[img]http://www.teknolatte.com/fs/MDcwNTE2%5Cres%5C1164_07051612135657.jpg[/img]
Amsterdam'da Komple Vücut Taraması
Amsterdam'ın Schiphol hava alanı, vücut taramasını devreye sokarak dünya çapında güvenlik amacıyla bu teknolojiyi rutin uygulama olarak kullanan ilk önemli hava alanı oldu
Schiphol hava alanı, güvenlik kontrol noktalarında bütün vücudu tarayan makinelerin kulanımına başlanması ile giysilerin altına saklanan metal ve patlayıcıları bulmak için bu teknolojinin kullanıldığı ilk büyük havaalanı oldu.
İnsanların başlarından parmak uçlarına kadar görüntülerini elde etmek için zararsız radyo dalgaları kullanan "güvenlik taraması" sistemi deneme amaçlı olarak başka hava alanlarında da kullanılıyor ancak Schiphol, kontrol noktalarında düzenli kullanım için bu teknolojiyi uyarlayan tek hava alanı.
Tarayıcıdan geçmek yaklaşık üç dakika sürerken, yolcuların metal dedektörü veya vücut araştırmasına maruz kalmasını engelliyor. Kişilik haklarına saygı açısından dijital görüntüler güvenlik personeli tarafından ayrıbir odada inceleniyor ve görüldükten sonra siliniyor.
Schiphol düz (flat-panel) ekranları,hava alanı çapındaki internet erişimi ve pasaport sırasına girmek istemeyenlere sunduğu iris tarayıcıları ile dünyanın en modern hava alanları arasında yer alıyor.
Schiphol'ün operasyondan sorumlu tepe yöneticisi Ad Rutten, kişilik haklarından çok radyo dalgaları konusunda duydukları endişe nedeniyle bu makinelere itiraz edenlerin bulunduğunu belirtiyor. Ancak Rutten sözlerine, elle üst araması yapılmasının da "asla hoş bir hikaye olmadığını" ekliyor.