AVRASYA Kamuoyu Araştırmaları Merkezi, ciddi bir kuruluştur. Son olarak birkaç gün önce Ege ve Marmara bölgesi il ve ilçelerinde yaptığı anketten ilginç sonuçlar çıktı. Araştırma bu iki bölgede 19 il ve 75 ilçede yapıldı. Elde edilen sonuçlar AKP açısından son derece düşündürücü.
AKP düşüyor.
Önce en önemli soruya verilen yanıtlardan başlayalım. "Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirdiniz" sorusu, ortaya şu tabloyu çıkarıyor:
CHP yüzde 34.2, AKP 26.1, MHP 18.9, Demokrat Parti 10.9, Saadet Partisi 5.2, DTP 3.0 ve ötekiler yüzde 1.7.
Bu sonuç çok ilginç. Belki bazıları diyecektir ki "CHP ve MHP, Ege ve Marmara'da zaten güçlüydü." Hayır, seçim sonuçları ortada. Hiçbir zaman bu sonuçlara hak verdirecek boyutta güçlü olmadılar. Kaldı ki, şimdi araya Demokrat Parti de giriyor. Zaten ankette yer alan öteki sorulara bakınca, AKP'nin göçmeye ve tükenmeye başladığı daha iyi anlaşılıyor. İşte birkaç örnek daha;
Erken seçim olmalı mı sorusuna "Evet" diyenler yüzde 69,5. Demek ki çoğunluk bir an önce bu iktidarın başımızdan gitmesini istiyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri demokratikleşme önünde bir engel mi sorusuna yüzde 81,3 oranında "Hayır" yanıtı geliyor. Demek ki milletimiz AKP'nin ve Fethullah medyasının bu palavrasını yutmuyor.
AKP açılım sürecini (Kürt açılımını) doğru yönetiyor mu sorusuna "Hayır" diyenlerin oranı yüzde 84,6’ya yükseliyor.
AKP ekonomi yönetiminde başarılı mı sorusuna, ankete katılanların yüzde 71,9’u "Hayır" diyor.
Öteki sorularda da ortaya aynı tablo çıkıyor.
Bu anket gerçi Ege ve Marmara'da yapılmış. Sonuçlara Akdeniz, Karadeniz, Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu dâhil değil. Ancak AKP hiçbir seçimde, özellikle Ege ve Marmara'da böylesine "kara bir tablo" ile karşılaşmamıştı.
Kürt açılımı duvara tosladı, fiyaskoyla sonuçlandı. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar.
İstanbul ve İzmir dâhil, ülkenin hemen her yerinde olaylar patlıyor ve isyan provaları yapılıyor.
DTP'li milletvekilleri, belediye başkanları ve onların kuyruğunda yayın yapan satılık medya mensuplarının sözlerini izliyorsunuz.
Bugüne kadar her zaman söyledim, yüzlerce kez yazdım. Adına "Kürtçülük" denilen bu nesne, doymak bilmeyen bir canavardır. Önüne hangi yemleri atarsanız yiyip bitirir ve dahasını ister. Bu canavar, geçmişten beri ülkemizin ve milletimizin en büyük düşmanıdır. Sadece günümüzde değil, Osmanlı zamanında, İstiklal Harbi döneminde, Cumhuriyet'in kurulmasından sonra bile başımıza isyanlarla, çetelerle nice büyük belalar açmıştır.
Bu öyle bir beladır ki, Tayyip yetmez, onun yedi sülalesi gelse, hepsini silindir gibi ezip geçer. Nitekim geçiyor, Tayyipleri mayyipleri açtıkları bu dipsiz kuyuda boğuyor.
Okuyucularım ve tanıdıklarımla karşılaştığımda, hemen her zaman aynı karamsar soruya muhatap oluyorum.
"Bunlar her yeri ele geçirdi. Artık gitmezler değil mi?"
Hepsine de aynı şeyi söylüyorum:
"Hiç merak etmeyin, gidecekler. Hem de fena gidecekler."
Avrasya'nın bu son Marmara ve Ege anketi, söylediklerimi doğruluyor. Bu çapsız iktidara ders olsun.
Kaynak: Sözcü / Emin ÇÖLAŞAN - 05.12.2009