tek ses TINNNNNNNNNNNN oluyor...
Bunlar da kendisine aydın diyor, çok ilginç
Kullanıcı küçük betizi
ddeniz
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen Erhan Sandıkçı » Cum Kas 11, 2011 12:28

Ek bilgi: Yılmaz Dikbaş geçenlerde Ezber Bozan gösterimine telefonla bağlanıp "Ulusal Kanal'a çok iş düşüyor. Ulusal Kanal'ın gerçek ulusalcıları ekrana çıkarması gerek. Mesela Mete Akıncı diye birisi var, her hafta program yapıyor, Che Guevara hakkında asılsız şeyler söylüyor. Hatta ondan sonra da başkaları çıktı Che'ye Atatürk'e hakaret etmeye başaldılar" dedi. Nagehan Alçı'nın Atatürk'e söz söyleme cesaretini Mete Akıncı'nın Che çıkışından aldığını iddia etti Dikbaş, ne yalan söyleyeyim, gülünç geldi.
İki Mustafa Kemâl vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemâl... İkinci Mustafa Kemâl, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemâl sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemâl odur!
Kullanıcı küçük betizi
Erhan Sandıkçı
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 142

İletigönderen Türk-Kan » Cum Kas 11, 2011 14:04

Burada yorum yapanlar Yılmaz Dikbaş'ın kaç kitabını okudu?
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen bozkurtlar diyari » Cum Kas 11, 2011 16:26

Yilmaz DIIKBAS'i vede Mete AKINCI'yi cok seviyorum...
Ortak düsman emperyalizim olmasi gerekmiyormu???
Bu anlamsiz kavga kimseye bir sey saglamaz.
Sadece akp gibi amerikan taseronlarinin elini güclendirir.
BU bize ve ülkemize zarar verir.
Bu iki insandan cok seyler ögrendik ve ögrenmeye devam ediyoruz...
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen ddeniz » Cum Kas 11, 2011 17:03

Sayın Türk-Kan,

Kendisinin hiçbir kitabını okumadım (öncelikli sırada değil)

Ancak, ulu önderimiz Atatürk'e karşı da herhangi bir hakaret ve değersizleştirme çabası olduğunda Che'yi savunduğu gibi (veya yarısı kadar) bir kez olsun savunduğunu göreyim kendisini de okuma listesine alacağım.
Kullanıcı küçük betizi
ddeniz
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cum Kas 11, 2011 17:27

Ama önceliğiniz olmalı. Çok değerli bilgilere ulaşacaksınız. Yılmaz Dikbaş'ın Atatürkçülüğünden şüphe duyan Yılmaz Dikbaş'ı tanımıyor demektir. Bu da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak demektir. Bu kitaptan başlayınız: http://www.guncelmeydan.com/pano/yilmaz-dikbas-in-igfal-isimli-kitabi-cikti-t27240.html

Diğerleri burada: http://www.kalinka.com.tr/default.asp?i ... yfa&id=142
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen ddeniz » Cum Kas 11, 2011 17:57

Evet, Atatürkçülüğünden şüphe duymak için nedenlerim var !

Dünyanın en büyük devrimcisi Atamız bugün en alçakça saldırılara uğrarken kendisi tarafından Che kadar bile savunulmayı hak etmiyor mu?
Kusura bakmayın, ben okuyacağım yazarların vatanseverliğini ve değerini Atatürk'e verdiği değer ile ölçerim.

O değeri göremiyorsam

vız gelir, tırıs gider !
Kullanıcı küçük betizi
ddeniz
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cum Kas 11, 2011 18:03

Andrew Mango fahişelerine yanıt vermekle mi ölçülüyormuş Atatürkçülük? Komik! :) Atatürk'e değer vermenin ölçüsü nedir? Dilinden düşürmemek mi, yolundan gitmek mi?

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen ddeniz » Cum Kas 11, 2011 20:49

Che'yi , kutsalına saldırılmış yobaz bir inanmış gibi savunurken Atatürk"e yapılan alçakça saldırılar karşısında kıl kıpırdatmayıp sessiz kalmak size göre Ata'nın yolundan gitmek midir?
Kullanıcı küçük betizi
ddeniz
Üye
Üye

İletigönderen GEZGİN » Cum Kas 11, 2011 22:40

Türk-kan , bence olayı yanlış yerden sorguluyorsun . Yılmaz Dikbaş için kimse Atatürkçü deiğildir demedi veya Che Guevara 'yı savunması ya da savunmaması onun Atatürk sevgisini belli etmez . Mesele en azından benim taktığım yer bu kadar ateşli nefret saçarcasına Guevara 'yı savunması . Kitaplarını okudunuz mu diye sormuşsun .Bir kaç kitabını okudum ama görüntü kitaptan daha etkili olduğu için hala merak ediyorum Atatürk ü bu şekilde savunduğu bir görüntüsü var mı ?

