Atatürk’e vurmak

Atatürk’e vurmak

İletigönderen tuba » Prş Tem 24, 2008 8:54

Atatürk’e vurmak...

Hürriyet İnternet sitesinde önceki gün (22.07.2008) tercih yapacak gençler için üniversiteleri tanıtan bir araştırma-haber vardı. Tanıtma sırası Sabancı Üniversitesi ’ne gelmişti ve üniversitenin vasıfları sıralanıyordu.

Haberin başlığı şöyleydi:

"Bu üniversitede Atatürk’ü eleştirmeye izin var..."

İşte size tercih nedeni:

Atatürk’ü eleştirmek...

* * *

Tabii ki haberin perde arkasını, nasıl yapıldığını, kulisini-mulisini biz bilemeyiz.

Merak edip açıp bakarsanız; Hürriyet İnternet’in muhabiri Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tosun Terzioğlu’na (nereden icap ediyorsa) soruyor:

"Yani bir öğrenci ben Atatürk’ten ve icraatlarından hoşlanmıyorum derse, buna izin var mı burada?.."

Rektör yanıtlıyor:

"Yapabilir tabii... Hangi kaynağı kullandığı, doğru ve yeterli kaynak seçip seçmediği bunlar çok önemli..."

(........)

Doğrusunu isterseniz akademik özgürlüğü vurgulamak açısından buraya kadarını normal görebilirsiniz de...

Ama Hürriyet İnternet’in editörleri, tüm haberin içinden bunu cımbızla bulup, manşetler arasında kocaman verdiler:

* * *

Tebrik ederiz...

İş buraya kadar vardı mı?..

Yani sizin açınızdan, "Atatürk’ü eleştirmek" bir üniversitenin "üstün vasfı" sayılabiliyor mu artık?... Atatürk’ten hoşlanmamak, yaptıklarını eleştirmek, bir üniversitenin "kalitesini gösteren" nedenler arasında olabiliyor mu sizce?..

Bu kadar mı çok döndü gözünüz?..

Atatürk cumhuriyetini ve devrimlerini savunanlar izlenip, fişlenip, toplatılırken... Atatürk’e vurmak dönek ve iktidar yalakalarının modası olmuşken... Üniversitelerdeki son Atatürkçü rektör ve dekanlar ayıklanırken...

Bu mudur gurur duyduğunuz şey:

Bu mudur vasfınız...

Böyle midir kaliteniz?..

Vefanız böyle midir:

Atatürk’e vurmak...

Resim
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen maydonos » Prş Tem 24, 2008 9:25

evet bu yazi cok guzel ama ozkokun de yazisini siteye koyabiliseniz cok iyi olur.ozkok efendi bir mektup yayinlamis anlasilan dolnabahcenin sirri ortaya cikti eline bir mektup tutusturdu anlasilan rte.. oda yayinlamis acik tehdit mektubu guya posta ile gelmis ne inandirici ya. bende inandim.herkese tehdit gercekten akilli durmaz rte nin dedigini yapmazsaniz siz degil yakinlarinizin basina gelmedik kalmaz.tam bir mafya hukumeti.igrenc tek kelime ile utanc verici...
bu haberi internet haber sitesinde okudum.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen MansurSah » Prş Tem 24, 2008 10:13

Fethullah Güleni de eleştirmek serbest miymiş? Peki ya Nakşiliği? Yada BOP hakkında konuşmak? ABDye, İsraile karşı söz söylemek? Haydi hepsi bir yana, bari AB'yi eleştirelim be???

Hayır ben de akademisyenim ve üniversitede, din dahil, tanrı dahil herşeyin tartışılmasını savunurum. Aksi zaten üniversite değildir. Ama bunların yaptığı, hele ki bu manşet, terbiyesizliktir, üniversiteye, akademiye hakarettir. Tam BOPun ve Ernekeon-Agarta meseleleri gölgesinde.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen Tsigalko » Prş Tem 24, 2008 10:39

Ertuğrul nasıl bu köşe yazsından kesinti yapmamış acaba?
Nihat Genç miydi Çölaşan-Balbay ikilisimiydi hatırlamıyorum.
Polise sormuşlar neden bizi gözaltına aldınız diye.
Polisin verdiği cevap aynen şöyle.
Hoca Efendinin üstüne çok gidiyorsunuz.
Hey yavrum hey bugünleri gördük ya bundan ötesini göremeyiz artık.
Artık Atatürk'e hakaret bir mahiret olarak gösteriliyor.Feto'ya ise iltifatlar mahiret olarak algılanıyor.
Çok tehlikeli aklı beyni yıkanmış bir nesil bizi bekliyor Allah bizim yardımcımız olsun.
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Ram » Prş Tem 24, 2008 15:22

Tsigalko, Akinan efendinin polis arkadaşından aldığı Nihat Genç'e yönelik söylemdi yanılmıyorsam.

Adını değiştirelim şu "eğitim yuvasının"; Sabancı değil Yabancı Üniversitesi diyelim.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen tuba » Prş Tem 24, 2008 15:44

Eeee bu durumda, Avrupa'daki bazı üniversiteler bizimkilerden bayağı geri kalmış oluyor :shock: ...hatırlıyorum da, Banu Avar'ın Brüksel ile ilgili programında, oradaki bir Türk öğrenciye "sözde Ermeni soykırımı" üzerine tez hazırlatmamışlar ve kızcağızı okuldan da uzaklaştırmışlardı....vah vah Avrupa'ya...çok şükür bizde herşey (!) serbest...
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Egeli » Prş Tem 24, 2008 18:42

Üniversite öğrencisi olmak,özgür olmayı;özgür olmak,başkaldırıyı,eleştiriyi getiriyor,bunlara göre.Üniversite öğrenciliği,devlete başkaldırmak,milleti bölmektir.Üniversite öğrenciliği,milli değerlere küfretmek,ülkenin birliğine,vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı olan tüm etmenlere ''özgürlük'' adı altında destek vermektir.
Bu üniversite öğrencileri,ileride hayata atılıyorlar.Ve insan,ülkenin hâlini,bu insanlarla birlikte düşündüğünde ''gayet normal'',''güzel günler nah görürüz'' gibi sonuçları,rahatlıkla çıkartabiliyor.
Biz de üniversite öğrencisiyiz anasını satayım :!: :!:
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen maydonos » Prş Tem 24, 2008 22:40

nasrettin hoca geldi aklima bu bindigi dali kesme hikayesi inanin bana okadar ulke gezdim hic boyle ulkesini kuran insana saldiran bir topluluk gormedim.bu ne bicim bir sosyal psikolojik hastaliktir aramizda varsa bu hastalik turunu bilen bilgili arkadas katkida bulunsun lutfen belki yeni bir terim bile yaratmis oluruz.cunku hic bir ulkenin sahip olamadigi bir deger Ataturk.hayret ediyorum gercekten.soylenen ve konusulanlara.iki kelime ile yaziklar olsun...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 6 konuk

x