Ağar'ın il başkanlarına, "Konuşmak istemiyorum. Milletimiz söylediklerimizi merak etseydi, oy verirdi. Bizim yüzümüz hâlâ kızarıyor" dediği iddia edildi.
22 Temmuz seçimleri sonrası DP Genel Başkanlığı'nı bıraktığını açıklayan Mehmet Ağar, "Milletimiz söylediklerimizi merak etseydi oy verirdi. Ben, söyleyeceğimi söyledim.
O söylediklerim doğru çıktıkça, milletimiz o günleri hatırlasın. Artık siyasetle ilgili olarak 4 - 5 ay konuşmam. Beni bu işlere bulaştırmayın" dedi.
DP'nin İzmir, Manisa, Eskişehir, Bolu ve Bursa il başkanlarıyla eski Sakarya il başkanı, Çeşme'de tatil yapan Ağar ile bir araya geldi. DP'de ekim sonu ya da kasım başında yapılması öngörülen genel kurula ilişkin olarak 50 dolayında il teşkilatının görüşlerini Ağar'a aktarmak üzere yetkilendirildikleri öğrenilen il başkanları, Ağar ile 3 saate yakın bir görüşme yaptı.
Görüşme öncesi, "Kameralar önünde konuşmak ve medyada yer almak istemediğini" dile getiren Ağar, "Dinlenmek, uzak kalmak istiyorum" diye konuştu. Ağar, "Bu bir toplantı değil, sadece yemek yiyeceğiz. Ziyaretime gelmişler, bir yemek de mi ısmarlamayayım? Ayıp olur" dedi.
81 il adına
İzmir İl Başkanı Turan Arınç, "Moral motivasyon sağlamak amacıyla ziyaret ettik. Parti içi meseleleri ele aldık" diye konuştu. Arınç, Ağar'dan partinin başına dönmesi taleplerinin olup olmadığı sorusuna da şu yanıtı verdi: "Hayır. Dönmesini arzu ederiz. Ama, kendisinin aynen ifadesini söylüyorum. 'Bizim yüzümüz hâlâ kızarıyor. Halkımıza verdiğimiz söz var, onun dışına çıkmamız mümkün değil.' İktidar yapamadığım takdirde giderim sözünün arkasında."
Kaynak