AKP: Türban sorunu için söz vermedik

Genel & Güncel Konular

AKP: Türban sorunu için söz vermedik

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Şub 26, 2007 10:04

Türban sorunu için söz vermedik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat, türban sorununu çözmek için halka söz vermediklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mer Mehmet Fırat, seçmene türban sorununu çözeceklerine dair söz vermediklerini söyledi.

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Melih Meriç tarafından hazırlanan Basın Kulübü, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ı ağırladı.

Gazeteci Özlem Gürses'in türban sorunuyla ilgili bir sorusunu yanıtlayan Fırat, AK Parti'nin iktidara gelmeden önce türban sorununu çözeceğine dair seçmene söz vermediğini belirtti.

Fırat, 'Neden bu sorunu çözemediniz?' şeklindeki bir soruya ise 1982 Anayasası'nı gerekçe gösterdi. Dengir Mir Mehmet Fırat türban konusunda Anayasa Mahkemesi'nin kararı olduğunu ve bu sorunu TBMM'nin çözemeyeceğini savundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bir soruya ise Fırat, "Daha zaman var ve Cumhurbaşkanı bu Meclis'in içinden olacaktır" yanıtını verdi.

Taki Doğan'ın "AKP türbanlı birini mi Köşk'e seçecek?" sorusunu ise, "Başbakanın eşi türbanlı oluyor, bundan kimse rahatsız olmuyor da, Köşk'e çıkan birinin eşi türbanlı olursa neden rahatsız olsunlar" diye yanıtladı. Fırat, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ise rutin bir mesele olduğunu savundu.

Kaynak

hepimiz yanlis anlamisiz.... :roll:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Sandra » Pzt Şub 26, 2007 12:02

Ya bu arkadaslar birbirleriyle cok celisiyorlar onun icin bisey söylemeye gerek yok

Milleti koyun yerine koymak bu sanirim
hadi tamam söz vermediler ve yapmadilar diyelim es gecelim bunu
peki söz verdiklerinin hangisini yaptilar buna bakalim
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Sandra
Üye
Üye

İletiler: 171

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Şub 26, 2007 13:07

Sandra yazdı:peki söz verdiklerinin hangisini yaptilar buna bakalim

bu soruyu "küresel sermayeye" sormak lazim :roll: tutulmayan söz kaldi mi, yoksa hepsi bir bir yerine getirildi mi diye...
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Panzehir » Sal Şub 27, 2007 22:25

türban sorununu çözmek için halka söz vermediklerini söyledi.

Bunda tartışılacak hiçbirşey yok. Doğrudur, ABD halkı için, İsrail halkı için, küresel sermaye için söz vermemişlerdir.

peki söz verdiklerinin hangisini yaptilar buna bakalim

Bence çok iyi çalışıyorlar, sen neden göremiyorsun anlamadım. Vermiş oldukları sözleri teker teker yerine de getiriyorlar hâlbuki.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Dempsey » Prş Mar 01, 2007 10:26

Daha Başbakan olmadan seçim meydanlarında kim namusumuz olan başörtüsünü çözeceğiz demiş,kim söz vermiş.Bana Recep Tayyip ERDOĞAN'ın başörtüsü konusunda vermiş olduğu bir sözü varsa çıkartın ortaya.Başbakan her zaman şunu söylemiştir;

TOPLUMSAL MUTABAKAT VAR ANCAK KURUMLAR ARASI UZLAŞI ZEMİNİ YOK.UMUYORUM Kİ KURUMLARIN DA AYNI HASSASİYETLERİ PAŞLAŞSIN UMUYORUM Kİ TOPLUM KURUMLARA AYNA OLSUN.BİZ HİÇBİR ZAMAN GERİLİMİN TARAFI OLMADIK OLMAYACAĞIZ.BAŞÖRTÜSÜ MESELESİ BİR OY MESELESİ DEĞİL.ÖZGÜRLÜK MESELESİDİR DEMİŞTİR.
Kullanıcı küçük betizi
Dempsey
Üye
Üye

İletiler: 25

İletigönderen Türk-Kan » Prş Mar 01, 2007 13:11

SEÇİM ÖNCESİNDEKİ SÖYLEMLER

Tarih: 4 EKİM 2002 / (Karaman Mitingi)
Recep Tayyip Erdoğan: “Kafaların içine bakılıyor, yeşil. Bize kırmızı ve flu lazım diyorlar. İlim yapılmasını engelliyorlar, bu mantık iyi olmaz. İlimin önünü kesenlerin önü kesilecektir. Biz bedel öderiz. Yolumuz ırak, yükümüz ağır.”

TARİH: 14 EKİM 2002 / (Bayburt Mitingi)
Recep Tayyip Erdoğan: “Erkekçe, ürkekçe diye size gelenler olacak. Bunu onlarla konuşmalısınız. Biz toplumsal mutabakatla çözeceğiz”

TARİH: 19 EKİM 2002 / (Kahramanmaraş Mitingi)
Bülent Arınç: “Öğrencilerimiz kıyafetlerinden ötürü, bırakın ders görmeyi okulların bahçesinden içeri bile sokulmuyor. Kızlarımıza zulüm yapılıyor. Ama bu türban sorununu çözmek namus borcumuzdur. Satanist gençler nasıl okuyorsa, bu öğrenciler de okumalıdır. Sonunda millet ne istiyorsa o olacaktır.”

TARİH: EKİM 2002 / (Osmaniye Mitingi)
Bülent Arınç: “3 Kasım inanç özgürlüğünün sağlanacağı ve kelepçelerin çözülüp tarihin çöplüğüne atılacağı gündür. Namus günüdür”

TARİH: EKİM 2002: / (Gaziantep Mitingi)
Recep Tayyip Erdoğan: “Eğitimin önündeki engelleri kaldıracağız, özgürlükler ülkesi haline geleceğiz, sabredin”

[img]http://img258.imageshack.us/img258/2994/turban9yh9.jpg[/img]

[img]http://img258.imageshack.us/img258/2207/turban12zv6.jpg[/img]

AKP öncesi sIkca karsilastigimiz bu türbanli genc kizlarimiz nerede acaba? :twisted:

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen SultanGaliyev » Prş Mar 01, 2007 13:28

Şu dengir mehmet..
Türkkan neden son günlerde AKP nin tam sözcüsü ve savunucusu durumunda hiç merak ettik mi?
Türban olsun veya olmasın sonuçta ekonomik ve sosyal hiçbir getirisi yok.
Yine emperyalizm laik ve anti laik çaışmasını yapıyor. Kürt meselesi artık saf lara ayrılmış durumda, önümüzdeki süreçte alevi sünni , laik-anti laik kavgasının taraflarını ayırmak için düğmeye basıldı. Dengir mehmete iyi bakın, göreceksiniz ki sizden benden daha türkcü ve statükocu kesilecek.......hayaletler her zaman vardır
Kullanıcı küçük betizi
SultanGaliyev
Üye
Üye

İletiler: 84

İletigönderen Türk-Kan » Prş Mar 01, 2007 13:46

SultanGaliyev, biz Dengir Mir Mehmet Fırat'in dedesini de biliriz :twisted:

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Dempsey » Prş Mar 01, 2007 14:48

Türk-Kan, Burada Ak Partili birisinin türban sorununu çözeceğiz diye bir söylemini göremedim.Meclis Başkanı bağımsızdır.

Evet 3 Kasım inanç özgürlüğünün temelinin atıldığı gündür.Ama şu zaman kesin çözülecek diye birsey var mı yok mu orada.Yok.Eeee neden bu kadar yaygara kopuyor ortalıkta o zaman.Yoksa örümcek kafalıların bir oyunu bu da.Zihinlerinizi değiştirin artık.Geçmişte kalmayın.Geçmiş kime yarar getirmiş ki size de getirsin.Elinizi vicdanınıza koyun.Bu tip hassas konularda yorum yaparken daha da dikkatli olalım.

Ayrıca bir cevap daha vermek isterim.Dengir Mir Mehmet FIRAT Yüce Halkımızın teveccühü ile Milletvekili seçilmiştir ve Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanıdır e bırakın da partisini savunsun.

Anayasa Mahkemesi 1989/1 Esas numaralı dosyada şu ifadeler yazılmıştır.

4 Ocak 1989 günlü, KAN. KAR. MD.: 39-18/ B-l-89-4 sayılı dava dilekçesinde, iptal isteminin gerekçe bölümü aynen şöyledir:
"Görüldüğü üzere, sadece İslami kurallara göre kadınlar için örtünme (tesettür) hususları gözönüne alınarak, dini inanç yönünden Yükseköğretim Kurumlarında öğretim yapan bayan öğrencilere eşitlik ve genellik ilkelerini de aşarak laikliğe aykırı bir biçimde imtiyaz tanınmaktadır.
Daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen 16 Kasım 1988 tarih ve 3503 sayılı Kanun ile de, örtünme konusu değişik bir biçimde ele alınarak, "Anayasanın 174 üncü maddesinde yeralan İnkılap Kanunlarına aykırı olmamak kaydı ile Yükseköğretim Kurumlarında öğretim elemanları ile öğrenciler için kılık ve kıyafet serbesttir. Bu konu ile ilgili olarak kişi veya kurumlarca sınırlayıcı işlem yapılamaz, karar alınamaz." şeklinde düzenlenmişti.
Bu hüküm gerek Anayasal açıdan, gerekse mevzuat yönünden ele alınarak incelenmiş, aşağıda niteliği belirtilen 18 Kasım 1988 tarih ve 1662-8088 sayılı yazımızla bir daha görüşülmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına iade edilmişti (EK: 2).
Bu iade yazısında düzenlemenin, Atatürk İlke ve İnkılaplarına ve özellikle çağdaş düşünce ve laiklik ilkesine aykırı olduğu üzerinde durulmuş ve konunun hiçbir yasal sınırlama ve kısıtlamaya tabi olmamasının ise, Anayasa'nın özellikle eşitlik ilkesiyle çeliştiği ve bir kısım kişilere imtiyaz niteliğinde hak verildiği görüşü savunulmuştur.

Bir kısım diye adlandırılan kişiler Türk vatandaşı değil mi?Bunlardan vergi almıyormusun.Bakın çok komik şeyler bunlar.Açın gözlerinizi.Ben burada belgelerle konuşuyorum.

Dönemin Başbakanı ise Turgut ÖZAL'dır ve kanunu çıkartan da onlardır.İptal eden kim.Anayasa Mahkemesidir.

Ak Parti'nin kurucu üyelerinden, aynı zamanda hukukçu olan Dengir Mir Mehmet FIRAT ve Hayati YAZICI gibi isimler Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararın bilincinde değil mi?Bunu bile bile halka söz verilir mi.
En son Dempsey tarafından Prş Mar 01, 2007 15:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Dempsey
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Prş Mar 01, 2007 15:07

Dempsey yazdı:Türk-Kan, Burada Ak Partili birisinin türban sorununu çözeceğiz diye bir söylemini göremedim.Meclis Başkanı bağımsızdır.

affiniza siginarak soruyorum, kör müsünüz, yoksa hafiza sorunu mu yasiyorsunuz?

Tarih Ekim 2002, Arinc TBMM Baskani filan degildir, AKP Milletvekili adayidir!

Ayrica Erdogan'in sözleri de ortada!

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Dempsey » Prş Mar 01, 2007 15:09

Türk-Kan, Yukarıyı tekrar okursan sevineceğim.Top kimdeymiş?
Bir Hadis ...
Her duyduğunu söylemesi, kişiye günah olarak yeter.
Hadis (Ebu Davud)
Kullanıcı küçük betizi
Dempsey
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Prş Mar 01, 2007 15:12

Dempsey, beni sene 1989 ilgilendirmiyor. konu, AKP'nin secim öncesi meydanlarda verdigi "namus sözü" ve bugün yaptigi "dansözlüktür"! :twisted:

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Dempsey » Prş Mar 01, 2007 15:16

Türk-Kan, Asıl dansözlüğü burada sen yapıyorsun.Anayasa Mahkemesinin kararları EMSAL TEŞKİL EDER.Bu emsal kararı ancak Anayasa Mahkemesi bozabilir veya aksi bir karar verirse o zaman o emsal karar bozulur.Dününü bilmeden bugun birsey yapamazsın.İşler sandığın kadar kolay değil.Ah be canım birazda hukuktan anlasan varya çok iyi anlaşacağız ama maalesef.
Kullanıcı küçük betizi
Dempsey
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Prş Mar 01, 2007 15:19

Dempsey, bana anlatmaya calistiklarinizi parti kuruculariniza anlatsaydiniz keske.. onlar da bilinclenir, tribünlere oynamazlardi secim öncesi. yoksa bildikleri halde kasitli mi kandirdilar milleti?

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Dempsey » Prş Mar 01, 2007 15:25

Türk-Kan,Her zaman böyle başının dikine mi gideceksin.Anlamıyorsun galiba.Ben ne diyorum sen ne diyorsun.Seninle konuşmayalı çok oldu tabi.Önceleri iyi anlaşırdık.Hala da iyi anlaşırız ama irtibat kopuk.
Kullanıcı küçük betizi
Dempsey
Üye
Üye

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x