14 Nisan Mitingi: Halktan (Daha) Büyük Güç Yoktur!

Genel & Güncel Konular

14 Nisan Mitingi: Halktan (Daha) Büyük Güç Yoktur!

İletigönderen Sema » Çrş Nis 11, 2007 0:38

Resim

Hiçbirimiz, hepimiz kadar güçlü değiliz...
14 Nisan 2007 saat 11.00'de
Tandoğan alanında olmak bir yurttaşlık görevidir.

Benzetmede hata olmaz, AKP'nin Çankaya'ya çıkma planıyla ABD'nin Irak'ı işgal etme planı arasında şöyle bir benzerlik var:
İkisinde de halk unutuldu!
Yeniden altını çizelim, ikisi birbirinden çok farklı.
Ancak böyle bir ortak yön dikkati çekiyor.
"Irak Bataklığında Türk Amerikan İlişkileri" kitabını yazarken, işgalin hemen öncesinde, birbirinden farklı belgelerde, açık bilgilerde yer alan ortak ABD bakışlarından biri şuydu:
Iraklılar, Amerikan askerlerini çiçeklerle karşılayacak!
Harekât belgelerine yansıyanlar şunlardı:

1. Saddam 'ın çevresindekilerin çoğunu satın aldık. Onlar harekâttan hemen sonra ya bize katılacak ya da devre dışı kalacak.

2. Irak ordusunu anında dağıtma planları hazır.

3. Irak rejiminin ülke çapında yaygınlaşmış bağlantılarının kilit adamları artık bizden.

4. Harekâtın en sıcak bölümü 15 gün, ikinci aşama 16 gün, üçüncü aşama 125 gün sürer. Ardından yeniden inşa sürecine gireriz.

Irak'ta bugünkü durum ortada. Bölünmüşlük ABD'nin hesaplarından biri olabilir ama, halk direnişi hiç de hesapta yoktu. Planlarda halk bir tek ABD askerine çiçek verirken görünüyordu!

AKP'nin "Ne pahasına olursa olsun Çankaya'ya bizden biri otursun" planının çok iyi kurgulandığını görüyoruz.
1. Medyayı büyük ölçüde yanımızda tutmayı başardık. Kimine el koyduk, kimine posta koyduk, kimine taş koyduk... Bazı "aykırı" sesler dışında iş tamam.

2. İş âlemini tamamen yanımıza çektik. Ekonomideki küçük bir olumsuzluğun ne anlama geldiğini biliyorlar. Bizim bir dönem daha kalacağımızı, bugün kim nasıl davranırsa ileride karşılığını göreceğini hissettirdik.

3. Demokratik kitle örgütlerine karşı biz de tarikatlarımızı kitle örgütü haline getirdik. Onların içinde de adamlarımız var.

4. Dış destek tamam. AB, ABD bizden iyisini bulamayacağını kabul ediyor.

5. Askeri de psikolojik savaş yöntemleriyle ancak kendisini korur vaziyette tutabiliriz.
Kabul etmek gerekir ki, AKP yukarıdaki şıklarla ilgili çok iyi hazırlanmış, donanmış-donatılmış, iç-dış destek almış.

Her şey yukarıdaki 5 şıkkın etrafında ilerlerken ortaya birden hiç hesapta olmayan bir hareket çıktı:

14 Nisan Mitingi...

Başlangıçta görmezden geldiler. Fazla katılımın olmayacağını düşündüler.
Baktılar ki, durum öyle değil...
Saldırıya geçtiler...
Buna, halk korkusu denir!

14 Nisan mitinginin ana organizasyonunda hiçbir parti yok. Tek başına bir örgüt de yok. Sayıları 300'ü geçen dernek, sendika, vakıf, oluşum bir araya geldi. Böyle bir mitingi düzenleme kararı aldı.
AKP'nin yayın organları her türlü çirkinliği sergileyerek bu mitingi baltalamaya, katılımı azaltmaya çalışıyorlar. Çünkü, halkın artık bir yerde "dur" deme noktasına geldiğini gördüler. Hayatta kapısının önünden geçmeyecekleri derneklerin temsilcilerini sırf mitinge katılmayacaklar diye manşet yapıyorlar.

AKP; vatan kavramını yıpratmıştır, tüketmektedir.
AKP; ülkeyi yönetmemekte, pazarlamaktadır. Pazarlama gelirini de ekonomi iyiye gidiyor diye satmaktadır.

