gönderen erenus » Pzr Mar 23, 2008 4:09
Bu sıralama araştırma alanları ve uzmanlıklara göre çok değişkendir.
Kampüs hayatı, yapılan başvuru sayısı, aktiviteler, spor faliyetleri, akademik imkanlar, yerleşke, fiyat ve finansal destek imkanları belirleyici etmenlerdir. Ayrıca üniversitelerin yaptığı araştırmalar, çıkarabildikleri yayın miktarları ve dolayısı ile aldıkları fonlar listelerde yükselmelerinde etkili olmaktadır.
Bu liste her yıl yeni verilere göre güncellenir, yukarda genel anlamda ilk on sizi şaşırtmasın, iyi okullar hep ilk yüz içerisindedir.
Bir okul bir branş listesinde ellinci iken diğer bir branş listesinde ilk on içinde olabilir.
Tüm listeleri görmek için Cansu'nun linkini verdiği websitesine üye olmanız gerekir ama bana sorarsanız genel bir fikir edinmek için, ilgi alanlarınıza göre, eski listeleri(2006-2007) de kullanabilirsiniz..
"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"