25 Şubat 1992’yi 26 Şubat’a Bağlayan Geceydi!
200’ü kadın ve çocuk 613 Hocalılı, Ermeni askerleri tarafından katledildi!
26 Şubat'ta HOCALI, KERKÜK, TELAFER, KIBRIS katliamlarını lanetliyoruz.. Şehitlerimizi anıyoruz!
BUGÜN içerdeki CIA ajanları, El Kaide ve Taliban tetikçileri İhvan'ı Müslimin komandoları tarafından kana boyanan Suriye’ye ‘demokrasi’ getirmeye pek meraklı olan Küresel Çete, 1992’den beri Ermeniler tarafından işgal altında tutulan ve kana boyanan Dağlık Karabağ sorununu seyretmeyi tercih etti...
BUGÜN Azerbaycan’ın beşte biri Ermeni işgali altında... 1996’da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT), 54 üyesinden 53’ü Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunu kabul etti.... Ama ne işgal kalktı ne de Ermenistan’a yaptırım uygulandı.
Bir milyon göçmen evsiz kaldı... Dünya Ermeni işgalini seyretti... 20 yıldır da seyretmeye devam ediyor!
Şubat 1992...
Hocalı’ da bir soykırım yaşandı...
Bakü yakınlarında bir hastahaneye yerleştirilmiş olan göçmenlerden Mürsel bana anlatmıştı:
‘Şubat 25'i 26'sına bağlayan geceydi. Hocalı’da olacaklar önceden belliydi! Muhasara altındaydık. Her tarafı Ermeni askerler çevirmişti. Akdam’la da ilişkimiz kesilmişti. Tek ulaşım yolu helikopterlerdi. 1992 Şubatın 13’ünde son bir helikopter geldi. Ondan sonra ne erzak geldi, ne yardım! Şuşa zaten tükenmişti. Ermeniler ‘Siz mengenedesiniz!’ demişlerdi. Evimizi, Hocalı’yı terk etmemiz istenmişti! Ama Hocalı dövüştü. 15 yaşındaydım... 25 Şubat’ta Hocalı çevrelendi ve işgal başladı. Önce top ateşi başladı, sonra tanklar geldi. Bizde sadece otomatik silah vardı. Tanklara işlemezdi. Yaşlı, kadın, çocuk, Şubat soğuğunda üstte başta yok, evlerinden fırladılar! Kar diz boyu, piyade gittiler ve öldüler...’'
Dünya ‘demokrasi havarileri’, ‘Suriye halkı’ için vaaz verenler iş Dağlık Karabağ, Kerkük, Telafer’e gelince kör sağır ve dilsizdi. Küresel çıkarlar böyle gerektirmişti!
İnsan Hakları dernekleri, Hocalı Katliamını, Dağlık Karabağ işgali sürecindeki ‘en kapsamlı sivil katliam’ olarak nitelendirdi... Bir gecede 200’ü kadın ve çocuk 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetmişti!
Küresel ‘sırtlanlar’ için toprağın altındaki servete el konmalı, üstünde yaşayanlarsa temizlenmeliydi… Bu coğrafyanın her yanı bir Hocalı olmaya aday! Hocalıyı asla unutmayın!
Banu AVAR, 11 Şubat 2012
banuavar@superonline.com