AKP, neden bir “dış tehdit”tir? / Arslan BULUT

AKP, neden bir “dış tehdit”tir? / Arslan BULUT

İletigönderen Balasagun » Cmt Mar 28, 2015 14:26

AKP, neden bir “dış tehdit”tir?

Resim
Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının, ekonomide, siyasette, güvenlikte, yargıda, ana hatları tamamen ABD’de çizilmiş projeleri uyguladığı, hatta partinin programının bile ABD’den gönderildiği belgelerle ispatlanmış durumdadır.

Tayyip Erdoğan’ın savcılığını üstlendiği, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi davaların da Türk Silâhlı Kuvvetleri’ni çökertmek amacı ile uygulandığını, “milli orduya kumpas” kurulduğunu açıklamak suretiyle Yalçın Akdoğan itiraf etmiştir.

Gerçi Tayyip Erdoğan da Harp Akademileri’nde subaylara hitaben, “Önüme sahte belgeler konuldu, aldatıldım” diyerek kumpastan dolayı cemaatin yetiştirdiği polisleri, savcıları suçlamaya başladı ama bu durum kendisini ve siyasi hareketini sorumluluktan kurtarmaz!

* * *

Milli orduya bir kumpas kurulmuştur. Bunu kurgulayan kim olursa olsun, uygulayan, siyasi iktidardır! Üstelik siyasi iktidar, milli orduya ve milli aydınlara kurulan kumpası, büyük güçlerin siyasi emelleriyle birleştirerek Türkiye’nin Anayasal rejimini değiştirmek için kullanmıştır.

Bu durumda, AKP diye Türk halkının karşısına çıkmış olan ve rejimi değiştirebilmek için yabancı devletlerle işbirliği yaparak bütün devlet aygıtını ele geçiren örgüt, kelimelerin tam anlamıyla milli güvenlik açısından bir dış tehdittir. Deliller apaçık ortadadır. Açılım politikasının da bir ABD girişimi olduğu ispatlanmıştır!

Mesele şu ki, bu gerçeğin üzerine gidecek “güçlü” bir siyasi irade şu anda yoktur.


Teknik üniversitede kâğıttan uçak yarışması!

Türkiye’nin ne duruma düşürüldüğünü gösteren bir olay daha yaşandı dün...

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde kâğıttan uçak yarışması yapıldı! Anadolu Ajansı muhabiri Selami Küçükoğlu’nun haberine göre üniversitenin Davutpaşa yerleşkesindeki spor salonunda yapılan yarışmaya katılanlara 100 gram ağırlığındaki kâğıtlar verildi. Yaklaşık bir saat süren denemelerin ardından başlayan kâğıttan uçak yarışı; akrobasi, havada en uzun kalma süresi ve en uzun mesafe olarak üç kategoride yapıldı.

Bir içecek şirketi tarafından düzenlenen yarışmada dereceye girenler, Avusturya’nın Salzburg şehrinde yapılacak “kâğıttan uçak dünya şampiyonası”na katılacak!

* * *

Denilebilir ki, “Ne var bunda, gençlere birazcık eğlenceyi çok mu görüyorsun?”

Elbette eğlenmek, üniversite gençliğinin de hakkıdır. Her zaman ders çalışacak halleri yok. Fakat “Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği” gibi fakülteleri ve “Moleküler Biyoloji ve Genetik” gibi bölümleri olan bir teknik üniversitede, kâğıttan uçak yarışması düzenlenirse insanın aklına, “Bilimsel alanda hangi gelişmeleri kaydettiniz de kendi ülkenizle dalga geçerek gençleri kâğıttan uçaklarla meşgul ediyorsunuz?” sorusu gelir!

* * *

Bakınız, Atatürk döneminde Kayseri ve Eskişehir’de iki uçak fabrikası kuruldu. Kayseri’de 112 adet uçak imal edildi. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra başlayan Amerikan yardımı sebebiyle uçak üretimi durduruldu.

Eskişehir’deki uçak fabrikasında Kurtuluş Savaşı pilotlarından Vecihi Hürkuş, Vecihi-14 adıyla bir uçak geliştirdi. 1930’da, Selahaddin Reşit Alan’ın tasarımını yaptığı MMW-1 tipi eğitim uçağının üzerinde çalışıldı. Uçağın prototipi 1932’de tamamlandı, proje yarıda kesildi.

Nuri Demirağ, Selahattin Alan’a ortaklık teklif ederek Beşiktaş’ta bir uçak fabrikası kurdu.

1936 yılında, Alan’ın daha önce yaptığı modeli geliştirerek NuD 36 ismiyle 12 adet THK siparişini hazır hale getirdiler. Ve uçakları test edecek heyet, Nuri Demirağ’ın uçaklarını reddetti.

Mahkemenin aleyhinde karar verdiği ve THK’nun almadığı uçaklar senelerce uçtu ve bir tek kişinin bile burnu kanamadı!

1943’te fabrika faaliyetlerini durdurdu.

2015’te ise bir teknik üniversitemizde, gençler kâğıttan uçaklarla oyunda oynaşta...

Aferin!

Arslan BULUT, 27 Mart 2015
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x