Apo: In - Erdoğan: Out / Yılmaz POLAT

Apo: In - Erdoğan: Out / Yılmaz POLAT

İletigönderen Erhan Sandıkçı » Cmt Nis 20, 2013 14:22

Apo: In - Erdoğan: Out
Resim

ABD'de ne zaman liderlerin gücüyle ilgili bir rapor yayınlansa ya da toplantı olsa aklıma hemen Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Danışmanı Cüneyt Zapsu'nun 2006 yılında Washington'da American Enterprise Institute adlı düşünce kuruluşunda sarf ettiği şu veciz söz gelir:

"Başbakan Erdoğan'ı delikten aşağı süpürmeyin, (ya da sifonu çekmeyin) kullanın"

Nisan ayının Washington için ekonomik ve siyasi özel bir önemi vardır.

Ülkelerin karnelerinin çoğu bu ay yayınlanır.

Bir yıl boyunca ne yapmış, ne etmiş kağıda dökülür.

Liderlerin performansı sorgulanır.

AKP Hükümeti bu yıl liderden ilk zayıf notunu aldı.

Ünlü Time Dergisi'nin liderlik performansında Tayyip Erdoğan sınıfta kaldı, ilk 100 arasına giremedi.

Bu yıl ipi Abdullah Öcalan ve Fethullah Gülen göğüsledi.

Erdoğan ne oldu da Time’dan her zaman geçer not aldığı halde bu kez liderliği İmralı Cezaevi’nde yatan PKK’nın liderine kaptırdı.

Koskoca Time Dergisi, Erdoğan'ın Türkiye'nin en etkili adamı olduğunu nasıl göremedi?

TSK'yı Silivri'ye onun gücü göndermedi mi?

İmralı görüşmelerini o başlatmadı mı?

BDP onun izniyle İmralı’yla Kandil arasında postacılık rolü oynamıyor mu?

İsrail'i o affetmedi mi?

Öcalan'ın ne gücü var da en etkili 100 arasına girdi de Erdoğan giremedi?

Pensilvanya'da çifliğindeki mütevazı odasında oturup sağlık sorunlarıyla uğraşıyor.

O da en etkili 100 arasında ama Erdoğan yok.

Time Dergisi ne yapmak istiyor?

Niyeti Erdoğan'la Apo ve Gülen'in arasını açmak mı?

Bu ay daha sırada bir sürü rapor, sınav var.

Daha da önemlisi Başbakan Erdoğan’ın önümüzdeki ay Washington ziyareti var. Bu da bir sınav sayılır.

Anlaşılan Cüneyt Zapsu'nun Başbakan Erdoğan'ın 16 Mayıs ABD ziyareti öncesi bir Washington turu daha atması gerekiyor.

Gerçi AKP Hükümeti’nin bazı bakanları şu sıralarda Washington'da.

Washington sokakları Türk heyetinden geçilmiyor.

Ekonomi Bakanı Ali Babacan ekonomik destek arayışında.

AB Bakanı Egemen Bağış, Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi'nin liderlik konferansında konuşacak.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Los Angeles ve Şikago'dan sonra Washington'a geliyor.

Washington'da bir de Akil Adam var.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu.

O da Amerikalı yatırımcılara Erdoğan’ın İmralı performansını anlatıp açılımı yatırıma dönüştürmeye çalışıyor..

TBMM İçtüzük Uzlaşma Komisyonu Heyeti'ndeki AKP'li milletvekillerini de eklersek, Zapsu'nun Washington’a gitmesine gerek var mı?

Yılmaz POLAT, 20 Nisan 2013

yilmaz.polat@yurtgazetesi.com
İki Mustafa Kemâl vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemâl... İkinci Mustafa Kemâl, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemâl sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemâl odur!
Kullanıcı küçük betizi
Erhan Sandıkçı
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 142

Şu dizine dön: Yılmaz POLAT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

x