Panel ve Basın Toplantısı 23 Aralık 2008, 10.30 12.45 | Sabancı Üniversitesi, Dletişim Merkezi, Bankalar Caddesi, No.2, Karaköy, Dstanbul
Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), 23 Aralık 2008 Salı günü, Kürt Sorununun Çözümüne Dair Bir Yol Haritası: Bölgeden Hükümete Öneriler başlıklı raporun kamuoyuna duyurulacağı bir basın toplantısı düzenleyecektir. Toplantı halka ve basına açık olacaktır. TESEV Yönetim Kurulu Başkanı Can Pakerin yapacağı açılış konuşmasının ardından başlayacak olan panelin moderatörlüğünü TESEV Demokratikleşme Programı Direktörü Etyen Mahçupyan üstlenecektir. Panelde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Diyarbakır eski Milletvekili Haşim Haşimi ve TESEV Demokratikleşme Programı Yöneticisi Dilek Kurban konuşmacı olarak yer alacaklar. Panelde tartışılacak ve katılımcılara dağıtılacak olan rapor, TESEV Demokratikleşme Programının yürüttüğü Kürt Sorunu Projesi kapsamında, Kürt sivil toplum kuruluşları, yerel yönetim ve siyasi parti temsilcileri ile kanaat önderleri ve uzmanlarının fikir ve önerilerine dayanılarak hazırlanmıştır. Rapor, TESEVin değil Kürtlerin görüşlerini içermektedir ve Kürtlerin sesini kamuoyuna duyurmayı amaçlamaktadır.
Program
10.30 11.00
Kayıt ve Çay-Kahve Dkramı
11.00 11.15
Açılış Konuşması: Can Paker (TESEV Yönetim Kurulu Başkanı)
11.15 12.45
Panel: Kürt Sorununun Siyasi Çözümüne Doğru
- Oturum başkanı:
Etyen Mahçupyan (TESEV Demokratikleşme Programı Direktörü)
Konuşmacılar:
Dilek Kurban (TESEV Demokratikleşme Programı Yöneticisi) Abdurrahman Kurt (AK Parti Diyarbakır Milletvekili) Haşim Haşimi (Diyarbakır eski Milletvekili)
Bilgi için: Serkan Yolaçan, +90-212-292 8903 (136), serkan.yolacan@tesev.org.tr
LCV: Nurgül Çelebi, +90-212-292 89 03 nurgul@tesev.org.tr
Not: Toplantımız halka ve basına açıktır, ancak toplantıya katılım için mutlaka LCV yapılması gerekmektedir.
Bu etkinliğin gerçeklesmesindeki katkılarından ötürü Heinrich Böll Stiftung Derneği'ne, Açık Toplum Enstitüsü Türkiyeye ve TESEV Yüksek Danısma Kuruluna tesekkür ederiz.
Kaynak:
- İm (Kod): Tümünü seç
http://www.tesev.org.tr/default.asp?PAG00_CODE=ANATR