32.Gün'ün konuğu Osman Pamukoğlu

Türkiye ve Dünya Gündeminin tartışıldığı izlenceler, açık oturumlar

32.Gün'ün konuğu Osman Pamukoğlu

İletigönderen Hayyan » Prş Eki 08, 2009 15:18

Sevenload sitesinde ki hesabım anlayamadığım bir nedenden ötürü banlandığı için,linki yeniledim megavideoya yükledim.İyi seyirler.

İyi seyirler
En son Hayyan tarafından Pzr Mar 07, 2010 23:37 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kez düzenlendi.
Bu maskenin altında etten daha fazlası var.Bu maskenin altında bir fikir var ve fikirler kurşun geçirmez!..
V For Vendetta
Kullanıcı küçük betizi
Hayyan
Üye
Üye

İletiler: 99

Re: 32.Gün'ün konuğu Osman Pamukoğlu

İletigönderen bezgin » Prş Eki 08, 2009 20:03

Tesekkür ederim.
En son bezgin tarafından Cum Eki 09, 2009 9:35 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen Hayyan » Prş Eki 08, 2009 23:06

bezgin yazdı:Tesekkür ederim.

Kardeş sayende düzelttim istersen sen silebilirsin bu iletini :) Teşekkür ettim.
Bu maskenin altında etten daha fazlası var.Bu maskenin altında bir fikir var ve fikirler kurşun geçirmez!..
V For Vendetta
Kullanıcı küçük betizi
Hayyan
Üye
Üye

İletigönderen ulusalcı » Prş Eki 08, 2009 23:28

tesekkürler
Kullanıcı küçük betizi
ulusalcı
Üye
Üye

İletiler: 93

İletigönderen kush » Cum Eki 09, 2009 0:20

tesekkürler
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

İletigönderen alamancı » Cum Eki 09, 2009 0:40

osman pamukoglu programa hiç katilmasa daha iyi olurdu konusmasini bilmiyor. saçma sapan seyler söyleyip birileri de cevap verince afalliyor. o sosyolog bozuntusunu hiç yoktan hakli konumuna sokuyor. ne diyor sosyolog türkler ayricalikli etnik grup diyor. kimmis bu etnik türkler? bu ülkede saf türk veya saf kürt diye bir sey varmi? ankarada istanbulda halk kürt türk ayirimi yapiyormu? kürt kökenlilerin anayasal haklari digerlerinden daha mi az? anayasayi neden degistireceksin nesini degistireceksin daha açik konussunlar. AKPnin derdi belli. her bahaneyle anayasa degismeli rüzgarini estirip laik cumhuriyete ve ulus devlete son vermek. ABD ve ABnin derdi de belli. o roni denen casus kilikli adami programa neden katiyorsun? neyi biliyor hangi konuda uzmanligi varmis?
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen Hayyan » Cum Eki 09, 2009 1:09

alamancı yazdı:osman pamukoglu programa hiç katilmasa daha iyi olurdu konusmasini bilmiyor. saçma sapan seyler söyleyip birileri de cevap verince afalliyor. o sosyolog bozuntusunu hiç yoktan hakli konumuna sokuyor. ne diyor sosyolog türkler ayricalikli etnik grup diyor. kimmis bu etnik türkler? bu ülkede saf türk veya saf kürt diye bir sey varmi? ankarada istanbulda halk kürt türk ayirimi yapiyormu? kürt kökenlilerin anayasal haklari digerlerinden daha mi az? anayasayi neden degistireceksin nesini degistireceksin daha açik konussunlar. AKPnin derdi belli. her bahaneyle anayasa degismeli rüzgarini estirip laik cumhuriyete ve ulus devlete son vermek. ABD ve ABnin derdi de belli. o roni denen casus kilikli adami programa neden katiyorsun? neyi biliyor hangi konuda uzmanligi varmis?

Şu konuşamama konusun da tamamıyla haklısın ama nedenleri ne olabilir onu bilmiyorum.Şahsen ben bu tipleri gerçekte görsem döveceğim tiplerden adam 25 seneye yakın teröristlerle uğraşmış her türlüsünü görmüş artık bunlara konuşacak kelimemi bulamıyor çok mu nefret duyuyor da bunu kelimelere dökemiyor çözemedim.
V For Vendetta
Kullanıcı küçük betizi
Hayyan
Üye
Üye

İletigönderen mustafakoc » Cum Eki 09, 2009 2:01

Aslinda Osman Pamukoglu, cok zeki stratejik dusunebilen bir lider. Konusma kabiliyeti cok iyi olmamasina ragmen, liderlik ve ustun zekasi, onu Turkiye'nin ileriki yillarda degerli devlet adamlarindan birisi olacagini gosteriyor.

http://www.youtube.com/watch?v=fcjM_T4gxEw
Kullanıcı küçük betizi
mustafakoc
Üye
Üye

İletiler: 28

İletigönderen fatihgsen » Cum Eki 09, 2009 2:21

cok tesekkurler.

Oman pamukoglu bence de biraz cuvalladi. Kendisi genelde konferans verdigi veya monolog seklindeki programlara katildigindan karsisinda farkli dusuncede biri oldugunda afalladi. Adamin ne soylemek istedigini bile anlamadi. Sadece ezberindeki seyleri, daha onceki programlarda devamli soylediklerini tekrarladi. Aciklayamadi aslinda ne dusundugunu. Biraz pratik yapmasi lazim boyle programlar icin. Yoksa onu boyle programlarda sadece kizan adam, tahammulsuz adam seklinde medya cok kullanir.
Kullanıcı küçük betizi
fatihgsen
Üye
Üye

İletiler: 52

İletigönderen Demo-X-Race-Y » Cum Eki 09, 2009 3:03

Arkadaşlar düşüncelerinize istemeden de katılmak durumundayım. Ama ordaki hal ve durumu bilmiyoruz ki. `Mustafa` isimli bölgeselin tartışıldığı programda da sağ tarafa oturtulan kişilerin karaktersizliklerine rağmen giyimleri ve konuşma tarzlarına çalıştırıldıkları belliydi. Oysa Turgut Özakman'ın yanına verdikleri adamların vizyonu da hitap yetenekleri de sıfırın altındaydı. Üstelik Turgut Özakman programda taktim bile edilmemiş, ismi bile söylenmemiş, ucuz bir taktikle savurşturulmuştu. Aynı şey yine Birand'ın başka bir programdaki taktiği olarak Hulki Cevizoğlu'nun başına gelmişti:

Yeniçağ - Çok Farklı

Offtopic :
“ÇOK FARKLI”
Önceki gün katıldığım “Reha Muhtar’la Çok Farklı” programında, M.Ali Birand’ın 28 Şubat’la ilgili sözlerine yanıt veremedim.
Çünkü, ben konuştum ama sözlerim ekranda duyulmadı, yalnızca dudak hareketlerim görüldü!..
Sonra da, reklam girdi ve reklam dönüşü konu değişti.
Ankara stüdyosundan katıldığım İstanbul merkezli programın reklam arasında, bana, “Sizin konu bitti, isterseniz stüdyodan ayrılabilirsiniz” dendi. Tartışılacak ikinci konu, Zeynep Tokuş’un İran’da kara çarşaf giymesi idi.
Benim konuşacaklarım böylece tamamlanmış oldu.
Durum budur.
Sevgili Reha Muhtar’a kendi platformunda konuşma fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum ve yeni programını kutluyorum.
Merak edenler için, benim 28 Şubat’a yaklaşımım hem kitaplarımda, hem de Yeniçağ’daki makalelerimde vardır. Tabii seyredenler için Ceviz Kabuğu’nu unutmayalım.

Burada da Osman komutanımıza kim bilir sahne arkasından neler hazırlandı. Bir senaryo olmadığından çok mu eminiz? 1 doğru 5 yalanla nasıl başa çıkacak, demokrasi demek o doğruya da hakkını vermek demektir. Bu televizyon programı ise sahte demokrasi sahnesi. Pamukoğlu'nun söyleyeceği şeyin nereye gideceğini üçünden biri tahmin ediyor. Biri saçma bir soruyla komutanı olaylarken diğeri konuyu dağıtıyor, diğeri değiştiriyor.

Yine de kendilerini aynada görmemiş insanların televizyonun arkası hakkında bu kadar sağlam fikirlere sahip olmaları ilginç doğrusu. Televizyon doğası gereği sadece bir tarafı gösterir. İnsan ise karşılıklı iletişime alışıktır.
Bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: Beni hatırlayınız.
K. Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
Demo-X-Race-Y
Üye
Üye

İletiler: 71

İletigönderen İlteriş » Cum Eki 09, 2009 5:04

Osman Pamukoglu'nun hitabet konusunda genel yetersizligi oldugu fikrine katilmama ragmen, bu programla ilgili kendini ifade edemedigi, diger kisilerin hakli ciktigi vb. elestirilere katilmiyorum. Programi bastan sona izledim, ancak gozlemlerim bu yonde degil. Aksine, yeterince iyi cevaplar verdigini dusunuyorum.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen maydonos » Cum Eki 09, 2009 5:16

Proveke etmeye calistilar ama beceremediler. Aslinda cok zor dayandim ben dahi. Arkadaslar, kolay degil. Tabiki soyleyecek cok sey var ama su anda sakin olmak cok daha onemli ve bunu yapiyor. Memlekette olursam, oyum kesinlikle Pamukogluna. Umit ederim hayal kirikligi yasamam.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen ulusalcı » Cum Eki 09, 2009 5:41

1) Bu programa sinir sistemi zayıf olanlar bakmasın.

