AKPnin programı ABDden fakslandı. Ceviz Kabuğu programında yapılan açıklamalar gündemi sarstı.
E. Korg. Hasan Kundakçı: Ali Babacanın açıklamaları yüzünden şehit verdik
HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk: ABD çok tehlikeli biçimde dini kullanmaya, PKK da taktik değiştirerek Cuma eylemlerine başladı
Arslan Bulut: AKPnin parti programı ABDden fakslanmıştır. Belgesini ben yayınladım.
Bekir Çoşkun: PKK parlamentonun içindedir.
Usta gazeteci Hulki Cevizoğlunun Kanaltürk Televizyonunda hazırlayıp sunduğu Ceviz Kabuğunda Türkiye açısından çok önemli üç konu masaya taşındı. TSKnın Irakın kuzeyine gerçekleştirdiği kara harekâtı sonrası muhalefete muhtıra, Talabaninin Ankarada ağırlanışı ve türban gerginliğinin tartışıldığı programa E.Korgeneral Hasan Kundakçı ve HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk katıldı. Gazetemiz yazarı Arslan Bulut, Hürriyet yazarı Bekir Coşkun ve Cumhuriyet yazarı Orhan Birgitin de telefonla katıldığı programda çarpıcı açıklamalar yapıldı.
Terör dini kullanıyor
HYP Genel Başkanı Öztürk, PKKnın artık İslâmiyeti de suistimal etmeye başladığını, en son olarak da Cuma eylemlerine başladığını söyledi. E.Korgeneral Hasan Kundakçı ise, Iraktan 8 günde çıkma tartışmalarına şu örneği verdi: Biz de Mart ayında böyle bir operasyon yapmıştık. O şartlarda, belli bir süre sonra askerlerimizin parmakları donmuştu ve tetik çekemiyorlardı. Teröristlerin bir kısmı gözümüzün önünden geçip gitmişti. Kundakçı, Dışişleri Bakanı Ali Babacanın kara harekâtı masadadır açıklamasını yersiz buluyorum. İlk şehitler Ali Babacanın açıklamaları yüzünden oldu. dedi
ABDnin fitnesi...
Program boyunca en çok konuşulan ve izleyicilerden en çok soru alan konu sınır ötesi harekâtta Amerikanın etkisi oldu. Hulki Cevizoğlu halk arasında, Harekât ABD istediği zaman başladı, istediği zaman bitti şeklinde bir kanı oluştuğunu hatırlatarak, ABD çekilmeyi uzaydan gördü ve kendini etkili göstermek için Türkiyenin bir an önce Kuzey Iraktan çıkması gerektiği şeklinde bir açıklama yaptı dedi.
Vatan mı kaldı ki..
Gazetemiz yazarı Arslan Bulut da, telefonla katıldığı programda, Vatanın nesini koruyacağız? Vatan diye bir şey kaldı mı? diye sordu. AKPnin parti programı ABDden fakslanmıştır. Belgesini yayımladım diyen Bulut, PKKnın harekâtı aylar önce beklediğini, ancak Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu beklentiyi boşa çıkararak oyuna gelmediğini söyledi. Öztürk ise harekâtın ardından hükümet yerine Genelkurmayın açıklama yapmasını eleştirdi. Öztürk, bu durumda AKPnin büyük bir kurnazlıkla kendi üzerine gelmesi gereken şimşekleri başka tarafa yönlendirdiğine vurgu yaptı.
- Habaerin devamı için tıklayınız... -