Akp hükümetinin getirdigi 4+4+4 yeni ideolojik eğitim sistemi ile Tevhidi Tedrisat kanunu tamamen parçalandı ve ortadan kalktı.Akp'nin istedigi susturulmuş sindirilmiş koyunlaştırılmış gençlik 4+4+4 sisteminin ilk meyvelerini 5 bin ilkögretim okulunu İmamhatip okullarına çevrilmesiyle verdi..Her gün karanlıga bir adım daha yaklaşırken Cumhuriyetin Son mevzilerinede bu yönetmelik ve kanunlarla darbeler vurulmaktadır.Gençligi Kemal Atatürk'ün aydın neferleri olarak yetiştirmek yerine Ortaçağın kara mollaları olarak yetiştirmek Akp'nin iktidara geldiğinden beri birinci vazifesidir.
Yeminli Cumhuriyet düşmanı olan Akp hükümeti, 3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde 4 tarafı imamhatiplerle çevrili gençlik yaratıyor.İmamhatip Liseleri din eğitimi veren okullar degil ideolojik eğitim veren, Cemaatlere militan kadro yetiştiren okullardır.Kimse çıkıpta çocukların din eğitimine ihtiyacı var demesin, kaldı ki normal liselerdede din eğitimi veriliyor.Vurguladıgım gibi din eğitimi başkadır, ideolojik dinsel yaşam eğitimi başkadır.Bu okullar Din eğitimi yapmıyor aksine dinsel bir yaşam biçimi ve ideolojisinin eğitimini yapıyor.Bu okullar açık açık parti ve cemaat okullarıdır.
Sorarsanız bu okullar toptan kalkmalımı diye ?
-Din adamı yetiştirme dışında bence kalkmalı.Ülkemizden din adamı ihtiyacı tespit edilir ve bu okullar o ihtiyac sayısına göre ögrenci alırlar ve yetiştirirler.Bunlarda zorunlu olarak bu mesleği yaparlar başka bir meslek yapmazlar,Zaten niyeti Din adamı olmak isteyen bu okula girer,sonra başka bir meslege heves etmez.
Bunlar bir yana ,Resmen 5 bin ilkögretim okulu,İmamhatip okullarına dönüştürülerek Cumhuriyet ve Devrim Kanunları hiçe sayılmıştır.Toplum pembe diziler,şarkı yarışmaları,ada konseylerini izleyerek duyarsızlaştırıldı adeta morfinlendi tepkisizleştirildi.
Ancak Bu Ülkede Cumhuriyete Sahip Çıkacak Gençler Her Zaman Vardır, Varolacaktır. Biz bu Cumhuriyeti Savaş Cephelerine Kurduk 3-5 Cemaate Yedirmeyiz !