Sıkı güvenlik önlemlerine karşın giriş katına bomba bırakıldı: 4ü ağır 10 yaralı
Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı AKPnin İstanbul İl Başkanlığı binasının giriş katına bırakılan parça tesirli bombanın patlaması sonucu 5i polis 10 kişi yaralandı. Kamera kayıtlarının incelemeye alındığını belirten Vali Güler, ağır yaralanan 4 kişinin ameliyata alındığını açıkladı. Patlamanın, parti yetkililerinin yerel seçimle ilgili toplantı düzenlediği saatte meydana geldiği belirtildi.
Beyoğlu ilçesi Sütlüce semtinde bulunan Şişli AKP İl Başkanlığı binasında, parti yetkililerinin yerel seçimlerle ilgili bir toplantı düzenlediği sırada patlama meydana geldi. Saat 14.45 sıralarında meydana gelen patlamada, 5i polis memuru 10 kişi yaralandı. Yaralılardan Kemal Uzunaksu ve Cahit Aytekin ile polis memurları Hüsnü Uyan, Okan Bucak ve Deniz Bölükbaşının Okmeydanı Araştırma Hastanesine, polis memuru Tuğba Akcan, binanın güvenlik görevlileri Cem Güngör ile Gürkan Türet Memorial Hastanesine, Hasan Turhan ve Sinan Yıldırım ise Şişli Etfal Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamanın olduğu giriş katın tavanında hafif çökme oluştu. Olayın ardından inceleme başlatıldı.
Çay ocağında çalışan Şenol Barış, Ocaktaydım. Birden büyük bir patlama oldu, camlar aşağıya indi. Herkes bir taraflara koşturmaya başladı dedi. Patlama anında giriş kapısı önünde bekleyen Özel Kalem Müdürü Yavuz Kaynarca ise, Ölümden kıl payı kurtuldum. Dışarıda birileriyle konuşuyorduk. Çok büyük bir gürültü duyuldu. Sadece ben dört tane yaralı taşıdım diye konuştu.
Patlamanın ardından İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah il binasına gelerek, yetkililerden bilgi aldı.
Güler, olayda yaralanan 10 kişiden 4ünün durumunun ağır olduğunu ve ameliyata alındığını, 3 kişinin ise tedavilerinin ayakta yapıldığını belirtti. Güler, Girişte parça tesirli bomba ihtimali ağırlıklı. Hasar bunu gösteriyor. Yapacağımız inceleme, girişteki güvenlik kameralarını inceleme ve yaralılarla yapacağımız görüşmelerle detaylar derinleşecek dedi. Saldırının intihar saldırısı olabileceği sorusuna Güler, Hayır. İntihar saldırısı şeklinde değil. Bir paketteki bir patlama gibi görünüyor şu anda yanıtını verdi.
Güler, bina içinde devamlı 3 polis memurunun görev yaptığını, binanın dışında bir Çevik Kuvvet otosunun, arkasında da 24 saat görevli korumanın olduğunu belirtti. Gazetecilerin Bu kadar güvenliğe rağmen nasıl içeriye girildi sorusu üzerine Güler, Tabii kapı girişindeki arama sırasında, elbette böyle bir paket varsa, onun patlamasını önlemek kapı içine girdikten sonra mümkün değil açıklamasını yaptı.