Mustafa Karataş 400 bin, Nihat Hatipoğlu 600 bin almadan Ramazan’da programa çıkmıyor!

Mustafa Karataş 400 bin, Nihat Hatipoğlu 600 bin almadan Ramazan’da programa çıkmıyor!

İletigönderen Ahmet Secer » Pzt Haz 06, 2016 22:20

Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur programına çıkan hocaların ne kadar kazandığından haberiniz var mı? Geçen sene Ramazan ayında bir ay program yapan Mustafa Karataş hoca 400 bin, Nihat Hatipoğlu ise 600 bin lira istiyordu.

Hatta Mustafa Karataş kendisine verilen ücreti az bulduğunda programlara çıkmayı reddediyordu. Yukarıda söylediğim rakkamlar geçen seneki rakamlar, bu sene kim bilir kaç para talep etmişlerdir.

Resim

Kuran’a göre tebliğ yapmak, dinimizi anlatmak her Müslüman’ın görevidir. Müslüman din anlatırken para alamaz, ücret talep edemez. Kuran’da ilgili ayet şu şekilde:

"Sizden ücret istemeyenlere uyun, onlar hidayet bulmuş kimselerdir." (Yasin Suresi, 21)

Allah Kuran’da çok fazla ayette peygamberlerin hiçbir ücret almadan tebliğ yaptıklarını ve böyle olması gerektiğini anlatıyor.

"Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum; ücretim yalnızca âlemlerin Rabbine aittir." (Şuara Suresi, 164)

Ey kavmim, ben bunun karşılığında sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim ücretim, beni yaratandan başkasına ait değildir. Akıl erdirmeyecek misiniz? (Hud Suresi, 51)

Şimdi Mustafa Karataş hoca, ya da Nihat Hatipoğlu hoca Ramazan’da bir ay boyunca böylesine yüksek paraları isterken Kuran’a göre bunun yanlış olduğunu bilmiyorlar mı? Tabii ki biliyorlar. Bakın ayette son derece açık bir şekilde “Sizden ücret istemeyenlere uyun” diyor Allah. Bu hoca ise kendisine verilen ücreti beğenmeyince tebliğ yapmayı reddediyor. Nerede ihlas, nerede samimiyet, nerede Kuran hükümlerine uymak o zaman? Varsa yoksa halkı da çıktıkları programlarda hurafelere boğup Kuran’dan uzaklaştırıyorlar.

Müslüman dini parayla anlatmaz, Allah’ın rızasını kazanmak için anlatır. Müslüman dini anlatmak için köşe yazarlığından para alamaz, televizyon programlarından para alamaz, parayla kitap yazamaz, parayla kitap dağıtamaz. Bütün bunları parayla yaptığında zaten sevabı da olmaz. Kuran’a göre Müslüman hayatı boyunca yaptığı her şeyi Allah rızası için yapar. Dinle ilgili faaliyetlerinin hiçbirinden Kuran’a göre ücret alamaz.

Şimdi bu hocalar bir ayda yüzlerce memurun maaşını ceplerine doldururken bu gerçeği bir kere daha düşünsünler, bir kere daha hesap etsinler. Dünyadaki karşılık mı önemli, yoksa ahiretteki mi?
Kullanıcı küçük betizi
Ahmet Secer
Üye
Üye

İletiler: 35

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x