Anayasa Taslağı Fetullah'a sunulacak

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Anayasa Taslağı Fetullah'a sunulacak

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Şub 27, 2008 9:28

Uzun süredir tartışmaları süren Anayasa taslağı, önümüzdeki hafta ABD’de ele alınacak.

Prof. Özbudun ve AKP’li Fırat, ABD’ye gidecek. Baykal, “Taslağı cemaate anlatacaklar” diyerek adını vermeden Fethullah Gülen’i ima etti.

Resmen açıklanmamasına rağmen uzun süredir tartışmaları süren Anayasa taslağı, önümüzdeki hafta ABD’de ele alınacak. ABD’nin tanınmış akademik kuruluşlarından Columbia Üniversitesi’nin Demokrasi, Hoşgörü ve Din Çalışmaları Merkezi (CDTR) ile Din, Kültür ve Kamu Yaşamı Enstitüsü, ortak bir konferans düzenledi.

New York’ta 3 Mart’ta gerçekleştirilecek konferansa AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve Anayasa taslağını hazırlayan bilim kurulunun başkanı Prof. Ergun Özbudun’un dışında AKP Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel de davet edildi. Konferansta demokratikleşme ve anayasa yapımı konusunda önde gelen akademisyenlerden Alfred Stepan ve Andrew Arato da konuşmacı olacak. Türk heyeti, 2 Mart’ta ABD’ye gidecek ve 9 Mart’ta dönecek.

BAYKAL: YADIRGATICI VE ŞAŞIRTICI...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Fırat ve Özbudun’un anayasa taslağını anlatmak için ABD’ye gitmesini eleştirdi ve “bir cemaat” ifadesi kullanmayı tercih ederek üstü örtülü olarak taslağın Fethullah Gülen cemaatine anlatılacağını iddia etti.

Baykal, partisinin dün yapılan grup toplantısında şunları söyledi:

“Anayasa taslağı konusunda bizim CHP olarak herhangi bir bilgimiz yok. Hiçbir şey bilmiyoruz. Biz bilmiyoruz ama büyükelçiler biliyor, yarın da gidip ABD’ye anlatacaklar. Bir cemaate yakın kuruluşun ABD’deki toplantısına bu anayasa taslağını hazırlayan öğretim üyelerinin başkanı konumundaki kişi ile AKP genel başkan yardımcısı gidip bu yasa taslağını anlatma hazırlığında olduğunu görüyoruz.

Bu doğru değildir. Milletvekilleri, muhalefet partileri, biz, medya bu taslağı bilmiyor. Ama bunlar bilecekler. Bu çok yadırgatıcı, çok şaşırtıcı bir manzara.”

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen gokdeniz » Çrş Şub 27, 2008 12:07

olmusuk te habarimiz yok ... :shock:

bu gidisin donusu olacak mi :?:
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletiler: 202

İletigönderen ihsanerden » Çrş Şub 27, 2008 14:21

bence yok.turban var.gundemimiz turban turban turban .basimi ortecem .turban olmazsa ben ben olmam .karim karim olmaz .olmaz turban nerde turban .asagi turban yukari turban .girdi munasip yerinize turban..

unlu bir sarki vardi dedem zamanindan kalma onu hatirladim.
donulmez aksamin ufkundayim,vakit cok gec.
bu son fasildi ey omrum nasil gecersen gec,
durumumuz budur nitekim.
Kullanıcı küçük betizi
ihsanerden
Üye
Üye

İletiler: 113

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x