"Eyalet Yasası" yürürlükte

Genel & Güncel Konular

"Eyalet Yasası" yürürlükte

İletigönderen Ram » Pzr Kas 23, 2008 5:02

Sonunda bunu da yaptılar! | EYALET YASASI YURURLUKTE

12 HAZİRAN 2006 Yeniçağ / Türkiye'ye kurulan tuzağı manşetten duyurmuştu

AB'nin dayattığı federalizm Kalkınma Ajansları adıyla devreye girdi, ülke 8’e ayrıldı.

Kendi meclisleri olacak!

Avrupa'nın, Osmanlı'ya dayattığı federalizm, AKP tarafından "Kalkınma Ajansları" adı altında resmen uygulamaya konuldu. Proje kapsamında Türkiye, 8 ayrı bölgeye bölündü. Bu bölgelerde 100 üyeli kalkınma kurulları oluşturulacak ve "kalkınma için" yabancı ülkelerle bile direkt temasa geçilebilecek.

Mahkemeler de sırada...

TÜRKİYE'yi "şimdilik" 8’e bölen proje kapsamında İstanbul, Konya, Samsun, Erzurum, Van, Gaziantep, Diyarbakır ve Mardin "merkez" iller seçildi. Ülkeyi eyaletleştirme planının bir başka ayağını ise İstinaf Mahkemeleri oluşturuyor. Bu mahkemelerin ilki de Diyarbakır'da AB parasıyla kuruldu!

CHP Milletvekili Tacidar SEYHAN

Ayrı bütçelerle ayrı devletçikler

Bu ajansların bütçe statülerinde çelişki var. Bütçeler birbirinden ayrılırsa, bu ayrışıklığın siyasal sonuçları kaçınılmaz olur. Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunduk.

CHP Milletvekili İsa GÖK

Devlet tasfiye sürecine girdi

BU, asla Türkiye'ye hizmet edecek bir anlayış değil; tam tersine devletin tasfiyesi anlamına geliyor. O bölgelerde baro bile olmayacak. Bu kadar vahim bir tablo oluşuyor.

YAYED:

Federalizm hortlayacak

BÖLGELER arası rekabet, federalizm taleplerinde bir araç olarak kullanılabilir. Yerel güçlerin etkinliğine bırakılacak ajanslar, ayrışma taleplerini kaçınılmaz olarak getirir.

Eyaletlere bölündük!

Avrupa'nın, Osmanlı'ya dayattığı federalizm, AKP hükümetince de resmen uygulamaya konuldu. Hükümet, 23 ili kapsayan 8 bölgede Kalkınma Ajansı kurdu. Merkezi idare güç kaybediyor...

AB tarafından dayatılan ve Türkiye'nin eyaletleştirilmesi yönünde atılan ilk adım olarak görülen "Kalkınma Ajanları" dün resmen kuruldu. Hükümet, 23 ili kapsayan 8 bölge bölge kalkınma ajansı kurdu. Bakanlar Kurulu'nun "Bazı Düzey 2 Bölgelerinde Kalkınma Ajansları Kurulması Hakkında Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konuldu.

Kendine has meclis

Buna göre İstanbul, Karaman-Konya, Amasya-Çorum-Samsun-Tokat, Bayburt-Erzincan-Erzurum, Bitlis-Hakkari-Muş-Van, Adıyaman-Gaziantep-Kilis, Diyarbakır-Şanlıurfa ve Batman-Mardin-Şırnak-Siirt bölge kalkınma ajansları kuruldu. Kalkınma kurulu, illerin dengeli şekilde temsilini sağlayacak yapıda toplam yüz üyeden oluşacak. Kalkınma kurulunda, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kesim ve sivil toplum kuruluşları temsil edilecek. Bu kurul "kalkınma için" yabancı ülkelerle doğrudan temasa girebilecek

Görev uzayabilir

İli temsil edecek kuruluşlar ile bunların temsilci sayılarını gösteren kalkınma kurulu listeleri, Ek-2 sayılı tabloda gösterildiği şekilde belirlendi. Bu belirlemede, ilgili valilik görüşleri ile söz konusu kuruluşların; il içerisindeki etki ve etkinlikleri, misyonları ve ili temsil yetenekleri, ilin ve bölgenin kalkınmasına sağlayabilecekleri muhtemel katkılar ve sahip oldukları üye sayıları gibi hususlar dikkate alındı. Kalkınma kurulu üyeleri, Kararın yayımlandığı tarihten itibaren dört yıl için görev yapacaklar. Bu sürenin sonunda veya ihtiyaç duyulduğunda Bakanlar Kurulu, kalkınma kurulunda temsil edilecek kurum ve kuruluşları yeniden belirleyebilecek.

Üyeler belirlenmeye başladı

Kalkınma kurulu üyeleri, Kararın yayımlandığı tarihten itibaren dört yıl için görev yapacaklar. Bu sürenin sonunda veya ihtiyaç duyulduğunda Bakanlar Kurulu, kalkınma kurulunda temsil edilecek kurum ve kuruluşları yeniden belirleyebilecek. Kalkınma kurulunda temsili öngörülen kurum ve kuruluşlar, kalkınma kurulunda görev yapacak temsilcilerinin adlarını, görevlerini ve istenecek diğer kişisel bilgileri, en geç üç hafta içinde valiliklere bildirecekler. Bu süre içinde temsilcilerini bildirmeyen kuruluşlar ile feshedilen kuruluşların kalkınma kurulu üyeliği sona erecek, kalan süre bu kuruluşların yerine her il için yedek üyelerce tamamlanacak.

Osmanlı'ya da dayatılmıştı

Kalkınma Ajansları, uzmanlar tarafından Osmanlı İmrapatorluğu'nun son dönemlerin de Avrupa tarafından dayatılan bir genelgeye benzetiliyor. Merkezi iradenin etkisini zayıflatıp, yerel yönetimleri kısmen bağımsız kılan genelgeyle 20.06.1913 tarihinde Sadrazam Sait Halim Paşa tarafından yayınlanan Geçici vilayet kanunu ile devam eden parçalanma ve çöküş süreci daha da hız kazanmıştı.

İstinaf mahkemeleri

Eyalet sistemini yerleştirmek için atılan ilk adım Kalkınma Ajansları değildi. Cumhuriyet'in kuruluşunda şeri mahkemelerle birlikte kaldırılan ve Eyalet sistemine özgü bir yapı olan bölge (istinaf) mahkemeleri kurulmaya başlanmıştı. İlki Diyarbakır'da AB parasıyla açılan mahkemenin 9 ilde daha kurulması kararlaştırılmıştı.

Bütçe ayrılırsa bölgeler de ayrılır

Kalkınma Ajanslarının şu aşamada hiçbir etkinlerinin bulunmadığını dile getiren CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, "Eğer bölgeler arasındaki dengesizlik giderilmek isteniyorsa değişiklikler yapılması gerekiyor. Türkiye merkezi bütçeyle yönetilen bir ülke. Bu anlamda bu ajanslarla merkezi bütçe arasında bir takım bağlar kurulur ve bunlar merkezi bütçenin kontrolünde kalırsa o zaman sorun olmaz. Bunun örneklerini diğer ülkelerde de görüyoruz. Türkiye'deki uygulamaya bakıldığında arada bir çelişki var. Kalkınma Ajanslarının bütçeye dayalı statülerinde de bir çelişki var. Biz bunların düzeltilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne baş vurmuştuk. Eğer ekonomik anlamda bir çözüm bulunamazsa yani bölgeler arasında bir denge kurulmaz, aynı zamanda merkezi bütçe ile yerel bütçeler birbirinden ayrışık hale gelirse, bu ayrışıklığın siyasal sonuçlarının olması da kaçınılmazdır. Bu anlamda çekincelerimiz vardır" dedi.

Demirel ve Özal savundu, Erdoğan da hayata geçirdi

Kalkınma Ajansları marifetiyle eyaletleşme projesi AKP iktidarından önceki iktidarlar döneminde de savunulmuştu. Gazetemizin yazarı Aslan Bulut konuyu 20 Ekim 2006'da özetle şöyle köşesine taşımıştı:

    (...) Hani Turgut Özal, daha DPT'de çalışırken Güneydoğu için ABD'deki Tennesse Eyaleti'nde uygulanan kalkınma projesini öne-rince dönemin Başbakanı İsmet Paşa, "Bayrak da verelim mi?" diye sormuştu ya! Hani Turgut Özal, Cumhurbaşkanı iken "Federasyonu tartışalım" demişti ya! Hani Erdoğan Hükümeti, ülke içindeki bütün siyasi veya sosyal gruplara kendi kaderlerini tayin ve kendi bölgelerindeki ekonomik varlıklara sahip çıkma hakkı tanıyan ikiz yasaları kabul ettikten sonra, kamu yönetimi reformu ile Türkiye'yi "81 ile 81 devlet" dediğimiz bir yönetim tarzına doğru sürüklüyor ve bunu "Kalkınma Ajansları" adı altında ve Melih Gökçek'in Ankara'ya davet ettiği MOSSAD Başkan Yardımcısı David Kimche'nin (asıl adıyla David Kamhi'nin) Globalleşme projesi ile tamamlamaya çalışıyor ya!

    ***

    Bütün bu bilgileri niçin hatırlattığımı merak ediyorsunuzdur! Genel Yayın Müdürümüz Hayri Köklü, Günaydın gazetesinin 1979 Aralık ayı cildini açtı ve bana bir yazı gösterdi. Benim gazeteciliğe başladığım yıl! 6 Aralık 1979 tarihli Günaydın gazetesinin 12’nci sayfasında ve sağ alt köşede Ferit Öngören'in yazısı ve sütun içinde bir gazete kupürü var.Kupürün başlıklarında aynen şöyle deniliyor:

    Üst başlık: Adalet Partisi Genel Başkanı: "Türkiye'yi Ankara'dan yönetmek imkânı kalmamıştır."
    Ana başlık: Demirel: "Türkiye, 15 bölgeye ayrılmalı, her bölge için ayrı plan yapılmalı."
    Ferit Öngören ise "Demirel, neler neler vaat etmiş?" başlıklı kısa yorumunda "Türkiye 15 bölgeye bölünecek, her biri için ayrı bir plan uygulanacak. Bu nasıl olacak orasını bilmem. Bakalım Demirel, bu vaadini yerine getirmeden Türkiye'yi Ankara'dan nasıl idare edecek?" diye sormuş.

    ***

    Biliyorsunuz, Kalkınma Ajansları Türkiye'yi önce 26’ya sonra 12’ye böldü. Paflagonya Projesi sırasında ortaya çıkan bir belgede ise Türkiye 16 bölgeye bölünmüş ve isimleri de tek tek sayılmıştı. Erdoğan, Esenboğa havaalanının yeni terminaline "Anatolia" adını vererek bu projeyi de başlatmış durumda! Paflagonya Projesi'nde ne denildiğini hatırlayalım:

    "Amacı ulusal devletlerin iç fe-derasyonu (devletler federasyonu) şeklini gerçekleştirmek olan, Avrupa karakterli bir fenomen geliştiriliyor."

    Peki bu fenomen yeni mi? Hayır, 20’nci yüzyılın başında İngiliz gizli servisinin kontrolünde olan Prens Sabahaddin'in görüşleri doğrultusunda proje önce Lübnan'da uygulandı ve Lübnan elden gitti! Abdülhamit, projeyi rafa kaldırınca halledildi ve gerisini savaşla tamamladılar! Şimdi elimizde kalan vatan parçasını yine aynı yöntemle parça parça etmeye çalışıyorlar...

Devlet özelleştiriliyor

CHP Mersin milletvekili İsa Gök ise Kalkınma Ajanslarının hiçbir şekilde Türkiye'deki bölgeler arasındaki dengesizliği ortadan kaldırmayacağını, tam tersine bölgeleri kendi içerisine hapsederek, dengesizliği daha da derinleştireceğini söyledi. Kalkınmanın merkezi bir kavram olduğunu ve bölgelere arasındaki dengesizliğin merkezi planlamayla aşılabileceğini belirten Gök, "Başından beri karşı çıkmamıza rağmen bu konuda geri adım atılmıyor. Bölgeler arasında ki dengesizliği bölgeler rekabeti ile ortadan kaldırmayı düşünüyorlar. Bu asla Türkiye'ye hizmet edecek bir anlayış değildir. Tam tersine Türkiye Cumhuriyeti devletinin tasfiye edilmesi anlamına gelir. Kalkınma Ajansları devletin kaynaklarının özel kişi ve kuruluşlara peşkeş çekilmesi anlamına gelmektedir. Bu ajanslar aracılığıyla devlet özelleşiyor ve özelleştiriliyor" diye konuştu.

Federasyona götürür

Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği (YAYED)'nin hazırladığı Kalkınma Ajansları Sorunu isimli çalışmanın editörlüğünü yapan Manas Turan Bölge Kalkınma Ajansları sorununa yaklaşırken iki temel noktanın dikkate alınması gerektiğini söyledi. Bu ajansların temel amacının bölgeler arası dengesizliği, bölgeler arası rekabetle ortadan kaldırmak olduğunu belirten Turan, "Birinci olarak bölgeler arası rekabet, Türkiye'de bölgeler arasındaki dengesizliği ortadan kaldıracak mı, bu soru önemli. İkinci olarak da yönetim yapısına olumsuz etkileri olacak mı, yani federalizm taleplerinde bir araç olarak kullanılabilir mi? Birinci sorudan başlarsak bölgeler arasındaki dengesizliği bu ajansların ortadan kaldırması çok zor görünmekte. Aksine bu anlamda farklılıkları derinleştirme kaygısı taşımaktayız. Eğer farklılıklar derinleşecekse o zaman ayrışma da beraberinde gelecektir. Kalkınma Ajansları DPT ve merkezi yönetimin planlaması dışında yerel güçlerin etkinliğine bırakılırsa ayrışma, federasyon taleplerini kaçınılmaz olarak getirir düşüncesindeyiz" şeklinde konuştu.

Resim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen tuba » Pzr Kas 23, 2008 20:02

Hamdolsun, bu da tamam !..
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye
 
İletiler: 1113
Kayıt: Cmt Ara 29, 2007 21:09
Konum: Güneşin doğduğu yerden...

İletigönderen multix » Pzr Kas 23, 2008 21:36

2 yıl önce bunu faaliyete geçireceklerdi. Tabi o zamanki ekonomi şimdikine göre iyi göründüğünden bunu yapmadılar. Şimdi "denize düşen yılana sarılır" misali ekonomik zorluktan dolayı bunu hayata geçirdiler. Eyalet sistemini uygulayan başarılı başka ülkeler örnek gösterilebilir ancak bu hükümetle bunu istismar etmemeleri mümkün değil :evil: . Gene cefasını biz çekecez :|
Bu memleket tarihte Türk'tü, bugünde Türk'tü ve edebiyen Türk olarak yaşayacaktır. TÜRKİYE TÜRK'LERİNDİR.
Kullanıcı küçük betizi
multix
Üye
Üye
 
İletiler: 13
Kayıt: Pzt Mar 10, 2008 20:19

Re: "Eyalet Yasası" yürürlükte

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Eyl 26, 2009 16:13

[img]http://haberiniz.com/components/com_fpslideshow/images/eyaletlesme_manset.jpg[/img]

Eyaletleşme için bir adım da Malatya’da

Eyaletleşmeye giden yol olarak görülen Bölgesel Kalkınma Ajansları için bir adım da Malatya’da atılacak. AKP’nin Hükümete geldiği günden bu yana adım adım hayata geçirmeye çalıştığı Kamu Yönetimi Reformu’nun önemli bir ayağı Malatya’da oluşturulacak.

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Bölge Kalkınma Ajansı Merkezi'nin Malatya'da kurulmasının kesinleştiğini, Türkiye’de 55 ili kapsayan 16 düzey bölgesindeki 16 ilde kurulduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, İlimizde kurulması kesinleşen Kalkınma Ajansının, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlayacağını ve yerel potansiyelin harekete geçirileceğini ifade etti.

Ölmeztoprak; “16 Düzey 2 bölgesinde yer alan Malatya'nın da içinde bulunduğu Bingöl, Malatya, Elazığ ve Tunceli illerini kapsayan TRB1 bölgesinde bulunan bu dört ilden Bölgesel Kalkınma Ajansı Merkezinin Malatya’mız olması ilimizin ekonomisinin canlanması açısından da önemli bir yer tutmaktadır. Bölgesel Kalkınma Ajansı’nın Malatya’mızda kurulmasında şu işlevlerin diğer illerden daha etkin olduğu bilinmektedir. Bunlar ise yeterli nüfus, girişim ve girişimcilik altyapısı, hünerli işgücü, bölgesel ve yerel gelişme stratejileri üzerinde fikir birliği,gelişmeye elverişli sektörlerin belli bir bölgede varlığıdır” dedi.

Diğer AKP Milletvekillerinin de bu kalkınma ajansının Malatya’ya getirilmesinde emeği olduğunu dile getiren Fuat Ölmeztoprak, milletvekillerine şu sözleriyle teşekkür etti;

“Milletvekili Ölmeztoprak, TRB1 Bölge Kalkınma Ajansı Merkezi’nin İlimiz olmasında emeği geçen milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve tüm Malatyalı hemşehrilerime hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Temmuz ayı içinde de Trakya Bölge Kalkınma Ajansı kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş, fakat Türkiye Mühendis Mimar Odaları Birliği’nin Danıştay’da açtığı davanın TMMOB lehinde sonuçlanması üzerine, yürütmesi durdurulmuştu.


Haberiniz.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: "Eyalet Yasası" yürürlükte

İletigönderen bozkurtlar diyari » Cmt Eyl 26, 2009 16:45

Hele bi durun yav ne oluyoruz yangindan malmi kaciriyoruz.
Asil olan bu devletin sahipleri TÜRKLER nediyor acaba hic biliyormusunuz?
Türkiye'nin asil sahibi olan TÜRK olarak cevap veriyorum.

Nah nahhhh akp, nah sövanist kürtler, nahhh pkk kahbesi nahhhh.

Ulan onlari diri diri mezara gömecek TÜRK'ler ölmedi daha.
Bunu herkes bilsin ve herkes TSK'yi unutuyor galiba, yani ATATÜRK'ün TÜRK evlatlarini unutmus gözüküyor.

Bi hatirlatalim dedim.
Adam olun TÜRKLERIN ayranini kabartmayin.
Sonra ortada ne kahbe pkk nede yardakcisi akp denilen kahbeler kalir.

Anlamak istemeyen benim logoma bi baksin günes gibi dogan kisi: TÜRK'ün
Atasidir bir gün bogulacaksiniz yani yok olacaksiniz.
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye
 
İletiler: 570
Kayıt: Cum Ara 19, 2008 11:27

Re: "Eyalet Yasası" yürürlükte

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Ara 10, 2010 23:44

Türkiye Federal Sistemi İnceledi

Bakan döndü onlar kaldı...
Sadullah Ergin ile birlikte ABD’ye Adalet Bakanlığı’ndan kalabalık bir yönetici kadrosu da geldi. Aralarında müsteşar, genel müdürler ve daire başkanları vardı. Bakan, ertesi gün Türkiye’ye döndü.

Eyalet sistemi araştırması
Ancak Bakan Ergin’le birlikte dönmeyen ekibi, bazı eyaletleri ziyaret etti. Bize konuşan ABD’li bir bakanlık yetkilisi, Türk yetkililerin Amerikan eyalet ve federal sistemini incelediklerini ima etti.

Yerel meclis, yerel yasa...
Bİlİyorsunuz, ABD 50 kadar eyaletin birleşmesi ile ortaya çıkan bir devlet. Bu eyaletlerin de kendi meclisleri, yerel yasaları, polis kuvvetleri ve vergi sistemleri bulunuyor.

Darbecinin hayali gerçek oluyor
12 Eylül Darbesi’nin ardından devlet başkanlığı koltuğuna oturan Kenan Evren, 1983’te ülkenin 8 eyalete bölünmesi için kararname hazırlattı. Evren, 1 Mart 2007’de yaptığı açıklamada da, Türkiye’nin 8 eyalete bölünebileceğini söylemiş, bu eyaletleri de “Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Erzurum, Diyarbakır, Eskişehir, Trabzon” olarak sıralamıştı. Hürriyet’e konuşan Evren şunları kaydetmişti: “Daha 1980’li yılların başında bunları düşündüm. Bavyera’da üç bayrağı bir arada gördüm. Biri Türk, öteki Alman bayrağıydı. Üçüncüsü Bavyera eyalet bayrağı’ydı. Türkiye de mutlaka eyalet sistemine geçecek.” Teröristbaşı Öcalan da dünkü Yeniçağ’da yayımlanan haberde “Eyalet sistemine geçiş için İrlanda, İspanya, İsviçre ve hatta Belçika örnekleri incelenebilir” demişti. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise ABD Adalet Bakanı Eric Holder ile 1 saat görüşmek için 22 saat yolculuk yapmıştı.

* * * *

Savaş SÜZAL'ın yazısı...

Adalet bakanlığı yetkilileri eyaletlerde ne inceliyor?

Bizim gazete dışında Adalet Bakanı’nın ABD macerası anlaşılan Türk basınının ilgisini nedense pek çekmedi. Oysa daha önce ABD ve Türk Adalet Bakanlıkları arasındaki yürütülen gizli temasların ürünleri, Türk siyasi ve adli sistemine geri dönülmesi, Meclis’te soruşturma açılması gibi oldukça zor anlar yaratmıştı. Hatta son anayasanın da Ankara’daki Amerikalı hukukçulardan kaynaklandığı ileri sürülmüştü.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte ABD’ye Bakanlıktan kalabalık bir yönetici kadrosu da geldi. Bunlar arasında Bakanlık Müsteşarı, genel müdürler ve daire başkanları bulunuyordu. Bakan Türk Hava Yolları’nın Washington’a yeni başlayan tarifeli seferi ile gelmiş ve ertesi gün aynı sefer ile Türkiye’ye dönmüştü.
ABD Adalet Bakanlığını aradık. Basın bölümü bu konuda resmi bir açıklama yapmak istemedi. Bizi geçiştirdi. Oysa Amerikalı yetkililer bu ara WikiLeaks nedeniyle gerçek görüş ve duygularının ortaya çıkmasından oldukça mahcup oldukları için Türkiye konusunda bir şeyler söyleyecekleri bahaneleri kaçırmak istemiyorlar. O zaman neden bu konuyu gizlemeye gerek gördüler. Belki duyulduğu zaman Türk halkının göstereceği tepkiden kaynaklanıyor bu durum. Peki, Türk yetkilileri izlemekle görevli AKP’nin resmi yayın organı haline gelen basın yayın organları neden ilgilenmezler bu konuyla. Buyurun siz çözün.

Ancak bu heyette yer alan Bakan gittikten sonra ABD içinde eyaletleri gezen Bakanlık yetkilileri bilin bakalım hangi eyaletleri dolaşıyor. Amerika’da kemikleşen, bir türlü Amerikan toplumu içinde erimeyen Latin azınlıkların çokça bulunduğu eyaletleri ziyaret ediyorlar. Bize konuşan bir bakanlık yetkilisi ima yoluyla bu Türk yetkililerin Amerikan eyalet ve federal sistemini incelediklerini ifade etti.

Biliyorsunuz, ABD 50 kadar eyaletin birleşmesi ile ortaya çıkan bir devlet. Zaten bizimde tercüme ettiğimiz ülke adı, Amerika Birleşik Devletleri. Bu 50 eyaletin kendi meclisleri, kendi yerel yasaları, kendi polis kuvvetleri ve kendi vergi sistemleri bulunuyor.

Sizler her ne kadar hâlâ sazan gibi Beşiktaş-Bursa maçı öncesi olaylara takılıyor olsanız da biraz hatırlatma yapayım. Bugünlerde Türkiye’de gizli gizli yürütülen Kürtlerin federasyon olayı konusu var. Hatırlayın; federe bölgenin polis güçleri, yasaları ara sıra patlak verip duruyor. Tayyip Bey ve yandaşları bu ara konuyu seçim öncesi patlatıp oylarını yükseltmek istiyorlar. Bir de PKK’lı teröristlerin dağdan inme meselesi var. Türk basınında AKP iktidarına bu soruyu soracak yürekli kişi kalmadığı için yorumu sizlere bırakıyorum.

Bu yorumda irdelemek istediğim bir başka konu, son günlerde sağda solda tek tek mısır patlaması gibi ortaya çıkan öğrenci olayları. Aslında öğrenci olayları iktidarlar için kötü geleceklerin habercisidir. Mesela öğrenci olayları nedeniyle ABD’nin en popüler Başkanlarından biri olan Reagan’ın fahri doktora alamamasını, Clinton dönemi Dışişleri Bakanı Albright’ın okullarda derse girememesini hatırlıyorum. Özellikle IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantıları sırasında kentte resmen bir sıkıyönetim ilan edilir.

Amerikan polisi de göstericilere sert davranır. Sert davranmakla göstericiyi yaralamak, onu iş göremez hale getirmek ayrı bir şey. Gösterici gösterisini yapar, polis olayı bir yere kadar engeller. Olay sırasında bir yaralama veya insanlara zarar verme olduğu zaman büyük tazminat davaları açılır hem de milyon dolarlık.
Beni işin bu tarafından daha çok AKP’li yetkililerin artık bir yerlere yalnız gidememeleri ilgilendiriyor. Tayyip Bey ve bakanları nereye gitse birileri çıkıp protesto ediyor. Tam bir polis devleti. Türk halkı bir de oy gücünü anlayabilse. Bu arada İsrail hükümeti de özür dilemenin söz konusu olmadığını söylemiş. Vah ki vahlar olsun. Bizimkiler tam da İsraillileri çökerttik propagandasına hazırlanmışlardı. Tüh tüh...

* * * *

İktidar, kör, sağır ve dilsizi oynuyor!
YENİÇAĞ, terör sarmalıyla üniter yapının yıkılarak yerine eyalet sisteminin getirilmek istendiğini yıllardır manşetlerine taşıyor, ancak ülkenin sorumlu mevkilerinde oturanlar menfaatleri için kör, sağır ve dilsizi oynuyor...

Resim

Amaç Türkiye’yi parçalamak
Teröristbaşı Öcalan’ın destek verdiği Davutoğlu’nun “Yeni Osmanlıcılık” hayaline milletvekilleri ve emekli Paşa Parmaksız’dan sert tepki geldi: AKP ile PKK amaç birliği içinde. Osmanlıcılığın kaynağı BOP ve İsrail.

Haber : Sümeyra YILMAZ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun “Yeni Osmanlıcılık” hayalini açıklamasının ardından muhalefet milletvekillerinden sert tepki geldi. MHP’li Süleyman Latif Yunusoğlu, ’Yeni Osmanlıcılık“ söyleminde birleşen AKP ve PKK’nın Türkiye’nin parçalanmasını amaçladığını belirterek, ”Bir taraftan Cumhurbaşkanı, bir taraftan Başbakan, bir taraftan Dışişleri Bakanı ve siyasi iktidarın sözcüleri birkaç seneden beri ortaya atılan Yeni Osmanlıcılık fikri ile ülke bölünmeye çalışılıyor“ dedi. Anayasa’dan Türklük kelimesinin kaldırılmak istendiğini de ifade eden Yunusoğlu, “Bu fikrin altında BOP ve Büyük İsrail yatmaktadır “ diye konuştu.

Görüşleri paralel
CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin de, ülkede yaşananlara bakıldığında AKP ile PKK’nın görüş paralelliği içinde olduklarının açık olduğunu belirterek, ”Son bir yılda yaşadıklarımız ve gördüklerimiz AKP ile Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyenler arasında görüş paralellikleri olduğunu ortaya koyuyor. Yeni Osmanlıcılık anlayışı ile Öcalan’ın görüşleri arasındaki paralellik de aslında yeni bir şey değil. Büyük Ortadoğu Projesi de bu düşünceden farklı değil“ ifadelerini kullandı.

Ön hazırlık yapılıyor
MHP Bursa Milletvekili Hamza Hamit Homriş ise, Türkiye’nin eyalet sistemine çekilmek istendiğini ve AKP ile PKK’nın görüş birliği içerisinde olduğunu belirterek, ”Yeni Osmanlıcılık Türkiye’yi eyalet sistemine getirmek isteyen zihniyetin görünürdeki isteğidir. Öcalan da, bunlar da aynı istekte bulunuyor. Dışişleri Bakanı’nın unutmaması gereken bir şey var. Seçilmediği için milleti temsil etmiyor. Türk milletinin kaderi ile oynama hakkına da sahip değildir. Dolayısı ile Öcalan ile yollarının kesiştiğini bir kez daha görüyoruz“ dedi.

Türk milletinden korkuyorlar
Emekli Tümgeneral Alaaddin Parmaksız, Yeni Osmanlıcıların amaçlarına ulaşamayacağını belirterek, ” Bir deyim vardır ’Ölüyü ne kadar yıkarsan yıka dirilmez’diye. Bu ikinci Cumhuriyetçilerin Yeni Osmanlıcıların fikri de böyle. Öcalan’ın işine ne geliyorsa o tarafa yöneliyor. Bunlar boş hayal“ dedi. Teröristbaşı Öcalan’ın her fırsatı değerlendirdiğini kaydeden Parmaksız, ”Kol kola olmaları yeni bir şey değil“ diye konuştu.

Çift koldan faaliyet
MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut ise, AKP ile PKK’nın amaç birliği içinde olduğunun açık olduğunu ifade ederek, ”Bu fikrin ve projenin sahipleri bu ülkenin dışındalar. Bu merkezlerin farklı cephelerden bu ülkeye saldırışıdır bunlar. Amaçları milli devleti yok etmek. Amaçları milli mukavemet duygusunu gücünü insanlara kaybettirtmektir. Amaçlarına ulaşabilecek kolay bir zemin oluşturmak için, kimliksiz bir toplum haline bu ülke getirilmek isteniyor. Böylelikle bölünmüş parçalanmış bir ülke oluşturulmak isteniyor. Rahatsızlıkları Türk milletinden, Türk kelimesinden. Korkuları Türk milletinin kendine gelip, güçlenip onlara engel olmasıdır. Bunun için de Türkiye Cumhuriyetimizin, devletimizin adını da tartışma haline getireceklerdir. Zaman içinde bayrağımızın rengini, şeklini de tartışma haline getirecekler. Bu süreci bu zemini hazırlıyor AKP. AKP ile PKK’nın ortak birçok yönü var. Hedef birliği içindeler. Metotları farklı, kendilerine verilen görev farklı. Biri siyasi olarak, biri terör olarak Türkiye ‘yi kıskaç altına alacaklar“ diye konuştu. Bulut, AKP’livekillerin KDP’nin hafta sonunda yapılacak kongresine katılacak olmasına da sert tepki gösterdi.


YENİÇAĞ, 10 Aralık 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: "Eyalet Yasası" yürürlükte

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Ara 11, 2010 0:11

AKP’ye suçüstü: ABD’de eyalet modeli gezisi!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in ABD Adalet Bakanı ile acil bir görüşme yapmasından sonra haberler bıçak gibi kesildi. Devletin haber ajansı, konu ile ilgili en küçük bir haber yayınlamadı. ABD’de neler olup bittiğini Savaş Süzal’ın yazılarından ve eski dostumuz Yılmaz Polat’ın verdiği bilgilerden öğrenmeye çalışıyoruz.

Yılmaz Polat diyor ki, “Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Washington’dayken Atlantic Council adlı düşünce ya da araştırma kuruluşunda bir grupla bir araya geldi. Toplantının dinleyicisi yoktu. Basın da haberdar edilmedi. Yani gizli bir toplantı yapıldı. İçeride kimler vardı, neler konuşuldu bilinmiyor. Ergin’e bu toplantıyı kim tavsiye etti ya da toplantıyı kim düzenledi onu da bilmiyoruz.

Ancak bildiğimiz Eric S. Edelman’ın bu konseyin yönetim kurulu üyesi oluşu... ‘Ergin ile Edelman Washington’da bir araya gelmiş olabilir mi?’ sorusu önemli. Ayrıca yönetim kurulunda ilginç isimler var.

Ergin için buna benzer bir toplantıyı da SETA-Dc adlı Türkiye’deki SETA adli kuruluşun uzantısı düzenledi.

Bu da Meclis’in araştırması gereken bir kuruluş. Açılışını Tayyip Erdoğan yapmıştı. AKP politikalarının reklâmı için harcanan paranın haddi hesabı yok.”

* * *
Polat “Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve beraberindeki sekiz hakim ve savcı ise ABD Adalet Bakanlığı’nın davetlisi olarak önce Washington sonra da Colarado ve Arizona gibi bazı eyaletleri dolaşıyor, eyalet sistemini inceliyor. Bu eyaletler Meksikalıların, Güney Amerikalı nüfusun yaşadığı, yani azınlıkların yoğun olduğu, eyalet kanunları da ona göre düzenlenmiş yerler. Arizona ayrıca Meksika sınırında..

Bir haftalık gezinin masrafları da Amerikan Adalet Bakanlığı’ndan karşılanıyor. Gazetelerde bu konuda tek bir satır göremedim” diyor.

Gazeteler, bu konuda tek bir satır yazacak olsaydı, zaten Yılmaz Polat gibi tecrübeli bir gazeteciden faydalanırlardı. Gazetelerin bir kısmı yandaş oldu, diğerleri de kendilerini korumak için Türkiye’nin bölünmesine bile seyirci kalıyor!

* * *
İşte Büyük Orta Doğu Projesi ya da Yeni Osmanlı Projesi dedikleri proje, bu şekilde hayata geçiyor. PKK’nın savunduğu, “demokratik özerklik” de aynı projenin Türkiye boyutudur. Mezopotamya Projesi’ni de önce ABD Büyükelçisi Pearson, sonra Abdullah Öcalan en son da Ahmet Davutoğlu savunmuştu.

Öcalan en son “Eyalet sistemine geçiş için İrlanda, İspanya, İsviçre ve hatta Belçika örnekleri incelenebilir, bu örneklerden faydalanmak gerekir” dedi. Herhalde, Amerika’daki gezi ona da haber verilmiş ki Amerika’yı telaffuz etmiyor.

Yıllar önce 27 Haziran 1995 tarihli FBIS bülteninde, “ABD’nin eski Moritanya Büyükelçisi” unvanını kullanan David Adolph Korn’un Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeler yayınlanmıştı.

Biz bu bülteni, yayınlandığı tarihlerde ele geçirmiş ve bir yazımızda bahsetmiştik.

O görüşmede, terör örgütünün başı Öcalan, “Biz Amerika’da olduğu gibi federal bir devlet, İspanya ve Almanya’da olduğu kadar da demokrasi istiyoruz. Eğer Türkiye kimlik, kültür, dil ve ekonomiye dayalı haklarımızı verirse, şiddeti bir günde durdururuz. İsteğimiz, soykırıma son verilmesi ve bunun için ABD’nin aracılık yapmasıdır. Biz ABD kuruluşları ve vatandaşlarına yönelik hiçbir eylem yapmadık” demişti.

* * *
İşte şimdi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Adalet Bakanı ve diğer yetkilileri, ABD’nin federal sisteminin hukuki alt yapısını inceliyor. Öcalan’ın ve Kenan Evren’in gözü aydın!

