Hakimleri bezdirmeye çalışan Adnan Hocacılar, başarılı olamayınca taktik değiştirdi.
8 yılda 7 kez reddi hakim yaparak dava sürecini uzatmaya, mahkemede çıkardığı olaylarla hakimleri bezdirmeye çalışan Adnan Hocacılar, başarılı olamayınca taktik değiştirdi. Gazetelere tam sayfa ilanlar verip, Yargıtayı baskı altına almaya çalışıyor, basın toplantılarında hakimlere tehditler yağdırıyorlar
Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla 18 yıl hapis istemiyle yargılanan Adnan Oktar ve müritleri, 8 yıldır süren davanın hemen her duruşmasında olay çıkardı. Defalarca reddi hakim yaparak mahkeme heyetini bezdirmeye ve süre kazanmaya çalışan Adnan Hocanın planı zamanaşımından kurtulmaktı. 2005 yılında tam amacına ulaşıyordu ki, mahkemenin verdiği zamanaşımı kararını Yargıtay bozdu. Bu kararın ardından Adnan Hoca ve müritleri giderek agresifleşti. Duruşmalarda çıkardıkları olaylar hakimleri bunalttı. Son olarak 4 Nisan 2008 tarihindeki duruşmada mahkeme heyeti davadan çekilme kararı aldı.
ÇEKİLME TALEBİ REDDEDİLDİ
Ancak mahkeme heyetinin iftira ve suçlamalar nedeniyle davadan çekilme talebini değerlendiren İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, tarafsızlık iddialarının yerinde olmadığı gerekçesiyle talebi reddetti. Böylece İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin davaya bakmaya devam edeceği 11 Nisan 2008 tarihinde karara bağlandı. Bu yıldırma harekatının işe yaramadığını gören Adnan Hoca da taktik değiştirdi. Basın toplantıları yaparak ve gazetelere tam sayfa ilanlar vererek yargıya gözdağı vermeye başladı.
BU HAKİMLER SOLCUDUR
Mahkeme heyetinin çekilme talebinin üst mahkemece reddinden 5 gün sonra 16 Nisan 2008de bir basın toplantısı düzenleyen Adnan Oktar, Ben adil ve doğru yargılama istiyorum dedi. Davalarına bakan 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin sol görüşlü olduğunu iddia eden Oktar, bu nedenle kendilerine haksızlık yapıldığını ileri sürdü.
YARGITAY'A MASONLAR SIZDI
Vakit gazetesinde bir hafta boyunca çıkan tam sayfa ilanlardan çarpıcı satır başları ise şöyle: Masonlar en kilit noktalardan olan yargıya da sızmışlardır. Masonluğun yargı kademelerinde kendini göstermesi son derece endişe vericidir. Mason bir savcı veya mason bir yargıç, ne kanun dinler ne vicdan. Masonluk ne emrediyorsa onu yapar. Adaletsizlik, haksızlık veya hukuksuzluk bir masonu zerre kadar ilgilendirmez.
YARGI DA HATA YAPAR
İlanlardaki şu satırlar da yargıya uyarı niteliğinde: Yargıtay eski Başkanı Osman Arslan, iş yükünün ağırlığını hatırlatmış ve 2005 yılında Yargıtayın 518 bin 881 karar verdiğini belirtmiştir. Özetle Yargıtayın 80-90 klasörlük davaları 10-15 dakikada neticeye bağlaması o kadar sıhhatli olmayabilir...
'KANUNSUZ İLAN EDERİZ'
Bütün bunlara rağmen, kim devletin kanununu, nizamını tanımadan, devletin açık kanunlarına rağmen, Hayır ben kanunları dinlemiyorum, bu ifadeleri geçerli sayıyorum ve hükme esas alıyorum derse, bu kişi kanunsuzdur ve kanun tanımazdır. Dolayısıyla da sözüne itibar edilmez.