AKP'nin adım adım Cumhuriyet'i yıkma planı!

Tartışma Alanı

AKP'nin adım adım Cumhuriyet'i yıkma planı!

İletigönderen SOKRATES » Cum Nis 20, 2007 3:45

ALINTIDIR

"600 Yüzyıllık Osmanlı yıkılmış, 80 yıllık cumhuriyet mi yıkılmayacak"

Fahrettin Poyraz

Ak Parti Bilecik Milletvekili

Cumhuriyetimizi ne zorluklarla kurduğumuzu bugün artık çok az sayıda kalmış olan yaşlılarımız çok iyi bilirler. Biz gençlerse sadece masal gibi dinleriz. TRT nin Kurtuluş savaşını anlatan dizisi vardı adı da "Kurtuluş" ardından da Cumhuriyet dizisi çekilmişti. O diziyi seyrederken zaman zaman ağladığımı biliyorum. Öyle yoktan var edilmiş bir zaferdi ki bu, Yabancılar bile şaşırmışlardı. Turgut Özakman'ın kitabı "Şu Çılgın Türkler" i mutlaka okuyun ne demek istediğimizi daha iyi anlarsınız.
Zaman zaman Cumhuriyet tarihinde hatalar yapan iktidarlar oldu, hatta her birinin ayrı ayrı hataları vardı. Ama bugünkü iktidar hata yapmıyor, planlanmış bir yoldan adım adım yürüyorlar. Amaç belli cumhuriyeti yıkmak ve bir islam devleti kurmak, bugün ABD nin başını çektiği güçler Türkiye için bu rolü uygun gördüler. Yurt içindeki en büyük işbirlikçileri ise Akparti iktidarı.
Bu gün sağır sultan bile duydu AKP nin ABD desteği ile iktidar olduğunu, iktidarın bedeli ağırdır, AKP bugün ABD ye diyet borcunu ödüyor.
Bugünden (7 Ağustos 2005) itibaren bu sayfada AKP nin foyasını ortaya çıkaracağız. Bu sayfalar sizlere de açık duyduklarınız, bildikleriniz ve yaşadıklarınızla bu sayfaya katkıda bulunacaksınız. Burdan tüm Türkiye'ye gerçekleri bildiğimizi göstereceğiz.

1. Tayyip Erdoğan "Gerekirse Kuzey Irak'a gireriz" dedi.
ABD buna güldü. "Giremezsiniz çünkü şartlar değişti. Irak ta artık bağımsız bir hükümet var ondan izin almanız lazım"
Kürtler ABD nin gözünde daha gerekli ve değerlidir. Üstelik onlar Washington la pazarlık ediyorlar. Akparti iktidarı pazarlıksız teslim olmuştur. ABD ne isterse veriliyor; Afganistan a asker,İncirlik, üsler, limanlar.... Ünlü bir Amerkan atasözüdür;
Oltaya takılmış balığın yeme ihtiyacı yoktur.
AKP Türkiye'yi ABD nin oltasına takmıştır.

2. AKP li Eyüp belediyesi zabıta memuru alacak.
Aranan koşul İmam hatip mezunu olmak...

3.Türkiye'de iktidar AB için ek protoklü imzaladı.
Durum maalesef Trabzonspor un Famagusta takımına yenilmesinden daha acı.
Çünkü bu defa golleri kendi kalemize attık.Tek teselli deklerasyonla yayınlanan şu sözler "imza atmamız tanıdığımız anlamına gelmez"
Siz hiç birbirini tanımayan ülkelerin anlaşma imzaladığını duydunuz mu?
Yapılmak istenen Rum tarafının tüm Kıbrıs adına AB ye girişini TBMM ye onaylatmak, adım adım Türkiye'yi Kıbrıs tan çıkarmak ve Kıbrıs Türk halkının tek devlet olduğu iddia edilen Kıbrıs cumhuriyetine yamamak.
Ek protokol ile 70 milyonluk Türkiye pazarı Rumlara açılıyor. KKTC üzerindeki izolasyonun kaldırılmayacağı gibi Türkiye'yi de bu izolasyona dahil etmek. Akparti ve Recep Tayyip Erdoğan Türk kamuoyuna " AB ye giriyoruz" görüntüsü vermek adına Rumlara rüyalarında bile göremeyecekleri tavizler hatta taviz az gelir adanın kendisini veriyor. Müzakerelerde 35 ayrı konu için 70 defa rumların imzası istenecek. 70 defa veto kullanabilecek Rumlar.
Rumların isteyip de alamadıkları hiç birşey kalmayacak. AKPARTİ sadece anavatan Türkiye'yi değil yavru vatan Kıbrıs ı da satmıştır.

