Amerika'nın Karanlık Günü. “Julian Assange'ı İşlemediği Bir Suçtan Suçunu İtiraf Etmeye Zorlamak”. Scott Ritter

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Amerika'nın Karanlık Günü. “Julian Assange'ı İşlemediği Bir Suçtan Suçunu İtiraf Etmeye Zorlamak”. Scott Ritter

İletigönderen MİLLİ KURT ATILIMI ! » Cmt Haz 29, 2024 8:28



ABD hükümetinin Julian Assange'ı işlemediği bir suçu kabul etmeye zorlamasına izin vererek Amerika, kendisini gerçekleri söylemenin suç olduğu bir ülke olmaya mahkum etti.

“Basın yönetenlerin değil, yönetilenlerin hizmetindeydi. Basının sonsuza kadar Hükümeti kınama özgürlüğüne sahip olabilmesi için Hükümetin basını sansürleme yetkisi kaldırıldı. Basın, hükümetin sırlarını açığa çıkarsın ve halkı bilgilendirsin diye koruma altına alındı. Yalnızca özgür ve sınırsız bir basın, hükümetteki aldatmacayı etkili bir şekilde ortaya çıkarabilir. Ve özgür basının sorumlulukları arasında en önemlisi, hükümetin herhangi bir bölümünün halkı kandırmasını ve onları yabancı ateşlerden, yabancı kurşun ve mermilerden ölmeleri için uzak diyarlara göndermesini önlemektir.”

Julian Assange Özgür! Hepimiz Özgür Olma Gücüne Sahibiz
Yargıç Hugo Black, The New York Times, Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı, 1971

Julian Assange'ın yakında Saipan adasındaki bir ABD Mahkemesi huzuruna çıkması planlanıyor; burada Casusluk Yasası'nın tek bir ihlali olan ulusal savunma bilgilerini elde etmek ve ifşa etmek için komplo kurmak suçunu kabul etmesi bekleniyor.

Assange'ın hiçbir suçu yok. Yasaları ihlal ederek faaliyet gösteren ve Julian Assange'ın bir yayıncı olarak görevini bastırarak, Amerikan askerlerinin Irak'ta işlediği savaş suçları ve Dışişleri Bakanlığı tarafından işlenen diğer yalanlar ve aldatmacalar hakkında hükümetin yaptığı aldatmacaları ifşa eden ABD hükümetidir. ve Savunma Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'nın Birinci Değişikliğini büyük ölçüde göz ardı ediyor.

ABD hükümeti, Julian Assange'ı, günde 23 saat hücre hapsinde tutulduğu maksimum güvenlikli bir Britanya hapishanesinde korkunç koşullar altında beş yıl hapis cezasına tabi tutarak, davası bu mücadelenin somut örneği haline gelen bir adamın ruhunu ve iradesini kırdı. İfade özgürlüğünün temel sorunu.

BM İnsan Hakları Özel Raportörü Juan E. Mendez şunu beyan etti:

“[Ceza olarak] hücre hapsi, herhangi bir nedenle haklı gösterilemez, çünkü suç teşkil eden davranışlara yönelik herhangi bir makul cezanın ötesinde ciddi zihinsel acı ve ıstırap verir ve bu nedenle… işkence [olarak] tanımlanan bir eylem oluşturur.”

İster bir gazeteci olarak faaliyet göstersin, isterse sadece ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü temel hakkına inanan bir vatandaş olsun, her Amerikalı, Assange'ın savunma anlaşmasının ne anlama geldiğini anlamalıdır; bu, ifade özgürlüğüne karşı cepheden bir saldırıdır, Hugo Black'in bu temel Amerikan özgürlüğünü savunan sözlerini doğuran, The New York Times'ın Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı davasındaki dönüm noktası niteliğindeki Yüksek Mahkeme kararı.

Hiç şüphe olmasın: Julian Assange özgür, ancak ifade özgürlüğü ve özgür basın kavramı bugün Amerika'da öldü ; ABD hükümetinin Julian Assange'a "suç" nedeniyle uyguladığı gaddarca muamele karşısında kolektif pasifliğimiz tarafından öldürüldü. suçlarını tüm dünyanın görmesi için açığa vurmak.

Gerçek artık bizi özgür kılmıyor.

Aksine, uygunsuz gerçeğe ışık tutmak bir suç haline geldi.

Amerika bugün, hükümetimizin Julian Assange'ı bu savunma anlaşmasını zorlamasından önce olduğundan çok daha kötü bir yer.

Bu, ülkemizin tarihinde kara bir gündür.

https://www.globalresearch.ca/americas-dark-day/5861027


Kullanıcı küçük betizi
MİLLİ KURT ATILIMI !
Üye
Üye
 
İletiler: 311
Kayıt: Çrş Kas 03, 2021 12:10

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x