22 Temmuz Genel Seçimi'ndeki Tercihleriniz

Seçimde Hangi Partiye Oy Vereceksiniz?

1-CHP(Cumhuriyet Halk Partisi)
8
12%
2-MHP(Milliyetçi Hareket Partisi)
24
36%
3-AKP(Adalet ve Kalkınma Partisi)
15
22%
4-DP(Demokrat Parti)
2
3%
5-GP(Genç Parti)
3
4%
6-SP(Saadet Partisi)
1
1%
7-İP(İşçi Partisi)
1
1%
8-BTP(Bağımsız Türkiye Partisi)
0
Oy yok
9-TKP(Türkiye Komünist Partisi)
3
4%
10-ÖDP(Özgürlük ve Dayanışma Partisi)
1
1%
11-LDP(Liberal Demokrat Parti)
0
Oy yok
12-HYP(Halkın Yükselişi Partisi)
0
Oy yok
13-EMEP(Emek Partisi)
0
Oy yok
14-ATP(Aydınlık Türkiye Partisi)
0
Oy yok
15-Bağımsız
3
4%
16-Kararsız
1
1%
17-Boş Oy/Kullanmayacak(Tepki)
5
7%

Toplam Oy : 67

İletigönderen Türk-Kan » Prş Tem 12, 2007 20:41

CaNKutSaL yazdı:ecevit iktidarı görmüş biri olarak konuşuyom (2001 krizi)

Ecevit, daha dogrusu koalisyon kötü yönettigi icin mi oldu o kriz CaNKutSaL? :twisted:

pes yahu, 10 sene DP, 5 sene AKP, kafadan 15 sene tek basina iktidar olan sag partiler hala sol partileri beceriksizliklerinden dolayi suclamazlar mi? :) diktatörlük görmek istiyorsan Menderes ve Tayyip zamanina bak... Menderes gibi geldi, Menderes gibi gitmese bari! :twisted:

CaNKutSaL, göbegini kasiyan adamlarla demokrasi olmaz. Türkiyemiz ancak egitim seviyesini yükseltirse düzelir.. masal dinlemeyen bir milletin siyasetcileri de farkli olacaktir o zaman!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Egeli » Prş Tem 12, 2007 21:18

CaNKutSaL yazdı:yok arkadaşlar bana hiç boş oy tayyibe yarar demeyin.. zaten birinci olacak.. oy kullanmıyan da vatan haini fln olmaz... yok işte sevmiyorum hiç bir partiyi.. vermiyorum oy moy yok... ne chp ye versem ne zaman başa gelseler ülkenin açlıktan nefesi kokuyor.. hele istanbulda chp belediyesi varken ölecektik pislikten...
tayyibi zaten sevmem... on tane oyum olsa bi tane vermem.. ırkçılığa da hiç sevmem!!! yok arkadaş çok düşündüm oy falan yok kimseye!!!

Sen o kadar kitabı boşuna okumuş olmalısın...Onca parti var,biri de uymuyorsa sana birşey demiyorum.

Devlet bir iyilik yapmış ve ''her önüne gelene'' seçme ve seçilme hakkı vermiş.Aslında devlete de kızmak lazım biryerde.

Vatandaşlık hakkımızı ''sevmiyorum, istemiyorum''diyerek yerine getirmemek nedir?Bunu da bir açmak lazım aslında.

CHP kaç kere ülkenin başına geldi?

AKP'nin birinci parti olacağını nereden biliyosun müneccim misin kahin mi?

Boş atacağına AKP'ye ver o zaman!!!Aynı şey...

Eğer seni memnun edecek başka bir ülke biliyorsan,bence daha fazla yaşama burada.