4. AKP li Sağlık Bakanlığınca hazırlanan halen tasarı halindeki "Ruhsatlandırma Yönetmeliği" ne göre doktor ve diş tabipleri de ancak MESCİT açtıkları takdirde ruhsat alabilecekler. Şaşılacak bir şey yok. Türkiye de AKPARTİ laikliğe boşverip günlük hayatı kendi inançlarına göre düzenlemek istiyor. Üniversitede türban, kaçak kuran kursu, imam hatip, dekolte yasağı derken bu istekler sürüp gidecek. Nereye kadar mı? Cumhuriyeti yıkıp İslam devleti kurana kadar...

5.Petkim ve Tüpraş ile Seydişehir Aleminyum işçileri, özelleştirme adı altında halkın malını, cumhuriyetin 82 yıllık birikimlerini bedava fiyatlarla gözden çıkarılmasına karşı direniyorlar. AKP iktidarı dindar görünmek ve kendini halka dindar göstermek için olağanüstü çaba sarf ediyorlar. Türban gibi konularda çok hassaslar. Merak ediyoruz; Müslümanın malını üç otuz paraya gavura satmanın islamiyette yeri var mı?

6.Milli Eğitim'in Kuran kursu denetleme yetkisi kaldırıldıi 4322 kursu diyanetin 52 tane müfettişi denetleyecek. Hayırlı olsun.

7.Birgün gazetesinde bir haber: "Milli Eğitim bakanlığınca hazırlanan yeni 6-7-8 Türkçe öğretim program taslağında, Atatürk ile ilgili ifadeler makaslandı."
Mevcut programda bulunan:
"Atatürk'ün hayatıyla ilgili bir metin okuma, Atatürk'ün fikir hayatını anlama, Atatürk2ün özelliklerini tanımaya ilgi duyma, Atatürk'ün hayatı, Atatürk ile ilgili yayınlar, Atatürk ilke ve inkılaplarını anlayabilme" gibi bölümler çıkarıldı. Milli Eğitim bakanlığı eğitim konusunda sınıfta çakıyor ama görüldüğü gibi Atatürk'ü tarihten silme konusunda hayli gayretli...

8. PKK yenilmiş Apo Türkiye'nin eline geçmiş, Güneydoğuya sükun gelmişti. ABD nin Irak ı işgalinin ardından PKK Kandil dağında bakıma alındı, beslendi, büyütüldü, şimdi Güneydoğuda askerlerimize saldırıyor.
PKK ne istiyor?
Bu konuda doyurucu bir açıklama yok, Kürt çevreleri net bir şey söyleyemiyor. Her kafadan başka bir ses.
Peki bu hareket Kürt kökenli halkın yararına mı?
Tam tersine Kürtler AB sürecinde AB şemsiyesi altında kültürel haklarını peyderpey alıyorlardı. Bu hareket AB sürecini baltalıyor. Kürt halkını yeniden askeri baskı altına sokuyor.
PKK nın son çıkışı tamamen ABD kışkırtmasıdır. PKK Amerikan çıkarları için saldırıyor bu defa. Ve tamamen askerimizi hedef alıyor.
Peki amaç nedir?
Türk ordusunu küçük düşürmek... Haysiyetini kırmak, prestijini zayıflatmak...
Nihai amaç
Böylece Türk ordusunun Türk siyaseti üzerindeki etkisini azaltmak. Ilımlı islam projesi ve diğer konularda AKP nin elini rahatlatmak. Türkiye'nin Ortadoğuda Amerikan çıkarları doğrultusunda kullanılmasını kolaylaştırmak.
Kolay gelsin AKP..

9. AKP Rize il başkanı Hasan Karal'ın sözlerini yerel basından okuduk. Şöyle diyor: "Ben Rize de başbakanı temsil ediyorum, benden yukarda kimse yok. Köy Hizmetleri Müdürüne de söyledim, telefonlara çıkmayacaksın, dedim"
Hasan Karal, daha önce Rize Şeyh Cami imamıymış.

10.RTÜK AKP nin kontrolüne girdi. Türkiye'de 1.500 civarında radyo ve televizyon kanalı var ve bunların önemli bir bölümü irticai nitelikte yayın yapıyor. RTÜK AKP nin kesin kontrolüne girdiği için bunlar artık en küçük bir ceza ve kapatılma korkusu olmadan istedikleri şekilde yayın yapabilecekler.

11. Resmi gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin Kuran kursları ve öğrenci yutlarını denetleme yetkisi kaldırıldı.
Böyle bir değişikliğe neden gerek duyuldu?
Yapılan değişiklik tamamen kötü niyetlidir.Amaç laikliğe, öğrenim birliğine aykırı etkinlik yapan kursları ve yurtları korumak, yasa dışı eğitim kurumlarının açılmasını daha da özendirmektir.
Anayasanın 42. maddesi : "Eğitim ve öğretimin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre devletin gözetim ve denetimi altında yapılacağını ve bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim öğretim yerleri açılmayacağını" emretmektedir.
AKP iktidarı din eğitiminde çocukları yasa dışılığa teslim ediyor.
Gazetelerde bu kurslardan fotoğraflarda yer alıyor. Kursta görülen çocukların yaşları 6-7 den başlıyor. Oysa şu anda 12 yaşından küçük çocukların kuran kursuna devam etmeleri yönetmeliklere aykırı. AKP iktidarı yasa dışı eğitimi yasallaştırıyor. Bu kurs ve yurtlarda nasıl insanlar yetişeceğini varın siz düşünün...

12.Türkiye'deki tüm il ve ilçelerdeki eğitim kurumlarında yapılan yönetici atamalarında sınavı kazanmış olanlar ve hak edenler değil AKP yandaşı olanlar atanıyor. Büyük bir haksızlık tüm yurtta devam ediyor. AKP insanların hakkını yemeye devam da edecek. Çeşitli il ve ilçelerdeki Milli eğitim müdürleri hep AKP li, dolayısı ile yönetmelikleri ve kanunları hiçe sayarak bazı idareci kadrolarına işi bilen hak etmiş olan ve sınavları kazananları değil, gerici yandaşlarını atayarak Milli Eğitimin içinde müthiş bir kadrolaşmaya gidiyorlar.

13. AKP vatansevermidir?
Mesela

***
Yaşadığımız tüm gerçeklere rağmen ABD yi NATO içerisinde müttefik olmaktan öte, stratejik ortak ilan etmek vatanseverlik midir?
***
Bu stratejik ortağın, askerlerimizin başına çuval geçirerek teslim alışını eli kolu bağlı seyretmek vatanseverlik midir?
***
Bu stratejik ortağın, egemen olduğu Kerkük'te PKK irtibat bürosunun kurulmasını, beyrak çekilmesini sessiz sakin izlemek vatanseverlik midir?
***
Dubai de 8 milyar dolar kredi karşılığında, Kuzey Irak a girmeyeceğim diye siyasi koşulla anlaşma imzalamak vatanseverlik midir?
***
Telekomu Ermeni Diasporası destekçi Arap sermayesine yok pahasına peşkeş çekmek vatanseverlik midir?
***
Ülkenin 85 yıllık birikimlerini küçümsemek, kötülemek,Atatürk'ün kurdurduğu Sümerbank için "yakında tarihten siliniyor. İsmini de kaldırıyoruz." demek vatanseverlik midir?
***
AB sürecinde 17 Aralık kararlarını, her türlü ek siyasi koşula rağmen bayram yaparak kutlamak vatanseverlik midir?
***
Bölücü PKK terörü, dirayetsizlikten, beceriksizlikten, hergün insan öldürürken, sünnet düğünlerinde "Beraber yürüdük biz bu yollarda" diye şarkı söylemek vatanseverlik midir?
***
Türk Kıbrıs'ın ekonomik ve siyasi teslimiyetini kabul edecek yolu açmak vatanseverlik midir?
***
Ülkenin verimli tarım arazilerini işgal eden uluslararası şirketlere af çıkarmak, yüzbinlerce pancar üreticisinin sırtından şeker kotası pazarlıkları yapmak vatanseverlik midir?
***
Açız, geçinemiyoruz diyen çifçilerimize; "Gözünüzü toprak doyursun" demek vatanseverlik midir?

AKP DANIŞMANLARI

BAŞBAKANA "KÜRT SORUNU" KAVRAMINI TELAFFUZ ETTİREN DANIŞMANLAR... VE BU KAVRAM DOĞRULTUSUNDA SİYASİ AÇILIMLARA ZEMİN HAZIRLAYAN DANIŞMANLAR... VE KUZEY IRAKTA İLERDE YAŞANABİLECEK GELİŞMELERE (SINIR ÖTESİNDEKİ KÜRT KÖKENLİ VATANDAŞALARA ÇENGEL ATMA) ZEMİN HAZIRLATAN DANIŞMANLAR...
1) MÜCAHİT ASLAN
Tarih 28 Mart 1994. İstanbul Aksaray'da oto galerisi, yeleklerinin üzerinde "polis" yazan, 8 kişi tarafından basıldı. 42 yaşındaki galeri sahibi ve 32 yaşındaki yeğeni, dükkanda bulunan müşteriler ve konukların gözleri önünde, "karakola gitmemiz gerekiyor" diye alınıp götürüldü. Galeri sahibi daha önce de uyuşturucu kaçırdığı, PKK'ya parasal yardım ettiği iddialarıyla gözaltına alınmıştı. Bu nedenle karakola götürülmesini hiç yadırgamadı. Ertesi gün. Kınalı - Sakarya TEM otoyolunda, Hendek gişelerine bir kilometre kala, şakağına sıkılan tek kurşunla öldürülen galeri sahibi ile kalbine üç kurşun sıkılmış, gözleri bağlı yeğeninin cesedi bulundu...O günler, PKK'ya yardım eden Kürt işadamlarının öldürüldüğü günlerdi... Aradan yıllar geçti. Öldürülen Kürt işadamının bir başka yeğeni bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı. Öyle sıradan bir danışman değil ama; 10 Aralık 2002 tarihinde, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Bush ile AKP Genel Başkanı R.T. Erdoğan'ın yaptığı toplantıya katılan birkaç isimden biri. Babası milletvekili. Babası bir dönem insan hakları meseleriyle çok yakından ilgiliydi; dernek başkanıydı; fırsat buldukça da İstanbul-Ankara belediyelerinin köprü, yol ihalelerini alırdı. Ailece S-300 Mercedese biniyorlar... Danışmanın üniversite mezunu bile olmadığı söyleniyor. Başbakan Erdoğan'ın bu danışmana özel bir sevgisi olduğu biliniyor.
2) CÜNEYD ZAPSU
Bu danışman Güneydoğu'nun en büyük Kürt aşiretinin üyesi. Dedesi ilk Kürtçe tiyatro eseri yazan bir edebiyatçı. Ehl-i Sünnet dergisinin sahibi. Türkçe-Kürtçe yayınlanan "Jin" dergisinin önde gelen isimlerinden. Danışmanın halası, faili meçhul bir cinayete kurban giden Kürt hareketinin önde gelen isimlerinden Musa Anter'in eşi. Danışmanın eniştesi öldürüldüğünde Abdullah Öcalan başsağlığı mesajı yayınladı. Öldürülen bu Anter'in yeğeni milletvekili de yine faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Danışman yakın akrabaları gibi Doğu ve Güneydoğu'da gezmiyor. O'nun bir ayağı hep Amerika'da. Orada da sıradan yerlere gitmiyor. Örneğin bugünlerde, Florida TAMPA'da ABD Askeri Komuta Merkezi'nin bulunduğu Mac Dill Hava Üssü'ne sık sık uğradığı söyleniyor. Biliyorsunuz, ABD'nin Irak işgalini komuta ettiği 9 merkezden biri burası. TÜSİAD üyesi bu danışman, Başbakan Erdoğan' ın özellikle yurt dışındaki tüm resmi-özel görüşmelerinde bulunuyor. Erdoğan'ın "aklının yarısı" olduğu iddia edilen bu danışman, işin tuhaf yanı, daha çok Korkut Özal'a yakın.
3) ÖMER ÇELİK
Bu danışman aslen Diyarbakırlı. Ama doğum yeri başka. Fakat Kürt olduğunu saklamıyor. Gazi Üniversitesi Kamu yönetimi mezunu. Dil bilmiyor sayılır. Bir dönem radikal ıslamcıydı. Yaşar Kaplan'ın aylık Düşünce Edebiyat dergisinde editörlük yaptı. Buradan daha ılımlı, Ali Bulaç'ın Bilgi ve Hikmet Dergisi'ne geçti. Ali Bulaç sayesinde R.T. Erdoğan ile tanıştı. Sonra Yeni şafak gazetesine geçti, köşe yazarı oldu. Bir ara Dinç Bilgin grubunda, sonra Aydın Doğan grubunda ve son olarak da Uzan grubunda çalıştı... Yoksuldu; üniversitede yurtta kalıyordu; şimdi lüks otellerden çıkmıyor, 100 bin dolarlık jeeplere biniyor. Bekar. Kırık bir aşk hikayesi var. Yazmam ama... Meclis kulisinde dedikodu yapmayı seviyor: iki yıl önce Lale Mansur ile flört ettiğini söylüyordu, şimdi de Deniz Akkaya ile 6 ay birlikte olduğunu... Sohbetleri renkli olsa da, AKP Grubu bu danışmanı hiç sevmiyor. Öyle ki, "Grupta ikinci tezkereyi geçirmek için, Amerikayı göklere çıkaran konuşmaya kızıp hayır oyu verdim" diyen AKP milletvekilleri var! Bu danışman-milletvekili Başbakan Erdoğan'a özellikle Ortadoğu konusunda danışmanlık yapıyor...
4) EGEMEN BAĞIŞ
Babası Güneydoğu'da bir şehrin belediye başkanıydı. O ise Beyaz Saray'ın yeminli müşaviriydi. Nerden nereye... ABD vatandaşı olduğu iddia ediliyor. Ama şimdi o hem danışman hem milletvekili. Uzatmayalım. Başbakan Erdoğan'ın tüm danışmanlarının Kürt olmaları tesadüf mü? Öyle kabul edelim! Peki hepsinin bir şekilde ABD ile yakın temas içinde olmalarını nasıl açıklayacağız? Bilmem. Ama bildiğim şudur: Ağrı Diyadin DEHAP ilçe Başkanı Mehmet Nuri Sarı'nın, Abdullah Öcalan'a, "Sayın" dediği için 2 yıl 1 ay hapse mahkum edilmesinin bugün hiçbir anlamı yoktur. Türkiye, içindeki düşmanını yanlış yerlerde arıyor; biraz kafasını kaldırıp yukarıya bakması gerekiyor...
Cüneyt ZAPSU- Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın Danışmanı (BİM marketlerin sahibi) Kürt Teali Cemiyeti'nin Kurucu Üyesi, Kürt Hevi Cemiyeti'nin Kurucusu 'Kürdistan'da Kürtten başka hiçbir millet yoktur' diyen Abdurrahim ZAPSU'nun torunudur. Alman vatandaşı olduğu için milletvekilli adayı olmadığı belirtilen Cüneyt ZAPSU AKP'nin kurucu üyesi ve 'Türkiye yalnızca Türklerin değildir.. Bu düzenin koruyucusu olmamız mümkün değil.. Ata'ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok.. Bu hukuku hazırlayanlar bu düzenin kaldırılmasının maşası olacak...' diyen Tayyip'in danışmanıdır. Yaşadığı sürede Türklere her fırsatta kin kusan babaannesi Hidayet Zapsu, Kürt isyanlarının baş aktörü olan Bedirhan aşiretine mensuptu. Cüneyt ZAPSU' nun halası PKK'nın ve Apo'nun akıl hocası Musa ANTER'in karısıdır. ZAPSU'nun şirketlerinde , Kürt Teali Cemiyeti'nin başkan ve mensuplarının torunları yönetici olarak görev yapıyorlar.
'... Şeyh Sait'in öcünü alıyorum, aldım... Şeyh Sait ve taraftarları gerçek şehittirler' diyen, Şeyh Sait'in dava arkadaşı Abdurrahman ZAPSU'nun torunu Cüneyt ZAPSU icraatlarıyla da görülüyor ki, dedesinin kin ve intikam duygularını başarıyla devam ettiriyor. AKP Genel Başkan Yarımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ise Şeyh Sait'in torunudur.
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye
 
İletiler: 346
Kayıt: Çrş Nis 04, 2007 20:59

İletigönderen Batuhan Önder » Cum Nis 20, 2007 7:09

Yıkamazlar Yıkamayacaklar hala anlamadılar.
Resim

Lütfen özel mesaj yolu ile yardım istemeyiniz. Sitemizde konu açıp yardım isteyerek aynı sorunu yaşayan binlerce kişiyede bir anlamda yardımcı olabilirsiniz.
Kullanıcı küçük betizi
Batuhan Önder
Üye
Üye
 
İletiler: 213
Kayıt: Cum Mar 02, 2007 21:22
Konum: İstanbul

İletigönderen Çetin Taş » Cum Nis 20, 2007 18:49

Sokrates,Başbakanın etrafındaki insanların >olduklarını bana ve pek çoğmuza hatırlattığın ve yine bilmeyen pek çok arkadaşımıza da öğrettiğin içi çok teşekkürler.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen |Kuralsız| » Cum Nis 20, 2007 20:01

AKP bu ülkenin başına gelen en büyük felakettir...

Hükümetin Devlete ve Millete açtığı yaralar 50 yılda sarılmaz !

yazı için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen sessiz sedasız » Cum Mar 28, 2008 14:25

hakkaten mükemmel bir yazı.teşekkürler.
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye
 
İletiler: 988
Kayıt: Cum Mar 28, 2008 1:55
Konum: istanbul

izle

İletigönderen efe aşkın » Sal May 13, 2008 13:16

MSN de bir haber dolaşıyor herkezin izlemesi isteniyor.

MUHAKKAK IZLEYIN!!!!

Arkadaslar, 14 May¹s 2008 günü saat 22.00'de ,CNBC-E/televizyon kanalinda, Iran'a seriat¹n gelisini anlatan Persopolis isimli ibretle izlenecek bir cizgi film var, tum tanidiklariniza izlemelerini onerin ki, bizi bekleyen tehlikenin bir nebze olsun farkina varsinlar!!!!!!!
Kullanıcı küçük betizi
efe aşkın
Üye
Üye
 
İletiler: 5
Kayıt: Pzt May 12, 2008 13:45

İletigönderen netna » Çrş May 21, 2008 20:54

Türkiye Cumhuriyetini yıkmak isteyenlere lanet olsun
Kullanıcı küçük betizi
netna
Üye
Üye
 
İletiler: 49
Kayıt: Pzr Mar 30, 2008 19:17

ABD uşaklığına son

İletigönderen turhanberksan » Sal Tem 29, 2008 19:55

Kanında zerre kadar Türk kanı taşımayan hainler tabii ki abd uşağı olacaklardır.
Benim umudum yaratılışındaki tek üstünlük olan Türklüğün yine Türk gençliği tarafından korunacağıdır.
Kullanıcı küçük betizi
turhanberksan
Üye
Üye
 
İletiler: 2
Kayıt: Cum Tem 25, 2008 19:58

İletigönderen rafet » Sal Tem 29, 2008 22:07

Sokrates guzel bir yaziyymis, tesekkurler.

AKP nin ne oldugunu, neler yaptigini topluca gozler onune sermis.

AKP siz gunler dilegiyle.
Kullanıcı küçük betizi
rafet
Üye
Üye
 
İletiler: 185
Kayıt: Sal Kas 06, 2007 2:07

durum çok ciddi, mesele halka ulasmak

İletigönderen mustafat » Cmt Ağu 09, 2008 15:02

Eger bu ülkenin Atatürkçü ve aydin insanlari halka ulasmanin bir yolunu bulamazsa cehalet-aydinlik savasini cehalet kazanir.

Bence bu savas sadece sadece dinciyle aydin arasinda degil:

  • Caliskan fanatiklerle ile lafazan tembeller arasinda
  • Hedefe varmak için her yolu mübah sayanlarla demokrasinin temel etik degerlerine saygi duyanlar arasinda
  • Kolaylikla insan öldürebilenler ile öldüremeyenler arasinda
  • Cevreyi ve gelecek nesilleri de düsünenlerle yagmacilar arasinda
  • Dogmatik (tek dogrucu) düsünceyle bilimsel düsünce arasinda
  • ümmetçilerle milliyetçiler (vatansever anlaminda) arasinda
  • Aile planlamasina önem verenlerle "daha çok dogurun" diyenler arasinda
  • Açik ve seçik, net konusmaya deger verenlerle karindan muglak, kivirtkan ve sifreli konusanlar arasinda
  • Söylediklerinde tutarlilik arayanlarla sadece o anki çikarina göre konusanlar arasinda
  • Sorusturan beyinlerle sorusturmayan beyinsizler arasinda
  • özgür düsünebilenlerle küçük yastan beyni yikanmis elestirel düsünce özürlüleri arasinda

AKP'nin kazanmasi demek yukaridaki olumlu özelliklerin hepsinin kaybetmesi demektir.

her partide oldugu gibi AKPde de katiksiz çikarcilar olabilir, ancak çogunlugu bence kendisini vatansever olarak görüyor, ancak idealleri farkli.

AKP çogunlugu imam hatip anlayisindan geliyor; ulusçu degil, ümmetçiler. Zannediyorlar ki büyük bir müslüman birligi kurulacak, dünyaya meydan okunacak, basaridan basariya kosulacak.

Halbuki su Israil Filistin sorununda bile Araplar birlik olamamis, hep içten içten biribirlerinin kuyusunu kazmislar. Yobazliktan ve sefaletten kurtulamamis Pakistan, Endonezya, Afganistan, Nijerya gibi ülkelerin durumlari ortada. Hem müslüman geçinirler, hem de yolsuzluk, hirsizlik, talancilik, yalan ve dolanda sampiyondurlar.

Osmanli ümmet ideali üzerine kurulmustu, sonra noldu? Dagildi gitti. Dagilmasinin önemli nedenlerinden biri de yobazlikti. Her bes yilda bir "seiat isterük" diye nara atip kelleler uçuran yobazlar, Osmanlinin ordusunu ve egitim sistemini modernize edip çaga uydurmasina engel olmuslardi. çikarci yobazlar yüzünden matbaanin bile Osmanliya girisi 200 yil gecikmisti. Simdi AKP ayni yobazlik üzerinde yeni bir rejim, yeni bir devlet kurmaya çalisiyor. Sözde demokrasi, özde Islami fasiszm.

Fakat bazi konulari da bence daha gerçekçi degerlendirmemiz gerekiyor.

Türkiyeyi ABD'ye ekonomik ve askeri açidan bagimli hale getiren AKP olmadi. Bunun 50 küsür yillik bir tarihi var. Irak'ta ABD'yle karsi karsiya gelmemiz büyük bir risktir. Askeri açidan analiz edilmesi gereken teknik bir konudur. Disaridan "ABDyi dinlemeyip girelim" demesi kolay.

Türkiye'nin basina hangi parti gelse geçmiste olusan dis bagimliliklari gözetmek konumundadir. "Ben kimseyi takmam arkadas" derseniz Türkiyeyi çok daha kötü bir duruma düsürebilirsiniz. Akilli bir hükümet böyle bir sorumsuzluk yapamaz.

Ancak gerçekten vatansever bir hükümet görev basindaysa, bu bagimliliklari analiz eder, bu konuda halki açikça bilgilendirir, bu bagimliliklarin azaltilmasi ve dengelenmesi konusunda gerekenleri bir strateji dahilinde adim adim yerine getirir. çok önemli bir konu da bence ortaligi karistiran CIA ajanlarinin Türkiyeden ayaklarinin kesilmesi.

Tabi AKP gibi gizli gündemleri nedeniyle disari daha da bagimli olan hükümetler bu isi basaramaz.

Ancak AKP'nin kismen hakli oldugu bir konu var. Kürt kökenli vatandaslarimizi Türkiyeye nasil baglayacagiz? Arada dil bagi yok, kültür bagi yok, tarih bagi da yok. AKP bir tek din bagi oldugunu öne sürüyor, ki hakli.

Ancak bu dinin bence dogmatik ve yobaz Emevi Islami olmasi gerekmez. Yunus Emrenin, Mevlananin ve Anadolu alevilerinin akilci, hosgörülü Islami üzerinde durulmalidir. Kaldi ki Kürt kökenli yurttaslarimizin önemli bir bölümü alevidir.

Ondan sonra da halki heyecanlandirabilecek projeler baslatip ülkü birligi olusturmak gerekiyor.
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye
 
İletiler: 153
Kayıt: Cmt Ağu 09, 2008 14:06


Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x