Adı geçen etkinliği düzenleyen KA-DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği), bir Sivil Örümcek kuruluşudur. 1983'te başlatılan "Project Democracy" kapsamında Amerika'daki Cumhuriyetçi Parti ve Demokrat Parti'nin yardım kuruluşları olarak kurulan IRI ve NDI'dan para alarak çalışmalar yapmaktadır.
Derneğin faaliyet raporlarında bu bağlar görülmektedir.
10. KA-DER'in üye sayısının hızla artması ve şubeleşmenin kaçınılmazlaşması üzerine, kavramlarımızı ortaklaşa biçimde geliştirmek üzere bölgeler arası toplantılar yapılması kararlaştırıldı. Bu toplantılardan ilki 21-22 Haziran 1997'de İstanbul'da The Marmara'da yapıldı, temel kavramlar ve örgütlenme modeli tartışılarak netleştirildi. İkinci bölgelerarası toplantı Foça'da Teras Motel'de 12-14 Eylül 1 997 tarihlerinde yapıldı. Ana konusu "eğitim" olan bu toplantıda Suat Emre'nin "Liderlik" ve Gaye Erbatur'un "Kadınların Siyasete Hazırlanması " konularında verdikleri, yaklaşık 100 üye tarafından izlenen iki eğitim semineri gerçekleşti. Ayrıca KADER Elkitabı taslağı gözden geçirildi ve önümüzdeki döneme ilişkin hedefler belirlendi. Üçüncü bölgelerarası toplantının Ankara'da, 9-10 Kasım'da "Strateji" konusunda yapılması planlandı. Bu toplantıya Amerikan NDI'den (Ulusal Demokratik Enstitü) Joanna Levison ve ekibinin de katılması bekleniyor.
KA.DER Ankara Şube Tarafından Düzenlenen ya da Katılınan Toplantı ve Etkinlikler
17 Haziran 2009, NDI–KA.DER Ankara toplantısı.
İki Mustafa Kemâl vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemâl... İkinci Mustafa Kemâl, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemâl sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemâl odur!