Bazı büyük güçlerin İranın ilerlemesini engellemek istediğini söyleyen Ahmedinejad, Açıkça söylüyorum, bize karşı çıkan birçok ülke bunu kabul etti. Siz de nükleer İranı kabul edin artık. Biz yolumuza devam ediyoruz dedi ve tüm faaliyetlerinin UAEA çerçevesinde ve barışçıl amaçlı olduğunu belirtti.
Ahmedinejad, UAEA üyesi ülkelerin birbirlerine yardım etmesi gerektiğini ifade ederek, nükleer enerjiye sahip olmak isteyen UAEA üyelerine teknik, mühendislik yardım vermeye hazır olduklarını da açıkladı.
ABDNİN İRANA SALDIRMASI BÜYÜK ŞAKA OLUR
Ahmedinejad, muhtemel bir ABD saldırısına ilişkin soru üzerine de ABDnin İrana saldıracağını düşünmüyorum, bu çok uzak bir ihtimal. Böyle bir şey, büyük bir şaka olur. Onlar kendileri de İrana karşı her türlü saldırının çok sert bir şekilde karşılık bulacağını iyi biliyorlar dedi.
Mahmud Ahmedinejad, ABD ile müzakereler konusuna değinirken de Irakta güvenin sağlanması ve Irak halkına yardım için ABD ile birkaç kez görüştüklerini anımsatarak, Biz başından beri müzakereye hazır olduğumuzu söyledik. Siyonist rejim dışında, eşit koşullarda bütün ülkelerle müzakere etmeye hazırız. Irak konusunda da tekrar görüşebiliriz diye konuştu.
IRAKI GÜVENSİZLİĞE SÜRÜKLÜYORLAR
Irak konusunu da değerlendiren Ahmedinejad, ABD ve müttefiklerini teröristlere destek vermek ve Iraktaki güvensizliği sürdürmekle suçladı.
Iraktaki güvensizliğin işgalcilerin yararına olduğunu söyleyen Ahmedinejad, işgalci güçlerin Iraktan çekilmesini istedi ve 50 yıl daha kalsanız Iraktaki durum değişmeyecek. Belki daha kötü olacak. Yanlış siyasetlerinizi kabul edin ve buradan çekilin dedi.
İşgalcilerin bölgedeki siyasi güçlerinin çok hızlı bir şekilde azaldığını ve yok olma üzere olduğunu söyleyen Ahmedinejad, Bu bölgede çok kısa bir zamanda güç açısından bir boşluğa tanık olacağız. Biz bölgedeki dostlarımız ve Irak milletiyle bu boşluğu doldurmaya hazırız ifadesini kullandı.
Kaynak