NİLGÜN BAŞTUĞ yazdı:2) Bu süreçte dikkatli olunmalıdır, zira bu planı acilen kıvılcımlayacak olan en uygun araç Yugoslavya'dan bu yana, en son olarak da Mısır'da ABD muhibi Mübarek'i devirmede kullanılan OTPOR teşkilatı, Occupy'cılardır. Mısır’daki meydanda tek slogan ‘DİRENİŞ’di. Ne AB ne ABD ne de küresel sırtlanlara atıf vardı. Tek amaç Mübarek’i devirmekti, yerine CIAnin yeni baronları gelecekti. Bu amaç tüm sloganlara yansımıştı. Meydanda Mısır bayrağından çok sıkılı yumruklu Otpor darbe teşkilatı bayrağı vardı.
Arkalarında tüm dünya medyası baskı ve adaletsizlikten bunalmış halkı twitter ve fb paylaşımlarıyla meydanlara topladılar. Üniversiteler, sanatçılar, stklar arkalarındaydı. El Cezire CNN 24 saat canlı yayında kaldı.Türkiye Mısır’a benzemez. Bayrağına sarınmış, TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE şiarıyla meydanları dolduranları kimse ezemez! Ama; kışkırtanların mutsuzlukları haberlere yansımaya başladı bile!
Demirtaş: ‘Milliyetçiler halkı kışkırtıyor,’ beyanatı verdi.
Occupy ya da Otpor ‘dişrenişçilerinin hedefi, 'Yeter!' diyen halkı sokağa dökmektir. Binbir işkenceyle karşılaşan halk kitlesi an an büyüyecektir. Ama siyasi önderi yoksa ve tabandan bir örgütlenme içinde değilse kalabalıklar kolayca eriyecektir.
Tanrıkutmete yazdı:ne yazıkki sosyal paylaşımlardaki retweetlerde occupy kelimesi oldukça geçiyor...
nerden biliyosun sen benim vatandasıma gebersin dediğimi ya... 2 kelime yazdım hemen gömdün beni kardeşim ayıp ama unity100 anlatmak istediğimi anlatamadım direnişe sözüm yok, insanların duruşuna sözüm yok tam tersine tüm aydınlık akranlarımın hepsini meydanda görmek onurlandırıyor reyhanlıda pkk eylemlerinde özellikle sivil halkı hedef alan bombalı eylemlerde "occupy" i hiç duymadım... ama occupy hangi ülkede ortaya çıktıysa o ülkeler gizli servis havuzuna dönüşüyor "mantığımı sıkıntı etme" ben akranlarımın meydanda hürce slogan atmasını isterim düşündüklerimiz farklı değil ama işler ters gittiğinde hiçbir örgütü yanımızda bulamama riski var düşünün diyosun bende her tarafından düşnüyorum ve banu avarın yazısındaki bu nüansa katıldığımı dikkat çekmek istedim hemen yargılayıp püskürtmeyin lütfen... başka biçimde düşünmüş olsamda neticede sizin yanınızdayım sadece birden dostumuz çoğalınca tedirgin oldum... "milletin kaderini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" rehberim sağlam sıkıntı yokunity100 yazdı:kendi vatandasiniz yerde polis tarafindan dovulurken 'gebersin' derken
şimdi sende diyosun ozaman bende rahatlıkla bu eylemin yabacı servislerin kışkırtmasıyla olduğunu söylerim (ki kesinlikle demiyorum bu üç beş günlük bi hadise değil buraya getiren yılların birikimi kaldıki polis tuz biber ekiyor) bakın dikkat edin ben gizli servislerden bahsettim halklardan değil... duruma o şekilde bakarsak 4 yıl savaştığımız yunan halkıda hükümetine karşı çıktı... hayır ben çok daha başka şeylerden bahsediyorum kadına saçmalık diyosun bana zırva diyosun hadi benimki zırva olsunda yıllarca ülkelerin politik hareketlerini gözlemleyip onlarca belgesel yapan birinin yazdığı yazıya saçmalık diyosun enteresan yani... hint müslümanları ingilizler afganlar avustralyalılar zelandalılar koreliler japonlar ben çok ülke sayarım sana milli mücadelede hükümetlerini protesto eden... ya herneyse demek istediğim bişeyler şirazesinden çıktı ne polise polis diyebiliyorum nede güvendiğim direnişçilere inanabiliyorum (tabiki bir kısmının çünkü araya sıkışan kim oldukları belli olamayn garip slogan atan adamların dışındaki kitle 10 numara 5 yıldız bi kitle)... karıştı gitti anlatabiliyomuyum direniş başladığı gün ve ertesi günü haricin internet tamamen bilgi kirliliği ulusal kanallar zaten yalaka haber yapmıyolar kimin ne anlattığı ne söylediği belli değil bu yani hadiseunity100 yazdı:dunya uzerinde, gizli servislerin icine etmeye calismadigi BIR TEK sey soyleyebilir misiniz ?
Tanrıkutmete yazdı:şimdi sende diyosun ozaman bende rahatlıkla bu eylemin yabacı servislerin kışkırtmasıyla olduğunu söylerimunity100 yazdı:dunya uzerinde, gizli servislerin icine etmeye calismadigi BIR TEK sey soyleyebilir misiniz ?
duruma o şekilde bakarsak 4 yıl savaştığımız yunan halkıda hükümetine karşı çıktı...
hayır ben çok daha başka şeylerden bahsediyorum kadına saçmalık diyosun bana zırva diyosun hadi benimki zırva olsunda yıllarca ülkelerin politik hareketlerini gözlemleyip onlarca belgesel yapan birinin yazdığı yazıya saçmalık diyosun enteresan yani...
ya herneyse demek istediğim bişeyler şirazesinden çıktı ne polise polis diyebiliyorum
nede güvendiğim direnişçilere inanabiliyorum (tabiki bir kısmının çünkü araya sıkışan kim oldukları belli olamayn garip slogan atan adamların dışındaki kitle 10 numara 5 yıldız bi kitle)...
karıştı gitti anlatabiliyomuyum direniş başladığı gün ve ertesi günü haricin internet tamamen bilgi kirliliği ulusal kanallar zaten yalaka haber yapmıyolar kimin ne anlattığı ne söylediği belli değil bu yani hadise
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk