AKP'li Vekillerden Hac Skandalı

Tartışma Alanı

AKP'li Vekillerden Hac Skandalı

İletigönderen TÜRKK » Cum Kas 12, 2010 23:52

AKP'Lİ VEKİLLERDEN HAC SKANDALI
Resim

AKP dinciliğini mükemmel resmeden bir skandal yaşandı. AKP’li vekiller hacca gittiği için, TBMM toplanamadı. Topluca hacca giderek şov yapan AKP’liler, yasaları geçirmek için hile yapmayı da ihmal etmediler.

Son günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir skandal yaşanıyor. AKP’li milletvekillerinin çoğu hacca gittiği için, ülkenin yasama organı olan Meclis işleyemiyor.

Dün, TBMM Genel Kurulu toplanamadı. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil’in yaptığı ilk yoklamada, salonda 114 vekilin bulunduğu anlaşıldı. Pakdil, ikinci bir oylama daha yaptı. Bu oylamada da ancak 132 vekil salonda bulunabildi. Böylece oturum, toplanamadan kapanmış oldu. Meclis içtüzüğüne göre birleşimin yapılabilmesi için üye tamsayısının en az üçte birinin mevcut olması, yani salonda en az 184 vekil bulunması gerekiyor.

Her ne kadar Türkiye’de milletvekilleri zaten sık sık “meclisi kırıp” oturumlara katılmasalar, kritik oylamalar dışında salonda az kişi olsa da, AKP’lilerin hacca gitmesi nedeniyle meclisin toplanamaması bir skandaldı. Birçoğu zaten defalarca hacca gitmiş olan AKP’li vekillerin bu sene de hacca gitmeyi tercih etmeleri nedeniyle, ülkenin yasama organı işleyemedi. Buraya kadar, dini motivasyonların devlet yönetiminin önüne geçtiği görüldü.

Ancak, skandal bununla kalmadı. Zira, AKP hacca gidip meclisi açamayacak kadar dinci bir parti değil, hileye başvurup meclisteki işlerini de halletmeye çalışacak kadar yüzsüz bir parti.

Hacca giden AKP’li milletvekilleri, daha önceden imzaladıkları oy pusulalarını partilerine bırakıp gitmişlerdi. AKP, salonda bulunmayan vekillerinin oylarını topluca kullanma sahtekârlığına başvurdu.

Hileyi, sayısız hukuksuzluk ve yolsuzlukla gündemden düşmeyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek’in gündeme getirdiği “görevi kötüye kullanma suçunu işleyen kamu görevlilerine af” konusunu düzenleyen yasa teklifini meclise getiren AKP Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen 22 uluslararası sözleşmelerle ilgili düzenlemelerin Meclis’ten geçmesi için toplu oy kullanırken yakalandı.

Bir yandan hacca giderek ülkenin yasama organını işlemez hale getiren, öte yandan ise sahtekârlık yaparak bu organı işletmeye çalışan vekiller, “AKP dinciliği”nin mükemmel bir örneğini sergilediler.


[img]http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/fotograf/veysi_kaynak_0.jpg[/img]


“Ya oyları geçersiz ya hacları”

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP’li vekillerin sahte oy kullanmalarıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya “Ya oyu geçersizdir ya haccı geçersizdir. Oyun geçerli olup olmadığı konusunda Meclis Başkanı bir açıklama yapmalıdır. Hac ibadetin geçerli olup olmadığı konusunda da yeni Diyanet İşleri Başkanı bir fetva vermelidir. Bu benim ilgi alanım dışında. İkisinden biri geçersizdir ama ya oyu geçersizdir ya da haccı geçersizdir. Meclis Başkanı’nı ve Diyanet İşleri Başkanı’nı açıklamaya davet ediyorum” dedi.


soL Haber Merkezi, 12 kasım 2010
Kullanıcı küçük betizi
TÜRKK
Üye
Üye
 
İletiler: 152
Kayıt: Sal Mar 09, 2010 20:44

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 7 konuk

x