27 Mayıs'a Farklı Bir Bakış - Cengiz ÖZAKINCI

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

27 Mayıs'a Farklı Bir Bakış - Cengiz ÖZAKINCI

İletigönderen Ram » Sal Haz 23, 2009 18:35

27 Mayıs'a Farklı Bir Bakış - Cengiz ÖZAKINCI / 27 Mayıs, Amerikan 7. Ordu Karargâhı'nda mı Tasarlandı¿?

Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen maydonos » Sal Haz 23, 2009 19:22

Ram, ellerine saglik, programn tamamini da izleyebilecek miyiz? Simdiden tesekkurler..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Re: 27 Mayıs'a Farklı Bir Bakış - Cengiz ÖZAKINCI

İletigönderen Otopsi » Cmt Ağu 01, 2009 20:47

Görüntü maalesef silinmiş, yenilenirse çok memnun olurum.
Kullanıcı küçük betizi
Otopsi
Üye
Üye

İletiler: 251

İletigönderen Ram » Cmt Ağu 01, 2009 22:46

Görüntü yenilenmiştir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Otopsi » Pzr Ağu 02, 2009 12:40

İlginç ve farklı bir yaklaşım olmuş ve öyle sanıyorum Özakıncı'nın da bahsettiği gibi olayın perde arkasında Amerika'nın parmağı var, Mehmet Perinçek ile bir anlaşmazlık yaşandı, Mehmet Perinçek'in belirttiği noktalarda da doğruluk payı elbette vardı yalnız sanıyorum iş dönüp dolaşıp Amerika'nın bir dönem çıkarları doğrultusunda kullandığı insanları kendi işine gelmeyen en ufak bir eyleminde mahvettiği noktasına gelip dayanıyor.
Kullanıcı küçük betizi
Otopsi
Üye
Üye

İletiler: 251

İletigönderen MansurSah » Pzr Ağu 02, 2009 18:12

Özakıncı'yın özellikle Nuriye Atabey'in programında çok beğenmiştim. AB konusu olsun, ABD Emperyalizmi olsun, Osmanlı'nın son zamanları olsun; geçmişten şimdiye büyük resmi çok güzel ortaya koymuştu.

Oysa bu kısa katılımındaki dile getirdiği tezleri ve bunların kaynağı, bence biraz hafif kaldı. Doğrusu beni hiç tatmin etmedi ve kendisine dair minik bir hayal kırıklığına düşer gibiyim. Esas yargıya tabii katılacağı ve kaynaklarını da göstereceği uzun bir programdan sonra ulaşacağım, lakin Menderes'in uçak kazasına dair söyledikleri, misal, beni şaşırttı.

Hangi pilot, uçağı düşürmek isteyecek de düşüremeyecek; yolcusu sağ kurtulacak Allahaşkına? Yüksek subay "suikast dahil herşeyi yapmayı düşünüyorum" demiş de, pilot da o subayın arkadaşıymış da, dolayısıyla Menderes'e suikast düzenlenmişmiş.. Yok artık daha neler. Bu kadarcık bilgimsi nottan, birinin günlüğüne yazdığı bir iki kanıdan yola çıkıp da bu kadar önemli bir olay hakkında "suikast" kararı vermenin pek yerinde olmadığını düşünüyorum. Hatta tam tersi, şöyle bir senaryo bile geliştirebilirim ve böyle düşünmüş, günlüğüne böyle notlar almış kişiler falan bile belki bulabilirim ki: Aslında uçak kazası tamamen senaryoydu, pilot da zaten Menderes'in adamıydı ve alçak irtifada, koftiden bir kaza tasarladılar uçağın dibini biraz yere sürdüler de Menderes kurtulsun, evliya ilan edilsin.

Buyrun bakalım?

Gerçi zaten Mehmet Perinçek'in ve diğer konuk, Menderes'in Amerikancılığını birkaç örnekte ortaya netlikle koydular.

Öte yandan sanattan uzak kalmamak lazım; Menderes'in Amerikancılığı tartışılmaktayken, bence sözü önce bir şiire bırakmalı, Nazım'ın Diyet isimli şiirine.