''Not:Tabi fikirlere saygılı olmak lazım.Ama sormak da lazım insanlara neden diye?''
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen CaNKutSaL » Prş Tem 12, 2007 21:24

AMERİKA İSTEDİĞİ İÇİN OLMUŞ OLABİLİR KRİZ... YA DA BAŞKA DERİN MEVZUULAR.. MABED FLN AYAKLARI :) AMA SONUÇTA NEDENSE OLDU.. TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANI OLARAK GÜÇLERİ YETMEDİ "DUR" DEMEYE SOL İKTİDARININ AMERİKAYA VEYA BAŞKA BİRİleriNE... TAYYİBİ AMERİKALI GÖRENLER İKTİDARDAYKEN FARKLI NE YAPTI Kİ... YA BEN HEPSİNİ BİLİRİM.. AYRICA ABLA SAĞ PARTİLER NE KADAR İKTİDARDA İSE SOL PARTİLER O KADAR MUHALEFETTEYDİ.. BANA ŞİMDİ SADECE SAĞ PARTİLER İKTİDAR OLDU DEME.. TAYYİP C.BAŞKANI BİLE SEÇEMEDİ O KADAR MİLLET VEKİLİ VARKEN... NEDEN.. CHP ÇOMAK SOKTU ONLARA.. GÜZEL DE OLDU ASLINDA :twisted: AMA , sağ partilerin iktidar oldukları dönemde tüm güçlerin onlarda olduğunu söylemeyeceksin umarım bana :) Yani senin gibi siyaset bilen bir,i benim gibi siyaset kıtı biri bile bunu görür kolayca... tekrar söylüyorum.. bu ülke siyesetle hiç düzelmeyecek.. hiç bi siyasi parti bu ülkeyi düzeltemeyecek.. hangisi başa gelse herşey aynı kalacak... bu ülke sadece ciddi olarak eğitimle(özellikle insan psikolojisi) düzelir.. o da çok zor olduğu için.. belki torunlarımız bile bunları tartışacak forumlarda...

ayrıca atatürk olmasaydı eminim inönü cumhuriyet kurmaz kendi diktatörlüğünü kurardı... menderes ve tayyibe gelince.. sence gerçekten diktatör mü onlar :r :roll: o zaman herkes diktatör...
Kullanıcı küçük betizi
CaNKutSaL
Üye
Üye

İletiler: 42

İletigönderen CaNKutSaL » Prş Tem 12, 2007 21:35

Egeli ben çok kitap okuduğumu iddia etmedim :)

ikincisi seçme hakkımızı kullandığımızda da aynı sonuç oluyor kullanmasak da :)
bireysel tercihlere saygılı olmak lazım değil mi.. kafama göre parti bulamadım.. vermiyorum.. bu kadar basit.. peki siz niye bu kadar korkuyorsunuz boş oylardan...
AKP çok oy alacak diye mi :!: :?: NE AKP İMİŞ BEEEEE!!!!!!

nerede yaşayacağımı sen bana öğretemezsin arkadaşım... vatanıma aşığım ama siyasileri sevmiyorum.. anladın? lütfen bana bir daha başka bi yerde yaşa fln şeklinde hitap etme kalbini kırarım... beni tanıyanlar istanbul(dolayısıyla türkiye) aşığı olduğumu çok iyi bilir.. (türkan abla da bilir) bu ülke için sadece senin dedelerin değil benim dedelerimde şehit oldu.. dedemin babası, 5 tane amcası, büyük büyük dayılarımın hepsi... hepsi ölmüşler bu vatan uğruna... SAKIN... SAKIN BANA BU KONUDA HELE Kİ VATAN KONUSUNDA LAF ETME....

yineliyorum AKP birinci parti olacak ve aynı tas aynı hamam devam edecek.. belki de darbe olur siz de çok sevinirsiniz :) sonra 10 yıl öncesinden geri sararız.. sonra darbenin izleri çıkar yavaş yavaş bi kriz daha... klasik TÜRKİYE işte :) bu eğitimle düzelecek.. ben de eğitimci olacağım zaten... öğrencilerime siyaset değil İNSANLIK öğretecem.. zaten onu öğrendikten sonra gerisi gelir...
Kullanıcı küçük betizi
CaNKutSaL
Üye
Üye

İletigönderen MedceziR » Prş Tem 12, 2007 21:36

CaNKutSaL yazdı:sağlar mı yönetti türkiyeyi.. solcular bırakmadı ki yönetsinler :) yok laiklik gitti..
asker darbe yapsın.. BAŞBAKAN ASSIN!!! sürekli tekere bi yerde bi sol parti çomak soktu... sağ partilerin tekeri patlak.. hem patlak teker hem de çomak.. ne güzel türkiye... güzel ülkemiz hiç bi zaman SİYASETLE DÜZELMEYECEK!!! partiyle düzelmeyecek... herkes kendi görevini yapsa partilere gerek kalmaz.. en ufağından küçücük bakkal bile vergi kaçırıyor sonra da atatürkçüyüm veya hacıyım ben diyor..

