Bugüne kadar 7 kadın vekilin eşlerine bürokrasiden koltuk ayıran AKP iktidarı, Adana Milletvekili Fatoş Gürkanın eşine de yer buldu. Erhan Gürkan, Çevre Bakanlığına müşavir olarak atandı.
Göreve 3lü kararnameyle getirilen Erhan Gürkanın atama kararı, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gürkan, daha önce Adanada Orman Mühendisleri Odası 2. Başkanlığı görevinde bulunmuştu. Saltanat eniştelerle de sınırlı kalmıyor. Enerji Bakanı Gülerin baldızı Sema Gezgincan da MEBe müşavir oldu.
Ülke AK eniştelere emanet!
AKP iktidarında Enişte bürokratların yükselişi sürüyor. Adana milletvekili Fatoş Gürkanın eşi Çevre Bakanlığına müşavir oldu
22 Temmuzda AKPden milletvekili seçilen kadın parlamenterlerden bir ismin daha eşine koltuk bulundu. AKP Adana milletvekili Fatoş Gürkanın eşi, Erhan Gürkan Çevre Bakanlığına müşavir olarak atandı. Gürkanın üçlü kararname ile yapılan ataması Resmi Gazetede yayımlandı. Gazeteportun haberine göre Gürkan daha önce, Adanada Orman Mühendisleri Odası 2. Başkanlığı görevinde bulunmuştu. AKPdeki eniştelerin bürokraside yükselişi dikkat çekiyor. Bugüne kadar 7 bayan milletvekilinin eşi bürokraside çeşitli görevlere getirildi.
O milletvekilleri ve eşlerinin atandıkları görevler şöyle:
* Fazilet Dağcı Çığlık (Erzurum milletvekili): Eşi Muharrem Çığlık Başbakanlık müşavirliğine atandı. Çığlık daha önce Uluslararası Türk Öğretim Birliği Genel Başkanlığı yapıyordu. 22 Temmuzdan önce İsviçrede yaşayan Çığlık ailesi, seçimlerden sonra Türkiyeye yerleşti.
* Aşkın Asan (Ankara milletvekili): Eşi Prof. Dr. Habib Asan Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcısı oldu. Aşkın Asan, bir röportajında Başbakan Erdoğanın lider özelliğinin yanında dahi özelliğinin de bulunduğunu söylemişti.
* Gönül Şahkulubey (Mardin milletvekili): Eşi Mehmet Şahkulubey. Bayındırlık Bakanlığına atandı.
* Selma Kavaf (Denizli milletvekili): Eşi Alaeddin Kavaf bir süre önce, Enerji Bakanlığına bağlı ETİ Zeolit Kimya Sanayi ve Ticaret A.Şnin Genel Müdürü oldu.
* Safiye Seymenoğlu (Trabzon milletvekili): Eşi Arif Seymenoğlu, Sanayi Bakanlığı Daire Başkanlığı yapıyor. Daha önce Çay-Kurda görev alan Arif Seymenoğlu, atamalarında torpil olmadığını söyledi.
* Dilek Yüksel (Tokat milletvekili): 22 Temmuzda Meclise giren Dilek Yükselin eşi Uğur Yüksel, BOTAŞta memur olarak çalışıyordu. Yüksel daha sonra, Enerji Bakanlığında müşavir oldu.
* Özlem Türköne (İstanbul Milletvekili): Gazi Üniversitesinde öğretim üyesi olan eşi Mümtazer Türköne , 22 Temmuz seçimlerinden sonra Gündeme Dair adı ile TRTde programlar yapmaya başladı.
AKPden Meclis sıralarında yer bulan kadın vekillerin eşleri de makam ve mevkiye kavuşuyor. Enişteler hükümet tarafından çeşitli görevlere atanıyor.
Kadrolar eski vekillerle doldu
22 Temmuz seçimlerinden bu yana 32 AKP eski milletvekili ve milletvekili adayı da bürokraside çeşitli görevler almıştı. Bazıları müşavir,müsteşar ya da genel müdür olurken, bazıları da çeşitli kurullara atanmıştı.
O isimlerdan bazıları şöyle:
Ahmet Er: AKP Erzurum milletvekili adayı. Milli Eğitim Müşaviri
Muzaffer Külcü: AKP Çorum eski milletvekili. Enerji Bakanlığı ETİ Maden Genel Md. Yön. Kurulu üyesi.
Abdüssamet Aslan: AKP Kahramanmaraş milletvekili adayı. MEB Müsteşar Yardımcısı.
Ahmet Conkar: İstanbul AKP milletvekili adayı. Başbakanlık müşaviri.
Ömer Sayan: İstanbul AKP milletvekili adayı. Başbakanlık müşaviri.
Feramuz Üstün: Gümüşhane AKP milletvekili adayı. İller Bankası yönetim kurulu üyesi.
Mustafa Özgül: Yozgat AKP milletvekili adayı. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdür yardımcısı.
Ayşe Dökmeci: AKP Eskişehir milletvekili adayı. Milli Piyango Yönetim Kurulu Üyesi.
Ali Zor: AKP Ankara milletvekili adayı. Ulaştırma Bakanlığı, müşavir.
Adnan Ekinci: AKP İstanbul milletvekili adayı. Ulaştırma Bakanlığı, Müşavir.