Son olarak, Özakıncı'nın, özellikle Mehmet Perinçek'e çok saygısızca davrandığını üzülerek gördüm. Özakıncı bu davranışıyla da gözümden biraz daha düştü. M. Perinçek, yine de saygıyı elden bırakmadı ve oldukça nazik devam etti; ben olsam resti çekerdim.

İm (Kod): Tümünü seç
DİYET
Gözlerinizin ikisi de yerinde, Adnan Bey,
iki gözünüzle bakarsınız,
iki kurnaz, iki hayın ve zeytini yağlı iki gözünüzle bakarsınız kürsüden
Meclis'e kibirli kibirli   
ve topraklarına çiftliklerinizin ve çek defterinize.
Ellerinizin ikisi de yerinde, Adnan Bey,
İki elinizle okşarsınız, iki tombul, iki ak, vıcık vıcık terli iki elinizle okşarsınız pomadlı saçlarınızı,
Dövizlerinizi ve memelerini metreslerinizin.
İki bacağınızın ikisi de yerinde, Adnan Bey,
İki bacağınız taşır geniş kalçalarınızı,
İki bacağınızla çıkarsınız huzuruna Eisenhower'in
ve bütün kaygınız
İki bacağınızın arkadan birleştiği yeri halkın tekmesinden korumaktır.
Benim gözlerimin ikisi de yok.
Benim ellerimin ikisi de yok.
Benim bacaklarımın ikisi de yok.
Ben yokum.
Beni, üniversiteli yedek subayı, Kore'de harcadınız, Adnan Bey.
Elleriniz itti beni ölüme,
Vıcık vıcık terli, tombul elleriniz.
Gözleriniz şöyle bir baktı arkamdan
Ve ben al kan içinde ölürken çığlığımı duymamanız için
Kaçırdı bacaklarınız sizi arabanıza bindirip.
Ama ben peşinizdeyim, Adnan Bey,
Ölüler otomobilden hızlı gider,
Kör gözlerim, kopuk ellerim, kesik bacaklarımla peşinizdeyim.
Diyetimi istiyorum Adnan Bey,
Göze göz,  ele el, bacağa bacak, diyetimi istiyorum,

alacağım da.

NAZIM HİKMET
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen fatihgsen » Pzr Ağu 02, 2009 19:11

cok tesekkurler. Ellerine saglik. Cengiz Ozakinci'dan ilginc bir yaklasim olmus.
Kullanıcı küçük betizi
fatihgsen
Üye
Üye

İletiler: 52

İletigönderen İbrahim Zübükzade » Cmt May 26, 2012 19:12

Video görünmüyor maalesef. Elinizde varsa yeniden yükler misiniz?
Sevgili vatandaşlar, değerli din kardeşlerim, istibdat dönemi bitiyor. Devlet baskısı, şunun bunun baskısı yok. Vergi yok. Ne var peki? Artık demokrasi var! Aç gözünü doldur keseni, demokrasi geliyor. Demokrasi partimizle geliyor. Demokrasi ne demek sayın hemşerilerim? Demokrasi öyle bişeydir ki... dadından yinmez. Anladınız di mi!!! (İ.Z.)
Kullanıcı küçük betizi
İbrahim Zübükzade
Üye
Üye

İletiler: 201

İletigönderen Güncel Meydan » Cmt May 26, 2012 23:50

İbrahim Zübükzade yazdı:Video görünmüyor maalesef. Elinizde varsa yeniden yükler misiniz?

İzleme ilişimi yenilenmiştir.
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye

İletiler: 584

İletigönderen İbrahim Zübükzade » Pzt May 28, 2012 18:24

Teşekkürler.
Sevgili vatandaşlar, değerli din kardeşlerim, istibdat dönemi bitiyor. Devlet baskısı, şunun bunun baskısı yok. Vergi yok. Ne var peki? Artık demokrasi var! Aç gözünü doldur keseni, demokrasi geliyor. Demokrasi partimizle geliyor. Demokrasi ne demek sayın hemşerilerim? Demokrasi öyle bişeydir ki... dadından yinmez. Anladınız di mi!!! (İ.Z.)
Kullanıcı küçük betizi
İbrahim Zübükzade
Üye
Üye

İletiler: 201

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 9 konuk

x