efodi yazdı:...pkk nın muhattap alınmasına lafı getiriyor. daha dün bu şerefsizler, oraya giden imamı, öğretmeni, memuru, askeri,subayı, polisi öldürmedimi? diyarbakırda basılan polis lojmanının görüntülerini unuttunuzmu? silahsız 33 erin şehit edilmesini unuttunuzmu? pkk tarafından basılan köylerdeki köylülerin devlet yanlısı suçlamasıyla infaz edilmelerini unuttunuz mu?
alamancı yazdı:osman pamukoglu programa hiç katilmasa daha iyi olurdu konusmasini bilmiyor. saçma sapan seyler söyleyip birileri de cevap verince afalliyor. o sosyolog bozuntusunu hiç yoktan hakli konumuna sokuyor. ne diyor sosyolog türkler ayricalikli etnik grup diyor. kimmis bu etnik türkler? bu ülkede saf türk veya saf kürt diye bir sey varmi? ankarada istanbulda halk kürt türk ayirimi yapiyormu? kürt kökenlilerin anayasal haklari digerlerinden daha mi az? anayasayi neden degistireceksin nesini degistireceksin daha açik konussunlar. AKPnin derdi belli. her bahaneyle anayasa degismeli rüzgarini estirip laik cumhuriyete ve ulus devlete son vermek. ABD ve ABnin derdi de belli. o roni denen casus kilikli adami programa neden katiyorsun? neyi biliyor hangi konuda uzmanligi varmis?
alamancı yazdı:osman pamukoglunun kendisi degerli bir insan olabilir ancak böyle afrayla tafrayla siyaset yapilmaz. çok sert dar kafali bir asker imaji veriyor aslinda askerede zarar veriyor çünkü günümüzün askeri daha hosgörülü daha demokrat. ayrica daha genis ve stratejik düsünüyor.
türk üst kimliktir anayasa önündede din ve etnisite farki yapilmadan herkes esittir nokta. uygulamada yanlisliklar haksizliklar varsa bunlar düzeltilmelidir.
Ben buna benzer bir izlenimi, Yalçın Küçük'le Şıh Şamil Tayyare'nin birlikte katıldığı programda edinmiştim.
Ram yazdı:Ben buna benzer bir izlenimi, Yalçın Küçük'le Şıh Şamil Tayyare'nin birlikte katıldığı programda edinmiştim.
Fikri Akyüz'lü izlencede de bir benzeri görülebilir.
Şu dizine dön: Türkiye ve Dünya Gündemi
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk