Selamlar / Banu AVAR

Banu AVAR haftalık yazıları ile yaşanan gelişmelere, gündeme ışık tutuyor.

Selamlar / Banu AVAR

İletigönderen Güncel Meydan » Cmt Haz 01, 2013 17:50

Selamlar

Sayfada bana en çok yöneltilen 3 soru var:

1) Tayyip ABD'nin desteklediği adam. Neden Batı tarafından devrilmek istensin?

2) Dikkatli ol uyarısı yapıyorsun. Evde mi oturalım! Sokağa çıkmayalım mı?

3) Çözüm ne?

Cevaplamaya çalışayım:

1) Batı yekpare değil! Avrupa ve ABD kökenli sermaye güçleri çatışmaktadır. Her dünya savaşında olduğu gibi, şimdi de, güç odakları dünya zenginliklerini paylaşma savaşında! Bu paylaşım kavgası hedef ülkelerde, birinin 'beslediği' lideri öbürünün devirmesini gerektirebilir. Ayrıca Batılı odaklar, Türk milletinin AKP baskı ve şiddetine daha fazla rıza gösteremeyeceği tesbitini yapmıştır. AKP'nin kullanım süresi dolmuştur. Kİm önce davranırsa hızlı yol alır ve Türkiye'de güdümlü bir muhalefet yaratıp kullanır. Yoksa maazallah, Türk milleti gerçek bir muhalefet oluşturup geçen yüzyıl başında olduğu gibi Batıya büyük bir kazık atabilir. İşte bunu önlemenin yolu AKP ile ülkenin içinde sıkışan gazdan kurtulmak, Erdoğan'ı deliğe süpürmektir. Ve yerine bir süre milleti oyalayacak, Y-CHP ve BDP koalisyonuna yer açılır. Yeni bölünme Anayasası o hengâmede çıkarılır. Federe Türk devletine yol alınır. Enazından onların planları budur. O nedenle kendi adamları da olsa Erdoğan'a yol gözükür.

2) Bu süreçte dikkatli olunmalıdır, zira bu planı acilen kıvılcımlayacak olan en uygun araç Yugoslavya'dan bu yana, en son olarak da Mısır'da ABD muhibi Mübarek'i devirmede kullanılan OTPOR teşkilatı, Occupy'cılardır. Mısır’daki meydanda tek slogan ‘DİRENİŞ’di. Ne AB ne ABD ne de küresel sırtlanlara atıf vardı. Tek amaç Mübarek’i devirmekti, yerine CIAnin yeni baronları gelecekti. Bu amaç tüm sloganlara yansımıştı. Meydanda Mısır bayrağından çok sıkılı yumruklu Otpor darbe teşkilatı bayrağı vardı.

Arkalarında tüm dünya medyası baskı ve adaletsizlikten bunalmış halkı twitter ve fb paylaşımlarıyla meydanlara topladılar. Üniversiteler, sanatçılar, stklar arkalarındaydı. El Cezire CNN 24 saat canlı yayında kaldı.Türkiye Mısır’a benzemez. Bayrağına sarınmış, TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE şiarıyla meydanları dolduranları kimse ezemez! Ama; kışkırtanların mutsuzlukları haberlere yansımaya başladı bile!

Demirtaş: ‘Milliyetçiler halkı kışkırtıyor,’ beyanatı verdi.

Occupy ya da Otpor ‘dişrenişçilerinin hedefi, 'Yeter!' diyen halkı sokağa dökmektir. Binbir işkenceyle karşılaşan halk kitlesi an an büyüyecektir. Ama siyasi önderi yoksa ve tabandan bir örgütlenme içinde değilse kalabalıklar kolayca eriyecektir.

Ukrayna'da, Gürcistan'da, Kırgızistan'da ve Tahrir'de olduğu gibi... Tahrir'de Google kuzey Afrika pazarlama müdürü Vail Gonim iş başındaydı. Mübarek kafese sokulup Tahrir boşalırken: 'Şimdilik işim bitti!' demişti. İşte uyarımız bunun içindir. Kitleyi yönlendirenlere dikkat edilmelidir. Bu uyarıyı yaptığımız için bize olmadık hakareti yapanlara, Reyhanlı'da sus pus olan Batı basınının, Taksim için neden dünyayı ayağa kaldırıp 'Arslan Türkler! Çılgın Türkler!' diye gaz verdiğini düşünmelerini öneririz.

Uyarımız bunun içindi...

3) Çözüm isteyenlere Attila İlhan’ın sözü çok nettir: ‘Yurttaşlık bilincin bulanmadıysa çözümü başkalarına sorarak değil, kendin bulabilirsin!’ Çünkü bunun için dünyadaki tek önder bizdendir. Adı: Mustafa Kemal’dir. Çözümü yazmıştır.

Somuta inersek ben 1970'leri yaşamış biri olarak ‘Gençlik Hareketi’ dalgasında darbe yemiş olanlardan biriyim. O nedenle bir SINIF olmayan Gençlik hareketlerini yardımcı konumda görmeyi acı deneylerle öğrendim. Gençlik büyük bir güçtür , onsuz olunamazdır.. AMA, esas mesele SINIFSALDIR. Ezilen sınıflar kitle hareketlerinde esastır. Onlarla yakın bağı olmayan hiçbir hareket başarıya ulaşamayacaktır. işte tam da bu nedenle PARTİLERÜSTÜ bir platform oluşturulmalı ve yürütmesinde HALKIN bağrından unsurlar olmalıdır. Bunlar: İşçi Köylü esnaf memurdur, öğretmendir doktordur veterinerdir ziraatçıdır.

Yıllardır her hafta 3-4 ile işte bu nedenle gidilmiştir. Özellikle son iki yılda tüm Anadolu’da bu insanlarla örgütleriyle, ve en önemlisi tek tek ŞEHİT ANALARIMIZLA, AİLELERİMİZLE temas edilmiştir.

Bu dostluk gittiğimiz yerlerde birlikte hareket etmeye ve birlikte toplantılar yapmaya varmıştır.

Şimdi artık, özellikle gençlerimizi, kadınlarımızı ve halkı oluşturan diğer unsurları ŞEHİT AİLELERİ etrafında bütünleştirme zamanıdır. En büyük desteği verenler adı bende saklı fedakâr sendikacı dostlar ve sendikaları, yurdun dört bir yanında örgütlü Yörük Türkmen Dernekleri , Eğitim sendikaları, ADD şubeleri, Cumhuriyet Kadınları şubeleri Kafkas ve Balkan dernekleri olacaktır.

Birbirini tanımayan insanlardan oluşan kitleler sokaklara çıkar ve evlerine dönerler.

Oysa il il, ilçe ilçe şehit aileleri dernekleri etrafında birleşmiş örgütlü kitle ne yapacağını, nasıl yapacağını bilir!..

Banu AVAR, 1 Haziran 2013
banuavar@superonline.com
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye

İletiler: 584

Re: Selamlar / Banu AVAR

İletigönderen baragakal » Pzr Haz 02, 2013 1:04

Ankara Kızılay'dan dört saat önce döndüm.
Ciğerler ve gözler portakal gazı denen şerefsizliğe bi yere kadar dayanabildi, devam edenleri Mevla sakınsın.

18.00'de polisin çekilmesiyle eski Vakko'nun önüne kadar ilerleyen kalabalığın içindeydim.
Meydanda Tunus'ta Mısır'da gördüğümüz basılı malzemelerden, şaklabanlıklardan bir tanesine dahi raslamadım.
Slogandan çok küfür vardı "hükümet istifa" dendiğinde herkes katılıyordu, "faşizme karşı omuz omuza'ya" da bir miktar teveccüh gösteriliyordu.
Bayrak flama fazla değildi, zaten yoğun gazdan olanlara bakan da yoktu, Kaldıraç, Sdp, Dev-lis vs. hatırlıyorum, hatta Gökbörü Derneği bayrağına bile denk geldim.
Özellikle bu site eşrafından çok kişi benim gibi, dünkü olayların şekil şemal değiştirmesine bakıp pimi birileri mi çekti diye düşündü.
O yuzden saat 16:00'da Yüksel caddesindeydim, yerinde görmek istedim, 18-20-25 yaş çok fazlaydı, peşinde 30'lu yaşlar geliyordu,
aralarda bizim gibi ortaya yaklaşanlar hatta geçenler de mevcuttu. Yüksel'in esnafını tanırım, incik boncukçusu, kitapçısı, sigortacısı,
doktoru, kafecisi vs. Üniversteli kızlar süt, viks, sirke dağıtıyordu, eczacı kalfasından maske aldım, sigortacıdan limon.

