Ahbap-Çavuş / Uğur MUMCU

Gazeteci-Yazar / Devrim Şehidi

Ahbap-Çavuş / Uğur MUMCU

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Ara 07, 2012 9:51

Ahbap-Çavuş

ANAP, tam anlamıyla hısım-akraba ve ahbap-çavuş ilişkilerine dayalı bir yönetim modeli kurdu.

Özal'ın ilk hükümetinde bacanağı Ali Tanrıyar İçişleri Bakanıydı. Hala oğlu Hüsnü Doğan Köy İşleri Tarım ve Ormancılık Bakanı...

DPT Müsteşarı da Başbakanın kardeş Yusuf Özal. İkinci Özal hükümetinde Yusuf özal Devlet Bakanı oldu; hala oğlu aynı bakanlıkta kaldı.

Büyük oğlu Ahmet Özal, Başbakanlığın gölgedeki müsteşarı...

Özal'ın Nobel Ödülü adaylığını öneren İsviçreli Prof. Klaus Schwab kirn? Özal'ın gözbebeği ENKA Holding'in yöneticilerinden biri...

Peki ENKA'nın dış ilişkilerini kim yönetiyor? Eski Dışişleri Bakanı Halefoğlu'nun oğlu...

ENKA Pazarlama İhracat ve İthalât Genel Müdürü kim? Şerif Egeli...

Şerif Egeli, Başbakan Özal'ın eski danışmanlarından Selim Egeli'nin kardeşi değil mi? Evet...

Selim Egeli, AVA Televizyon Haber Prodüksiyon Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin yönetim kurulu üyesi...

Kimin bu şirket? Kemal Horzum'un?.. Kim Kemal Horzum? Tanımıyor musunuz?

Kemal Horzum, Emlâk Kredi Bankası'nın 80 milyon dolarını alıp kaçan işbilir bir işadamıdır...

Nerededir şimdi? Cenevre'dedir şimdi...

Ne yapıyor bu AVA Ajansı? İcraatın İçinden programını hazırlayıp para kazanıyor...

İcraatın içinden mi para kazanıyor, dışından mı? İçinden, dışından, ortasından!

Kaçak Kemal Horzum ile Başbakanlık Danışmanı Egeli bu AVA Ajansısna ortaklar mı? Evet ortaklar...

Bu İcraatın İçinden programını bir başka şirket hazırlamıyor muydu daha önce? Hazırlıyordu da Egeli bu işlere el atınca programın hazırlanması AVA Ajanssa verildi.

Nasıl verildi? Herhalde, Egeli araya girdi; verildi. Nasıl olacak başka? Egeli, babasının hatırı için Horzum'la ortak olacak değil ya!

İcraatın İçinden programından Egeli ve Horzum para kazanıyorlar demek... Kazanıyorlar, Horzum bu paraları biriktirecek, böylece Emlâk Kredi Bankası'na borcunu ödeyecek. Ne var bunda?

Daha önce İcraatın İçinden programını kim hazırlıyordu? Tunca Yönder. Allah, Allah..

Yahu bu Tunca Yönder, 12 Mart'tan önce TRT'de çalışırken solcuydu-molcuydu diye bir sorun çıkmamış mıydı TRT'de? Yanlış mı anımsıyorum?

O Tunca Yönder, bu Tunca Yönder mi? Evet bu Tunca Yönder... Hani sınıf açısı... diye konuşan Yönder... Evet, Yönder yine sınıf açısı diye konuşuyor... Bu kez, yalnız sınıf değişti, o kadar!

Yönder'in işini şimdi Egeli ve Horzum mu kapmış? Emlâk Kredi Bankası'nın 80 milyon dolarını kapan Horzum, eski Marksist Yönder'in işini mi kapmayacak? Tabii kapmış...

Horzum'un yanında Başbakanın danışmanı koskoca Selim Egeli var... Yönder-mö'nder dinlemez. Kapar.

Sayın Özal, çıkacağı ilk İcraatın İçinden programında Benim sevgili vatandaşlarım diye diye şu hısım-akraba ve ahbap-çavuş ilişkilerini liberallik açısından anlatsa diyorum.. İlginç olmaz mı?

Uğur MUMCU - Cumhuriyet, 11 Mart 1988
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Uğur MUMCU

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x