Aynı zamanda Mete Akıcı ya saldırması hiç hoş olmuyor . Bahsedilen mesele hakkında bilgim yok o yüzden yorum getiremiyorum , Mete Akıncı yanlış veya bilmeden konuşmuş olabilir . Bu olaydan sonra mail attım Mete Akıncı ya ama geri dönmedi . Nihayetinde Akıncı da Dikbaş ta doğru şeyler konuşan insanlar ve böyle bir mesele için sert kelimelerle saldırması hiç hoş olmadı .
Kullanıcı küçük betizi
GEZGİN
Üye
Üye

İletiler: 114

İletigönderen Güncel Meydan » Cmt Kas 12, 2011 15:31

ATATÜRKÇÜ olarak bilinen(!) kimselerin yalanlarını, çarpıtmalarını ve atıp tutmalarını açığa çıkarmak suçmuş anlaşılan. Çe, DİKBAŞ'ın anlatımındaki kadar temiz ve onurluysa, elbette, herhangi bir ulustan, herhangi bir kişi Çe'ye sevgi ve saygı besleyebilir.

Ancak, -yarım yamalak benimsediği öğreti nedeniyle- her fırsatta Çe hayranlığı gösteren ve bunun yanında Mustafa Kemâl ATATÜRK'e "burjuva devrimcisi" diyebilecek kadar alçalan ahmak komüncanlarda aklı kalmış kimselerin, iki durum arasında ayrım yapma yetisinden uzak olması düşündürücüdür.

Ayrım yapamayanların, söylemlerinin nedenlerini, -ATATÜRKÇÜ olarak bilinen(!) kimselerin yanlışlarını göstermek amacıyla yayınlanmış kaynaklara dayanan görüntüyü- "körkütük, yobaz Çe hayranlığı" olarak niteleyip sonra da "ATATÜRKÇÜ ise neden ATATÜRK'ü savunmuyor Çe'yi savunduğu kadar" diyerek usa pek de uygun olmayan ve kendileriyle çelişen sorular sorarak açıklaması da düşündürücüdür.

Çelişki, ayrım yapamayanların, Çe ile ATATÜRK kıyası yapaduran komüncanlara kızıp da aynı kıyası -hem de ilgisiz bir konuyla ilişkilendirerek- yapmasındadır. Çelişki, ayrıca, ayrım yapamayanların, "körkütük, yobaz Çe hayranlığı" olarak niteleyip sonra da böyle nitelediği birinden -sanki bu olağanmış gibi; "körkütük, yobaz Çe hayranı" biri olarak tanımlanan kişinin ATATÜRK'ü savunması doğalmış gibi- bir "ATATÜRK savunması" beklemesindedir.

ATATÜRK vatandır ve Yılmaz DİKBAŞ her yazısında vatanı savunmaktadır. Ulu Önder'in deyimiyle "etten, kemikten fâni Mustafa Kemâl"in savunulması da, gerek öğretisel temeli oluşturanı savunmak, gerekse de geçmişin (tarihin) doğru aktarılması nedeniyle oldukça önemlidir. Bütün bunlardan da öte, bunu yapmak, bir gönül borcunu ödemek ve ulusal onuru yıkmak isteyenlere karşı çıkmaktır. Ancak, yazdıklarıyla, söylemleriyle, çıkışlarıyla -yine Ulu Önder'in deyimiyle- "ikinci Mustafa Kemâl" tanımına uygun savaşçı ve Kemâlci bir aydının "Çe'yi savunduğu kadar Mustafa Kemâl'i savunmuyor" denilerek kötülenmesi ise ayrıca çelişkili, ayrıca düşündürücüdür.

Gelelim adı geçen kişiye...

Yirmi dört şehidimizin geldiği acı ve kara günde adı geçen kişiden inciler(!)

Zamanlama zaten gerçekten ilginç dediğin gibi, ııı, bu bana şeyi hatırlattı (RTE'nin iptâl edilen Orta Asya gezisinden söz ediyor). Bugün, ııı, sayın Başbakan diyelim, sayın Başbakan'ın Astana'da katılacağı Türk toplulukları zirvesi vardı. Tam bu zirve öncesinde gerçekleşti saldırı. İlginçtir, dün ne oldu; Mısır'ın arabuluculuğuyla Gilad Şalit serbest bırakıldı. Şimdi aslında bu olaylar birbiriyle bağlantılı.

Yani oradaki espiri neydi; Gilad Şalit olayını Mısır mı çözecek, Türkiye mi çözecek. Dolayısıyla dün Gilad Şalit'in Mısır arabuluculuğuyla serbest bırakılması Eşbaşkan'ın sultanlık, padişahlık umutlarını söndürmüştür. Bir defa bunu tesbit etmek gerekiyor.

Eğer Gilad Şalit'in serbest bırakılmasını Türkiye sağlamış olmuş iseydi, o zaman, işte dün ve bugünkü saldırılar Türkiye'de değil Mısır tarafında bir yerlerde olacaktı, orası karışacaktı.

"Dağlıca 2" diyorum ben buna, bu örgüt işi falan değil, kimse bana anlatmasın.

Dağlıca baskınında gördük o işin öyle örgüt tarafından falan filan olmadığını.

İran nükleer mevzusunda benim canım yandı. 2,5 yıllık o kadar emek boşa gitti. Gerçi henüz gitmedi uğraşıyorum ben hâlâ da...

Eğer ki, tekrar söyleyelim, 22 Temmuz 2007 akşamı balkon konuşmasındaki verilen sözler 23 Temmuz sabahı tutulmaya başlansaydı; tüm Millet(!), 73 milyonu bu hükûmetin arkasında olurdu. Gerçek Gladio için de herkes elinden geleni yapardı yakalanması için.

Tabiî canım zamanlama çok ilginç yani (Yeni Anayasa komüsyon çalışmalarının başlamasından söz ediyor), bu çok ciddi bir stratejinin şeyi, bir uygulaması. Bu öyle, ne bileyim ben, dağda işte yok gerillaymış da, bilmem neymiş de, Kürt halkına özgürlük getircek falan filan... Ben onu da söyleyeyim; eğer ki bu badire önlenemezse, o Kuzey Irak'takiler boşuna heveslenmesin; Barzaniydi, Talabaniydi, şuydu buydu. Neden? Onlar şimdi zannediyorlar ki Angola gibi olacak.

Ben buradan Barzani'yi de uyarıyorum. O da başka bir macera peşinden koşuyor.

Şimdi onlar Kürt halkını da faciaya sürüklüyorlar.

Vallahi Çetinim ben kendi adıma konuşayım. İlk biz yine programlarımızda söyledik bunu. "Kürt Açılımı" diye çıktılar ya 2009'un Ağustos'unda, biz programlarımızda defalarca değindik, o isim yanlıştı bir defa, o isim yanlıştı. Çünkü demokrasiye ihtiyacı olan sadece Kürtler değildi. Tamam, onlara bir pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyordu, neden, çünkü sen, düzmece bir terör ortamıyla 30 yıl boyunca, Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımızı, -bak vatandaşlarımızı diyorum, çünkü onların da nüfus cüzdanı var, onlar da bu ülkenin vatandaşı- sen, o insanların, özgür yaşama hakkını 30 yıl süreyle gasp ettin.

O olayı yapan da (21 Ekim 1993 / Siirt - Baykan - Derince Mezrası baskından söz ediyor) bugün işte, Dağlıca ve bugünkü hâdiseyi yapan ekip, yabancı yani, öyle terör örgütü falan onun şeyi değil.

O "Kürt Açılımı" olayı çıktığında 2009'un Ağustos'unda, ben gittim Ankara'ya, defalarca da söyledim. 4,5 ay uğraştım ben o açılımın adı değişsin diye. Sonunda "Demokratik Açılım" olarak onun adını değiştirtmeyi, hadi başardım diyeyim yani. Ben şey yapmayı sevmem de tevazu esastır. Gittim AKP'li milletvekilleri ile görüştüm ben. Ben mecbur muydum? İşimi gücümü bıraktım, görüyorum tehlikeyi... Çetinciğim yine düzeltilebilirdi; fakat burada esas üzücü olan hâdise şu: Sen getiriyorsun birisini bu işleri kotarsın diye, makam mevki sahibi yapıyorsun, Beşir Atalay'dan bahsediyorum, 2,5 seneyi bir cümleyle geçirdi, Türk Halkı'nı oyaladı. Türk Halkı diyorum, 73 milyonu kastediyorum, vatandaşlık felsefesi, temeli esasıda...

1921 Anayasası'na göre, biz aslında gayet rahat, güzel bir şekilde, hatta belki bugün BDP'nin talep ettiğinden daha geniş özgürlüklerle pek çok şeyi başarabilirdik o dönemde...

O açılım adını değiştirtmeye gittiğimde ben Ankara'ya, uyardım, dağları mağları bırakın artık kardeşim bu iş şehirlere iniyor.

19 Ekim 2011 -> http://www.dailymotion.com/video/xlsffw ... kinci_news

Acaba ayrıca yorum yapmaya gerek var mı¿? Bazı yerleri ayrıca belirtmedim (kalınlaştırmadım, altını çizmedim ve renklendirmedim) ki asıl konu gözden kaçmasın. Asıl konu mu ne¿? Apaçık ortada...

Gerçi "feysbuk" adlı iletişim-paylaşım yerindeki kişisel sayfasında daha başka inciler de sıralamış; ayrıca onlara da bakılabilir.
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye

İletiler: 584

Sonraki

Şu dizine dön: Yılmaz DİKBAŞ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x