AKP binası girişinde patlama

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

AKP binası girişinde patlama

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ara 03, 2008 1:13

Sıkı güvenlik önlemlerine karşın giriş katına bomba bırakıldı: 4’ü ağır 10 yaralı

Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı AKP’nin İstanbul İl Başkanlığı binasının giriş katına bırakılan “parça tesirli” bombanın patlaması sonucu 5’i polis 10 kişi yaralandı. Kamera kayıtlarının incelemeye alındığını belirten Vali Güler, ağır yaralanan 4 kişinin ameliyata alındığını açıkladı. Patlamanın, parti yetkililerinin yerel seçimle ilgili toplantı düzenlediği saatte meydana geldiği belirtildi.

Beyoğlu ilçesi Sütlüce semtinde bulunan Şişli AKP İl Başkanlığı binasında, parti yetkililerinin yerel seçimlerle ilgili bir toplantı düzenlediği sırada patlama meydana geldi. Saat 14.45 sıralarında meydana gelen patlamada, 5’i polis memuru 10 kişi yaralandı. Yaralılardan Kemal Uzunaksu ve Cahit Aytekin ile polis memurları Hüsnü Uyan, Okan Bucak ve Deniz Bölükbaşı’nın Okmeydanı Araştırma Hastanesi’ne, polis memuru Tuğba Akcan, binanın güvenlik görevlileri Cem Güngör ile Gürkan Türet Memorial Hastanesi’ne, Hasan Turhan ve Sinan Yıldırım ise Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamanın olduğu giriş katın tavanında hafif çökme oluştu. Olayın ardından inceleme başlatıldı.

Çay ocağında çalışan Şenol Barış, “Ocaktaydım. Birden büyük bir patlama oldu, camlar aşağıya indi. Herkes bir taraflara koşturmaya başladı” dedi. Patlama anında giriş kapısı önünde bekleyen Özel Kalem Müdürü Yavuz Kaynarca ise, “Ölümden kıl payı kurtuldum. Dışarıda birileriyle konuşuyorduk. Çok büyük bir gürültü duyuldu. Sadece ben dört tane yaralı taşıdım” diye konuştu.

Patlamanın ardından İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah il binasına gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

Güler, olayda yaralanan 10 kişiden 4’ünün durumunun ağır olduğunu ve ameliyata alındığını, 3 kişinin ise tedavilerinin ayakta yapıldığını belirtti. Güler, “Girişte parça tesirli bomba ihtimali ağırlıklı. Hasar bunu gösteriyor. Yapacağımız inceleme, girişteki güvenlik kameralarını inceleme ve yaralılarla yapacağımız görüşmelerle detaylar derinleşecek” dedi. Saldırının “intihar saldırısı” olabileceği sorusuna Güler, “Hayır. İntihar saldırısı şeklinde değil. Bir paketteki bir patlama gibi görünüyor şu anda” yanıtını verdi.

Güler, bina içinde devamlı 3 polis memurunun görev yaptığını, binanın dışında bir Çevik Kuvvet otosunun, arkasında da 24 saat görevli korumanın olduğunu belirtti. Gazetecilerin “Bu kadar güvenliğe rağmen nasıl içeriye girildi” sorusu üzerine Güler, “Tabii kapı girişindeki arama sırasında, elbette böyle bir paket varsa, onun patlamasını önlemek kapı içine girdikten sonra mümkün değil” açıklamasını yaptı.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ara 03, 2008 1:25

'Terörle bir yere varamazlar'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün bina girişinde patlama meydana gelen partisinin İstanbul İl Başkanlığında incelemelerde bulundu. Erdoğan, "Terör ve şiddetle hiçbir yere varamazlar" dedi.

İncelemelerinin ardından bina önünde gazetecilere açıklama yapan Başbakan Erdoğan, saldırıda yaralanan 10 kişiden 5'inin tedavisinin tamamlanarak hastaneden taburcu olduğunu söyledi.

Diğer 5 kişinin tedavisinin sürdüğünü vurgulayan Erdoğan, "Şu anda 2'sinin hayati tehlikesi devam ediyor. Diğer 2'sinin durumu biraz ağır. Diğer arkadaşımızın durumu daha iyi" diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ben bu vesileyle bir gerçeği vurgulamak istiyorum, o da şudur; demokrasi mücadelesine soyunanlar, hak ve özgürlük mücadelesine soyunanlar, özellikle hukuk mücadelesi içinde olduğunu iddia edenler, terör ve şiddetle hiçbir yere varamazlar. Bunun dünyanın hiçbir ülkesinde örneği yoktur. Hiçbir yerde de neticeye vardıklarını biz göremedik. Ülkemizde de bu mücadeleyi, bu şekilde sürdürenler bir defa demokrasi mücadelesi içinde olduklarını söyleyemezler, bir hukuk devleti arayışı içinde olduklarını hiç söyleyemezler. Ve insan hak ve özgürlüklerinden hiç bahsedemezler.

Zira insanların ölümü, insanların kanı üzerinden kimse bir istismara giderek, 'biz özgürlük mücadelesi veriyoruz' diyemez. Ve şu anda görünen tablo bunun farklı bir örneğidir."

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin iktidar olmasıyla Türkiye'nin çok değişik yerlerinde terör örgütünün değişik eylem uygulamaları yaptığını ve partisinin teşkilatlarına bombalı ve molotofkokteylli saldırılar, parti teşkilatlarını işgal etme yollarına gidişler gibi bütün bu örnekleri verdiğini kaydetti.

Tüm bunları halkın yakından izlediğini ve gördüğünü belirten Erdoğan, halkın demokratik hakkını kullanacağı zaman sandıklarda gerekli dersi ve gerekli cevabı en güzel şekliyle bu mihraklara vereceğine inandığını ifade etti.

Erdoğan, "Bizim yolumuz bu yol değil. Bizim yolumuz sadece düşüncelerimizi özgürce anlatmaktır. Ve bunu anlatmanın mücadelesini de ülkemizin 81 vilayetinde, 966 ilçesinde vermeye devam ediyoruz, vereceğiz. Bu konuda asla yılmadık, yılmayacağız" diye konuştu.

İktidar olarak da halkın hizmetkarı olarak yollarına devam edeceklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Her zaman söylüyorum; Biz milletimizin efendisi değil, milletimizin hizmetkarı olmaya geldik. Bu yola böyle çıktık. Hedefimiz de insanı yok etmek değil, insanı yüceltmektir. İnsanı yüceltirsek, devletimizi yücelteceğimize inanıyoruz. Ve insan öncelikli yürüyüşümüzü bu kararlılıkla devam ettiriyoruz."

Bir gazetecinin, saldırıya ilişkin gözaltına alınan olup olmadığını sorması üzerine de Başbakan Erdoğan, "Şu anda böyle bir durum yok, ama tabii ki izleme ve takip etme var. Elde edilen birçok bulgu, belge var. Bunların üzerinden güvenlik güçlerimiz takibini devam ettiriyor" dedi.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x