ABD fitnesi etkili oldu

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

ABD fitnesi etkili oldu

İletigönderen Panzehir » Pzt Mar 10, 2008 18:28

AKP’nin programı ABD’den fakslandı. Ceviz Kabuğu programında yapılan açıklamalar gündemi sarstı.

E. Korg. Hasan Kundakçı: Ali Babacan’ın açıklamaları yüzünden şehit verdik

HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk: ABD çok tehlikeli biçimde dini kullanmaya, PKK da taktik değiştirerek Cuma eylemlerine başladı

Arslan Bulut: AKP’nin parti programı ABD’den fakslanmıştır. Belgesini ben yayınladım.

Bekir Çoşkun: PKK parlamentonun içindedir.

Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun Kanaltürk Televizyonu’nda hazırlayıp sunduğu Ceviz Kabuğu’nda Türkiye açısından çok önemli üç konu masaya taşındı. TSK’nın Irak’ın kuzeyine gerçekleştirdiği kara harekâtı sonrası muhalefete muhtıra, Talabani’nin Ankara’da ağırlanışı ve türban gerginliğinin tartışıldığı programa E.Korgeneral Hasan Kundakçı ve HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk katıldı. Gazetemiz yazarı Arslan Bulut, Hürriyet yazarı Bekir Coşkun ve Cumhuriyet yazarı Orhan Birgit’in de telefonla katıldığı programda çarpıcı açıklamalar yapıldı.

Terör dini kullanıyor
HYP Genel Başkanı Öztürk, PKK’nın artık İslâmiyet’i de suistimal etmeye başladığını, en son olarak da ’Cuma eylemlerine’ başladığını söyledi. E.Korgeneral Hasan Kundakçı ise, Irak’tan 8 günde çıkma tartışmalarına şu örneği verdi: “Biz de Mart ayında böyle bir operasyon yapmıştık. O şartlarda, belli bir süre sonra askerlerimizin parmakları donmuştu ve tetik çekemiyorlardı. Teröristlerin bir kısmı gözümüzün önünden geçip gitmişti.” Kundakçı, “Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın ’kara harekâtı masadadır’ açıklamasını yersiz buluyorum. İlk şehitler Ali Babacan’ın açıklamaları yüzünden oldu.” dedi

ABD’nin fitnesi...
Program boyunca en çok konuşulan ve izleyicilerden en çok soru alan konu sınır ötesi harekâtta Amerika’nın etkisi oldu. Hulki Cevizoğlu halk arasında, “Harekât ABD istediği zaman başladı, istediği zaman bitti” şeklinde bir kanı oluştuğunu hatırlatarak, “ABD çekilmeyi uzaydan gördü ve kendini etkili göstermek için Türkiye’nin bir an önce Kuzey Irak’tan çıkması gerektiği şeklinde bir açıklama yaptı” dedi.

Vatan mı kaldı ki..
Gazetemiz yazarı Arslan Bulut da, telefonla katıldığı programda, “Vatanın nesini koruyacağız? Vatan diye bir şey kaldı mı?” diye sordu. “AKP’nin parti programı ABD’den fakslanmıştır. Belgesini yayımladım” diyen Bulut, “PKK’nın harekâtı aylar önce beklediğini, ancak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu beklentiyi boşa çıkararak oyuna gelmediğini” söyledi. Öztürk ise harekâtın ardından hükümet yerine Genelkurmay’ın açıklama yapmasını eleştirdi. Öztürk, bu durumda AKP’nin büyük bir kurnazlıkla kendi üzerine gelmesi gereken şimşekleri başka tarafa yönlendirdiğine vurgu yaptı.
- Habaerin devamı için tıklayınız... -
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x