Kenan Evren de 1 Mart 2007’de yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 8 eyalete bölünebileceğini söylemişti. İşte gerçek iç ve dış tehdit budur.

Devleti korumaya yemin edenlerin önemli bir kısmı, meğer Amerikan devletini korumak için yemin etmiş, öyle anlaşılıyor!


Arslan BULUT, 10 Aralık 2010, YENİÇAĞ





Yumurtadan PKK soslu federasyona!

Tayyip Erdoğan, protestocu öğrencilere, “yumurtaları atmayın, omlet yapın” diyor ama, Ankara Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı başlattı bile!

Bu durumda en iyisi, okurumuz V. Acun’un önerisini yerine getirmek:

“Memlekette yumurta satışları ileri demokrasi kurallarına göre denetlenmeli..
Üniversite öğrencilerine yumurta satışını kısıtlayacak düzenlemeler getirilmeli..”

Hatta, yumurta satışları ikinci bir emre kadar tamamen yasaklanmalı, horozlar kısırlaştırılmalıdır!

Burhan Kuzu, yumurta atan öğrencilerin arkasında Ergenekon olduğunu iddia etmedi mi? Ardından Silivri’deki duruşmada Veli Küçük, mahkeme heyetine “Biz tavuk hırsızı mıyız?” diye sormadı mı?

İşte aradaki örgütsel bağlantı, hukuki dille “illiyet bağı” da kuruldu! Yumurta tavuktan çıktığına; Veli Küçük de tavuk dediğine göre bu işte Ergenekon parmağı var demek ki!

* * *
Şaka bir tarafa, Türk halkı, yumurta atışlarını tartışırken WikiLeaks’ı de geçtik, Türkiye’nin parçalara bölünerek federasyona dönüştürülmesi için girişilen hazırlıkları görmüyor bile!

Biz Yeniçağ olarak gerçekleri her gün hatırlatsak bile bu yeterli olmuyor.

AKP federasyoncudur. Türk kelimesine bile karşıdır. Zaten şu anda ABD’ye gönderdikleri bir heyet, eyalet sisteminin, yani federasyonun hukuki alt yapısını incelemektedir. AKP, daha kurulurken CFR’nin yerel yönetimlere otonomi vermeyi öngören gizli mektubunu parti programı haline getirmiştir.

CHP’de Deniz Baykal faktörü, Türkiye’nin bölünmesine karşı önemli bir engeldi, onu tasfiye ettiler. Yerine gelen Kemal Kılıçdaroğlu, “Kürt demedim ama Türk de demedim” zihniyetine sahiptir. Kadrosu da ikinci cumhuriyetçilerden oluşmaktadır. Parti ideolojisi Türk Milliyetçiliği olan MHP için de tuzaklar hazırlanmaktadır. Hiçbir tuzak kurulmasa bile devletin kontrolü şu anda federasyoncu bir kadronun eline geçmiştir. MHP ise devlet politikaları dışına çıkmaz, çıkmamıştır!

Bir düşünelim, PKK ile mücadele edenler çeşitli suçlamalarla yargılanıyor ama PKK’nın başı, cemaatle görüşüyor ve sıcak mesajlar gönderiyor. Hem de Adalet Bakanlığı ekibi ABD’de federasyonu incelerken..

PKK, federasyon için devlet ile anlaştığını açıklamıştı, şimdi Batı illerinden de sivil destek sağlamaya çalışıyor. Okurumuz Ufuk Canbek’e göre “Bu şekilde milliyetçi-muhafazakar kitlelerin tepkisi frenlenecektir. MHP’ye karşı taarruz başlayacaktır. Osman Pamukoğlu hakkında da saldırılar ve dezenformasyon olabilir. Uzun lafın kısası, Türkiye’den Türk varlığını silmek için büyük Ermeni ortaklığı sahneye konacaktır.”

CHP ve MHP’nin bu olaylar karşısında kıyameti koparması gerekirken, birkaç milletvekilinin, Yeniçağ’ın talebi üzerine verdiği demeçler dışında ortada en küçük bir tepki yok!

Askerler mi? Burhan Kuzu ne diyor? “İçeride sıkıştılar, askerin darbe yapacak takati yok, tek kozları öğrenciyi sokağa dökmek” diyor, değil mi!

Yani bu cephede “kuzuların sessizliği” filmi oynatılıyor! “Federasyon hazırlıkları” nın sürdürüldüğü bir ortamda, Gölcük’te yapılan operasyon da bu sessizliği garanti altına almaktadır. Asker kendi derdine düşmüştür!

* * *
Wall Street Journal “İktidardaki AKP, Merkez Bankası’nı İstanbul’a taşımayı önererek bu kurumu, ülkenin geleceğinin şekillendirilmesine ilişkin eski tüfek laikler ile İslami eğilimli hükümet arasındaki bir sonraki savaş alanı olarak konumlandırdı” diyor ve CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin “Merkez Bankası, ulusal egemenliğin bir simgesidir, onu İstanbul’a taşımak Cumhuriyet karşıtı bir mesaj olur İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti idi ve Başbakan bunun özlemini çekiyor biraz” sözlerini aktarıyor.

İşte gerçek fotoğraf!


Arslan BULUT, 11 Aralık 2010, YENİÇAĞ
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: "Eyalet Yasası" yürürlükte

İletigönderen Başkomutan » Sal Oca 04, 2011 15:42

[img]http://www.haberiniz.com/components/com_fpslideshow/images/mansetakp_4.jpg[/img]

AKP'nin özerklik girişimleri



Terör örgütü PKK’nın dayatmasıyla BDP ile Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un eşbaşkanlığını yaptığı Demokratik Toplum Kongresi’nin gündeme getirdiği özerklik konusunda ilk söylemlerin ve girişimlerin iktidardaki AKP’den geldiği ortaya çıktı.

Son 1 aydır gündemin ilk sıralarında yer alan özerklik ve iki dil açıklamalarının ilk olarak “Kamu Yönetimi Reformu” ile gündeme geldiği ortaya çıktı. Hem de bundan tam 6,5 yıl önce. Buna göre, AKP'nin hazırladığı 'Kamu Yönetiminin Yeniden Yapılandırılması Kanunu, 'tekil' devlet anlayışını bozduğu gerekçesiyle dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edildi.

Buna göre, Haziran 2004 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nca 15 Temmuz 2004 gününde kabul edilen 5227 sayılı "Kamu Yönetiminin Temel İlkeleri ve Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun"dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in vetosuna takıldı. Sezer’in 3 Ağustos 2004 tarihli ve B.01.0.KKB.01-18/A-9-2004-890 sayılı vetosundaki gerekçe çok çarpıcıydı: Tekil devlet anlayışını bozuyor.

AKP'DE ÖZERKLİK İSTİYORDU

AKP hükümetinin gündeme getirdiği Kanun'da 'merkezin yetkilerinin sınırlandırılarak yerellere devredilmesi' konusunda öneriler yer alıyordu. Tasarıya göre, merkezi yönetim adalet, güvenlik, istihbarat, dış politika, eğitim ve diyanet dışındaki sağlık, kültür, spor, çevre ve orman, tarım ve köy işleri, sanayi, ticaret ve bayındırlık Bakanlığı görev ve yetkilerini yerel yönetimlere bırakıyordu.

Merkezi yönetim maliye konusunda sadece hazine, dış ticaret, gümrük hizmetleri ile piyasalara ilişkin ise 'düzenleme' görev ve hizmetlerini yapacaktı.

Tasarıya göre kanunlarla yalnızca merkezi idareye bırakılmayan konularda yetki tamamen yerel yönetimlerin olacaktı. Tasarı "Görev, yetki ve sorumlulukların, hizmetten yararlananlara en uygun ve en yakın birime verileceği" ilkesine de yer veriyordu. Bu bağlamda Adalet, Milli Savunma, İçişleri, Maliye, Milli Eğitim ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik dışındaki Bakanlıkların taşra örgütü kurmaları yasaklanmıştı.

MERKEZ YETKİLERİ YERELE DEVREDİLİYORDU

Hatta her kentte‚ halk denetçilerinin seçilmesi, yine kamu kurum ve kuruluşları, görev ve hizmet alanlarına giren konulardaki temel nitelikli karar ve işlemlerini, mal ve hizmet alımlarını, satımlarını, projelerini kamuoyunun bilgisine sunma zorunluluğu getirilmişti. Yine bu kanunda 'kesinleşen faaliyet ve denetim raporları uygun vasıtalarla kamuoyunun incelemesine açık hale getiriliyordu. Mahallî idarelerde bu raporlar meclislerinin ilk toplantısında üyelerin bilgisine sunacaktır' ifadeleri yer alıyordu.

'İL HALKI'

AKP, aynı kanunda İl Özel Yönetimi tanımlanırken, "il halkı" yanında "il"in yerel ortak gereksinmelerinin de bu yönetimlerce karşılanacağına dikkat çekiyor. İl Genel Meclisi’nin ise özerk bir statüye kavuşturulduğu tasarıda hem İl Genel Meclisi'ne hem de belediyelere, idari ve mali özerklik tanınmakta idi.

Nitekim il özel yönetimleri, merkezi yönetimin onayına bağlı olmadan, 'yasak koymak ve uygulamak', 'özelleştirme yapmak' ve 'yurt içi ve dışındaki yerel yönetimler ve birlikleri ile işbirliği yapma hakkı'na sahip oluyorlardı.

VALİLERİN YETKİLERİNE SINIRLANDIRMA

Yine Valilik yetkileri sınırlandırılarak, valilerin 'özerk' bir statü kazanacak olan il genel meclisi başkanlığı görevine de son veriliyordu. İl Genel Meclisi tek karar organı olarak düzenlenip, başkanını kendi üyeleri arasından seçmesi, Meclis kararlarının da Vali’nin onayına sunma zorunluluğu kaldırılıyordu.

Merkezi yönetimin il örgütlerinin çoğunun kaldırılması, kimilerinin de yerel yönetimlere devredilmesi öngörüldüğü kanunda, eğitim hizmetlerinin il özel yönetimlerine bırakılmasını öngörüyordu.

SEZER'İN VETO GEREKÇESİ 'ÖZERKLİK'

Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kanunu hiyerarşik yapıyı bozup 'tekil' ve merkezi devlet anlayışını bozarak 'özerklik statüsü' kazandırdığını, idari vesayeti zayıflatarak yerel ağırlıklı bir devlet modeline geçildiği gerekçesiyle veto etmişti. Sezer gerekçesinde "Yerinden yönetimin en önemli sakıncası, devletin birliğini ve kamu hizmetlerinin tutarlılığını bozabilmesidir" uyarısında da bulunmuştu.


TERÖR ÖRGÜTÜ, TALEPLERİNE AKP'NİN GİRİŞİMİNİ DAYANAK GÖSTERDİ

İşin ilginç olan bir başka yönü, terör örgütü PKK'nın, özerklik ve iki dil taleplerine, AKP'nin bu düzenlemesini dayanak göstermesi. Terör örgütünün kontrolündeki bir sitede 22 Aralık 2010 tarihinde "Erdoğan özerklik istedi Sezer veto etti" başlıklı bir analiz yayınlanarak, adeta AKP'nin bu yasal girişimi hatırlatılarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mesaj gönderildi.


AYRI BAYRAK VE PARLAMENTO DA AKP DÖNEMİNDE GÜNDEME GELDİ

Terör örgütü PKK’nın ayrı bayrak ve parlamento isterken cesaret aldığı uygulamalardan biri de Bölgesel Kalkınma Ajansları modeliydi. Örnek mi?

Türkiye’de sayısı 26’ya yükselen Bölgesel Kalkınma Ajansları’nın, Türkiye’yi eyaletleşmeye götürdüğü yönünde çok ciddi uyarılar yapılmıştı. Bu uyarılarda, bu ajansların sorumlu olduğu illerin ve bölgenin ileride eyalet yapılacağı şeklindeydi.

Bu ajansların, eyaletleşme yönünde adım olabileceğine yönelik ilk işaretler, 2009 yılında gelmeye başladı.

İşte Sol Dergisi’nde 31 Temmuz 2009 tarihli “Trakya Eyalet Parlamentosu Hazır” başlıklı haberde, Trakya Bölgesel Kalkınma Ajansı için ayrı bayrak, ayrı parlamento gibi çalışmaların yapıldığı belirtilmişti. Buna göre, BKA'nın eyaletleşme adımı olduğunu belgeleyen bir diğer dikkat çekici nokta da “bayrak”. 5449 sayılı BKA yasası’na dayanılarak çıkarılan yönetmeliğin (Resmi Gazete, 25.07.2006, 26239) 28.maddesine göre, kuruluş kararnamesini takip eden iki ay içinde Trakya BKA özel bir amblem belirleyecek. Belirlenecek amblem beze bastırılıp bir tür bayrak olarak kullanılabilecek.

TRAKYA EYALETİ'NİN “HÜKÜMETİ” DE VAR, “PARLAMENTOSU” DA

Trakya BKA'nın “karar organı” niteliğiyle “yerel hükümeti” çağrıştıran Yönetim Kurulu her üç ilin valileri, il belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ve ticaret-sanayi odası başkanlarından oluşacak.


AÇILIM’IN İÇİNDE AYNI MODEL Mİ VAR?

İşte bu noktada akıllara “Kürt açılımında da aynı model mi öngörülüyor” sorusu takılıyor. Çünkü Bölgesel Kalkınma Ajansları Projesi, tüm Türkiye’yi kapsayan bir proje. Türkiye’de var olmayan bir kamu kurumu yaratma amacına dönük “Bölgesel Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı”nın içeriğinde, merkezi yapıdan bağımsız yönetimler öngörülüyor. DTP’liler başta olmak üzere Türkiye’de de birçok Kürtçü kesim, bağımsızlık talebini özerklik talepleriyle örtmeye çalışıyor. Geçtiğimiz yıllarda, DTP’ye yakın bazı işadamları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde oluşturulacak Bölgesel Kalkınma Ajansları yönetiminde güçlü bir şekilde yer almak istemişti.


12 EYLÜLCÜLER DE DEP’LİLER DE BÖYLE DÜŞÜNÜYORDU

Eyaletleşme sürecini 12 Eylül’ü yapan komuta kademesinin de düşündüğü, Kenan Evren’in 2007 yılında yaptığı açıklamalarla ortaya çıkmıştı.

Evren’in talimatıyla 1983 yılında bir kararnameyle ülkenin 8 eyalete bölünmesi planları 28 şubat 2007’de Sabah gazetesi tarafından belgeleriyle ortaya konmuştu. Bu kararnameyle, 8 bölge valiliği kurulması ve Ankara’nın pek çok yetkisinin valiliklere devredilmesi öngörülüyordu. Habere göre, Evren’in, ileride eyalet sistemine geçilebileceğine ilişkin sözlerini yaşama geçirecek nitelikteki bölge valilikleri kararnamesi 4 Ekim 1983’te hazırlandı. Buna ilişkin 82 Anayasası’nda da hüküm yer aldı. Bülent Ulusu hükümetinin son günlerinde hazırlanan ve çıkarılan yetki yasasına dayandırılan kararname, 13 Aralık’ta göreve başlayan Turgut Özal hükümetine gönderildi. Ancak bu kabul görmedi.

1 Mart 2007’de Hürriyet gazetesine konuşan Kenan Evren, eyalet sistemine geçilmesi gerektiğini tekrarlamıştı. Türkiye’nin 8 eyalete bölünebileceğini ifade eden Evren, bu eyaletleri “Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Erzurum, Diyarbakır, Eskişehir, Trabzon” olarak sıralamıştı. Evren şunları kaydetmişti:

ÜÇÜNCÜ BAYRAK

“Daha 1980’li yılların başında bunları düşündüm. Cumhurbaşkanı iken Bavyera’yı ziyarete gitmiştim. Baktım üç bayrak çekmişler. Bir Türk, öteki Alman bayrağıydı. Bu üçüncüsü ne bayrağı diye sordum. ’Burası Bavyera Eyaleti, onun bayrağı’ dediler. Birçok ülkede bu var. Amerika da böyle yönetiliyor. Pakistan da. Yönetim zorlaşınca ülkeler eyaletlere bölünüyor. Türkiye’de mutlaka eyalet sistemine geçecek.”

ZANA DA “KÜRDİSTAN EYALETİ” İSTEDİ

Bu açıklamalardan yaklaşım 4 ay sonra 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde, o dönem seçimlere bağımsız katılan kapatalın DTP adaylarına destek için Iğdır’da düzenlenen mitingde konuşan Leyla Zana da Türkiye’nin eyaletlere bölünmesi gerektiğini savunarak “Kürdistan eyaleti” istedi. Eski DEP’li Zana “Bu ülkenin bölünmesi değil aksine bütünleşmesi demektir” diye konuştu.

ERDOĞAN’IN REFERANDUM GECESİ YAPTIĞI KONUŞMA

Başbakan Erdoğan da, Türkiye’de federalizm işaretini 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa değişikliği referandumu sonrası gece geç saatlerde partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda yaptığı “teşekkür” konuşmasında vermişti. Erdoğan, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun o dönemki yapısını eleştirirken şunları söylemişti:

“Batı ülkelerini şöyle bir gözden geçirin hep bunları göreceksiniz. Federal Meclisi göreceksiniz, Federal Konseyi göreceksiniz. Ama Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nda, Meclisin ne seçimi var ne tercihi var, hükümetin ne seçimi var ne tercihi var. Bir Adalet Bakanıdır tutturdular gidiyorlar."

Ceyhun BOZKURT / 04 Ocak 2011
gazete5.com
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24

Re: "Eyalet Yasası" yürürlükte

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Oca 10, 2011 13:13

Kaymakamlara Eyalet Stajı!

Üniter yapı çatırdıyor. ABD’deki federal sistemi inceleyen hakimlerin ardından 35 vali yardımcısı ve kaymakam ‘işleyiş’ için seminere gitti!

Sıra ‘idari yapı’da...

AKP iktidarı, adı konmamış ’eyalet’ sistemi için gaza bastı. ABD’ye gidip ‘hukuki yapı’yı inceleyen hakimlerin ardından ’idari yapı’ya geçildi. İçişleri Bakanlığı, 35 vali yardımcısı ve kaymakamı ABD’de seminere götürdü. Şeriflerle de görüşen heyetten Kadir Çakır, “Öğrendiklerimizi en iyi şekilde uygulayacağız” dedi.

Hazırlıklar tamamlandı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, malumu ilan ederek, “Bundan sonra ne sadece istinaf mahkemelerini kurmak ne de Yargıtay, Danıştay’ı takviye etmek yeter. Bu tedbirlerin birlikte, eş zamanlı uygulanması halinde netice alınabilir” dedi. Başbakan Erdoğan da, “İstinaf mahkemeleri için hazırlıklar tamamlandı” açıklaması yaptı.

ABD’de eyalet stajı!

Yargıçların ardından kaymakam ve vali yardımcıları da Türkiye’de uygulamaya konulması için çalışma yürütülen eyalet sistemini yakından görmek üzere ABD’ye gitti. Heyet bir hafta eğitim görecek.

Türkiye’nin bölünmesi anlamına gelen ve bu nedenle büyük tepki toplayan eyalet sistemi için büyük bir çalışma yürütülüyor. Bunun için ABD’de uygulanan sistem yakın takibe alındı. Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman ve 8 yargıcın ABD’de Washington, Colorado ve Arizona’da eyalet sistemini incelemesinin ardındandan bu kez de İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı bünyesinde, Amerikan yönetim sistemini yerinde görmek ve uygulamaları incelemek amacıyla Türkiye’den 35 kaymakam ve vali yardımcısı Amerika’ya gitti. Kaymakamlar, bir hafta burada eğitim görecek. Heyetin başkanlığını yapan İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Kadir Çakır, “Gerek teoride gerek uygulamada burada edindiğimiz bilgileri Türkiye’de gittiğimiz ilçelerde, illerdeki görev alanlarımızda en iyi şekilde uygulayacağız” dedi.

Sistemi inceliyorlar

Amerikan eyalet sistemini uygulamalarıyla yerinde görmeleri için İçişleri Bakanlığı’nın böyle bir uygulama başlattığını söyleyen Çakır, “ABD’de birkaç üniversiteyle anlaşma yapılarak 45 günlük eğitimlerle Amerika ile ilgili teorik bilgiler, devlet düzeni, kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişi, genel düzeniyle ilgili bilgi almak amacıyla bilgi ve görgü amaçlı bu ülkeye ziyaret başladı. Bakanlığımız uygun gördükçe bu tür amaçlı ziyaretler devam edecek” diye konuştu.

Şerifle görüştüler

Washington’da Johns Hopkins Üniversitesi’nde 9 Aralık 2010’da başlayan eğitim, ekonomi, siyaset ve genel yönetim seminerleri sırasında yine aynı üniversitenin dünyaca ünlü hastanesinin işleyiş sistemini incelediklerini ifade eden Çakır, daha sonra New Jersey’e geldiklerini ve burada Essex County Community College’da Amerikan sağlık sistemiyle ilgili bilgi aldıklarını belirtti. Çakır, şöyle devam etti: “Yerinde birtakım uygulamaları görüyoruz. Dün mahkemelerini gördük, yine şerifle görüştük. Suç oranları, mahkemelerin yargılama süreçleri gibi konularda bilgi alıyoruz, Türkiye’ye bunu nasıl uyarlayabiliriz diye düşünüyoruz”.

Yargıçlar da gitmişti

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman ve 8 yargıç aralık ayının başında ABD’ye gitmişti. Ergin, ertesi günü Türkiye’ye dönerken, yargıçlar ve müsteşar ABD’de kaldı. YENİÇAĞ, Ahmet Kahraman ve 8 yargıcın bu ülkede federal yapıyı incelediğini manşetten duyurdu. Haberde, Kahraman ve 8 daire başkanı hakimin Washington, Colorado ve Arizona’da eyalet sistemini incelediği ve Arizona Temyiz Mahkemesi Başkanı Daniel Barker’in de heyetin kendilerine, “Arizona sistemini ideal bulduk” dediğini söylediği belirtildi. Haber Meclis’te de gündeme geldi. CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner de, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e “ABD gezisi sırasında federal hukuk incelendi mi, incelenmedi mi” diye sormuştu. Ancak Ergin bu soruya tatmin edici bir cevap vermemişti. Bu ziyaretin parasının da ABD tarafından karşılandığı iddia edilmişti.


YENİÇAĞ, 10 Ocak 2011
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: "Eyalet Yasası" yürürlükte

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Oca 12, 2011 21:52

Narkoz Etkisi: Türkiye Ameliyat Masasında!

Türkiye ameliyat masasına yatırıldı. Operasyonu yapacak ekipler gruplar halinde Amerika’da staj görüyor. Ankara, derin uykuda...

‘Hasta’ masada kalmasın!

BaŞbakan Tayyip Erdoğan’ın “Kimseye ameliyat yaptırtmayız” sözüyle ‘hasta’ pozisyonuna düşürülen Türkiye, hızla eyalet uçurumuna sürükleniyor. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in acil uçuşu ardından ABD’ye giden hakimler, Türkiye için ‘Arizona’ teşhisi koydu.

‘Uzman cerrahlar’ seçildi

ArdIndan İçişleri Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu’nun ‘kritik’ noktalarında görev yapan 35 kaymakam ve vali yardımcısını ‘ameliyat ekibi’ olarak seçti ve 45 günlük staj için ABD’ye gönderdi. Ekibin lideri Kadir Çakır, konsültasyon sonucu ve tedaviyi açıkladı:

İşte yeni tedavi programı

Bu program geçen yıl başladı. ABD’de seminer aldık, pek çok idari merkezi ziyaret ettik. Mahkemeleri, yargı süreçlerini inceledik, şeriflerle görüştük. Teorik ve pratik bilgiler aldık. Bunları Türkiye’ye dönünce görev alanlarımızda en iyi şekilde uygulayacağız.

Eyalet için ‘kritik’ heyet

ABD’ye eyalet stajı için giden 35 kaymakam ve vali yardımcısının yer aldığı heyetin başkanı Kadir Çakır, grubun Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun kritik noktalarında görev yapan mülki amirler olduğunu belirtti.

Haber: Bilun ÇELİK

ABD’ye eyalet sistemini incelemek için heyet üstüne heyet gidiyor. Son olarak ABD’ye İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı bünyesinde, ABD’nin eyalet sistemini yerinde görmek ve uygulamaları incelemek amacıyla 35 kaymakam ve vali yardımcısı bu ülkeyi ziyaret etti. New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, dün Türkevi’nde bu heyet için resepsiyon verdi. Heyetin başkanlığını yapan İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Kadir Çakır resepsiyonda yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığının, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun kritik noktalarında görev yapan başarılı mülki amirlerinin Amerikan yönetim sistemini yerinde görmeleri için geçen yıl bu programı başlattığını, kendilerinin de ABD’ye gelen ikinci grup olduğunu anlattı. Çakır, ABD’de anlaşılan üniversitelerde seminer gördüklerini, ayrıca pek çok idari merkezi ziyaret ettiklerini söyleyedi. Resepsiyona, ABD’de bulunan İstanbul eski valisi Kutlu Aktaş da katıldı.

Türkiye’de uygulayacaklar

Kadir Çakır, önceki gün yaptığı açıklamada, “Gerek teoride gerek uygulamada burada edindiğimiz bilgileri Türkiye’de gittiğimiz ilçelerde, illerdeki görev alanlarımızda en iyi şekilde uygulayacağız” açıklaması yapmıştı. Amerikan eyalet sistemini uygulamalarıyla yerinde görmeleri için İçişleri Bakanlığı’nın böyle bir uygulama başlattığını söyleyen Çakır, “ABD’de birkaç üniversiteyle anlaşma yapılarak 45 günlük eğitimlerle Amerika ile ilgili teorik bilgiler, devlet düzeni, kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişi, genel düzeniyle ilgili bilgi almak amacıyla bilgi ve görgü amaçlı bu ülkeye ziyaret başladı. Bakanlığımız uygun gördükçe bu tür amaçlı ziyaretler devam edecek” diye konuşmuştu. Çakır, şöyle devam etmişti: “Yerinde birtakım uygulamaları görüyoruz. Dün mahkemelerini gördük, yine şerifle görüştük. Suç oranları, mahkemelerin yargılama süreçleri gibi konularda bilgi alıyoruz, Türkiye’ye bunu nasıl uyarlayabiliriz diye düşünüyoruz. Amerika, dünyanın en gelişmiş ülkesi ama burada gördüğümüz Türkiye’nin de hızla geliştiği. Bu dışarıdan yani buradan çok daha rahat görülebiliyor.” Heyetin, 45 günlük programı tamamlamasının ardından gelecek hafta Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

Yargıçlar da gitmişti

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman ve 8 yargıç aralık ayının başında ABD’ye gitmişti. Ergin, ertesi günü Türkiye’ye dönerken, yargıçlar ve müsteşar ABD’de kaldı. YENİÇAĞ, Ahmet Kahraman ve 8 yargıcın bu ülkede federal yapıyı incelediğini manşetten duyurdu. Haber Meclis’te de gündeme geldi. CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e “ABD gezisi sırasında federal hukuk incelendi mi, incelenmedi mi” diye sormuştu. Ancak Ergin bu soruya tatmin edici bir cevap vermemişti.

İstinaf mahkemeleri tehlikeli

Hukukun Egemenliği Derneği Başkanı Avukat Erdem Akyüz, İstinaf mahkemelerinin tehlikelerinhe işaret etti. Diyarbakır’daki İstinaf Mahkemesi’nin bile her şeyi anlatmaya yettiğini ifade eden Akyüz, “AB’den alınan paralarla böyle bir mahkeme binası yapılırsa elbette bir çok konuyu tartışmaya açmış olursunuz. Bu mahkemeler sadece çok sakıncalı gidiş olarak nitelendirdiğimiz eyalet sistemine yardımcı olur” diye konuştu. Akyüz, “ Bir takım basit önlemlerle zaten yargı işleyişinin önünün açabilirsiniz. Delil toplanmasında, dilekçe verilmesinde yapılacak düzenleme, tebligatlarda yapılacak düzenlemeler ve adliyelerin daha hızlı işletilmesi yargı işleyişine ilişkin birçok sorunu ortadan kaldırır” dedi.

Başka boyutlara taşınır

Akyüz, şunları söyledi: “Ne daire ekleme ne de istinaf mahkemeleri hiçbir işleyiş sorununu çözmez. İstinaf mahkemeleri sadece kaygıyla ifade ettiğimiz eyalet modelini gündeme getirir. Bu nedenle 40 tane istinaf mahkemesi açıp, Yargıtay daire sayısını arttırsanız bile iş yükünü hafifletemezsiniz. Sorun basit yollarla çözülebilir. Eğer istinaf mahkemeleri söz konusu olursa o zaman sıkıntı başka boyutlarla gündeme gelir.”


YENİÇAĞ, 11 Ocak 2011
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: "Eyalet Yasası" yürürlükte

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Oca 28, 2011 0:38

Amerika’daki eyalet stajının 3. ayağı eğitim

TÜRKİYE’nin üniter yapısına darbe indirecek eyalet sistemi için sürdürülen çalışmalar genişliyor. Adalet ve İçişleri’nden sonra üniversiteler de ABD’ye özel ekip gönderdi. Washington’da ağırlanan öğrenciler, bu ülkenin idari ve siyasi yapısı konusunda bilgilendirildi.

Washington seferleri

Kürt açılımı için planlanan eyalet modeli Türk basınında sadece YENİÇAĞ tarafından duyuruldu. Yargıçlar, vali yardımcıları ve kaymakamlardan sonra üniversite öğrencileri de ABD’de idari yapıyı öğreniyor.

Eyalet stajında 3. ayak eğitim

ABD’de federal sistemi inceleyen hakimler, vali yardımcıları ve kaymakamlardan sonra bu ülkeye gönderilen bir grup üniversite öğrencisi de idari ve siyasi yapıyı öğreniyor.

Türkiye’nin bölünmesi anlamına gelen ve bu nedenle büyük tepki toplayan eyalet sistemi için çalışmalar tam gaz sürüyor. 8 yargıcın ABD’de inceleme yapmasıyla başlayan, vali yardımcıları ve kaymakamlarla süren staja üniversite öğrencileri de katıldı. Washinton’a götürülen bir grup öğrenci, ABD’nin idari ve siyasi yapısını öğreniyor. Türkiye’den ABD’ye giden bir grup öğrenci, Beyaz Saray’dan Pentagon’a, üniversitelerden düşünce kuruluşlarına, değişik kaynaklardan brifing alıp Amerikan siyaseti hakkında bilgi sahibi olacak. Öğrenciler 14 gün süreyle, başta Beyaz Saray ile Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları olmak üzere çeşitli üniversiteler, düşünce kuruluşları, Dünya Bankası ve IMF gibi uluslararası kuruluşlara birçok ziyarette bulunacak.

2 isim referans gösterildi

İstanbul Liderlik Enstitüsü Eş Direktörü Mehmet Yavuz Kanar, lisans öğrencisi olduğu dönemde, “ABD’deki siyaset bilimini yakından tanımak” amacıyla yapmayı düşündükleri gezi planına, İstanbul’daki ABD Konsolosluğu’nun sıcak bakmasının ardından, projelerini hayata geçirmek için adım attıklarını ifade etti. Kanar, konsolosluğun ilk yıl kendilerine sadece ABD Dışişleri Bakanlığı’nda, o dönemin Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın yardımcısıyla görüşme ayarladığını, ikinci olarak da bir organizasyonda tanışıp yardımını istedikleri Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın kendilerine Madeleine Albright’ın temas bilgilerini verdiğini belirtti. Kanar, bu iki referans isimden yola çıkarak ABD’deki diğer düşünce kuruluşları ve kurumlarla temasa geçtiklerini söyledi.

ABD’de öğrendiklerini Türkiye’de uygulayacaklar

Amerikan eyalet sistemini uygulamalarıyla yerinde görmeleri için Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman’la birlikte 8 yargıç, geçtiğimiz aralık ayının başında ABD’ye gitmişti. Hakimler, Washington, Colorado ve Arizona’da eyalet sistemini incelemiş, Arizona Temyiz Mahkemesi Başkanı Daniel Barker de heyetin Arizona sistemini ideal bulduğunu söylemişti.

Meclis’e taşınmıştı

Haber Meclis’te de gündeme gelmiş, CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e “ABD gezisi sırasında federal hukuk incelendi mi, incelenmedi mi” diye sormuştu. Ancak Ergin bu soruya tatmin edici bir cevap vermemişti. Bu ziyaretin parasının da ABD tarafından karşılandığı iddia edilmişti. ABD’de ’hukuki yapı’yı inceleyen hakimlerin ardından ’idari yapı’ya geçilmiş ve İçişleri Bakanlığı, 35 kaymakam ve vali yardımcısını ABD’ye seminere götürmüştü. Kaymakamlar, burada bir hafta eğitim görmüş, heyetin başkanlığını yapan İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Kadir Çakır, “Gerek teoride gerek uygulamada burada edindiğimiz bilgileri Türkiye’de gittiğimiz ilçelerde, illerdeki görev alanlarımızda en iyi şekilde uygulayacağız” demişti. Washington’da Johns Hopkins Üniversitesi‘nde 9 Aralık 2010’da yapılan eğitim, ekonomi, siyaset ve genel yönetim seminerleri sırasında yine aynı üniversitenin dünyaca ünlü hastanesinin işleyiş sistemini incelediklerini ifade eden Çakır, daha sonra New Jersey’deki Essex County Community College’da Amerikan sağlık sistemiyle ilgili bilgi aldıklarını da belirtmişti.


YENİÇAĞ, 27 Ocak 2011
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: "Eyalet Yasası" yürürlükte

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Şub 01, 2011 0:08

‘Başkan + 2 parti’ eşittir federasyon!

Adalet Komisyonu’ndan istifa eden CHP’li Rahmi Güner, ABD’ye federal yapıyı incelemeleri için peş peşe heyetler gittiğini hatırlatarak, “Başbakan 2 parti isteğini açıkladı. Ardından başkanlık sistemi tartışmaya açıldı. Her şey ortada. Federal yapının önü açılıyor” dedi.

Ergin’in 22 saatlik acil uçuşu

YENİÇAĞ, Adalet Bakanı’nın hızlı ABD turunu, 10 Aralık 2010’da manşetten vermişti.

Federal sistem tehlikesi

ABD’ye ardı ardına federal yapının incelenmesi için heyetler gittiğini belirten CHP’li Güner, “Başkanlık sistemini tartışmaya açtılar. Eğer bu sisteme giderseniz, üniter yapı zedelenir, federal yapının önü açılır” dedi.

Haber: Fatih ERBOZ

CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner TBMM adalet Komisyonundan istifa ettiklerini çünkü kendilerinin fikirlerinin iktidar partisi tarafından dikkate alınmak istenmediğini söyledi. Güner, Türkiye’de artık yargının omurgasının kaydığını belirterek, “Yargıtay ve Danıştay’ın kararlarını by-pass edecek düzenlemelere gidilmesi, artık yargının da tek elde toplandığını işaret etmektedir. Anayasa Mahkemesi’ne kişisel başvuru hakkı Danıştay ve Yargıtay kararlarına itiraz yolunu açtığı için kesin karar veren bu kurumlar by-pass ediliyor. Bunun sonucu üniter yapıyı da, sistemi de zedeler. Öte yandan gelişmelere bakıldığında zaten terörle de belli zeminde anlaşmaya varılmış, gelişmeler bunu gösteriyor” dedi.

Her şey ortada

Federal hukukun incelenmesi için ABD’ye seyahat yapıldığının artık anlaşıldığını, bunun yanında idari uzmanların ABD’yle giderek eğitim aldıklarının da kamuoyunda bilinmesinin ardından Türkiye’nin Başkanlık sitemine doğru gittiğinin iyice anlaşıldığını dile getiren Rahmi Güner, tehlikeye işaret etti. Güner şunları söyledi: “Başbakanın iki partili sistem yönündeki açıklamasının ardından Başkanlık sisteminin istendiği bir anlamda açıkça ortaya konmuş oldu. Bu açıdan bakıldığında zaten ABD’ye hukuki ve idari açıdan inceleme seyahatlerinin yapılmasının da anlamı iyice ortaya çıkıyor. Bu açıdan incelendiğinde Türkiye’yi başkanlık sistemine götürmek istedikleri de açıkça anlaşıldı.”

Kabul edilemez

TBMM adalet komisyonunda kendilerinin eleştiri ve fikirlerinin de iktidar partisi tarafından göz ardı edilmek istendiğini ve bunun için istifa ettiklerini vurgulayan Güner, “Danıştay ve Yargıtay kanun tasarılarının ardından anlaşıldı ki artık Türkiye’de yargının siyasi iktidarın emrine girilmesi isteniyor. Yürütme zaten bir partide, TBMM’de sayısal üstünlük de bir partide, yargıya ilişkin olarak yapılan değişiklik girişimleri de ortada. Bu açıdan bakıldığında artık Türkiye’de başkanlık sistemi uygulamaya geçiyor. Bu elbette Türkiye’nin üniter ve bağımsız yapısı düşünüldüğünde kabul edilemez” diye konuştu.

Terörle anlaşma

Güner, şunları kaydetti: “Başkanlık sistemi derseniz, üniter yapı zedelenir, federal yapının önü açılabilir. Tüm bunları bir araya getirirseniz Türkiye Cumhuriyeti’nin yok oluşunun önünü açarsanız. Zaten son günlerdeki gelişmelerde gösteriyor ki terörle ABD’nin içinde olduğu bir anlaşma sağlanmış diyebiliriz.”

Üniter yapıya darbe

Bilindiği gibi, federal yapının incelenmesi ve bu konuda staj için ABD’ye önce yargıçlar, ardından da kaymakam ve vali yardımcıları gönderilmişti. Son olarak da ünevirsite öğrencileri federal yapı gezisine gitmişti. YENİÇAĞ’da bu gelişmeleri okurlarına duyurarak Türkiye’nin üniter yapısına darbe indirmek için büyük bir çalışma yürütüldüğünü duyurmuştu.

YENİÇAĞ, Türkiye’nin üniter yapısına darbe indirecek eyalet sistemi için sürdürülen çalışmaları manşetlerine taşımıştı. Verilen haberlerde, Adalet ve İçişleri Bakanlığı’nın ardından üniversitelerin de ABD’ye özel ekip gönderdiği ve eyalet sistemi konusunda staj yapıldığı duyurulmuştu.


YENİÇAĞ, 31 Ocak 2011
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: "Eyalet Yasası" yürürlükte

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Şub 05, 2011 0:45

Maskeyi Düşürdük!

Tezgahın izini adım adım sürdük

- AKP ile PKK’nın danışıklı dövüşü resmen ilan edildi! Terör örgütünün malum istekleriyle resmi çıklamalar aynı potada eridi.
- Terörle mücadele yerine müzakereyi seçen Başbakan Erdoğan, seçimi kazanırsa BDP’nin özerklik talebini yeni anayasaya koyacak.

Öcalan’ı konuşturuyorlar

Kamuoyuna vereceği imaj için bebek katili Öcalan’ın İmralı’dan çarşaf çarşaf açıklama yapmasına göz yuman iktidarın oyunu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın federasyon kokan demeciyle resmiyet kazandı.

Türkiye Birleşik Devletleri!

İstİnaf mahkemelerinden federal yapıya kadar birçok konuda PKK ile aynı rotada buluşan Başbakan Erdoğan, sadece eyaletlerde olabilecek “Valiyi halk seçsin” önerisiyle Türkiye Birleşik Devletleri’nin işaretini verdi.

Hani emperyalizm oyunuydu

PKK-AKP ilişkilerinin ilk ağızdan resmiyet kazanmasına CHP’den sert tepki geldi. Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Erdoğan’a 1993’te söylediği sözü hatırlattı: Başkanlık sistemi Amerikan emperyalizminin dayatmasıdır!

Erdoğan’dan ‘eyalet’ itirafı

Başbakan Tayyip Erdoğan, başkanlık sisteminin Türkiye için faydalı olacağını iddia etmesinin ardından, ABD’deki eyalet sisteminin temeli olan “valilerin seçimle gelebileceği” yönündeki düşüncesini de dile getirdi.

Haber : Salim YAVAŞOĞLU

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın, 2007 yılında İmralı’dan avukatları aracılığı ile “tartışma açılması” talimatı verdiği “demokratik özerklik” projesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan açık destek geldi. Başbakan Erdoğan, ABD’de kibaşkanlık sisteminin Türkiye için faydalı olacağını dile getirdikten birkaç gün sonra, bu kez de sistemin temelini oluşturan “valilerin seçimle gelebileceği” düşüncesini ortaya attı. Kırgızistan gezisinden dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ABD’deki başkanlık sisteminin çok başlılığı ortadan kaldırdığına vurgu yaparak, “Bizde bir vali ataması üç kez gidip geliyor. Orada seçimle geliyor” dedi.

Yargı kararlarından rahatsız

Başbakan Erdoğan, ABD örneğini vererek şunları söyledi: “Başkanlık sistemini parlamentoyu dışlayan bir sistem olarak görmüyorum. Orada farklı düşünüyorum. Başkanın her dediği olacak diye bir şey yok. Aksine orada ikili bir parlamento var. Hem Temsilciler Meclisi, hem Senato’dan geçecek. Mesela başkan harcamaları Senato’dan geçiriyor. Bizde bütçe Meclis’ten geçerken izin alıyoruz. Sonra bir daha parlamentoya uğramıyoruz. Çok başlılığı ortadan kaldırıyor başkanlık sistemi. Bizde bir vali ataması üç kez gidip geliyor. Orada seçimle geliyor. Memur atamaları da aynı. Bir Milli Eğitim il müdürü 12 defa gidip geliyor. Erzurum Milli Eğitim Müdürü hapse girdi, kefaletle çıktı idare mahkemesi kararıyla göreve döndü.”

10 gün önce Demirtaş istedi

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da 21 Ocak’ta İzmir’de katıldığı Ege Bölgesi Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’nda Ankara’nın yetkilerinin, bölge meclislerine verilmesinin altını çizerek, “Kaymakamlar, Valiler de seçimle gelmelidir. Halk seçmelidir. Yeni anayasa tüm bunları gözetmek zorundadır. Kendi yerelinde kendi yönetim olmalıdır. Şimdiki yönetimi, halk yüzde yüz benimsiyorsa diyeceğimiz bir şey yok. Ama halk istemiyor. Yönetimde halkın sözleri yok, denetimi yok. Yönetim ne kadar halka yakın olursa, denetim ve söz hakkı olacaktır. Halkı, kendi kararları yönetsin” demişti.

Aynı öneri TBMM’yi karıştırmıştı

Kapatılan DTP, Abdullah Öcalan’ın ortaya attığı ve “demokratik özerklik projesi” olarak adlandırdıkları, Türkiye’nin federasyonlara bölünmesini öngören 2007 kongre kararlarını Türkçe, Kürtçe ve İngilizce bastırıp 29 Ekim 2009’da milletvekillerine dağıtması Meclis’te olaylara neden olmuştu. DTP, Diyarbakır’da 24 Ekim 2007 tarihinde yapılan “Demokratik Toplum Kongresi” nde hazırlanan ve Kasım 2007’de yapılan 2. Olağan Kongre’de “Siyasi Tutum Belgesi” olarak parti tüzüğüne giren özerklik projesinin kamuoyuna sunulup tartışılması için kitapçık hazırladı.

Kapatma davasının temel nedeni

BDP hakkındaki kapatma davasının en temel dayanakları arasında yer alan kitapçık Kürtçe, Türkçe ve İngilizce basılıp, önce Meclis’teki milletvekillerine, bakanlara ve büyükelçiliklere gönderildi. DTP ve PKK’nin sembol renkleri “sarı-kırmızı-yeşil” renkli bezemeleriyle dikkat çeken ve Türkiye’nin temelde federasyonlara bölünmesini öngören kitapçığa CHP ve MHP milletvekilleri tepki gösterdi. Abdullah Öcalan’ın avukatları aracılığıyla “tartışmaya açılması” talimatını verdiği “özerklik” projesi Türkiye’nin 20-25 özerk bölgeye ayrılmasını öneriyor. Proje, “Yerel ve bölgesel özerk yapıların önünün açılmasını, her bölgenin kendi bayraklarının ve kendine ait sembollerin ve renklerin kullanılması”nı içeriyor.

YENİÇAĞ uyarılarını yaptı

Yeniçağ Gazetesi ardı ardına yaptığı yayınlarda, eyalet sistemi için yapılan çalışmaları duyurdu. Haberlerde, hakimlerin, vali yardımcılarının ve kaymakamların ABD’de federal sistemi inceledikleri belirtilmişti. En son 27 Ocak’ta manşetten yayınlanan, “Amerika’daki eyalet stajının 3. ayağı eğitim” başlıklı haberde, “Türkiye’in üniter yapısına darbe indirecek eyalet sistemi için sürdürülen çalışmalar genişliyor. Adalet ve İçişleri’nden sonra üniversiteler de ABD’ye özel ekip gönderdi. Washington’da ağırlanan öğrenciler, bu ülkenin idari ve siyasi yapısı konusunda bilgilendirildi” denildi. Washington seferleri ve PKK açılımı için planlanan eyalet modeli Türk basınında sadece YENİÇAĞ tarafından duyuruldu

Emperyalizmin dayatması

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 1993 yılında Recep Tayyip Erdoğan il başkanıyken ’başkanlık sistemi Amerikan emperyalizminin bir dayatmasıdır’dediğini hatırlatarak, gelişmelere tepki gösterdi. İnce, “Kayıtlar, kitaplar ortadadır. O zamanki Recep Bey’e mi inanacağız şimdiki Recep Bey’e mi inanacağız? Ayrıca ayakta tuvaletini yapmayı yasaklayan, 19 Mayıs’ları kaldırmayı, çocukların karnesini ahiretteki karneyle kıyaslamayı marifet bilen, açılım konferansı düzenleyen bazı valilerin halktan oy alacağını mı zannediyor? Bu başkanlık sistemi değil sultanlık sistemi olur” şeklinde tepki gösterdi. Hukukçular da, tehlikeye işaret ederek, hedefte anayasanın değiştirilemez ilk 3 maddesinin olduğunu belirtti.

Sistemin en önemli ayağı

Diyarbakır’da inşa edilen eyalet sisteminin en önemli ayağı İstinaf Mahkemeleri için kesenin ağzını açan Avrupa Birliği, proje kapsamında Türkiye’ye 22 milyon 500 bin euro destek sağladı. 2007 yılında inşasına başlanan Diyarbakır İstinaf Mahkemesi, 1,5 yıl gibi kısa sürede bitirildi.


YENİÇAĞ, 4 Şubat 2011
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: "Eyalet Yasası" yürürlükte

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Şub 06, 2011 0:16

AKP Yeniçağ'ı Amerika'ya Gammazladı!

“Eyalet” arayışında suçüstü yakalanan iktidar, haberimizi yalanlatmaya çalıştı ancak Arizona’daki yetkililer, bu çirkin talebi açık ve net bir dille reddetti...

Birileri fena halde rahatsız

Ankara’da birileri ‘eyalet’ yazılarımdan fena halde rahatsız oldu ki, Arizona Adalet Bakanlığı dergisinin internet sitesinde, konuyla ilgili YENİÇAĞ manşetinin kupürü ve benim yazımın tem metin İngilizce çevirisi yayınlandı.

Yalanlatmak istemişler...

Ankara’dan birileri arayıp “Bu haberleri yalanlayın” demiş veya sitem etmiş olmalı! Fakat, ben haberi ve fotoğrafı, bazı bilgilerden yola çıkarak zaten bu siteden almıştım. Dolayısıyla kendi haberlerini yalanlamaları mümkün değil.

Bu proje aslında ABD’nin

Küçük bir hatırlatma daha! Gezinin masraflarını ABD tarafı üstlenmişti. Yani “Size eyalet modelini öğretelim” diyen ABD’dir. Proje, AKP ve PKK’dan önce ABD’nindir!

‘Hükümet karşıtı bir gazete’ olarak hedef gösterildik

YENİÇAĞ’ın duyurduğu “ABD’ye eyalet modeli gezisi”nin ardından 5 Ocak 2010’da sistemi inceleyen hakimlerin saklanan fotoğrafını da yayınlaması suçüstü yakalanan AKP’yi telaşlandırdı. Ancak Arizona Adalet Bakanlığı dergisinin internet sitesi, ‘hükümet karşıtı’ YENİÇAĞ’ın haberini tam metin yayımladı.



Amerikan dergisinde Yeniçağ ve eyalet modeli tartışması!

Arslan BULUT

10 Aralık 2010 tarihinde, “AKP’ye suçüstü; ABD’de eyalet modeli gezisi” başlığı ile çıkan yazımda, “Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve beraberindeki sekiz hâkim ve savcı, ABD Adalet Bakanlığı’nın davetlisi olarak eyaletleri dolaşıyor, eyalet sistemini inceliyor” bilgisini vermiştim.

Daha sonra 5 Ocak 2011 tarihli yazımda “İşte saklanan o fotoğraf!” başlığı altında geziye katılanların fotoğrafını yayınlamıştım.

Ayrıca Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in ABD ziyareti sırasında eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman’ın da yönetim kurulu üyesi olduğu Atlantic Council adlı kuruluşta bir toplantıya katıldığını bildirmiştim.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman ile 8 daire başkanı hâkim, Türk Hukuk sistemindeki eksiklikleri gidermek için Arizona Hukuk sistemini ideal bulduklarını bildirmişti.

Heyet, Arizona Temyiz Mahkemesi Başkanı Hâkim Daniel Barker ile görüşmüş, Yüksek Mahkeme ve Federal Mahkeme’de temaslarda bulunmuştu.

Hâkim Daniel Barker, heyetin kendilerine, “Türkiye’de hukuk sistemimizde halkın güvenini garanti etme konusunda bazı eksikliklerimiz olduğuna inanırız. Bu sebeple büyük ilerleme kaydettiğini bildiğimiz Arizona sistemini inceliyoruz” dediğini söylemişti..

Arizona Baro Başkanı John Phelps ve Baro Genel Sekreteri John Furlog da heyete brifing vermişti. Amerikalılar, heyeti rodeoya da götürmüşlerdi.

* * *
Ankara’da birileri bu yazılardan fena halde rahatsız oldu ki Arizona Adalet Bakanlığı Dergisi’nin İnternet sitesinde, konuyla ilgili Yeniçağ manşetinin kupürü ve benim yazımın tam metin İngilizce çevirisi yayınlandı.
(İnternet’te azatty.wordpress.com yazarak siz de bu sayfayı görebilirsiniz.)

Kaleme alanın imzası bulunmamakla birlikte, yazıda Yeniçağ’dan “Hükümet karşıtı bir gazete” olarak söz edildi! Ankara’dan birileri arayıp Yeniçağ’daki haber hakkında bilgi vererek “Bu haberleri yalanlayın” demiş veya sitem etmiş olmalı! Bunun üzerine Yeniçağ’daki birinci sayfa haberini ve benim yazımı bulup tercüme ettirdikleri anlaşılıyor! Fakat, ben haberi ve fotoğrafı, Yılmaz Polat’ın verdiği bilgilerden yola çıkarak zaten bu siteden almıştım. Dolayısıyla kendi haberlerini yalanlama yoluna gitmeleri mümkün değil.

Yine de yazıyı yazan kişi, Washington’daki Atlantic Council adlı kuruluşta yapılan toplantının gizliliğine vurgu yapmamı, Arizona’daki toplantı için söylenmiş gibi kabul ederek “Hiçbir iyilik cezasız kalmaz. Ben katıldığım toplantıda kimseye gizli bir bilgi vermedim, casus değilim” diye dalgasını geçiyor! Türk heyetinin fotoğrafını çekenin de kendisi olduğunu bildiren, hatta bunun için “kredi” yani takdir beklediğini parantez içinde belirten yazar, “Ben, heyetle birlikte rodeoya gitmedim. Dolayısıyla orada ne konuştuklarını bilmiyorum” diyor ve yazımın çevirisini kime yaptırmışsa “çevirinin doğruluğunu garanti etmiyorum” diye de ekliyor. Bu yazımı da çevirtirse diye belirtmeliyim ki çeviride bir hata yok.

* * *
Tayyip Erdoğan da Büyük Orta Doğu Projesi eş başkanı olduğunu hatırlattıktan birkaç saat sonra “Valileri halk seçsin” diye Başkanlık sistemi plânlarının içinde eyalet modeli olduğunu da itiraf etmiş oldu. Biz de gezinin “eyalet modelini inceleme gezisi” olduğunu söylüyorduk zaten.

Abdullah Öcalan’a göre “demokratik özerklik”, Tayyip Erdoğan’a göre “ileri demokrasi” bu işte!

Küçük bir hatırlatma daha! Yazar belirtmiyor ama gezinin masraflarını ABD tarafı üstlenmişti.! Yani Türk Adalet Bakanlığı’na “eyalet modelini size öğretelim” diyen ABD Adalet Bakanlığı’dır!

Proje, AKP ve PKK’dan önce ABD’nindir!


YENİÇAĞ, 5 Şubat 2011
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: "Eyalet Yasası" yürürlükte

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Şub 09, 2011 0:20

Eyalet turunda sıra gümrükçülerde

Ekip, Federal Kolluk Gücü Merkezi’nde güvenlik ve istihbarat eğitimi alacak. YENİÇAĞ, önce hakimlerin ardından da kaymakamların ‘eyalet’ gezilerini manşetten vermişti.

Devlet Bakanı Yazıcı da katıldı

Federal yapı için ABD’ye düzenlediği ‘staj’ gezilerini önce gizlemeye çalışan AKP şimdi vites büyüttü ve incelemeler Bakan düzeyine yükseldi. Gümrükçülerle birlikte ABD’ye giden Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, gümrüklerdeki işleyişi yerinde göreceklerini ve ‘yararlı olacak farklı uygulamaları Türkiye’ye kazandırmaya çalışacaklarını’ söyledi.

Bol ziyaretli, hızlı eğitim programı

Gümrükçüler, her alandaki güvenlik ve istihbarat eğitimlerinin verildiği Federal Kolluk Gücü Eğitim Merkezi’nin ardından Meksika sınırı, San Diego sınır geçiş kapısı, kargo operasyon birimleri, gümrük ve sınır koruma idaresi, hava
ve deniz işlemleri merkezi gibi yerleri ziyaret edecekler. Heyete, Los Angeles Limanı’nda da brifing verilecek.

Sırada gümrükçüler var

Eyalet stajı için ABD’ye gönderilenlere gümrükçüler de dahil edildi. Proje kapsamında ABD Ulusal Hedefleme Merkezi, Federal Kolluk Gücü Eğitim Merkezi, Meksika sınırı, San Diego sınır geçiş kapısı ziyaret edilecek.

Haber: Bilun ÇELİK

Türkiye’nin üniter yapısına darbe indirecek eyalet sistemi için sürdürülen çalışmalar giderek genişliyor. ABD’ye önce hakimler ve kaymakamlar gönderildi, daha sonra öğrenciler Washington’da eyalet sistemi konusunda eğitim aldı. Son olarak buna gümrükçüler de dahil edildi. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Washington’daki resmi temasları çerçevesinde, ABD Ulusal Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ile görüştü. Görüşmesinin ardından Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenleyen Yazıcı, Napolitano ile geçen yararlı görüşmede, Türkiye’nin, öteden bu yana her alanda olduğu gibi gümrüklerle ilgili olarak da ABD ile birlikte yürüttüğü çalışmaları tekrar gözden geçirme imkanı bulduklarını söyledi. Yazıcı, “Bizim bu programımız çerçevesinde, ilk defa bakan düzeyinde ABD’nin gümrük uygulamalarını yerinde görmüş oluyoruz” dedi.

Brifing alacaklar

Bakan Yazıcı, ABD’nin diğer kentlerine önümüzdeki günlerdeki ziyaretleri çerçevesinde de gümrüklerle ilgili ABD’de yürütülen çalışmaları yerinde göreceklerini kaydetti. Yazıcı, bu kapsamda, Ulusal Hedefleme Merkezi, her alandaki güvenlik ve istihbarat eğitimlerinin verildiği Federal Kolluk Gücü Eğitim Merkezi, Meksika sınırı, San Diego sınır geçiş kapısı, kargo operasyon birimleri, gümrük ve sınır koruma idaresi, hava ve deniz işlemleri merkezi gibi yerleri de ziyaret edeceklerini, Los Angeles’ta limanda incelemelerde bulunup brifing alacaklarını anlattı.

Türkiye rica etmiş

Yazıcı, bir soru üzerine, ABD’deki incelemeleri sırasında, dinleme ve gözetleme konusunda Türkiye için yararlı olabilecek farklı uygulamalar görmeleri halinde, bunları Türkiye’ye kazandırmaya çalışacaklarını bildirdi. Amerikalılardan, karşılıklı eğitim imkanlarının paylaşılması, gümrük elemanlarının eğitilmesi konusunda ricalarının olduğunu ve bunun da olumlu karşılandığını aktaran Yazıcı, ABD’li eğitmenlerin, gümrük konularında Türk eğitmenlere eğitim vereceğini anlattı.

Yargıçlar, kaymakamlar ve öğrenciler eğitildi

Amerikan eyalet sistemini uygulamalarıyla yerinde görmeleri için Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman’la birlikte 8 yargıç, geçtiğimiz aralık ayının başında ABD’ye gitmişti. Hakimler, Washington, Colorado ve Arizona’da eyalet sistemini incelemiş, Arizona Temyiz Mahkemesi Başkanı Daniel Barker de heyetin Arizona sistemini ideal bulduğunu söylemişti. ABD’de ’hukuki yapı’yı inceleyen hakimlerin ardından İçişleri Bakanlığı, 35 kaymakam ve vali yardımcısını ABD’ye seminere götürmüştü.

Uygulamaya geçirecekler

Kaymakamlar, burada bir hafta eğitim görmüş, heyetin başkanlığını yapan İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Kadir Çakır, “Gerek teoride gerek uygulamada burada edindiğimiz bilgileri Türkiye’de gittiğimiz ilçelerde, illerdeki görev alanlarımızda en iyi şekilde uygulayacağız” demişti. Son olarak da geçen ay bu ülkeye öğrenciler göndirilerek idari ve siyasi yapı konusunda eğitim almışlardı.


YENİÇAĞ, 8 Şubat 2011
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x