32.Gün'ün konuğu Osman Pamukoğlu

Türkiye ve Dünya Gündeminin tartışıldığı izlenceler, açık oturumlar

Re: 32.Gün'ün konuğu Osman Pamukoğlu

İletigönderen the holocaust » Cum Eki 09, 2009 7:12

Arkadaşlar Osman Pamukoğlu napsın. Karşısında üç tane vatan haini var. Şimdi bu tip insanları ne yapmak lazım onu bi düşünmek lazım önce. Osman paşanın dedikleri doğru verdiği cevaplarda doğru. Ama o programa hiç katılmaması lazımdı. Bu işin böyle olacağı belliydi. Mehmet Ali Birandın da zaten ne olduğu belli.
Umarım seçimlerde iyi bir yere gelir osman paşam. Bunun olmasını çok istiyorum
Kullanıcı küçük betizi
the holocaust
Üye
Üye

İletiler: 16

İletigönderen efodi » Cum Eki 09, 2009 9:01

lan küfür edecem yemin ediyorum. şerefsiz liboş program yapmış, ne kadar hain varsa programına almış. adamlar dingonun ahırını bulmuşlar, türklere etnik grup diyor, birisi çıkıyor dağdakilere gerilla diyor. şerefsiz pkk nın kürtlerin temsilcisi olduğu merkezinden hareketle açılım safsatası şekillendirilirken pkk nın muhattap alınmasına lafı getiriyor. daha dün bu şerefsizler, oraya giden imamı, öğretmeni, memuru, askeri,subayı, polisi öldürmedimi? diyarbakırda basılan polis lojmanının görüntülerini unuttunuzmu? silahsız 33 erin şehit edilmesini unuttunuzmu? pkk tarafından basılan köylerdeki köylülerin devlet yanlısı suçlamasıyla infaz edilmelerini unuttunuz mu? şimdi bu şerefsizin doğurduğu şerefsiz evlatları gerilla mı oldu? neye hizmet ediyor bu programdaki hainler? bir memleket bağrından bu kadar haini nasıl yetiştirir? hadi yetiştirdi, kitlelere hitap eden bir kanalda bu kadar pervasızca nasıl konuşturabilir? beyler, yaptığınız kürt vatandaşının haklarını korumak değil, eli kanlı terör örgütünün şakşakçılığını yapmaktır. bu şerefsiz takımının konuştuklarını aklı selim türk vatandaşı hiçbir kürt kökenlinin istediğini düşünemiyorum. bu sözlerin doğruluğuna icazet edecek yanlızca terör örgütü yandaşları olabilir? böcekler her yeri sarmış arkadaşlar. yazılı basını, görsel basını.. mutfakta elinizi attığınız her şeyin altından böcek çıkıyor. böcekler her yerde. akademik böcek bunlar. laf salataları ile kafa bulandırmaya çalışıyorlar. ben çerkezim şerefsiz evlatları. başka bir etnik gruptanım. atam Atatürk, Bayrağım ay yıldız, vatanım Türkiye, kendim de tüm benliğimle TÜRKÜM TÜRKÜM Türk. türk olmayı kendine yediremiyorsan, mike mike kabul edicen, edemiyorsan Türkün memleketinde kimlik bunalımı yaşamaya devam edecen. ne mutlu türküm diyene.
Kullanıcı küçük betizi
efodi
Üye
Üye

İletiler: 46

İletigönderen İlteriş » Cum Eki 09, 2009 9:28

efodi yazdı:...pkk nın muhattap alınmasına lafı getiriyor. daha dün bu şerefsizler, oraya giden imamı, öğretmeni, memuru, askeri,subayı, polisi öldürmedimi? diyarbakırda basılan polis lojmanının görüntülerini unuttunuzmu? silahsız 33 erin şehit edilmesini unuttunuzmu? pkk tarafından basılan köylerdeki köylülerin devlet yanlısı suçlamasıyla infaz edilmelerini unuttunuz mu?

Ah be kardesim.

Bilmez misin ki, f-tipi polis, f-tipi savci, ve f-tipi sozde basin, butun bu olaylari varolmayan bir 'ergenekon' orgutunun yaptigi "sav"liyor. Bu savin dogru olduguna inandirmak icin, kit zekalariyla kurnazca oldugunu dusundukleri yollara sapiyorlar, "ornegin silahi kendileri gomup kendileri buluyorlar". Sanirim bu savi dogru gosterebilmek icin, bolucu orgut pkk'nin da ergenekon tarafindan daglara cicek toplamaya gonderilmis bir izci oymagi oldugu savini da beraberinde halka anlatmalari, halkin da buna inanmasi gerekiyor. E bu noktada Turk milleti de zeki oldugu icin butun hileler, tertipler cokuyor. Iste intihalci gelenekten gelen suzme cahiller toplulugunun uretecegi hipotezler, yazacagi tezler ancak bu kadar oluyor.
Yalniz ihanetin boyutlarini ozetlemek gerekirse, bu carpitma operasyonu ile yaptiklari tek kotuluk, yurtseverleri hapsetmek degil maalesef! Basarirlarsa, dolayli olarak Turk dusmani pkk'yi ve onun eli kanli mensuplarini da hukuken aklamis olacaklar! Bu yolun sonunda Milletin sert bir tepkisiyle karsilasacaklarini ve tam anlamiyla yok olacaklarini dusunuyorum.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen alamancı » Cum Eki 09, 2009 9:52

osman pamukoglunun kendisi degerli bir insan olabilir ancak böyle afrayla tafrayla siyaset yapilmaz. çok sert dar kafali bir asker imaji veriyor aslinda askerede zarar veriyor çünkü günümüzün askeri daha hosgörülü daha demokrat. ayrica daha genis ve stratejik düsünüyor. namik kemal zeybekin söyledikleri çok mantikli zaten halkin çogunlugunun sagduyusuda bu. türk üst kimliktir anayasa önündede din ve etnisite farki yapilmadan herkes esittir nokta. uygulamada yanlisliklar haksizliklar varsa bunlar düzeltilmelidir. sosyolog ergil de bu programda yanlis bir sey söylemedi hakli gözüktü. ama kafasinin arkasinda ne oldugunu ben ruhat mengünün 6 eylüldeki programinda gördüm. cumhuriyetin kurulusundan beridir hakim ve savcilarin ideolojik bir egitimden geçtiginden o yüzdende tarafsiz olamadiklarindan söz ediyordu. nasil cevap verilecegini anayasa profösörü süheyl batum gösterdi. telefonla katildi her devletin bir kurulus felsefesi oldugunu ideolojisiz devlet olmadigini ve bütün hakim ve savcilarinin görevinin anayasayi korumak oldugunu bu konuda tarafsiz olunamayacagini sakin sakin tane tane çatir çatir anlatti. ergil sustu kaldi hatta çevir kazi yanmasina getirip bende ayni seyleri söylüyorum zaten demek zorunda kaldi. halbuki kafasinin arkasindaki baska. uygun bir ortam buldugunda AKPnin yelkenini dolduracak sekilde çok baska konusacagi besbelli. cumhuriyetin savcilarini ideolojik buluyorda fethullahinkileri nedense bulmuyor. ancak yinede ben pesinen haindir veya art niyetlidir sonucuna varamiyorum. bazi seyleride belliki bilerek konusuyor begen begenme dinlemek lazim.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen bezgin » Cum Eki 09, 2009 10:15

Bence Osman Pasa gayet net düsüncelerini aktardi. Gercekci degil, duygusal politika yapan bir insan. Bu yönden lafi digerleri gibi kivirmasini, diplomatik davranmasini bekleyemeyiz.

Öte yandan; su hangi bölgeden ne kadar sehit var meselesinde farkli düsünüyorum:

1. Bölgelere göre sehit sayisini gündeme getirmek, Kürtler'i irk olarak kabul etmek anlamina geliyor. Bu Kürt irkciliginin ekmegine yag sürmüyor mu?

2. Kürtler, Kurtulus Savasi'nda ihanet etti sonucu cikmiyor mu?

Sonuc olarak, Osman Pasa'ya düsüncelerini samimi bir sekilde paylastigi icin saygi duyuyorum. Fakat düsüncelerini paylasmiyorum.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen BabaHoroz » Cum Eki 09, 2009 11:02

alamancı yazdı:osman pamukoglu programa hiç katilmasa daha iyi olurdu konusmasini bilmiyor. saçma sapan seyler söyleyip birileri de cevap verince afalliyor. o sosyolog bozuntusunu hiç yoktan hakli konumuna sokuyor. ne diyor sosyolog türkler ayricalikli etnik grup diyor. kimmis bu etnik türkler? bu ülkede saf türk veya saf kürt diye bir sey varmi? ankarada istanbulda halk kürt türk ayirimi yapiyormu? kürt kökenlilerin anayasal haklari digerlerinden daha mi az? anayasayi neden degistireceksin nesini degistireceksin daha açik konussunlar. AKPnin derdi belli. her bahaneyle anayasa degismeli rüzgarini estirip laik cumhuriyete ve ulus devlete son vermek. ABD ve ABnin derdi de belli. o roni denen casus kilikli adami programa neden katiyorsun? neyi biliyor hangi konuda uzmanligi varmis?

