ABD Kuklasından Şerefsizce Çıkış..!

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

ABD Kuklasından Şerefsizce Çıkış..!

İletigönderen Panzehir » Cmt Eyl 01, 2007 14:21

“TSK, PKK’ya kimyasal silah kullandı” iftirasını ortaya atan peşmerge lideri Talabani, Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt’ın, “Ben teröristleri muhatap almam” açıklaması için tehditvari konuştu: Gerekli cevabı vereceğim.

ABD kucağında alçaklık

Peşmerge lideri Talabani, Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt kendisine terörist demişse, bunu cevaplayacağını söyledi

Türkiye’nin aleyhine ortaya attığı garip iddialarla tepki çeken Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a alçakca cevap verdi. Talabani bu şerefsizliği, Dokan kasabasında, ABD’nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, Irak Bölgesel Kürt Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani ve El-Irakiye Bloku Başkanı İyad Allavi’nin katıldığı zirve toplantısı sonrası yaptı. Kendisine bağlı internet sitesi Pukmedia’nın haberine göre Talabani, bir gazetecinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın, “Ben Talabani’nin internet sitesini ciddiye alır mıyım? Onlar terörist Ben bir asker olarak teröristleri muhatap almam” sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Ben böyle bir haber duymadım, eğer böyle bir şey söylemişse yanıt vereceğim” dedi.

Büyükanıt ne demişti?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 30 Ağustos resepsiyonunda kendisine, Talabani’ye bağlı internet sitesinde ortaya atılan “Ordu PKK’ya karşı kimyasal silah kullandı” iddiasının hatırlatılması üzerine bu iddiaların “palavra” olduğunu söylemişti. Büyükanıt, “Ben Talabani’nin internet sitesini ciddiye alır mıyım? Onlar terörist. Ben bir asker olarak teröristleri muhatap almam” demişti.

ABD’li yetkililer ile peşmerge reisleri Irak’ın kuzeyindeki Dokan kasabasında bir araya geldiler. Toplantıda PKK’nın elindeki ABD silahlarının da ele alındığı belirtilirken bu konuda somut bir açıklama yapılmadı. Talabani de toplantı sonrası yaptığı açıklamada ABD’nin bölgeye üniversite kuracağını söyledi.

Kaynak

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk