Arınç müjdeyi verdi,1.öğretim harçları kaldırılmış.2.öğretimler mi ? tabi ki kaldırılmamış.
şimdi 'adalet'i anlıyorum az çok,dışlanmayı yada görmezlikten gelinmeyi.
Benim 2 ağabeyim var, büyük olan bitirdi diğeride bitirmek üzere üniversiteyi.Adamlar meslek lisesi çıkışlı büyük olan öss de mühendisliğe yetecek kadar puan aldı.yerleştiği bölüm: Gazi ünv. Makina res. ve kont. öğr.diğeri ona baktı nasıl olsa kazansamda gidemiyorum hiç uğraşmadan girdi kendi bölümünün 4 yıllığına.Bizimkiler mezun olmaya yakın -ki benimde sınava girdiğim seneye denk geliyor- hooop yine sistem değişti,önü açılıverdi meslek liselilerin.
Annelerimiz,ablalarımız başörtüsüyle okuyamıyordu,şimdikiler okabiliyor çok şükür.
Yeni yeni bütünleme sınavları geldi,yıllardır istediğimiz ve söylediğimiz ve hakkımız olan.Ama abimlerim mezunken,ben üniversitenin yarısını geçmişken.
Şimdi harç meselesi var; Başbakan ''bugüne kadar ne söylediysek yaptık,sözümüzün arkasındayız.Buradan müjdeyi veriyorum bir kaç hafta içinde harçları kaldıracağız'' dedi nitekim kısmende olsa yaptı.Doğru kısmen de olsa sözünü tuttu sayın başbakan.Ama partisinin ismine pekte yakışmayan şekliyle oldu bu.adaletsizlikle.Biz ikinci öğretim öğrencileri dışlanarak yapıldı.Sanki senelik asgari 1000 lira ödemiyormuşuz gibi,birer döner sermaye kaynağı muamelesi gösterilerek.
Buradan şuraya gelmek istiyorum aslında bu memlekette öyle yada böyle dışlanmayan yok.Yavaş yavaş anlıyoruz ve hak vermesekte empati kurabiliyoruz.
Buradan bunları bir Ak Parti karşıtı olarak değil,bizzat sayın başbakanı çok seven biri olarak yazıyorum,partisinide seven biri olarak.Ama unutmamamız gereken bir şey var;
Evet geç gelen adalet adalet değildir,ama daha da kötüsü hiç gelmeyen adalettir.