Abdullah Gül’ün ’bulunmaz’ yanı...

İletigönderen tuba » Cum Haz 06, 2008 1:07

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün dava dosyası bulunamıyor.

Benim ceza fişimi devlet kaybetsin diye ne kadar umutlanmıştım da, avuç içi kadar káğıt asla kaybolmadı. Hep peşimden geldi küçük káğıt.

Alıp devlet adına ben kaybettiğim zaman "kurtuldum" dediğimde, küçük káğıdın aynısını yapıp göndermişti devlet.

Ama Cumhurbaşkanı’nın altı kilo ağırlığındaki dosyası kayboldu.

O dosya Erbakan’ın mahkûm olduğu "kayıp trilyon davası" dosyasıdır.

Abdullah Gül, "milletvekili dokunulmazlığı" kapsamından çıktığı için yasaya göre Cumhurbaşkanlığı’ndan önceki suçlarından sorgulanabilir.

Ama dosya kayıp.

*

Benim küçük ceza káğıdım hiçbir zaman kaybolmadan peşimden gelmişti.

O yıllarda tanınmamış sıradan bir ismi, zırt-pırt değişen adresimi nasıl da buluyordu devlet.

Yeni adrese portmantodan önce geliyordu benim küçük ceza káğıdım.

Ama Cumhurbaşkanı’nın dosyası yok oldu.

Ben biliyorum; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kim olduğunu bilememe olasılığı da var devletin. Ya da...

Çankaya Köşkü’nün adresini bulamama...

*

Dosyayı muhalefet adına kovalayanlardan Atilla Kart, önerge vererek "Dosyanın nerede olduğunu" soruyor; Başsavcılık TBMM’de diyor... TBMM, Adalet Bakanlığı’na iade edildiğini söylüyor... Adalet Bakanlığı uzun zamandır düşünüyor:

"Bu dosya nerde?.."

Sonuçta Erbakan’ı hapis cezasına mahkûm eden "kayıp trilyon davası"nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili kısmı, 28 Ağustos 2007 tarihinden beri kayıp. Bulunamıyor...

Böylece Abdullah Gül’ün "bulunmaz" bir yanı da ortaya çıktı sayılır.

*

Biz sıradan insanlar; verilecek hesaplardan, zahmete değmez kuruşlardan, ceza makbuzlarından asla kurtulamayız.

Yakamıza yapışır küçük káğıtlar.

Ama söz konusu; iktidarın Cumhurbaşkanı olunca, koca dosyalar kayboluyor, görüyorsunuz...

Hem de; din adına...

İman adına...

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Ram » Cum Haz 06, 2008 2:13

Dosyayı şeytan aldı götürdü. Eğer ki satamadan getirirse, Abdullah götürdüğü trilyon davasını yargıya nasıl satacak acaba¿? Bunlar gömlek değiştirmeye alışkın esasen... Dolayısıyla; yürütme, yolsuzluk ve yoksulluk tabirlerine karşı, yavşak, yumuşak ve yuvarlak da olabilirler. Daha önce kralın önünde şaklaban olmamış mıydı bu¿?

-Hakim: Anlatın
-Gül: Gül ben, tanıştığımıza memnun oldum sayın yüce ve aziz ve pek muhterem yargıç
-Hakim: Anlatın lütfen
-Gül: Bu sefer yarmasanız, ha???
-Hakim: Nasıl??? :?
-Gül: Sıcak soğuk rüşvetlerden ne alırsınız?
-Hakim: Neee!
-Gül: Efendim şimdi soğuklardan çek var, senet var, bono var; sıcaklardan yeşil ($) var, yumoş (€) var... Ye ye bitmiyor namussuzum
-Hakim: Namussuz herif, pis herif
-Gül: Ben de öyle dedim pek muhterem hakimim. Sana bir de benim cumhurluğumda yediklerimi anlatsam, kalpten gidersin
-Hakim: Kararı açıklıyorum; soyadından dolayı 4 yıl boyunca Kamer GENÇ tarafından sulanacaksın

...ve sırılsıklam, nefes-nefese, kan-ter içinde uyanır Abdullah: Bushmillah!.. Canponyanın en güzel şehrindedir o sırada... Bu halini gören Hayri Nisa ne olduğunu sorar ve Abdullah şöyle bir cevap verir: Nomi gadata toyogombak!

Bu deyim üzerine, gökten üç şemsiye düşer...

Resim

Onlar ermiş muradına, hani bana diyenler geçsin sıraya...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen tuba » Cum Haz 06, 2008 4:23

Ram: Süperdi :lol:

Ama ben söyleyeyim de boşuna fazla aramasınlar: Bence dosya kesin "köşk"te...büyük ihtimal Hayri Nisa "trilyonluk dosyayı" değerli birşey sanıp hacılamaya kalktı :kikirik: :kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Türk-Kan » Cum Haz 06, 2008 7:19

tuba, first lady gecenlerde Delhi'den degerli kumaslar siparis etmis. Bazilari bundan sari diktirecegini düsünürken digerleri köskün perdelerinin yenilenecegini sanmislar. Ama kizimiz bu kumaslarla ABDullah'in dosyasini sarip sarmalamis. O günden beri dosya kayipmis. Haber merkezimizin sonradan ögrendigine göre bu kumas "bulunmaz hint kumasiymis" :roll:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x