Bu miting cumhuriyete sahip çıkma mitingidir.
Bu noktada işin sağı-solu yoktur, Türkiye vardır.

Türkiye; tek başına hiçbir partinin, derneğin ya da kuruluşun çekip çıkaramayacağı bir bataklığa sürüklenmektedir.

Hiçbirimiz, hepimiz kadar güçlü değiliz...
14 Nisan 2007 saat 11.00'de Tandoğan alanında olmak bir yurttaşlık görevidir.

MUSTAFA BALBAY Cumhuriyet.

"Türkiye"de olsa idim kesin giderdim bende ..
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Tsigalko » Çrş Nis 11, 2007 0:52

http://www.paylasimboard.net/forum/asil ... t2530.html
Bu topicde belirttiğim gibi olağanüstü bir durum olmaz ise ordayım...
Tuncay Özkan demiş ki;
Bu çok farklı bir miting olacak kavga laflaşma olmayacak.Çoluk çocuğunuzu alarakda gelebilirsiniz eğleneceğiz tabi ki sizde davetlisiniz el-tayyip bey bir kere şerefin için bi kerede bana göster o dosyaları bir kerede benim karşıma çık bir gr cesaretin varsa Tandoğana sizide bekliyoruz SAYIN(Sayın kelimesi ele ayağa düşmüş durumda olduğundan ötürü :twisted: ) erdoğan...

Gel recepim gel ananıda al gel(senden öğrendik bu cümleyi yoksa kelime lukatımzda yoktu :) :)
İstanbuldan gitmek dileyenlere gidiş dönüşte zarar fiyatına bilet sadece 30YTL Yeter ki 1 kişi fazla olsun!...
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Sema » Çrş Nis 11, 2007 1:17

Tsigalko, harika bir organizasyon bu :wink: Gidenlerin anlatacaklarını merakla bekliyorum, gitmiş kadar olmaz ama en azından ilk ağızdan dinlemek güzel olacak :)
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Ram » Cmt Nis 14, 2007 4:58

Teşekkürler Sema. :)
En son Ram tarafından Cmt Nis 14, 2007 19:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Nis 14, 2007 7:25

Mustafa Balbay çok güzel yazmış.Paylaştığın için sağol Sema kardeşim.
Ben akşam annemi,babamı,kayınvalidemi yolladım Ankara'ya.Pek çok arkadaşım mitinge katılıyor.Ben katılamıyorum.Eşim beni bırakmadı :roll: Kaç haftadır çeşitli seyahatlerim nedeniyle benden çok şikayetçi.Kızımıza tek başına bakmaktan yorulduğu gerekçesiyle Ankara'ya gidemiyorum.Ama evim,annemlerin evi,kayınvalidelerin evi için dün aldığım devasa Atatürk'ün kalpaklı resminin arka planında ay yıldız olan bayraklarımızı astık.Arabamı yine kocaman bir Türk bayrağı ile süsledim.Oraya gidemesem de yüreğim bugün Tandoğan'da toplanıp Şeriatçıya,Kürtçüye,Liboşa,ABci-ABDci mandacılara karşı "Bu memleket bizim,bu cumhuriyet bizim"diye haykıracak milyonlarla birlikte atacak.Umarım hiçbir provokasyon olmadan demokratik tepkilerini bağıra çağıra dile getirecek olan halkımız içerideki ve dışarıdaki düşmanları korkutur ve kendi mahvolmalarıyla sona erecek hatalar yapmalarına sebep olacak olan bir dönem başlar.
Cumhuriyet hepimizin arkadaşlar!Ona bir ucundan sahip çıkalım her birimiz!
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Nis 14, 2007 12:23

Tandogan'a iyi bak El-Tayyeap, Anitkabir'e iyi bak!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Batuhan Önder » Cmt Nis 14, 2007 18:33

Orada olmak isterdim ama malesef konuşşlar elverişli değildi. Fettullah'a iyi laflar soktuk devamı gelecek inşallah Cumhuriyet sahipsiz değildir. Türkiye Laiktir Laik kalacak!
Resim

Lütfen özel mesaj yolu ile yardım istemeyiniz. Sitemizde konu açıp yardım isteyerek aynı sorunu yaşayan binlerce kişiyede bir anlamda yardımcı olabilirsiniz.
Kullanıcı küçük betizi
Batuhan Önder
Üye
Üye

İletiler: 213

İletigönderen monant » Cmt Nis 14, 2007 18:38

Ezik görmek istiyorsan aynaya bak.. :)

| Mesaj düzenlenmiştir - Panzehir |
Kullanıcı küçük betizi
monant
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Nis 14, 2007 19:14

yüce Türk halkina ezik diyen yaltakcilar varmis aramizda.

haklisin nurdi, bahardan olsa gerek, sevgi köstebekleri dolusmus yine :twisted:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen monant » Cmt Nis 14, 2007 19:36

Bir daha uyarılma...

EfE
Kullanıcı küçük betizi
monant
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen Panzehir » Cmt Nis 14, 2007 22:06

Aynaya bakarsın umarım monant.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Batuhan Önder » Cmt Nis 14, 2007 22:26

monant, kimse Türk halkına ezik diyemez. Diğer mesajını biliyorum işte bunu düzeltiyorum zaten yanıtnı aldın.
Resim

Lütfen özel mesaj yolu ile yardım istemeyiniz. Sitemizde konu açıp yardım isteyerek aynı sorunu yaşayan binlerce kişiyede bir anlamda yardımcı olabilirsiniz.
Kullanıcı küçük betizi
Batuhan Önder
Üye
Üye

İletiler: 213

İletigönderen HunTürK » Cmt Nis 14, 2007 22:28

monant, cahillik diz boyu görmüyomusun ABD uşaklığını,AB uşaklığını,körmüsün bu kadar
"Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz"
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletiler: 134

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Nis 15, 2007 10:39

Ezik :shock: ben bunu bi yerden hatırlıyorum :twisted: ezikler her uyerde...

Halkın Hükümetten gayet memnun olduğunu her fırsatta her an her dakka vurgulayan Medya ... bunları görmezden gelecektir eminim...

Ama unutmayalım , dün Osmanlı'yı Peşkeş çekenler bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin peşkeş çekiyor. Soyları aynı... Kan meselesi...

O gün de ihanet edenler Türk değildi bugün de bizi yönetenler Türk değil...

Meclis başkanı dahil mecliste kaç tane Türk var iyi biliyoruz :evil:

Bu yüzden artık halk bi yere kadar sabreder...

tek başına iktidar yaptığı partiyi de zamanı gelince tek başına barajın altına iter !

Cumhurbaşkanlığı seçimi hangi dönem , hangi yıl , hangi tarihte bu kadar büyük bir tepkiyle protesto edilmiş :!:

yazı için tşk.

''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen CaNKutSaL » Pzr Nis 15, 2007 11:44

bi şey diyecem...

ben rte yi hiç sevmem.. oyumu da hiç bi zaman vermem... şerefsizin tekidir..

ama şimdi rte cumhurbaşkanı olunca koskoca cumhurİyetİmİz yikilacak mi?

cumhurİyetİmİz bu kadar güçsüz mü? bİr rte Şerİat geİtrcek?

alla alla.. pamuk İplİĞİne mİ baĞli cumhurİyet?

demokrasİ demokrasİ dİyorsunuz.. bu adam demokratİk seçİmlerle %36 İle bİrİncİ olmadi mi? bu adama bu oyu veren türk halki deĞİl mİydİ?
uzaydan mi geldİ bu mİllet?

ülkede ekonomİ berbat; tarim berbat; İŞ yaŞami berbat; terör desen hortluyor yenİden toparlaniyolar; kaynaklarimiz kullanma berbat;

bu mİllet bu kadar Şeye raĞmen yürüyüŞ yapmiyor.. bİ allaaan rte sİ cumhurbaŞkani olacak dİye ortalik ayaĞa kalkiyor ....

bu psİkolojİyi anlamak kolay..

bİrİlerİ zamaninda saĞci-solcu;
alevİ-sünnİ
türk-kürt

dİye ülkeyİ bölmeye çaliŞti...

kismen de baŞarili oldular..

yİne ayni numara..

yukardan bİrİlerİ oyuyor alttan..

sira laİkçİ-İslamci çatiŞmasi

saĞir oda da amerİkali ajan ne demİŞtİ? türkİyeye öyle bİ oyun oynuyacaz kİ aylarca kendİne gelemeyecek...
:roll:

isteyen istediğini yapsın..

Türkiye'nin 5 yıllık haritası birileri tarafından çoktaaaaannn çizildi bile:

cumhurbaşkanı kim olacak, bi daha ki seçimde kim birinci olacak, koalisyon, darbe vs.. hepsi yazıldı çizildi... belli :)
Kullanıcı küçük betizi
CaNKutSaL
Üye
Üye

İletiler: 42

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x