Amerikada bulunan en iyi ilk 10 üniversite

Eğitim hakkında her şey...

Amerikada bulunan en iyi ilk 10 üniversite

İletigönderen |Cansu| » Prş Kas 15, 2007 15:00

1. Princeton University
2. Harvard University
3. Yale University(CT)
4. Stanford University(CA)
5. University of Pennsylvania
6. California Institute of Technology
7. Massachusetts Institute of Technology
8. Duke University(NC)
9. Columbia University(NY)
10. University of Chicago

Diğerlerinede buradan bakınız
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye

İletiler: 2689

İletigönderen X-ritch » Pzr Mar 23, 2008 2:33

Hangi kriterlere göre yapıldı acaba bu sıralama?
Kullanıcı küçük betizi
X-ritch
Üye
Üye

İletiler: 39

İletigönderen erenus » Pzr Mar 23, 2008 4:09

Bu sıralama araştırma alanları ve uzmanlıklara göre çok değişkendir.

Kampüs hayatı, yapılan başvuru sayısı, aktiviteler, spor faliyetleri, akademik imkanlar, yerleşke, fiyat ve finansal destek imkanları belirleyici etmenlerdir. Ayrıca üniversitelerin yaptığı araştırmalar, çıkarabildikleri yayın miktarları ve dolayısı ile aldıkları fonlar listelerde yükselmelerinde etkili olmaktadır.

Bu liste her yıl yeni verilere göre güncellenir, yukarda genel anlamda ilk on sizi şaşırtmasın, iyi okullar hep ilk yüz içerisindedir.

Bir okul bir branş listesinde ellinci iken diğer bir branş listesinde ilk on içinde olabilir.

Tüm listeleri görmek için Cansu'nun linkini verdiği websitesine üye olmanız gerekir ama bana sorarsanız genel bir fikir edinmek için, ilgi alanlarınıza göre, eski listeleri(2006-2007) de kullanabilirsiniz..

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

İletigönderen X-ritch » Pzt Mar 24, 2008 16:33

Teşekkürler bilgilendirme için.
Kullanıcı küçük betizi
X-ritch
Üye
Üye

İletiler: 39

İletigönderen erenus » Pzt Mar 24, 2008 22:03

X-ritch, rica ederiz. :D

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

İletigönderen Pınar » Sal Mar 25, 2008 9:17

|Cansu|, teşekkürler :)
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Şu dizine dön: Eğitim

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x