Sermaye! Seni Misir gibi patlatmak lazim.Aldanmiyorum. Insanligin en büyük celiskisi para (zor) - emek (uyum, us) celiskisidir. Diger bütün celiskiler yapay olarak, paralilar ve para basanlar tarafindan üretilmektedir. Irkcilik, demokrasi, özgürlükcülük, budunsal farkliliklar, hayvan haklari, insan haklari, escinsel, kadin haklari, dinci ayrisma gibi yapay celiskiler, bu ana celiskiyi gölgelesin diye coklu ve esgüdümlü olarak pazara sürülür.
Zor, 21. yüzyilin basinda, insanlara bireysel veya topluca siddet uygulama oyunundan vazgecmistir. Bunun yerine; emege baski ve siddet, bugün bütün kitle iletisim araclari yoluyla ve resimler üzerinden yürüyor. Tek bir resim, milyonlarca insana iskence etme özelligine sahipken, etkilerin kalici olabilmesi icin; elektronik iletisim araclarindan yayilan dalgalarin eziyet etme ve beyin yikama özellikleri gelistiriliyor. Bu agir saldirinin altinda; gercegi, insanligi ve gelecegi görebilmek olanaksizlasiyor, her gecen gün hayvanlasiyoruz.
Aldanmiyorum. Gercek zaferin, zoru pazarlayanlara, zorla karsilik vererek veya devletin icindeki cekismenin uzantisi olmus siyaseti kullanarak degil; birleserek ve örgütlenerek gelecegini görüyorum. Görüyorum.
Carpitilan ve oynanan degerlerin yerine, gercek ve yasamsal degerlerin geldigini görüyorum. Kagidin ve tasin yerini isgücü aliyor. Her birey, isgücüne katiliyor. Isgücüne katilisi süresince, istedigi herseyi aliyor. Bankalar ve faiz; her cesit carpitma, tarihe karisiyor. Anamur'a Sili Muzu gelmiyor, Almanya'ya Türk Greyfurtu gitmiyor. Her yörede iklim ve doga sartlarina uygun üretim yapiliyor. Insanlar birbirine komsu ve kardes oluyorlar, destek oluyorlar. Soytariligin ve asiriligin yerini emek savasi aliyor.
Görüyorum. Aldanmiyorum.