Kesinlikle katılıyorum. Sağlar hep ikltidar oldu ama sollar da hep muhalefet.
+
dinimizi engelleyecek imanımızı kısıtlayacak her parti bu ülkenin düşmanıdır!..

Benim fikrime göre ne Ne AkP ne CHP, ikisinden de bi halt olmaz...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Egeli » Prş Tem 12, 2007 22:06

CaNKutSaL, ben sana herhangi bir iddiada bulunduğunu söylemedim.:)Kitaplardan ve okuduklarımdan öğrendim yazmışsın,ben de bunun üzerine yazdım :idea:

Yazdıklarım dokunmuş olmalı..Özür dilerim,bir daha dokundurmam :idea:

Vatanından,yöneticilerinden ve halkının iradesinden umudunu kesmiş bir insana laf etmekten çekinmem.Sonuçta birileri gider ve başkaları gelir...Ama kimseye vatanseverlik dersi verdiğimi de düşünmüyorum.Öyle algılıyosan bu senin ve algılama sisteminin sorunu :idea:

Evet...Bu durum eğitimle düzelecek.Hala çoğumuzun eğitime ihtiyacı var :idea:
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletigönderen CaNKutSaL » Prş Tem 12, 2007 22:30

siyasileri sevmek ne zaman vatan sevmek oldu bunu anlamadım...
okuduklarımın ne olduğunu çok iyi biliyorum...

VATAN, MİLLET HASSAS KONULAR BUNLAR.. dokunur tabi... ama ayıp ettiğini söylüyorum burdan.. "daha ağır kelimeler kullanacaktım" ama nys forum hatrına... ama dikkatli ol ve düzgün konuş.. benim hassas noktalarıma değme ki dokunmasın bana.. ucunun nereye dokunduğunu bilmediğin cümleleri kullanma istersen.. tmm mı kardeş... çıkan öfke ateşinin kime dokunacağı kestiremeyebiliriz...!!!

BEN VATANIMDAN ÜMİDİMİ KESMEDİM.. EVET ŞUAN Kİ YÖNETİCİLERDEN KESTİM.. VATANIMDAN ümitli olmasam eğitimci olmam...
Kullanıcı küçük betizi
CaNKutSaL
Üye
Üye

İletigönderen CaNKutSaL » Prş Tem 12, 2007 22:33

sizin gibi insanlar yıllardır siyaset yapıyor.. halkın iradesi diyolar... belli çok güzel irade.. :) her neyse.. siyasete güveniyorsan güvenmeye devam et... 60 yıldır güveniyoruz ya çok değişti... :)
Kullanıcı küçük betizi
CaNKutSaL
Üye
Üye

İletigönderen Egeli » Prş Tem 12, 2007 22:40

Vatan,mensubu olduğu halkın seçtiği siyasiler tarafından yönetilir...Bilmem anlatabildim mi?Gerçi sen benden büyüksün,daha iyi biliyorsundur :idea:

Benim sana bazı şeyleri öğretemeyeceğim gibi sen de bana nasıl konuşacağımı ve hangi üslubu kullanacağımı öğretemezsin.Uyarması gerekenler varsa bunlar yöneticilerdir.Ayrıyeten,hassas noktalarına dokunmam bundan sonra,Kutsal Abi

Ben bu kadar ağır tepkiyi toplayacak kadar,''ağar'' şeyler yazdığımı düşünmüyorum.AKP'ye ve yanlış düşüncelere laf söylendi,sense sanki sana dümdüz sövmüşüm gibi konuşuyor.beni ağır üslup kullanmayla,yakmayla ve kırmayla tehdit ediyorsun :idea:

Ben seni ne vatan haini ilan ettim ne de vatanı sevmediğini söyledim...

Birincisi,demişsin ki boş oy...Boş oy'un anlamanı istediğin kişiye sor.Sana verilen,vatani hakkın boşa kullanılmasıdır.Bunun anlamı endir?

İkincisi,ülkeye kim gelirse gelsin aynı olacak diyosun.Sonra da laf söyletmem diyosun.Ama sen laf söylüyosun.

Ben fazla ileri gittiysem,ki bence gitmedim...Özür dilerim,bundan sonra fazla ileri gitmem,ortalarda durur,sonra da çıkarım...
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletigönderen CaNKutSaL » Prş Tem 12, 2007 22:55

YOK ŞİMDİ BAK KARDEŞİM...BİRİ BANA BU VATANDA YAŞAMA, VEYA İRANA GİT FRANSAYA GİT, OY KULLANMIYORSAN VATANİ GÖREVİNİ YAPMIYON GİBİ BENİM VATANIMA KUTSALIMA DOKUNAN Bİ ŞEY SÖYLEYİNCE BÖYLE TENİM KIRMIZI OLUYOR... İSTER İSTEMEZ DELİ GİBİ OLUYORUM... DAHA ÖNCE DE ÇOK KULLANDILAR BANA "BURALARDA YAŞAMA" KELİMESİNİ ARTIK SENDE PATLADIM..

hakkaten oy kullanmak isterim... düzgün insanları ve gerçekten demokratik olan, liderlerine deli gibi bağlı olmayan vekilleri meclise göndermek isterim.. ama şu seçimlerde oy verebileceğim bi parti yok.. daha önceden ailem DYP ye oy verdi.. belki şimdi de bizimkiler DP ye verecek... bi ara düşündüm DP ye oy vermeyi ama ben artık siyasetten, siyasilerden illet getirdim.. anladın... belki de o yüzden böyle yazıyorum... her neyse öfkelendim ister istemez... kusura bakma tekrar.. off ya ter attım :)

ayrıca her neyse boşver söylediklerimi unut editliyorum..
Kullanıcı küçük betizi
CaNKutSaL
Üye
Üye

İletigönderen CaNKutSaL » Prş Tem 12, 2007 22:57

msjlarda niye editleme butonu yok ki? :roll:
Kullanıcı küçük betizi
CaNKutSaL
Üye
Üye

İletigönderen Egeli » Prş Tem 12, 2007 22:59

CaNKutSaL, abi ama gerçek bunlar yani benim kendi düşüncelerim değil.Vatandaşlık kuralı bu.Sana İran'a veya Fransa'ya da git demedim.Hem ne yapıcan gidip de İran'a.Sevmem molla çocuklarını :)

Bende patlamana da üzüldüm ayrıca.Neyse böylesi daha iyi :idea:
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Prş Tem 12, 2007 23:04

CaNKutSaL yazdı:msjlarda niye editleme butonu yok ki? :roll:

Kutsal, Türkce kullanmaya özen göstermeye calistigimiz icin "editleme" yerine "düzenleme" kutucugunu kullaniyoruz biz :twisted: :P
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen reisbey » Prş Tem 12, 2007 23:09

Egeli, abi mnsde ben Cankutsal abi ile konuştum kendisi bu gün biraz sinirli olduğu için söylemek istemediği bazı şeyler söylemiş...Umarım kendisini yanlış anlamamışsınız.
Türk-Kan, aslında olmsı lazım abla sadece son mesajı düzelte biliyoruz..bu arada bu türkçe meselesine bi gün patlıyıcam hadi hayırlısı :wink:
Kullanıcı küçük betizi
reisbey
Üye
Üye

İletiler: 1609

İletigönderen CaNKutSaL » Prş Tem 12, 2007 23:13

pardon türkan abla ben hep phpbb kurduğum için editle varya aklım ordan kamış..
düzenle yani demek istedim :oops:
Kullanıcı küçük betizi
CaNKutSaL
Üye
Üye

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Anket

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x