ATATÜRKLE ALDATMAK
Yaşar Nuri Öztürk’ün ‘Allah ile Aldatmak’ ve Cemil Kılıç’ın ‘Kur’an ile Aldatmak’ kitaplarının ardından, ‘Atatürk’le Aldatmak’ başlıklı bir çalışma niye olmasın diye düşünüyorum.
Ve savım olsun, bu sonuncusu ilk ikisi kadar uzmanlık gerektirecek bir konu olacaktır.
Her ne kadar, her üç konuda da ‘olgular’ apaçık ortada ise de, ‘öz’ü ortaya çıkarmak için ‘görüngü’yle yetinmemek gerekiyor.
Hem bu konularda kafa yormuş bir insan ve hem de burada olduğu gibi hep üst perdeden konuşup/yazan biri olarak, inanın bendeniz de ‘bolca aldatılmış’ bulunuyorum.
En son örnek, Metin Feyzioğlu olsun.
Ekmeleddin’in cumhurbaşkanı adayı olduğu günlerde, Metin Feyzioğlu’nun da adı geçiyordu.
Dedesi kadar ‘Cumhuriyetçi’ falan deniyordu.
Ama dedesinden daha çok ‘Atatürkçü’!
Meğer her ikisi de değilmiş.
Böylece, milyonları olduğu gibi beni de ‘aldatmış’ oldu.
Bakın, yarın Amerika’da yayınlanacak bir kitaptan sözediliyor.
Amerikan Başkanı’nın ulusal güvenliğinden sorumlu başdanışmanı diyor ki; “Türkiye’de Atatürk Cumhuriyetini yıkmak isteyen bir lider ve onun partisi iktidarda”.
Ama biz onunla ‘işbirliği’ yapmak durumundayız.
Gerisi falan ve filandır.
Yani O şunu istedi biz bunu verdik, zaten bilinen ya da öngörülebilen şeylerdir.
Ancak, bu herif hem ‘radikal islamcı’ ve hem de ‘Atatürk Cumhuriyetini yıkmak isteyen biridir’ diyorsa, bunun üzerinde durmak gerekiyor.
Bu satırların yazarı da, nereden bakılsa on yıldan fazla bir süredir her iki ‘sav’ı ileri sürmektedir.
Ancak, bugün bu savları bugün ileri süren, onun ‘işbirliği yaptığı’, dünyanın önde gelen ‘emeperyalist’ devletinin en üst yöneticilerinden biridir.
Bana inanmıyor idiyseniz, ona inanın diyeceğim o zaman.
Şimdi gelelim bizim ‘Atatürk’le aldatanlar’a
Fetullah hocaefendileri bile, kendi müridlerine, ‘odanıza bir Atatürk resmi asın’ talimatı vermiş diyorlar.
O nedenle, kim ki kendi özel fonuna bir ‘Atatürk tablosu’ koymaktadır, ondan çekinirim.
Hele her iki söcüğünden biri ‘Atatürk dedi ki’ ise, ondan da korkarım.
Atatürk yoluna canımız feda diyecek olursa, sakın yaklaşmayın derim.
AKP’nin kurucusu, yöneticisi, bakanı, valisi, kaymakamı, emniyetçisi, bekçisi, askeri, komutanı dahil kim ki ‘Atatürk’ diyorsa; başına Atatürk heykeli büyüklüğünde taş düşsün derim.
Kesin kanımdır, kimse beni bunların ‘Atatürkçü’ olduklarına inandıramaz, bu bir.
İkincisi, bu yazıda sözü edilen Metin Feyzioğlu gibi ‘Atatürk’le Aldatan’lardır diyeceğim.
Bu sonuncular, eski deyimle, bir ‘ikbal’ için ‘Atatürk’ü satanlardır.
Yani, AKP’liler olmadıkları halde, yerine göre ‘Atatürkçü’ kesilebilirler.
Ancak bu sonuncular, güya ‘Atatürkçü’ oldukları halde, kendi çıkarları için ‘Atatürk’ü kullananlardır.
Yani AKP’lilerden de ‘aşağı’dırlar.
Çok daha tehlikelidirler.
İnsanları nasıl ve ne zaman ‘yarı yolda’ bırakacakları belli olmaz.
O nedenle, ‘Tanrım beni akıllı düşmanlarımdan değil akılsız dostlarımdan koru’ denilmiştir.