gönderen SOKRATES » Cmt Nis 21, 2007 1:26
AK Parti kendisine "mağdurun zaferini" armağan eden sistemle "meşru zeminlerde hesaplaşma fırsatını" bir kez daha ve belki de ebediyen kaybedecek mi?
"İçeride" dönen kargaşanın temel sorusu budur...
DUYGUSAL VE AĞLAMAKLI ADAM DER Kİ:
"Artık ertelemeyelim, korkunun ecele faydası yok.. Bir daha hiç bir konjonktür bize, cumhurbaşkanlığı koltuğuna kadar ilerleme, sistemin kalbine bu kadar yaklaşabilme fırsatını vermez. Ey Tayyip Erdoğan aklını başına al! Cesurca çık ve aday ol! Yok çekindiğin şeyler varsa, bırak ben olayım...Öyle Nimet Çubukçu falan gibi isimleri ortaya atıp partiyi komik duruma düşürmeyin..50 yıllık kavgayı artık sonlandırılam. Ya herro, ya merro!"
GEORGE CLOONEY'E BENZEMEK İÇİN SAÇ SİTİLİNİ DEĞİŞTİRMİŞ OLAN ADAM DER Kİ:
"Aman biraz, hatta iki az dikkat! Karıncayı sevme yöntemlerini unutmayalım.. Her tarafı kollayalım, atlantik eksenindeki ı dostlarımızla istişareyi koparmayalım. Sessiz, sakin ve derinden olalım...Telaşa kapılır, birbirimize düşersek sonumuz gelir. Bu arada, laf aramızda bu ince dengeleri en iyi yönetebilecek olan benim. Sinirlerime hakimim, lisan biliyorum...
İNGİLİZ MARKALARINDAN GİYİNEN KÜRT ARİSTOKRATI DER Kİ:
"Türkiye'yi dönüştürme yolunda adım atabilecek en cesur adam sensin.. Sen ki "demokratik cumhuriyet" lafını bile ağzına aldın. Geri adım atarsan bitersin.. Hiç tereddüt yaşama! Arkandayım! Bölgesel ilişkilerimle arkandayım, güneydoğunun oylarıyla arkandayım, sınırda yükselen yeni sermaye yapısı ile, genç komprador Kürt burjuvazisi ile arkandayım...
CEMAAT BÜYÜĞÜ, AKİL ADAM DER Kİ:
"Seni öyle bir kafese hapsederler ki mahşere kadar "ah vatanım, vah vatanım" diye ağlarsın...Abimin sonunu düşün!
"SOL AKP"YE SOYUNAN ÇERKES DER Kİ:
"Bırakalım bu 'sistemlle hesaplaşma' falan işlerini..Köşk'e sen çık veya çıkma, ama artık çizgi bunalımları yaşamayalım, liberalizme, demokrasiye yönelelim. İktidara bu kez meşruiyet sorununu geride bırakmış olarak gelelim..."
HARLEY DAVİDSON'CU DER Kİ:
"Ben modern bir adamım... Bakın evime...Plazma televizyonum bile var! Ahmet Necdet Sezer'i beğendiğimi de söyleyeyim ki, nasıl da partiler üstü bir adam olduğum, siyasi hayatımı AK Parti'de bitirmeyi düşünmediğim falan anlaşılsın...
Herkes almış eline bir "çelik-çomak" oynuyor da oynuyor...Bin bir türlü hesap dönüyor.
Milli Görüş'e göz kırpıp aslına rücu edeni mi ararsınız,
Atlantik'in mavi sularından yükselecek dalgaları kollayanı mı ararsınız,
Cudi dağına doğru gözünü dikip Irak'ın Kuzeyini gözetleyeni mi ararsınız?
Siyasette hiç bir rol kapamadım, acaba beni ileride "bir bölen" yaparlar mı diyeni mi arasınız...
Böyle bir ortamda, her türlü riski üstüne çekip, ortada "mayın eşeği" gibi dolaşanı mı arasınız...
Ne bekleniyor acaba "Bizim cumhurbaşkanı adayımız şudur" demek için?
Sizin kafanızda kırk tilki dolaşıyor diye,
herkes kendi kişisel ikbalini tartıyor diye,
canınız "siyaset ehli"" gibi görünmek istiyor diye,
çevrenideki beş-on çanak yalayıcı gazetecinin "papatya falı uzasa da biraz daha Başbakan'la uçağa binsek" şeklinde içleri tiriyor diye,
atılan bütün havalara rağmen karar verme kabiliyetiniz ve basiretinz aslında yok diye,
ya da korktunuz, gözünüz kesmiyor diye...
Daha hangi karanlık köşelerde, hangi hain planlara zemin hazırlanacak?
Puslu havayı seven kurtlara daha ne kadar sis bulutları taşınacak?
Malatya'daki gibi daha ne kadar kan dökülecek?
Vampirler daha ne kadar "uyarma" ve "mesaj verme" eylemlerine imza atacak?
AK Parti'nin, "ince siyaset ve çelik-çomak oyunu" diye yutturmaya çalıştığı kararsızlık, Türkiye'ye zarar vermeye başlamıştır..
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK