Laçin yazdı:Bu gözle! AKP sitelerini ne gözle takip ediyorsam aynı!
O senin ahmaklığın! Bizi ampûlleri izlediğin gözle izliyorsan; kör olamazsın, az gören biri hiç olamazsın. Ancak ve ancak ahmak olursun.
Ve fanatiklikte, aşırılıkta paralellik kuruyorum.
Biz aşırı değiliz. Bu millet için faydalı bir iş yapılıyorsa, karşı çıkmayız. Fakat kötü olan bir tane iyilik yaptı diye de köpekleşip ilkelerimizden vazgeçmeyiz. Kutuplaşmalar hükûmetlerle olmaz, milletle olur. Bizim milletle bir sıkıntımız yok. Zira biz, doğru bildiğimizi burada anlatıyoruz. Anlamayan varsa yineliyoruz. Kışkırtıcı varsa postalıyoruz.
Şimdi biz aşırıyız ya; bizim aşırılıklarımızı sıralayacaksın. Sonra da bizi karşılaştırdıklarında gördüğün aşırılıkları sıralayacaksın. Sonra da ben sana, neyin aşırılık olup olmadığını ve neyin ihanet olduğunu bir bir anlatacağım.
Burdan medyadaki kutuplaşmayı ve bu fikirsel kutuplaşmayı daha iyi anlıyorum. Anlaşmak isteyen yok çünkü!
Neden anlaşsınlar¿? Anlaşmaları için bir ayrılık olması gerekir. Peki bu ayrılık nedir¿? Millî duruş ve gayr-ı millî duruş mudur¿? Eğer öyleyse, millî duruştan taviz vermek, köpekleşmeye giden bir biat sürecinin başlangıcı olmaz mı¿? Yok eğer bu ayrılık millî ve gayr-ı millî ayrılığı değilse nedir¿? Ampûl bu ülkeye ihanet etmemekte midir¿? Hadi açıkla!
Bu yüzden de taraf olanları algılayıp neye taraf olup, olmayacağımı daha iyi seçiyorum.
Sen tarafını seçmişsin. Her limanda başka bir sevgili bulmak tam sana göre gözüküyor.
Vatan, millet bana değil, saydıklarım nedenlerden ötürü bu oluşumlara hikaye!
Hiçbir şey saymadın. Irkçılık ve zorbalık olmadıkça, millîliliğin ne gibi aşırılığı olabilirmiş¿? Daha bunun yanıtını zât-ı âlilerinizden öğrenemedik!
Ben vatanımı sevdiğimden ötürü, ne geçmişi, ne bugünü nede yarını inkar edip, kendimi kandıramam.
Biz inkâr mı ediyoruz; ya da yukarıda aşırı bulduğun kanallar neyi inkâr etmiş¿? Ortada veri yok. Boş söylemden ise geçilmiyor.
Bu vatanı oluşturan milleti veya etnitiseleri yok sayıp veya yok saymaya yakın fikirler atarak, yaşayamam.
Bak hele! "
Etnisite"yi de mi biliyorsun sen¿? Kimin neyini kim yok saymış, büyük Laçin bunu da söylemiyor.
Bu topraklarda çalışıp katmadeğer yaratıp, az laf çok iş düstürunu güderim.
Yaptığımda o keza.
Ama merakta etmiyo değlim ne olduğumu..!
Bitaraf gördüğümden kendimi ve anlamak istediğimi bildiğimden, sana ne gözüktüm konusunda merak içindeyim. Nasılsa hep bütünlük isteyeneler, hep yaftalayanlar ayrıştıranlar oluyor ya.
Vallahi başka yerlerde ne yaparsın, ne içip ne yersin kimi güdersin bilmem. Burada yaptığın apaçık ortadadır. Biz Mustafa Kemâl ATATÜRK'ün yolundan gitmeye çalışanlarız. Sen yazdıklarınla böyle biri olmadığını defalarca kanıtlamıştın. Sen benim gözümde busun ve buraya ait değilsin. Bu senin çok bilen zihninde aşırılıksa, aşırılık olsun. Memleket bu haldeyken, senin için bir "
açılım" yapacak değilim.
Niyeyse hep doğrulanıyorum.
O senin hüsnükuruntun.