TSK, PKKya kimyasal silah kullandı iftirasını ortaya atan peşmerge lideri Talabani, Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıtın, Ben teröristleri muhatap almam açıklaması için tehditvari konuştu: Gerekli cevabı vereceğim.
ABD kucağında alçaklık
Peşmerge lideri Talabani, Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt kendisine terörist demişse, bunu cevaplayacağını söyledi
Türkiyenin aleyhine ortaya attığı garip iddialarla tepki çeken Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıta alçakca cevap verdi. Talabani bu şerefsizliği, Dokan kasabasında, ABDnin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, Irak Bölgesel Kürt Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani ve El-Irakiye Bloku Başkanı İyad Allavinin katıldığı zirve toplantısı sonrası yaptı. Kendisine bağlı internet sitesi Pukmedianın haberine göre Talabani, bir gazetecinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıtın, Ben Talabaninin internet sitesini ciddiye alır mıyım? Onlar terörist Ben bir asker olarak teröristleri muhatap almam sözlerinin hatırlatılması üzerine, Ben böyle bir haber duymadım, eğer böyle bir şey söylemişse yanıt vereceğim dedi.
Büyükanıt ne demişti?
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 30 Ağustos resepsiyonunda kendisine, Talabaniye bağlı internet sitesinde ortaya atılan Ordu PKKya karşı kimyasal silah kullandı iddiasının hatırlatılması üzerine bu iddiaların palavra olduğunu söylemişti. Büyükanıt, Ben Talabaninin internet sitesini ciddiye alır mıyım? Onlar terörist. Ben bir asker olarak teröristleri muhatap almam demişti.
ABDli yetkililer ile peşmerge reisleri Irakın kuzeyindeki Dokan kasabasında bir araya geldiler. Toplantıda PKKnın elindeki ABD silahlarının da ele alındığı belirtilirken bu konuda somut bir açıklama yapılmadı. Talabani de toplantı sonrası yaptığı açıklamada ABDnin bölgeye üniversite kuracağını söyledi.
Kaynak