Balaban'dan seçmeler:
Yahu konunist ve imparatorluk döneminde dünya üzerinden Türkleri silmeye çalışan ruslarla ittifak yapacakmışız. Yahu siz bu milleti ahmakmı sanıyorsunuz. Yapılanların "unutulacağınımı" sanıyorsunuz?
Ayıdan post rusttan dost olmaz. Hele şu anki durumda hiç olmaz.
Tabiki ezeli ve ebedi dost veya düşman devlet(millet) olmaz. Bundan farklı düşünmek abesle iştigaldir.
İnsan bir önceki yazdığını unutursa veya Rusya ilişkilerini "moskofçuluk" olarak nitelendirirse böyle abesle iştigal durumlara daha çok düşer!
Sİz abd metresliğinden rus metresliğine geçmek yukarıda yaşananları tekrar yaşamak istiyorsanız buyrun.
Amerikan kontrolüne girrmemizin baş sebebi zaten rusya.
Ama Türkiyede bunlar olurken rus zülmü altında neler yapıldığını senelerce neler çektiğimizi unutmayın. Utanmasnız abdye kaşı keşke sovyet rusyada bizi işgal edecekti diyeceksiniz.
Moskofçuluk yapılarak abd karşıtlğıda Atatürkçülükte yapılmaz.
Şu anda Türk dünyasının ve ülkemizin başındaki en büyük sorun Amerikadır.
"Şu an" ne demekse? Rusya konusunda 450 sene geriye gitmeyi bilen balaban, 100 yıldır Türkiye üzerine çöken ABD'yi "şu an"a sığdırıyor.
Avrasya birliği demek Türkü Rus ve çine köle etmek demek.
60 yıldır ABD'ye, NATO'ya kölelik ettiğimizi eleştirdiginizi hâlâ okuyamadım! Nerede ise 50 yıldır AB'ye girmek icin kapılarında köpek gibi beklediğimiz eleştirisini de okuyamadım. Konu "bütün Avrasya ülkelerinin katılımıyla, eşitlikçi ve imtiyazsız bir anlayışla oluşturulacak Avrasya Ekonomik ve Siyasi İşbirliği" olunca Rusya üzerinden karalamanız üzerine sayfalarca okuyoruz!
Avrasyacılığı rusçuluk olarak gösteren bir düşünceye karşı bunun yanlışlığını gösterdim.
Kim göstermiş, meraktan ölüyorum!
Yoksa söylemeye çalıştığınız şey gazi paşa diğer Türk devletlerinin Rus işgali altında olmasından memnun olduğunu mu belirtmeye çalışıyorsunuz?
Densizliğe bir örnek daha! Bir sonraki inanın olmayacak!
En gülüncü ise burası:balaban paşa neden avrasya deyince hemen aklınıza rusya geliyor ve neden rusya ile olan tarihsel olaylara giriyosunuz anlayamadım.
Bunu ben değil yazıyı yazan kişi söylemiş.
Yazıyı kim yazmış? Mustafa ÖZBEK
Balaban daha sonra ne diyor:
Bu kişiler hakkında hiçbir ithamda bulunmadım.
Yukarıdaki cümleleri sarf edeceksin, Avrasya Birliği'ni öneren insanlar hakkında ithamda bulunmadım diyeceksin! Densizlik demek kifayetsiz kalıyor.
Çarpıtmada da üstüne yok: Ben Cumhuriyet dönemi, sanayileşme, Rusya işbirliği diyorum, balaban diğer Türk ülkeleri, Türk öğrenciler vs. diyor.
Balaban'ın anlaması için tekrar: Türk-Sovyet Sanayi İşbirliği. Hani, İnönü'nün sanayinin kurulması konusunda Türkiye’yi teşvik etmesini Sovyetler’in en önemli dostluk hamlesi olarak gördügü işbirliği, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin kalkınma girişiminin temel taşı olan sanayileşmedeki işbirliği. Gazi, bir Sovyet dergisine verdiği demeçte şöyle der: “Birçok sınavlardan geçmiş olan ve her seferinde daha da güçlenen, herhangi bir üçüncü devlete karşı yönelmiş olmayan, iki ülkeye tam güvenlik sağlayan yeni Türkiye ve Sovyet Rusya arasındaki dostluk, halklar arasındaki ilişkilerde nezaketin, güvenin ve mantığa uygunluğun mükemmel bir örneği olmaktadır.”