18:00 gibi gima önü çok şiddetlendi, gaz yedikçe yüklenildi, polis Başbakanlığa çekildi.
Polisten gelen sayısız fişeği yerden toplayan, su dolu kovada ya da orta refüjdeki havuzlarda imha eden çocukları kahraman görmek lazım.
Hatta emliyetten olduğunu bildiğim bir arkadaş maskesiz en az 3-4 tane gaz fişeğini Karanfil'e çıkan yokuşun altında imha etti,
bir süre sonra artık gözler mi ciğer mi bitti, yığıldı. İmhada kullanılan kova metro çıkışındaki milli piyangocunun çöp kovasıydı.

Bakana yanlış gelecek bazı fotoraflar da vardı ortada, yakılan ateşler gibi ama ben provokasyon için olduğunu düşünmedim, kendi yorumum.
Tehlike hatta tuzak şeyler de gördüm, mesela Meşrutiyet caddesinin ortasındaki 3 belediye otobüsü, Gökçek fotoraf çıksın iştemiş de bırakmış gibiydi
ama muhtemelen lpgli araçlar ve biri yakmaya kalksa kabus olur, buna yeltenilmesin diye 1 saatten fazladır orda durduklarını söyleyen bir karı-kocaya
rasladım. Bizim milletin kimseye benzemediğini bir kez daha farkedip Banu hanım'ı andım, çok emeği var hepimizde.

Istiklal Marşımızın okunacağı ortam pek yoktu, gaz ortalığa hakim olunca olmuyor.
Yeltenenler oldu ama gaz ortamı başka, 100 kişi varsa 80'i kendine gelme derdinde, kısa sloganlara güç anca yetiyor.
Gençlerden 10. Yıl Marşı'na başlayanlar da gördüm ama başlayıp bitiremediler, iyi niyetimden mi bilmem,
fırsat olsa safi marş söyleyecek bir kalabalığa benzettim.

Yarın ne olacak mevzuundaki kaygılara katılmamak mümkün mü?
Bir yandan soruyo insan: Tayyib'e çok kısa bir zaman aralığında bu kadar gerginlik yarattıran ne ya da kim?
Birkaç gün önce açıklanan rekor cari açık tesadüf mü?
Olaylar Pkk'nın ekmeğine yağ sürecek cinsten ama ortada görünmüyorlar!

Neyse, meydandaki insanlar güzeldi, onurluydu, ben böyle gördüm, artık gazı fazla yediğimizden mi bilmem.
Kendini bilmez vardı ama azdı, saatler geçtikçe insan sayısının azalacağı ama gerginliğin artacağı kesin.

Yarın ne olacağının, işlerin nereye evrileceğinin, birilerinin ajandasında yazılı olduğuna pek emin değilim.
Denklem fazla karışık. Hukukçu bir arkadaştan duyduğuma göre, ortada gezen "olay bir gün daha sürerse hükümet düşecek"
lafı doğru değil ama Cumhurbaşkanı'nda yetki var, hükümeti görevden alabilir ama Gül bunu yapar mı?
Tayyib'i düşürüp, pazartesi günü çıkacak süpriz faturayı üslenir mi? Bana mümkün gibi gelmiyor, aslında faturaya bakınca
Akp'nin ne şekilde dağılacağı da anlaşılır. Abd ve Ab, bu filme kaldığı yerden başka aktörle devam etmek isteyecek,
ama bunu YChp-Bdp alternatifiyle yapabilmesi bana mümkün gelmiyor. Olaylar, Abd ve Ab'ye, kağıt karmaya zaman tanıyacak
şekilde gelişmemişe benziyor, mutabakat içinde hareket etmeyi deneyecekler çünkü korktular.
Bu arada, Türkiye de şansını deneyecek...
Meydanlardaki çocukları partiler getirmedi.
Sağdaki soldakini tanımıyordu ama güveniyordu, tehlikeli ama çok değerli.
Portakal gazı kafa yapar mı bilmem, ama ordaki veletleri :)
bu milletin onurlu gençliğine benzettim, Mevla kerim.

-
En son baragakal tarafından Pzr Haz 02, 2013 13:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen unity100 » Pzr Haz 02, 2013 2:31

NİLGÜN BAŞTUĞ yazdı:2) Bu süreçte dikkatli olunmalıdır, zira bu planı acilen kıvılcımlayacak olan en uygun araç Yugoslavya'dan bu yana, en son olarak da Mısır'da ABD muhibi Mübarek'i devirmede kullanılan OTPOR teşkilatı, Occupy'cılardır. Mısır’daki meydanda tek slogan ‘DİRENİŞ’di. Ne AB ne ABD ne de küresel sırtlanlara atıf vardı. Tek amaç Mübarek’i devirmekti, yerine CIAnin yeni baronları gelecekti. Bu amaç tüm sloganlara yansımıştı. Meydanda Mısır bayrağından çok sıkılı yumruklu Otpor darbe teşkilatı bayrağı vardı.

Arkalarında tüm dünya medyası baskı ve adaletsizlikten bunalmış halkı twitter ve fb paylaşımlarıyla meydanlara topladılar. Üniversiteler, sanatçılar, stklar arkalarındaydı. El Cezire CNN 24 saat canlı yayında kaldı.Türkiye Mısır’a benzemez. Bayrağına sarınmış, TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE şiarıyla meydanları dolduranları kimse ezemez! Ama; kışkırtanların mutsuzlukları haberlere yansımaya başladı bile!

Demirtaş: ‘Milliyetçiler halkı kışkırtıyor,’ beyanatı verdi.

Occupy ya da Otpor ‘dişrenişçilerinin hedefi, 'Yeter!' diyen halkı sokağa dökmektir. Binbir işkenceyle karşılaşan halk kitlesi an an büyüyecektir. Ama siyasi önderi yoksa ve tabandan bir örgütlenme içinde değilse kalabalıklar kolayca eriyecektir.

sacmalamayalim.

occupy wall streetin turkiyede olan olaylardan haberi bile yoktu. turkiyedeki aktivistlerin gidip haber vermesiyle haberleri oldu ve turk kanallarinin, turk kurumlarinin yapmadigi kadar yardimci oldular haberi yaymada dunyaya.

occupy wall street dediginiz sey, amerikada devlet tarafindan fasizmin ust noktasina kadar kogusturulan bir akim. fbi takibinden, tacizinden tut da gizli yargilamalara kadar bastirilmaya calisilan HALK icinden gelen bir akim.

Tahrir meydaniyla misirla da alakasi yok. tahrir meydaninda olaylar olurken daha occupyin O su yoktu meydanda, 1 sene sonra ortaya cikti. misirdan gorup ilham aldilar.

ayrica 'occupy' konseptinin cikis yeri, amerika degil, misir degil, ISPANYAdir.

avrupa birliginin ve imfnin baskilariyla kemer sikacaz diye halkin umugunun sikilmasi neticesinde cani bogazina dayanan ispanyollar, madridde plaza del sol meydaninda gosteri yapmaya, sonra da burada gece kalmaya basladilar. dunya capinda tum 'occupy' olaylarinin cikis yeri burasidir.

amerikayla falan alakasi yok. sacmasapan komple teorileri cikarip, turkiyede turke turkun vermedigi destegi veren, turk insaniyla benzer sekilde ezilmeye calisilan gruplara cirkef atmayin. onlar sizin icin amerikada toplanip gosteri yaptilar. sizin halkiniz size burada cemkirirken.
Kullanıcı küçük betizi
unity100
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen Tanrıkutmete » Pzr Haz 02, 2013 4:03

sosyal paylaşımda çok ürkütücü görüntüler var sanki işler şirazesinden çıkmış gibi bir ağaç ve bir öfke birikimini çoktan geçmiş gibi hiçbir haraketlenme olmadan gaz atılması ve ayılmaya çalışan kitlenin üzerine şiddetle bindirme yapılması bunuda geçtim çaresiz ve zaten teslim olmus birine şiddet uygulanması, provakatörlerin müdahil olması (ki üç beş ama poliste onu ayırt edemez o hengamede) polisin yanında sivil polis diyemeyeceğimiz bazı insanlar vardı yani izlediğimiz görüntülerde bunlar vardı vatandaşlar olarak... bizden sosyal ve kültürel anlamda daha geride olan ülkelerde ayıpladığımız görüntülerin ülkemizde yaşanması çok üzücü... Türk ulusu olarak bu noktada akıl manevrası yapılması lazım, durumu iyi okumak lazım... dediğiniz gibi yığın olmamak lazım amaçtan sapmamak, yabancı basınla yönlendirilmemek lazım partilerinde bu konuda yönlendirmemesi lazım ki en önemlisi bu... yani izlediğim görüntülerden eylemlerin değilde topluluğun arasına karışanların korkutucu olduğunu gördüm biber gazı, jop bunlara alışıktık ancak şiddetin tırmandığı nokta kötü ve ilk defa bu kadar ülkenin geleceğinden korktum yarın güzel bir güne uyanmak istiyorum... bu arada "occupy" kelimesinin anlamı işgal etmek eğer siz yazınızda bahsetmeseydiniz okuyup geçerdim herhalde kara mizah, atıfta bulunan bir topluluk ismi derdim (kim adına işgal etmek diyecekse artık :) dikkat çektiğiniz için teşekkürler... ne yazıkki sosyal paylaşımlardaki retweetlerde occupy kelimesi oldukça geçiyor...
Kullanıcı küçük betizi
Tanrıkutmete
Üye
Üye

İletigönderen unity100 » Pzr Haz 02, 2013 15:35

Tanrıkutmete yazdı:ne yazıkki sosyal paylaşımlardaki retweetlerde occupy kelimesi oldukça geçiyor...

'ne yazik ki' ?

occupy dediginiz kelime, dunya capinda baskiya, insanlari ezip istismar eden neoliberal sisteme tepkinin kelimesi olarak herkes tarafindan benimsendi. misirli da benimsedi, ispanyol zaten icad etti.

kendi vatandasiniz yerde polis tarafindan dovulurken 'gebersin' derken, amerikadaki occupy binlerce insan topladi sirf turkiyedeki insanlar yerde dovuluyor diye. internetten herkese duyurdu.

anlayamiyorum mantiginizi sizin.

korkmamasi, kucaklamasi gereken seyleri 'kotu' diye kendinden uzaklastirmak turk insaninin en dehset verici ozelligi olsa gerek.

gucu elinde tutan cikar cevreleri tarih boyunca insanlari kendilerini onlarin baskisindan kurtaracak seylerden uzak tutmak icin bunlardan korkutma yoluna gitmistir. occupy, otpar potpar bunlar sudur budur diye 'komple' teorileri ortaya atildiginda durup dusunmeniz lazim. 'bizi bundan uzaklastirmalarinda cikar ne' diye.
Kullanıcı küçük betizi
unity100
Üye
Üye

İletigönderen Tanrıkutmete » Pzr Haz 02, 2013 16:14

unity100 yazdı:kendi vatandasiniz yerde polis tarafindan dovulurken 'gebersin' derken
nerden biliyosun sen benim vatandasıma gebersin dediğimi ya... 2 kelime yazdım hemen gömdün beni kardeşim ayıp ama unity100 anlatmak istediğimi anlatamadım direnişe sözüm yok, insanların duruşuna sözüm yok tam tersine tüm aydınlık akranlarımın hepsini meydanda görmek onurlandırıyor reyhanlıda pkk eylemlerinde özellikle sivil halkı hedef alan bombalı eylemlerde "occupy" i hiç duymadım... ama occupy hangi ülkede ortaya çıktıysa o ülkeler gizli servis havuzuna dönüşüyor "mantığımı sıkıntı etme" ben akranlarımın meydanda hürce slogan atmasını isterim düşündüklerimiz farklı değil ama işler ters gittiğinde hiçbir örgütü yanımızda bulamama riski var düşünün diyosun bende her tarafından düşnüyorum ve banu avarın yazısındaki bu nüansa katıldığımı dikkat çekmek istedim hemen yargılayıp püskürtmeyin lütfen... başka biçimde düşünmüş olsamda neticede sizin yanınızdayım sadece birden dostumuz çoğalınca tedirgin oldum... "milletin kaderini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" rehberim sağlam sıkıntı yok :)
Kullanıcı küçük betizi
Tanrıkutmete
Üye
Üye

İletigönderen unity100 » Pzr Haz 02, 2013 22:23

sorgulamadan yapistirilmis olan zirvayi onayladiginiz icin o sekilde yazdim.

'occupy nerede ciksa hemen gizli servislerin ........' demissiniz.

dunya uzerinde, gizli servislerin icine etmeye calismadigi BIR TEK sey soyleyebilir misiniz ?

ayrica unutmayin - turkiye kurtulus savasi sirasinda hindistandan, ingilterenin halkindan cok destek gordu. ingiliz hukumeti yunanlilara turkleri kirdirmaya calisirken ingiliz halki dayak yeme pahasina protestolar yapti, savas istemiyoruz diyerek hukumeti koseye sikistirdi.

insan her yerde insandir. gercegi bildikten ve kandirilmadiktan sonra, diger ulkedeki insana dusmanlik duymaz. destek olur. su ulkede insanlarin cektigi baski sadece turkiyeye ozgu degil. her ulkede degisik sekilde ayni baskilar var.

insanlar birbirinden destek almali.
Kullanıcı küçük betizi
unity100
Üye
Üye

İletigönderen Tanrıkutmete » Pzr Haz 02, 2013 23:40

unity100 yazdı:dunya uzerinde, gizli servislerin icine etmeye calismadigi BIR TEK sey soyleyebilir misiniz ?
şimdi sende diyosun ozaman bende rahatlıkla bu eylemin yabacı servislerin kışkırtmasıyla olduğunu söylerim (ki kesinlikle demiyorum bu üç beş günlük bi hadise değil buraya getiren yılların birikimi kaldıki polis tuz biber ekiyor) bakın dikkat edin ben gizli servislerden bahsettim halklardan değil... duruma o şekilde bakarsak 4 yıl savaştığımız yunan halkıda hükümetine karşı çıktı... hayır ben çok daha başka şeylerden bahsediyorum kadına saçmalık diyosun bana zırva diyosun hadi benimki zırva olsunda yıllarca ülkelerin politik hareketlerini gözlemleyip onlarca belgesel yapan birinin yazdığı yazıya saçmalık diyosun enteresan yani... hint müslümanları ingilizler afganlar avustralyalılar zelandalılar koreliler japonlar ben çok ülke sayarım sana milli mücadelede hükümetlerini protesto eden... ya herneyse demek istediğim bişeyler şirazesinden çıktı ne polise polis diyebiliyorum nede güvendiğim direnişçilere inanabiliyorum (tabiki bir kısmının çünkü araya sıkışan kim oldukları belli olamayn garip slogan atan adamların dışındaki kitle 10 numara 5 yıldız bi kitle)... karıştı gitti anlatabiliyomuyum direniş başladığı gün ve ertesi günü haricin internet tamamen bilgi kirliliği ulusal kanallar zaten yalaka haber yapmıyolar kimin ne anlattığı ne söylediği belli değil bu yani hadise
Kullanıcı küçük betizi
Tanrıkutmete
Üye
Üye

İletigönderen unity100 » Pzt Haz 03, 2013 0:29

Tanrıkutmete yazdı:
unity100 yazdı:dunya uzerinde, gizli servislerin icine etmeye calismadigi BIR TEK sey soyleyebilir misiniz ?
şimdi sende diyosun ozaman bende rahatlıkla bu eylemin yabacı servislerin kışkırtmasıyla olduğunu söylerim

yanlis olur. aynen su anki protestocularin arasina karistiklari gibi onlarin da arasina karisiyorlar. ama bu demek degil ki hareketi onlar yonlendiriyor.

duruma o şekilde bakarsak 4 yıl savaştığımız yunan halkıda hükümetine karşı çıktı...

evet ciktialar. ama maalesef yunanistanda kurtulus savasi zamaninda krallik hukumeti, kibris zamaninda direkt fasist cunta vardi. pek sesi cikamadi halkin. kibris baris harekati sayesinde cuntayi devirebilidiler. bi olcude faydamiz oldu.

hayır ben çok daha başka şeylerden bahsediyorum kadına saçmalık diyosun bana zırva diyosun hadi benimki zırva olsunda yıllarca ülkelerin politik hareketlerini gözlemleyip onlarca belgesel yapan birinin yazdığı yazıya saçmalık diyosun enteresan yani...

herkes yanilabilir. evet, gladyo gibi, kontrol edilen muhalefet gibi konseptler var tum nato ulkelerinde. ama, occupy gibi bir hareket dunyada ancak internet gibi insanlara gucu direkt veren bir sey sayesinde mumkun olabildi. bu yuzden cok korkuyorlar, bu yuzden guya 'ozgur ulke' olan amerikada tum foyalarini meydana cikaracak sekilde yerde dovuyorlar bu insanlari. kendi kanunlarini cigniyor polis bu kisileri ezmek icin. hatta fbinin sucla falan ilgilenmeyi, kayip insanlari (onlarin gorevi) aramayi birakip, tum ulkede fikir ozgurluklerine aykiri sekilde bu kisileri bastirmak icin operasyon planladigi ve bu sekilde bastirildiklari ortaya cikti. skandallar cok amerikada bu hususta.

ya herneyse demek istediğim bişeyler şirazesinden çıktı ne polise polis diyebiliyorum

polis polislikten cikmis artik canim. ilk gun yerde oturan protestoculara durduk yere saldirip yerde kadinlari tekmelediler. bir kadini yerde tekmeleyecek bir sahisa ben insan gozuyle bakmam. kafalara nisan alip gaz mermisi atmalar, panzeri uzerine surup oldurmeler (kizilay ankarada bir kiz), evlere hareket cekmeler apartmanlara girip adam dovmeler. izmirde yanlarinda civili sopali akp sempatizanlari dolastiriyorlar. konak belediye baskani cagri yapti protestoculara, arka sokaklara girmeyin ne idugu belirsiz civili sopali herifler geziyor polisle diye. daha neler neler.

nede güvendiğim direnişçilere inanabiliyorum (tabiki bir kısmının çünkü araya sıkışan kim oldukları belli olamayn garip slogan atan adamların dışındaki kitle 10 numara 5 yıldız bi kitle)...

olacak tabi. herkesin burnuna gelmis. icinde travestisi de var doktoru da. dhkp-c lisi de var ulkucusu de. gsli de fbli de bjkli de. herkesin burnuna gelmis. dove dove deli ettiler insanlari. atacak olan sloganini atsin herkesin kafasinda farkli bir fikir. ama herkesin sorunu ayni. neticede gosteride yankesici bile oluyor. cok ehemmiyet vermemek lazim.

karıştı gitti anlatabiliyomuyum direniş başladığı gün ve ertesi günü haricin internet tamamen bilgi kirliliği ulusal kanallar zaten yalaka haber yapmıyolar kimin ne anlattığı ne söylediği belli değil bu yani hadise

guvenilir kaynaklari facebook, twitter gibi sosyal medyadan izlemek lazim. ornegin, occupy wall street in turkiye olaylarindan turk aktivistler sayesinde haberi oldu, ve turkiyede medyanin yapmadigi sekilde haber yapiyor. aktivistler video, fotograf cekip direk oraya gonderiyor.

bir kadini yerde polis tarafindan tekmelenirken gordugunuz vakit. bunun artik guvenligi guvenilirligi falan kalmiyor. lanet olsun.
Kullanıcı küçük betizi
unity100
Üye
Üye

İletigönderen Tanrıkutmete » Pzt Haz 03, 2013 1:02

evet lanet olsun kadını tekmelemek zaten onlarca polisin tek bir şahsa yaptığı müdehale dehşet verici bişey nasıl bi dünyaya doğduk çözemedimki ne güzel hazarın dibinde yaşıyoduk ne diye geldikki buraya :S haksızmıyım :)
Kullanıcı küçük betizi
Tanrıkutmete
Üye
Üye

İletigönderen muhakkik » Pzt Haz 03, 2013 4:52

Banu hanım bir nebze haklı ancak unity100 çok daha haklı. Alanlarda bizzat bulunmuş birisi olarak anlattıklarının altına imzamı atarım. Çok da güzel izah etmiş herşeyi sağolsun.
Gaz herkesi polise ve Tayyip'e karşı birleştirdi. Asıl manipülasyon bundan sonra yapılacak. Sosyal medyada akp yandaşlarıyla girdiğim münaşakalarda direnişçileri çoktan pkklı terörist ilan ettiklerini ve seve seve canınızı alırız dediklerini bizzat kendim gördüm. Çok tehlikeli bir sürece giriyoruz. Polisin gözaltındakilere yakınlarıma gözaltına alındığıma dair haber vermeyeceğim diye tutanak imzalatmaya çalıştıkları belgesiyle ortaya çıktı.
Bakınız:Resim

Asıl sağduyulu barışçıl direnişçiler alanları bu ajan provokatör vandallara teslim etmemeli. Barikat kurulmasına birşey demiyorum ancak gereksiz bir şekilde vandalizm ve otu boku ateşe verme kaygısında olan ne idüğü belirsiz tipler dolanıyor. Sen kimsin deyince de kaçıp kayboluyorlar. Sivil memur olma ihtimalleri de var, gizli servis ajanı da olabilirler. Terör örgütü propagandası yapan çok ufak gruplar çıksa da söz sahibi olamıyorlar. Çoğunluk biz halkız ve insanca yaşamak istiyoruz diyor.
Kimsenin vicdanını yitirmemesini ve herkesin zalimin zulmüne dur demesini gönülden diliyorum. Ajan provokatörleri de mümkün olduğunca engellemek görevimiz. Direne direne kazanacağız. Birleşe birleşe kazanacağız. Hak hukuk bu ülkede yeniden hüküm sürene kadar direnilecek.
Kullanıcı küçük betizi
muhakkik
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen lisbethsalander » Sal Haz 04, 2013 17:50

ne çok bilirmişiz kardeşim? hala eylem disiplininin sinsi öznelerini savunuyor adam. hiç bir örgüt yoktur ki kuruluşunu kendince makul ve kabul edilebilir gerekçelere dayandırmasın. türkiyede de avrupa'dan fonlanan sivil toplum kuruluşlarının icraatlarının içeriği değil; konumuna ve zamanlamasına yön vererek yürütülüyor bu sinsi propaganda. her grup kendi içinde sarı rengi, kırmızı rengi, mavi rengi tanımlıyor olabilir ama bunların biraraya gelişi 'bok rengini' oluşturuyor işte.

kurtuluş savaşı döneminde söz konusu uyanışın çevresini sarmış yüzlerce oluşum olsa da Mustafa Kemal hepsiyle stratejik bir uzlaşma sağlayıp; yeri geldiğinde diskalifiye etmeyi başardı. lazım olan yabancı istihbarat servislerinden öğrenilen içi boş aktivist prosedür değil; ulusal bir kurtuluş planıdır. kimse kimseye babasının hayrı için destek vermez canım kardeşim, o kadar saf olma.

kısaca; kadroyu tamamlayın, asıl hedeflere yönelin ve 'hükümeti tanımadığınızı' ilan edin, aktivist maktivist gaz yeme, slogan atma,tencere tava çalma, polise saydırma hareketinden bişey çıkmaz diyor kadın. daha nasıl desin? açıkça söylese hedefe oturtacaklar!
Kullanıcı küçük betizi
lisbethsalander
Üye
Üye

İletigönderen starzen » Prş Haz 06, 2013 16:22

'lisbethsalander' işte banu avarı sindiren bir arkadaş. Banu avarın dediği gibi bilinçli bir şekilde örğütlenmeli bir de lideri olmalı bu örğütün yoksa iş çığrından çıkacak. baksana insanlar çıkmış ne üdüğü belirsiz occupy bir aktivist grubu savunuyor, ne kadar biliyorsun da bu kadar savunabiliyorsun anlayamadım arkadaşım. 'lisbethsalander' da dediği gibi kimse kimseye babasının hayrına destek vermez.
Kullanıcı küçük betizi
starzen
Üye
Üye

İletigönderen Mustafa Candan ÇAKIR » Cum Haz 07, 2013 14:45

YARIN AKŞAM ( CUMARTESİ ) SAAT : 20.00 de AKM ÖNÜ...
Atatürk Anıtının Namusunu kurtarmak amacı ile AKM önünde olacağım. Gelmek isteyenlere duyurumdur..

Onun bunun bilmem ben, Meydan işgal edilmiş lke işgal edilmiş. Gelen varsa ben orada bunun için olacağım..
"Madem ki Türküz, O halde Türk gibi Yürür, Türk gibi Düşünür, Türk gibi duyarız ve Türk gibi Yazarız.."
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Candan ÇAKIR
Üye
Üye

İletiler: 24

İletigönderen Mutezile » Cmt Haz 08, 2013 20:50

Occupy meselesinin geldiği son nokta:

3 gündür GEZİ parkında 40bin yurttaşımızın katilinin bayrağı ve resmi göndere çekilmiş dalgalanmaktadır.Twitterde günlerdir okuduğum bu sözün sağlamasını bizzat yaptım: 08.06.2013 saat 15 itibarıyla motorsıkletle oraya gittim ve o iğrenç, sefil manzarayı içim parçalanarak gördüm.

Teoriden biraz pratiğe gelsek diyorum.
1- Çapulcular bu aşağılamayı nasıl sineye çekiyorlar?
2- Çapulcular bunu aşağılama olarak algılamıyorlar mı?
3- Occupy hareketi, direngezi ayrılıkçı teröre hizmete mi DEVŞİRİLDİ de ben bilmiyorum.
4- Abdocan'lar bunun için mi öldü? onlarca sakat gözü çıkan??
Kullanıcı küçük betizi
Mutezile
Üye
Üye

İletiler: 3

Sonraki

Şu dizine dön: Banu AVAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x