AKP'nin başkan adayı Köksal Toptan

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

AKP'nin başkan adayı Köksal Toptan

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ağu 09, 2007 8:32

AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın, AKP'li milletvekilleri tarafından TBMM Başkanlığı için aday gösterileceği açıklandı. Toptan'ın ılımlı kişiliği ve eşinin türbansız oluşu nedeniyle ilk turda seçilmesi bekleniyor.

Meclis Başkanlığı adaylığının son gününde AKP adayını açıkladı. AKP Grubu Zonguldak milletvekili Köksal Toptan'ı TBMM Başkan adayı olarak gösterilmesini kararlaştırdı.

Toptan'ın adaylık başurusu ilerleyen saatlerde TBMM Genel Sekreterliği'ne yapılacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı yaptığı açıklamada, Toptan'ın adaylığına parti olarak sıcak baktıklarını ve destekleyeceklerini söyledi.

MECLİS'TE DESTEK TURU
AK Parti'nin TBMM Başkan Adayı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, yarın CHP, MHP, DTP ve DSP'yi ziyaret ederek destek isteyecek.

Toptan, AK Parti Genel Merkezi'den ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının aday göstermesinin ''onur verici'' olduğunu söyledi. ''44 yıllık siyasi hayatında en önemli anlarından birisini bugün yaşadığını'' kaydeden Toptan, yarın saat 10.30'da DSP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Genel Başkan Zeki Sezer ile bir araya geleceklerini, ardından saat 11.00'de CHP'ye, saat 12.00'de ise DTP'ye gideceğini, saat 13.00'de de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Meclis'teki odasında ziyaret ederek destek isteyeceklerini söyledi.

Toptan, bir soru üzerine Meclis'te yapılacak seçimin ilk turunda seçilmeyi ümit ettiğini söyledi. Köksal Toptan, ''ama Anayasa'nın çizdiği bir tarif var, 1. tur, 2. tur, 3. tur oylamaları geçmişte olduğu gibi hep yapılmaktadır, ama öyle ümit ediyorum ki öyle zannediyorum ki 1. turda seçim bitirilmiş olacaktır ve TBMM hızlı bir çalışma temposuna hemen ertesi gün başlayabilme imkanı bulabilecektir'' dedi.

KÖKSAL TOPTAN KİMDİR
Yarın yapılması beklenen Meclis Başkanlık seçimlerinde Toptan'ın ilk turda seçilmesi bekleniyor. 1943 yılında Rize'de doğan Toptan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.

Uzun yıllar AP ve DYP'den milletvekili olarak Meclis'de bulunan Toptan, çeşitli hükümetlerde Devlet, Millî Eğitim, Kültür Bakanı olarak görev yaptı. Toptan geçen dönem TBMM Adalet Komisyonu başkanlığı da yapmıştı.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x