Aslinda program Türkiye’nin ne tehlikeli durumda oldugunun göstergesidir.
Bu programdaki tiplerin tavirlari sade bölücü degil idi, ayni anda, celiskili,
küstah ve terbiyesiz. Ayriyetten tezleri tezgah oldugu icin,
cok zayif ve dolaysiyla celiskili. Belli ki bunlar satilik ve foncu.
Sade kürt vurgusu yapiyorar, sanki bu ülkenin sorunlari kalmamis.
Oraya oturmus (ronny isimli) Taraf gazetesinden bir amerikan ajani,
benim ülkemde beni sorguluyor. Neymis? TSK, bu pkk’ya yenilmis.
Bre kadin killikli Noel torunu, amerikan ajani,
senin ülken degil mi bu teröristleri besleyen ve kollayan?
Dua et ki orada sana CIA’nin kürt raporlarini soran olmadi.

2) kürt etnik edebiyatcilari
Dikkat ederseniz, bu hainlerin dedikleri süreki ayni seyler.
Sade basit ve celiskili etnik edebiyati yapiyorlar.

2a) ‘Onlarin tezlerinin özü su: "PKK kürtlerin temsilcisi, biz demokratiz,
siz degilsiniz, siz savasi kaybettiniz, dolaysiyla taviz vereceksiniz.

(gerci 2000de terörist kalmamisti ve birde ne istediklerini daha söylemiyorlar..
Plan, kandirma ile, etap etap..)

2b) Foncu-kürt edebiyatcilari, kendilerini kürt sevdalisi göstermeye calisiyorlar,
ama gercekte kürtlere en büyük kazigi atiyorlar.
Peki, mademki kürtlerin temsilcisii pkk, bu pkk'da uluslararasi taninmis bir terör örgütü degil mi?
Dolaysiyla kendileri kürtleri terörist ilan etmis olmuyorlar mi?
Gerci onlar gerilla diyor, ama mayin kuran, uyusturucu ticareti yapan,
devlete baskaldiran bir örgüte heryerde terörist derler.
Sonuc: pkk, kürtlerin temsilcisi ise, kürtler de o zaman teröristdir.
Ve onlari Türkiye degil de, pkk temsil ediyorsa, bizler ile zaten bir alakalari yok,
yani onlar ayrimci demektir. O zaman demokrasi palavrasina ne gerek?

3) Mehmet Ali Birand ve Ridvan Aker’in tuhaf demokrasi anlayisi

3a. Dikkat ettiyseniz, M.A. Birand adeta mahkeme usulü, Pamukogl'nun karsisina tam 3 tane pkk-agizliyi oturtmus.
3b. 'Iki sipiker de bu hain-üclüden taraf.
3c. Birde programda Türkiye’ye sahiplenmeyen (sahte milliyetci-sahte Turanci),
dogu ergile tesekkür eden bir Namik Kemal Zeybek.
Ne diyor bu sahte milliyetci? kürtlere haklar verilmesi gerekirmis"
(sanki haklari yokmus? ne haklari?)

6'ya karsi 1 kisi, bu demokratik mi?
Bence bu program’in amaci Osman Pamukoglu'nu orada bir nevi yargilama usulü,
tongaya bastirmakti. Fakat bu amac, Osman Pamukoglu'nun dik durusundan dolayi gerceklesmedi.

4) Sonuc:
Osman Pamukoglu karizmatik, cesur, ve kararli bir Baskan izlenimi veriyor. Bence tipik bir lider.
[/align]
Kullanıcı küçük betizi
ulusalcı
Üye
Üye

İletiler: 93

İletigönderen kalinka » Cum Eki 09, 2009 6:07

bence de Osman Pamukoglu'nun cevaplari zayif kaldi. hakliyken haksiz duruma dustu ama bu gibi insanlara laf yetistirmek gercekten zor, konuyu evirip cevirip ustaca hakli gibi gozukuolar. Bilimsel lafazanlik dedikleri bu olsa gerek. Bence bu tartismadaki esas problem tartismayi yonetenlerdi. dahada kotusu bu yaptiklarini liberallik adi altinda yapiolar. Bu da bilimsel lafazanligin baska bi cesidi. ustelikte bizim gibilere ape'ler gibi davraniolar. ulkeni sevmek, teror karsiti olmak, butulugu savunmak,hatta sadece turk olmak (ama milleyetciyim demeden) bile artik marjinallik oldu.
Benim sandigimiz ulkem, sanki artik benim degilmis gibi. Kendi insanlarimi taniyamaz oldum.
Kullanıcı küçük betizi
kalinka
Üye
Üye

İletiler: 3

İletigönderen MansurSah » Cum Eki 09, 2009 6:32

Hayyan yazdı:..
Şu konuşamama konusun da tamamıyla haklısın ama nedenleri ne olabilir onu bilmiyorum.Şahsen ben bu tipleri gerçekte görsem döveceğim tiplerden adam 25 seneye yakın teröristlerle uğraşmış her türlüsünü görmüş artık bunlara konuşacak kelimemi bulamıyor çok mu nefret duyuyor da bunu kelimelere dökemiyor çözemedim.

Ben buna benzer bir izlenimi, Yalçın Küçük'le Şıh Şamil Tayyare'nin birlikte katıldığı programda edinmiştim. Her konuya bir hayli hazırlanan, her an hangi kelimeyi edeceğini, hangi gazete küpürünü şak diye kanıt diye çıkartıp, karşısındakini kapak manyağı yapan, şeytana pabucunu ters giydirecek zekada bir adam, o programa kadar "beni şamil'le nazlı tutukladı" demiş durmuş, bu ikisinin köşe yazılarında kendisine nasıl saldırdıklarını göstermiş; nihayet programa birlikte çıktığında, Şıh Şamil'in "hocam ne alakası var nerden çıkartıyorsunuz biz size büyük saygı duyuyoruz" demesine bir yanıt verememişti, şamil'in hiçbir yazısını çıkartıp kapak etmemişti. Bundan güç alan şamil de terbiyesizliğin sınırlarını zorlayarak "ispat etmezsen şerefsizsin" gibi sözler söylemeye başlamıştı.

İşte o anlarda ben de böyle hissetmiştim. Herşeyden önce Şamil nedir, kimdir, hiçbirşeyi gavur parasıyla beş kuruş etmez de, cemaat-polis'in eline verdiği belgemsi saçmalıkları köşesinde ve kitabında yazarak ün yapmıştır, ama bu aralar bir paçavra gibi buruşturulup atılmaktadır. Zavallı maşanın tekidir.

Ben istemem ki, Yalçın Hoca gibi değerli bir insan, dolmuşta arkasına düşse, parayı şöföre uzatması için bile Şamil gibi bir insanla muhatap olmak durumunda kalmasın.

Mesele de o kadar açık ki; özellikle ordaki herkes Ergenekon'un ne olduğunu biliyor; ee birisi tertipçilerden birisi de kurbanlarından. Ama kalkmışlar dangalak, alakasız laflar söyleyerek bir iş yaptıklarını sanıyorlar. Yalçın Hoca orda ne desin.

Yoğurdun kara olduğuna herkes iman etmiş de karalığının tonlarına güzellemeler yapmaktalar. Beyazı lanetleyerek. Orda beyazın tonlarından, inciden bahsetmek havada kalıyor. Bahsedemiyorsun tek başına, altı karanlık adama karşı.

--

Osman Pamukoğlu'nun bu programını henüz izleyemedim; sabırsızlanmaktayım.
Lakin "siyaset" denen şey pistir. Bizdeki "devlet adamlığı" hatta "adamlık" bile değil "siyasetçilik" olduğundan ve herkes zübük olduğundan, düzgün bir insan bunlarla nasıl laf yarıştırsın. Sunucu da onlardanken.

Ama Pamukoğlu'nun konuşma yeteneği konusundaki eksikliğine ben de katılıyorum. Kaşlar çatık, bağıra çağıra, parmağını tehditkarca savurarak. Sanki karşısında, az önce yakaladığı terörist var da azarlıyor. Tamam gerçi bu karşısına koydukları adamlar teröristlerden bin beter ama onları henüz "yakalamamışsın" ki. Bir konuşma ortamı. Tezlerinle konuşacaksın. Fikirlerle savaşacaksın. Karşındaki adamların ibretlik yazılarının küpürlerini getireceksin de "bakın beyfendi, siz bu konuda bunu düşünüyorsunuz, bunu yazıyorsunuz, halkımızın yada dünya üzerindeki hiçbir halkın, sizin görüşlerinizi benimsemesi mümkün değil" gibi laflar etmeli. Diğer ülkelerden bahsetmeli; Fransa'daki etnik kökenlerden, İngiltere'deki, İtalya'daki.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

Sonraki

Şu dizine dön: Türkiye ve Dünya Gündemi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk