45 Amerikalı Gazeteci

45 Amerikalı Gazeteci

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Haz 21, 2008 16:05

45 Amerikalı Gazeteci

Dün, 'Casuslar' kitabıyla gündemi sarsan Aytunç Altındal ile bir Arjantin şarabı tadıyorduk.

İtiraf etmek lazım, şarap hiç ilginç değildi.

Ancak bu tadım sırasında şahit olduğum bir telefon konuşması oldukça ilginçti.

Altındal'ı arayan bir Amerikalı dostu, ona 45, yanlış duymadınız, 45 Amerikalı gazetecinin Türkiye'ye geldiğini ve onunla da görüşmek istediklerini söyledi.

New York Times'dan Washington Post'a, ortadoğu uzmanlarından dış politika editörlerine kadar geniş bir yelpazeyi barındıran, çoğunluğu Yahudi kökenli bu gazetecilerin geliş sebebi, 'Türkiye hakkındaki bilgilerini güncellemek' idi.

Takdir edersiniz ki, bu tür konularda oldukça deneyim sahibi olan Altındal'a 45 Amerikalı gazetecinin birlikte kalkıp 'Türkiye hakkındaki bilgilerini güncellemek' için Türkiye'ye gelmelerinin normal olup olmadığını sordum.

'Normal değil,' dedi.

'Peki,' dedim, 'hiç olmaz mı böyle ziyaretler.'

'Olağanüstü dönemlerden önce olur,' cevabını aldım.

'Ne kadar olağanüstü,' sorumun cevabı ise, tek kelime oldu: 'Çok.'

Elbette şarap tadımındaki dost sohbetinde gazetecilik dürtülerimi geri plana atamadım ve bu 45 Amerikalı gazetecinin işlevinin ne olabileceğini sordum.

Altındal, yazacakları makalelerin Amerika'nın bundan sora Türkiye'ye bakışında oldukça etkili olacağını söyledi.

Yan masada ise, Türkiye için gelecek senaryoları konuşuluyordu.

İki politikacı Kemal Derviş'in Doğan Grubu tarafından ısıtılmaya çalışıldığını ve yeni başbakan adayı olarak hazırlandığını söyledi.

Bir akademisyen ise karşı çıktı:

'O proje başlamadan bitirildi. Geçiş döneminde Köksal Toptan kesindir.'

Bense, Doğan Grubu'nun sahibi Aydın Doğan'ın TÜSİAD Başkanı kızı Arzuhan Yalçındağ'ın geçiş döneminden sonra siyasete girebileceği tezini hatırlattım.

Demek ki, toplu halde, hep birlikte 'Türkiye hakkındaki bilgilerini güncellemek' için Türkiye'ye gelen 45 Amerikalı gazetecinin dönüşlerinde yazacakları ve yazmayacaklarını, satır aralarına kadar okumamız gerekecek.

45 Amerikalı gazeteci...

Hepsi aynı gün...

Türkiye hakkındaki bilgilerini 'update' etmek için Türkiye'ye geliyor...

Sizce bu normal olabilir mi?

Atılgan Bayar, 20 Haziran 2008
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x