1 Mayıs'ta neden Taksim'de değiliz?

İletigönderen Pınar » Prş May 01, 2008 15:24

AK Parti iktidarı diğer iktidarların yapmadığını, daha doğrusu yapamadığını yapabilirdi. Bir karar alındı madem, tam alınsaydı keşke. "Emek ve Dayanışma Günü" ha Çağlayan'da kutlanmış, ha Taksim'de ne farkeder ki?

Niçin bu yasak?

Neden çekiniyoruz?

Kimden?

İşçiye gün tayin ettiniz.

Bırakın Çağlayan yerine Taksim olsun.

Bir tek kişinin burnu kanamasın istiyorsanız, Taksim'deki inadı ortadan kaldıracaksınız.

Ne oldu şimdi?

Her iki taraf inadım inat diyor.

Biri "Taksim" diyor.

Öteki "ı ıh" Çağlayan...

Peki inat sürerse.

Çatışma çıkacak!

Allah korusun kan dökülecek.

Kim kazanacak peki?

Ruhu şad olsun Özal hep ileriyi gören bir liderdi.

Akgün otelde konuşuyordu:

-Kürtçe kasetleri serbest bırakırsak, bugün itibar gören o kasetler işportada bile ilgi görmez.

Öyle olmadı mı?

Özal, 141-142-163'ün kaldırılması konusunda da yanılmadı:

-Biz yasakları korursak, Türkiye Komünist Partisi'nin eski liderleri Haydar Kutlu, Nihat Sargın birer kahraman olur. Ama biz bu yasakları kaldırırsak, bu adamları üç beş yıl sonra kimse hatırlamaz.

Yalan mı?

Haydar Kutlu ve Nihat Sargın'ı bugün kim hatırlıyor?

Sözün özü şu:

Yasaklar bugüne kadar hiçbir işe yaramadı.

Bugün de yaramayacak!

Göreceksiniz bugünkü gelişmelerden sonra hiçbirimiz mutlu olmayacağız.

KAYNAK
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen Türk-Kan » Prş May 01, 2008 16:32

Cok dogru, pek de ileriyi görürdü "benim memurum isini bilir" diyen rahmetli Özal. Yazara bakarsan, Özal 1 Mayis'i Emekci bayrami ilan etmis ve Taksim'i iscilere acmis. O kadar ileriyi görürdü ki naskibendi Özal, dini siyasete alet etmeyi vatan hainligi sayan "Hıyanet-i Vataniye Kanunu" kaldirmisti 1991'de. Küresel sermayenin Türkiye icin uygun gördügü Turgut Özal pek düsünürdü isciyi. Tayyip'te onun sIkI takipcisi :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen precisearc » Prş May 01, 2008 19:16

vatana hiyanet kanununu kaldirmasi cok olumsuz oldu gercekden. turk halkini kapitalizme surukleyen, uretim yerine tam bir tuketim toplumu haline getiren de ayni kisi.. takipcilerinide goruyoruz..
Kullanıcı küçük betizi
precisearc
Üye
Üye

İletiler: 26

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 13 konuk

x