13 yıl sonra yine çadır diplomasisi

Genel & Güncel Konular

13 yıl sonra yine çadır diplomasisi

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Kas 25, 2009 9:10

Resim
13 yıl sonra yine çadır diplomasisi

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra Libya’ya başbakan düzeyinde ilk ziyareti dün gerçekleştirdi. 1996’da dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın Libya Devlet Başkanı ile çadır zirvesi skandala dönüşmüş, Kaddafi sert bir dille Türkiye’ye ağır eleştiriler yöneltmişti.

ERDOĞAN’ın Libya Başbakanı Bağdadi Ali el Mahmudi ile görüşmesinden sonra 2 ülkenin karşılıklı olarak vizeleri kaldırdığı açıklandı. Erdoğan, ardından Bab el Azize Sarayı önünde kurulan çadırda Kaddafi tarafından kabul edildi. Görüşme, yaklaşık iki buçuk saat sürdü.

Kaddafi ile çadır zirvesi
Türkiye ile Libya arasındaki seyahatlerde vize engeli kalkıyor. Bir dizi temasta bulunmak üzere bu ülke giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başbakanı Bağdadi Ali El Mahmudi ile görüştü. Baş başa gerçekleşen görüşmesinin ardından basın mensupları toplantı salonuna davet edildi. Burada bir açıklama yapan El Mahmudi, “Türkiye ile Libya arasındaki vizenin kaldırılması konusunda anlaşmaya vardık. Önümüz Kurban Bayramı. Bugün itibariyle Türk vatandaşları Libya’ya, Libya vatandaşları da Türkiye’ye vizesiz gidebilir” dedi.

Çadırda görüştüler
Erdoğan daha sonra Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi tarafından kabul edildi. Görüşmenin yapılacağı Bab-al Aziza Sarayı’ndaki çadırın önünde Kaddafi, Erdoğan’ı öperek karşıladı. İki buçuk saat süren görüşmenin ardından, iki lider yürüyerek yemeğin verileceği çadıra geçti. Sohbet ederek çadıra doğru yürürken Erdoğan, Kaddafi’ye 1986’da ABD tarafından bombalanan ve müzeye dönüştürülen binayı işaret ederek, “Bu bombalanan bina mı?” diye sordu. Kaddafi de binayla ilgili bilgi verdi. Bu arada Erdoğan, davet ettikleri Kaddafi’nin Türkiye’ye geleceğini söyledi.

13 yıl önce aynı çadırda Erbakan’a hakaret yağdırmıştı
Başbakan Erdoğan, 13 yıl aradan sonra Türkiye’den Libya’ya giden ilk başbakan oldu. 1996’da dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın gerçekleştirdiği ilk ziyarette, Kaddafi, Türkiye’ye hakaret yağdırmıştı. Kaddafi, çadırında Erbakan’la düzenlediği toplantıda şunları kaydetmişti: Orta Doğu’daki güneşin altında Kürt milleti de yerini almalıdır. Türkiye’nin dış politikasından memnun değiliz. Türkiye iradesini kaybetmiştir.


http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haber ... ?hit=26819


Bu dinciler hiç akıllanmayacak mı?
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x