Elbette var.Mesela ben,saf-arı-katıksız Türk'üm.
genelleme yapıp sallamayalım.karışık olanda vardır saf olanda vardır.
Sadece ve Sadece DENİZLİSPOR lu,Her konuda Objektif, Dobra, AntiEmperyalist ve Tam Bir TÜRK
Kullanıcı küçük betizi
BabaHoroz
Üye
Üye

İletiler: 104

İletigönderen BabaHoroz » Cum Eki 09, 2009 11:24

alamancı yazdı:osman pamukoglunun kendisi degerli bir insan olabilir ancak böyle afrayla tafrayla siyaset yapilmaz. çok sert dar kafali bir asker imaji veriyor aslinda askerede zarar veriyor çünkü günümüzün askeri daha hosgörülü daha demokrat. ayrica daha genis ve stratejik düsünüyor.

türk üst kimliktir anayasa önündede din ve etnisite farki yapilmadan herkes esittir nokta. uygulamada yanlisliklar haksizliklar varsa bunlar düzeltilmelidir.

Asker gibi asker Osman pamukoğlu.

Doğan Güreş,Hilmi Özkök ve sonrakiler gibi pasif değil.PKK ya af isteyen Genel kurmay başkanımız var maalesef.
Evet,Türkiyede siyaset yapmak için yalancı olacaksın,kıvırmasını bileceksin,gerekirse vatanını satacaksın,sadece cebini düşüneceksin,yüzsüz olacaksın..............
Osman Paşa bunları yapamaz ama bu Osman Paşa'nın yanlış diğerlerinin doğru olduğunu göstermez.Doğru neyse o dur.Politikada başarılı olacağım diye karaktersizlik yapmak bize göre değil.

İkinci parağrafta yazanlara katılmayan yoktur zaten,o konuda hemfikiriz
Sadece ve Sadece DENİZLİSPOR lu,Her konuda Objektif, Dobra, AntiEmperyalist ve Tam Bir TÜRK
Kullanıcı küçük betizi
BabaHoroz
Üye
Üye

İletiler: 104

İletigönderen İL-BARS » Cum Eki 09, 2009 11:39

Öncelikle herkese selamlar...Siteniz çok güzel, çok değerli paylaşımlarınızla Türk Milleti'ne bu karanlık günlerde, bir umut ışığı sağlıyorsunuz. Güncelmeydan Ailesine bundan dolayı çok teşekkürler.

Osman Pamukoğlu Paşa'mızın çıktığı programı izlemiştim. Karşısında olanların aydınlıkla, fikir adamlığıyla hiç bir alakaları yok. Hepsi terörist ve terör yardakçılarıdırlar(Bu tanımlamaya programı sunanlarda dahildir).

Osman Paşa'mız siyasetçi değil. Allah'tan ki değil. İktidardakiler Siyasetçi, Pasif Muhalefete sorsanız onlarda Muhteşem Siyasetçidirler. Bize bu süreçte Sahtekar-Soyguncu-Soysuz Siyasetçiler değil, Devlet Adamları lazımdır. Osman Paşa'da iyi bir devlet adamı olmaya aday bir parti lideridir. Dürsüt Namuslu, Vatan için çarpışmış bir Türk Evladıdır. Sırf bu yönleri dahi onun Devlet Adamı olmasına kafidir.

Programda fikirlerini rahatça ifade edemedi. Çünkü karşısında kendisine laf ettirmeyen, şahsiyetine-haysiyetine saldıran terör yardakçıları vardı.

Son dönemde Pkk ve diğer kürtçü oluşumlar ile bunların destekçisi olanın ağızlarına pelesenk ettikleri bir laf var: "Türkiye'yi yalnız Türkler değil. Kürtler ve Türkler birarada kurtardılar." Bu görüşleri savunan kişiler Türk Tarihi'ni, İstiklal Harbi'ni bilmeyen cahillerdir. Osman Paşa'ın söylediklerinin hepsi doğrudur. Kürtlerin çoğu İstiklal Savaşı'na katılmamış, aksine isyanlar çıkarmışlar, İngiliz ve Yunan istihbaratları tarafından kullanılmışlardır. Bu Kurtuluş Savaşı'nda da böyledir, Cumhuriyet'in olduğu dönemde de böyledir. Hala da bu süreç maalesef yaşanmaktadır.

YÜCE BAŞBUĞ'umuz ATATÜRK herhalde bugünlerde yaşanacak rezaletleri, o günden tahmin etmiş ki, şu sözü söylemiş: "TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN HALKA TÜRK MİLLETİ DENİR".
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye

İletiler: 135

İletigönderen 1919 » Cum Eki 09, 2009 13:04

Osman Pasa Sehit sayisini gündeme getirerek en dogru isi yapti. Cumhuriyetin tek kurucusu var o da Türkler! Herkesi Türk kabul ediyorsun, yok ben kürdüm diyor. Herkes Ne Mutlu Türküm Diyene desin diyorsun, yok ben kürdüm. Biz Türküz, bu devlet bu bayrak bu dil bu toprak benim diyorsun, biz de bu milletin bir parcasiyiz biz de haklar istiyoruz diyorlar! Baska azinliklar da var, ama hersey kürtlere sanki digerleri insan degil!
Türkiyedeki insanlar icin mozaik diyenler var, milletin 85% Türk bunun neresi mozaik?! Bunlar yemesini, icmesini ve hainlik yapmasini bilir. Hep devletten ister, onu isterim bunu isterim. Kimse bunlara anlatmadi mi, önce sen vatandaslik görevini yerine getireceksin, adam gibi vatandas olacaksin sonra gelirisin devletten istersin. Bugün Ne Mutlu Türküm Diyene demek istemeyen, hak da istemesin! Türkler hesap sormali!
Kullanıcı küçük betizi
1919
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen Ram » Cum Eki 09, 2009 14:51

Pamukoğlu öfkesine hâkim olamadığı için, aklından geçenleri toparlayarak düzgün bir hâlde söyleyemiyor. Toparlayarak söylese de, eksik söylem olacağı anlaşılıyor. Karşısında uzman örümcek var, hiç çalışmamış. "Vatan haini bunlar" deyip geçemezsiniz. Ortada bir sirk kurulmuş; katılacaksan, bilgin ve söyleminle ezip geçmelisin.

40. dakikada Ergil örümceğinin kafasını ezecek zannettim. Fakat örümcek, uzman örümcek. 60. dakikadan sonra fon konusuna giriyor Pamukoğlu, fakat somut bilgi sunamıyor, "getireceğim" diyor.

En derli-toplu söylemi, 96. dakikadan sonra başlıyor. Ancak bu sefer de geç kalmış oluyor.

Ben buna benzer bir izlenimi, Yalçın Küçük'le Şıh Şamil Tayyare'nin birlikte katıldığı programda edinmiştim.

Fikri Akyüz'lü izlencede de bir benzeri görülebilir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eki 09, 2009 22:50

Ayni tuzaga yine düsüyor Osman Pasa... Parlak cocuk ve kürtcü-irkci Tan'a gerekli cevaplari veremiyor ne yazik ki...
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen omniscient35 » Cmt Eki 10, 2009 1:06

pamukoglunu güzel manipüle etmisler vallahi.arada demedigi seyleri de ona yamamislar ama pamukoglunun zekasi yeteri kadar kivrak olmadigi icin aninda hizli cevaplar verememis.
zaten bir generalden de fazlasini beklememek lazim.emir komuta zincirinde hayatini gecirmis bir insandan siyasetci cok zor cikar, pamukoglunun olmadigi meydanda.
canakkale savasindaki kürtler meselesine gelince; zaten olayin kendisi tamamen yanlis bir zeminde tartisiliyor.adam cikip ben kürt olarak canakkale savasinda sehit oldum bana o yüzden bagimsizlik ver diye sacma sapan birsey söylerse baskasi da cikar istatiksel olarak öyle olmadigini ispatlar.ikisinin de yaptigi yanlis.sonucta iki taraf da birbirini besliyor iste,kürt sorunu cözülse ne mhp ne de dtp olur.
Kullanıcı küçük betizi
omniscient35
Üye
Üye

İletiler: 26

İletigönderen saltuk_bugra_han » Cmt Eki 10, 2009 2:15

Bu bölücülüğün daniskalığıdır, bu hayasızca,onursuzca yapılmış bir programdır.burada bir ülkenin geleceği tartışılmıyor.Birileri, 25 yıl dağlarda pkk yı yerin dibine sokmuş bir komutanın üzerinde egolarını tatmin ediyor ve Osman pamukoğlu' nun sert ve tavizsiz kişiliğini iyi bilen bu güruhlar bunu fırsat bilerek pamukoğlunun bu tutumunu aslında kürtlere karşı bir tutum olarak sergilemenin peşindeler. Bu rezil davranışın peşinden giden aşağılık duygusuna kapılmış,yok olmaktan ,asimile olmaktan korktukları için dağa çıktıklarını ifade eden bu şovenist köpekler muhakkak bozgunculuklarının ve yaydıkları fitnenin hesabını verecekler. (osman paşanında bu tür oyunlara düşmemesii gerek yaniiii)
Kullanıcı küçük betizi
saltuk_bugra_han
Uzaklaştırıldı

İletiler: 9

İletigönderen mustafakoc » Cmt Eki 10, 2009 6:30

Pamukoglu konusamaz, sinirlerine hakim olamaz diyenler bir de bunu izleyin. Durust, dik duran, dansozluk yapmayan gercek siyasi lider nasil olurmus gorun.

http://www.youtube.com/watch?v=_q3p_FYj7AY
Kullanıcı küçük betizi
mustafakoc
Üye
Üye

İletiler: 28

İletigönderen MansurSah » Cmt Eki 10, 2009 7:11

Ram yazdı:
Ben buna benzer bir izlenimi, Yalçın Küçük'le Şıh Şamil Tayyare'nin birlikte katıldığı programda edinmiştim.

Fikri Akyüz'lü izlencede de bir benzeri görülebilir.

Evet benim de aklıma gelmişti ama orda bile daha iyiydi de bence savunduğu şeyler pek doğru değildi. Kitaplar getirmiş, Fikri ne söylerse kaynağından açıklayıp, gösterip, yanlışlıyordu. Hatta "ben Ankara'dan kalkıp size öğretmek için gelmedim" diye dalgasını bile geçiyordu, kendisinin Atatürkçülüğü sorgulandıkça "dinime söven bari müslüman olsa" diyordu ki başka şey demeye bile gerek kalmıyordu kanımca :)

Lakin bir kitabında (daha önce burda da tartıştığımız üzere) Mustafa Kemal için "despot" kelimelerini kullanmış. Tamam o şekilde devrim yapanlara belki tarihte "despot/aydınlanmacı despot" denmiş olabilir, aydınlanmacı despot olmadan bu kurtuluş sağlanamayabilirmişmiş ve bu çerçeveden bakınca, "despot" kelimesi hiç de kötü değilmiş falan filan ama, yani hiç katılmasam ve öyle olduğuna ihtimal vermesem bile, bilimsel açıdan belki gerçekten despot kelimesi yanlış değildir ama.. Yahu kötü bir kelime. Herşey bitti de bu mu kaldı be Yalçın Hocam? Her neyse..

Nihat Genç, son zamanlarındaki bir konuşmasında, düşmanın bir ülkeyi çözeceği bu gibi durumlarda, katliamcı-ırkçı söylemlerde bulunan bir kişinin çıkması için uğraştığını söylemişti. Yani aramızdan, hakkaten de "yeter ulan, kürtleri keselim/sürelim de kurtulalım" diyecek bir kendini bilmez çıkması için, şu an dua etmekteler ve kontrolü kaybedip böyle şeyler söyleyecek adamların üstüne üstüne gitmekteler. Bu kişi de BBP/MHP'nin bir ilçe teşkilatındaki önemsiz biri değil de, esas, önemli ve büyük biri olmalı; hele ki "Ergenekon"la ilgili biri olursa tadından yenmez. Yada emekli/muvazzaf subay olmalı. Bunu başarırlarsa, hepimizi ortak bir etikete tabii tutup, "bakın işte biz hep dememiş miydik, haksız mıymışız?" diyecekler.

Yoksa bu şerefsizler, Osman Paşa'yı, iyi bir niyetle mi çıkartıyorlar sanki?
"Kurtuluş Savaşı'nı hep birlikte verdik, dolayısıyla Kürtler de kurucu unsur sayılmalı, anayasada geçmeli, resmi dil olmalı" diyerek, satrançtaki gibi şah-kale çekiyorlar. Eğer karşı çıkıp gerçekleri söylemezsek, kabul etmiş ama haklarını vermemiş gibi olacağız. Yok eğer karşı çıkarsak, rakamları arşivleri ortaya koyarsak bu sefer de "Türk bölücüsü" diyorlar.

Tuzak kuruyorlar. tuzaktan, daha akıllı manevralarla, daha erdemli söylemlerle kurtulup, kazdıkları kuyuya kendilerinin düşmesini sağlamak lazım. Maalesef Osman Paşa'nın özellikle canlı yayında, örümcekler tarafından etrafı sarılmışkenki performansı, pek bu mahiyette olamıyor.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Türkiye ve Dünya Gündemi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk