Arınç'tan Ruhban Okulu açılacak sinyali

Genel & Güncel Konular

Arınç'tan Ruhban Okulu açılacak sinyali

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Mar 11, 2010 23:23

Resim
Papazı görünce coştu

Arınç’tan papaza destek

Bülent Arınç, Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması konusunda hükümetin kararlı olduğunu söyleyerek, “Önümüzdeki engelleri Türkiye’nin kendi mevzuatı içerisinde çok fazla geçmeden aşacağız” dedi.

Sümeyra YILMAZ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’deki azınlıkların ruhani liderleri ve cemaat vakıflarının başkanları ile Başbakanlığın Dolmabahçe Ofisi’nde kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Arınç, bugün hem kendisi için, hem de hükümet için önemli bir gün olduğunu ifade ederek, Türkiye’deki azınlıkların ruhani liderleriyle yapılan bu görüşmenin çok verimli olduğunu söyledi. Toplantıya, Fener Kilisesi Papazı Bartholomeos, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva ve Türk Musevi Cemaati Başkanı Silviyo Ovadyo’nun yanı sıra Ermeni Ortodoks Ruhani Meclis Başkanı Aram Ateşyan, Süryani Katolik Cemaati Patrik Vekili Korepiskopos Yusuf Sağ, Süryani Kadim Ortodoks Cemaati Ruhani Reisi ve Patrik Vekili Metropolit Yusuf Çetin ile cemaat vakıflarının başkanları da katıldı.

Kilise onarımları sürüyor

Başbakan Yardımcası Bülent Arınç, Diyarbakır Sur Ermeni Protestan Kilisesi, Diyarbakır Sur Ermeni Katolik Kilisesi, Hatay İskenderun Rum Katolik Kilisesi ve Hatay İskenderun Süryani Katolik Kilisesi’nin onarımının devam ettiğini kaydederek, Balıkesir, Edirne, Gaziantep, Gökçeada’daki eserlerin onarım ihalesinin tamamlanma aşamasında olduğunu, Kilis ve Hatay’daki bazı eserlerin de projesinin yapıldığını, Van Akdamar Kilisesi’nin de restorasyonunun tamamlanarak Mart 2007’de hizmete açıldığını anımsattı. Arınç, görüşmede Heybeliada Ruhban Okulu’nu da ele aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

Hükümet olarak çalışıyoruz

“Biz iyi niyetle olaya yaklaşıyoruz ama geçmişten bu yana Anayasa Mahkemesinin ve diğer mevzuat hükümlerinin bu konuda bir kısıtlama getirdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Hükümetimizin bu konudaki düşüncesini tekrar ifade etmek isterim. Dini inançlara sahip ülkemizde yaşayan insanların, azınlık statüsü içerisinde değerlendirilirse değerlendirilsin, Lozan’dan kaynaklanan hakları söz konusu edilirse edilsin, kaldı ki biz onlara bu ülkemizin birer vatandaşı yurttaşı olarak bakıyoruz, başkalarından farklı olarak bakmıyoruz. Onların dini adam veya din görevlisi yetiştirmek ihtiyaçlarını, dini inançlarının bir gereği olarak haklı ve makul buluyoruz. Dolayısıyla Heybeliada Ruhban Okulu’nun hukuki mevzuatımız içerisinde tekrar eğitime başlaması konusunda hükümetimizin, şahsımın bir kararı olduğunu söylemeliyim. Ancak önümüzdeki engelleri yine bir hukuk devleti olan Türkiye’nin kendi mevzuatı içerisinde umarım çok fazla geçmeden gerçekleştireceğiz. Bu konuda sayın patrikle de ilgililerle de görüşmelerimiz devam ediyor.”

YENİÇAĞ, 11 Mart 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: Arınç'tan Ruhban Okulu açılacak sinyali

İletigönderen Deli Haydar » Cum Mar 12, 2010 12:41

Babalar gibi satar, Papalar gibi açarız!
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

İletigönderen arif_izmir » Cum Mar 12, 2010 16:57

misyonerlik çalışmaları rahatlıkla yapılsın din ve ibadet özgürlüğü
Kullanıcı küçük betizi
arif_izmir
Üye
Üye

İletiler: 7

İletigönderen adildogan » Cmt Mar 13, 2010 3:01

bunda sasilacak birsey yok..dedelerinin yolunda tam gaz yola devam,kimlerin beslemesi bunlar..100 yil sonra, kaldigi yerden devam..
Kullanıcı küçük betizi
adildogan
Üye
Üye

İletiler: 7

İletigönderen antalyalim » Cmt Mar 13, 2010 11:42

Patrik~Arinc paslasmasi :!:
Bu Ermeni isbirlikcilerin emperyalist güclerden aldiklari destekle bir yerlere gelme cabasi, bizim siyasilerimizin de sirf onlara sempatik görünebilmek icin kahramanlarini karalama-asma-öldürme cabalari bana hic de yabanci gelmiyor.

Tarih tekerrürden ibarettir.

1919'larda görevini yerine getiren Bogazliyan kaymakami Kemal Bey'in Ermeni isbirlikcilerin gönülleri rahat olsun diye asilmasi, bugün Silivri'de yatan cogu "Talat Pasa Hareketi" vesilesi ile her 18 Mart'da Berlin'de toplanan yürekli Kemalistler'in asilsiz iddialarla iceride tutulmasi ayni durumdur.Tarihinden ders almayan ve hayatlarinin her evresinde birilerine cikar saglamak amaci ile nefes alip baska kökenlere sahip insanlari kiskirtma konusunu kendilerine görev edinmis haysiyetlere cok önemli bir analizi hatirlatmak da yarar vardir.
Hirant Dink: "Amerika gelir, kendi cikarlari dogrultusunda kendi hesaplarini yapar ve gider...arkasinda, birbirine düsürülmüs farkli kökenler ve ölüler birakir..."
Bu analiz sadece ona ait degildir tabiki, ancak Ermeni kökenli bir gazetecinin kendi kökünden olan insanlara ders verircesine yaptigi bu betimlemenin farkli bir anlam tasidigi inkar edilemez...

Bugünün Türkiye'sine baktigimiz zaman;
Vahdettin yerine ABDullah ,
Damat Ferit yerine RTE ve yandaslari,
Erzurumda toplanan ve Rus ordusuna katilan ermeni ceteleri yerine de Ismail Aga cemaati gecmistir.
Görüldügü gibi Türkiye Cumhuriyeti kurulma asamasinda ve kurulduktan sonra da ayni tehditlerle karsi karsiyadir. Devrim yaklasiyor.

Not:Erdal Sarizeybek Anadolu'yu karis karis dolasiyor, insanlari bilinclendiriyor...
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen eskopatj1 » Cmt Mar 13, 2010 14:09

Ya bişey sormak istiyorum Bunlar kendilerinin Karay yahudisi diye görüyorlarmış soylarını böle bişey varmıdır sızce?
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj1
Üye
Üye

İletiler: 55

İletigönderen Deli Haydar » Cmt Mar 13, 2010 14:17

eskopatj1 yazdı:Ya bişey sormak istiyorum Bunlar kendilerinin Karay yahudisi diye görüyorlarmış soylarını böle bişey varmıdır sızce?

Karaylar, Musevi Türklerdir.

Birilerinin soylarını "birşey" gibi görmeleri ile ilgili yorum beklemek ne kadar mantığa dayanır.
Lütfen bilginiz varsa verin, yoksa bilgi kirliliği yaratmayın.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletigönderen eskopatj1 » Cmt Mar 13, 2010 14:33

http://www.youtube.com/watch?v=pyuaWGuOajM

bunu bir yerden duymuştum yalçın küçüğe katılıyorum...
bu ülkede yahudi olmayan biri dışişleri bakanı olamıyor..
araştırmaya açıktır.. ben demiyorum yalçın küçük diyorr..

Karay yahudisi dior iyi dinle
Ruhban okulu değince bu geldi aklıma ben biris üzerinden herhangi bi yorum beklemiyorum aklıma takıldı ölesine yazdım maksat bilgi kirliligi değil bunları acıklamasını yapıor yalcın kucuk cok ıyı gayet ıyı dınlersen anlarsın ama ben ıllede karay yahudisi demiyorum oke...
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj1
Üye
Üye

İletigönderen Deli Haydar » Cmt Mar 13, 2010 14:50

eskopatj1 yazdı:http://www.youtube.com/watch?v=pyuaWGuOajM

bunu bir yerden duymuştum yalçın küçüğe katılıyorum...
bu ülkede yahudi olmayan biri dışişleri bakanı olamıyor..
araştırmaya açıktır.. ben demiyorum yalçın küçük diyorr..

Karay yahudisi dior iyi dinle
Ruhban okulu değince bu geldi aklıma ben biris üzerinden herhangi bi yorum beklemiyorum aklıma takıldı ölesine yazdım maksat bilgi kirliligi değil bunları acıklamasını yapıor yalcın kucuk cok ıyı gayet ıyı dınlersen anlarsın ama ben ıllede karay yahudisi demiyorum oke...

"Bunların İbrani kökenli olmaktan başka bir kabiliyetleri yoktur."
Yalçın Küçük...

İyi dinle...
Öylesine yazdım...
Ruhban Okul = Karay Yahudisi (?)
Anlarsın...
Oke...
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletigönderen eskopatj1 » Cmt Mar 13, 2010 14:59

Aklıma o geldi konu altına ölesine yazdım haydar bey.......
Alakası yok bizde biliyoruz
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj1
Üye
Üye

İletigönderen Deli Haydar » Cmt Mar 13, 2010 15:04

eskopatj1 yazdı:Aklıma o geldi konu altına ölesine yazdım haydar bey.......
Alakası yok bizde biliyoruz

Burası her akla gelenin öylesine yazıldığı bir yapıya sahip değil sayın Eskopatj1.
Lütfen alakası olmadığını bildiğiniz yorum ya da bilgileri paylaşmayın.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletigönderen eskopatj1 » Cmt Mar 13, 2010 15:09

Tamam yazmayız bir daha
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj1