Ram yazdı:Başkanı Obama'ya serzenmiş, kızmayın bu kadar Tuncay'a.
batılı bir demokrasi olma yolunda inanılmaz mesafe kateden ülkem
Meâl: Sizin (Kuzey Amerika-Batı Avrupa) yolunuza, zihniyetinize saçını süpürge eden ülkem...
Yorum: Silivri'yi "
film şenliği" yeri zannetmiş olmalı.
hukukun üstünlüğüne inanan vicdanınızla mı izin vereceksiniz
Tespit1: Obama hukukun üstünlüğüne inanan biriymiş.
Soru: Nereden biliyorsun Tuncay¿?
Tespit2: Obama izin verecekmiş.
Sonuç: Obama izin veren güç.
Tespit3: "
Vicdan", izin verme ölçütüymüş.
Türkiye'de Museviler gibi İslam dışı dini azınlıkların hedef gösterilmesine, toplumun İranlaştırılmasına sessiz mi kalacaksınız?
Meâl: Gel içişlerimize karış, gayr-ı müslimlerin hakkını korumakta sessis kalma, yoksa baş düşmanın gibi olacağız.
Yorum: Merak etme Tuncay; Obama zaten bunları dile getirecek. Bildiğimiz "
Din Hürriyeti Tasarısı" çerçevesinde hepsine hak isteyecek.
Türkiye'de muhaliflerin "Amerika istiyor", "CIA böyle uygun görüyor" denilerek susturulmasına ve Türkiye'nin Guantanamosu "Silivri Cezaevi"ne hukuk dışı olarak konulmasına siz de Bush gibi "Evet" mi diyeceksiniz?
Yorum: Ya ne yapacaktı¿? Ahmak mısın Tuncay¿? Belki de değilsin, "
benim gibi 'laik adamlar' varken, ne diye onları kullanırsın be adam" da diyor olabilirsin.
Türkiye'nin istikrarsızlaştırılıp bir iç kaosa götürülmesi midir amaç? Böyle olursa, bölgenin bir felakete sürükleneceği açıktır. Dünya cehennem olur.
El-Cevap: Evet, yalnızca Türkiye'nin de değil, Birleşik Devletler'in çıkarlarına tamamen uygun hale getirilmeye çalışan her yerde kaos yaratılır, sonra da bir düzen oluşturulur. Yoksa bunu bilmiyor muydun¿?
Tespit: Bölge felâkete sürüklenirmiş, dünya cehennem olurmuş.
Yorum: Irak ve Afganistan'da, ondan evvel Bosna ve Azerbaycan'da ve hatta dünyanın birçok yerinde Birleşik Devletler ile Batı Avrupa'nın yaşattığı felâketlerden ve bu felâketlerin sonucunda dünyanın cehenneme çevrildiğinden bîhaber olan Tuncay, herhalde Kanal-Türk'ü Fetullah'ın adamına sattığı gün ağlarken oturduğu koltukta cenneti yaşıyormuş. Umarım çalışanlarının ödenmemiş maaşlarını eksiksiz ödemişsindir.
Başkan Obama,
Dünya'ya yapacağınız en büyük kötülük Türkiye'de din faşizmine destek vermeniz
Meâl: Dünya bahane, yeter ki şu dincilerden bizi kurtar başkanım.
Türkiye Hamas gibi fundamentalist dinci örgütlere kayıyor.
Tercüme: "
Türkiye Hamas gibi 'kökten dinci dinci' örgütlere kayıyor."
Yorum: Benzemez kimse sana, Türkçene hayran olayım.
Faşizm Türkiye'de, "Amerika istiyor" yalanıyla her baskıyı uyguluyor.
Tespit: Aslında yaşanan faşizmi Birleşik Devletler istemiyormuş, bu yalanmış.
Meâl: Gözünü seveyim başkan:
"
Bana ne, bana ne, bana ne; beni al, beni al, onu alma!
Bana ne, bana ne, bana ne; beni al, beni al, onu alma!"
Yorum: "
Böyle de nispet olmaz ki, seni gidi zalim hı-yar
E zorla da kısmet olmaz ki, seni gidi hain hı-yar"
Amerika, Türkiye'yi "Din Faşistlerinin" yönetmesini, Türkiye'nin Hamas ile birlikte olmasını, demokrasiyi terk etmesini, "Laikliği" bırakmasını mı istiyor?
Yorum: HAMAS ve İran örnekleriyle can alıcı noktalarına temas etmiş başkanının. Olmayan demokrasinin terk edilmesinden bahsetmeni es geçersek Tuncay, sorduğun sorunun cevabı net değildir. Neden mi¿? Hani olur da seslendiğin devlet başkanının eline bu mektup geçer ve okuma zahmetine girip bir tarafıyla gülmezse, seni ciddiye alır diyebiliriz. Yani "
laik" Türkiye de Birleşik Devletler'in işini görebilir. Tabii senin gibi yüksek "
laik" kimseler olmazsa olmazıdır bu işin, yoksa bu zamana kadar "
laik" Türkiye'yi nasıl yönetirdi başkanının selefleri. Fakat rakiplerin satmada usta, karılarını bile satarlar, bu yüzden şansın pek az.
Başkan Obama,
Bu sorularımın yanıtını "Evet" olarak verir, yada o anlama gelecek uygulamalar yaparsanız, biliniz ki : "En son umutlar ölür".
Yorum: Umudunu tüketme Tuncay. Obama "
evet" derse dünyanın sonu mu¿? Obama gider, Bubama gelir, sana da bir iş düşer nihayetinde. Geç olsun, güç olmasın. Hem daha bu işin Batı Avrupası var, asıl oraya başvur, "
onurlu AB üyeliği" iste. Çağır yanına pek sevdiğin "
özürcü" Mine G.'yi, gönder Brüksel'in taşlı yollarına.
Türkiye'yi bu din faşizmine karşı savunmak için her şeyi yapmaya, ülkemde hukukun üstünlüğü ve laik demokratik Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşaması için Mustafa Kemal Atatürk'den devraldığımız "Mücadele" "Devrim" ve "Aydınlanma" ruhuyla sizinle de yılmadan, yorulmadan mücadele edeceğimi bildirmekten mutluluk duyarım. Böyle bir tutum takınır, Bush'un Türkiye Politikalarını sürdürür, din faşistlerinin Türkiye'yi ve Dünya'yı felakete sürüklemelerinde onlara destek olursanız, size bağlanan umutları da söndürürsünüz.
Tespit: Din faşizmine karşı savunmak için "
her şeyi" yaparmış.
Soru: Her şeyi mi¿?
Yorum: Van minüts! Sen umut dilendiğin başkanına karşı nasıl mücadele etme gafletinde bulunacağını ifade edersin. Oldu olacak "
direneceğim, savaşacağım, yeneceğim" deseydin, daha inandırıcı olurdun.
Soru1: Obama sen ve senin gibileri pışpışlarsa mücadele etmeyeceksin yani, öyle mi¿?
Soru2: Peki neden bunu bildirmekten mutluluk duyuyorsun¿?
Yorum: Tabii, "
mücadele edeceğim" diyerek, verdin Obama'ya dersini / bildirdin başkana haddini, mutlu oldun.
Başkan Obama
Dünya sizden bütün sorunların çözümünü beklemiyor. Sizden "Barış", "Demokrasi" "Hukuka" uygunluk ve ulusların haklarına saygı duymanızı bekliyor.
Yorum: Çok bir şey istememişsin Tuncay, alt tarafı "
barış, demokrasi, hukuka uygunluk, ulusların haklarına saygı duymak" gibi şeyler istemişsin. Ah ah, bir de şunları istediğin zat-ı muhterem ve devleti bunların zıttını yapmasa, belki dediğin olurdu.
Bush "Ya bendensin ya teröristsin" dedi.
Obama "Biz iyisiyle kötüsüyle Dünya'yı barış ve mutluluk için kucaklıyoruz" demeli ve nerede olurlarsa olsunlar faşistleri desteklememelidir. Lobilerin, çıkarları için ulusları, insanları yok eden yönetimleri desteklememelidir.
Yorum: Obama bizden uzak seni kucaklasın Tuncay. Hani olur ya, Obama merdivenlerden düşer, devletinin amaçlarını unutur, Obama'yı senin yanına zıplatırlar.
Ben ülkemdeki din faşistlerinin susturmak için tutuklattığı gazeteci Tuncay Özkan olarak, sizden bunların dışında hiçbir şey istemiyorum.
Yorum: E isteyenin bir yüzü kara, Obama'nın her tarafı kara Tuncay.
Size inanmak, güvenmek, Türkiye ve Amerika'nın barış kültürüne, medeniyete, insan uygarlığına el ele katkı sunmasını görmek istiyorum.
Yorum: İnan Tuncay, güven Tuncay, aslan Tuncay, kaplan Tuncay. Yeni Afgan Medeniyeti, Yeni Irak Uygarlığı ve Yeni Türkiye Cumhuriyeti için el ele verin.
Yoksa sizin de Bush'dan farkınız olmaz. Lütfen bu konu ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi bana iletiniz. "Demokrasi" ve "Laikliği" savunduğum için mi Amerika tarafından, AKP kullanılarak cezaevine atıldım?
Amerika'nın yeni yönetimi de Bush dönemindeki gibi "Özgürlük", "Hukuk" ve "İnsan Haklarını" hiçe mi sayıyor? Bana yanıt veriniz!
Yorum: İçini ferah tut Tuncay. Yok öyle bir şey. Buş mu¿? Terbiyesizin biriydi, boş ver onu. Ama Obama öyle mi¿? Bir kurban da sen kes kahpe Amerika'nın siyah güzeli B. Hüseyin Obama'ya da, sen de rahat et, biz de rahat edelim.
Başkan Obama
Ailenizle birlikte mutluluk, barış ve başarı içinde yaşamanızı, Dünya ve insanlık için güzel şeyler yapmanızı temenni ederim.
Saygılarımla
Bâtınîsi: Kızlarının gözünden, eşinin elinden, senin de alnından öperim. Hadi koçum göreyim seni, yolun açık, yüzün ak olsun.
Şaka şaka...