Avrupa Takımları ve Dünya Takımları

Futbol ile ilgili hersey burada.

İletigönderen Veled » Cum Tem 20, 2007 12:06

"Sağda oynasam Cafu alınırdı"

6 yıl formasını giydiği, son 3 yıl kaptanlığını yaptığı F.Bahçe’den sezon sonunda ayrılarak eski teknik direktörü Daum’un Almanya 2. Ligi’ndeki takımı Köln’e transfer olan Ümit Özat, Avusturya kampında Vatan ekibini konuk etti.



Teknik direktör Christoph Daum, G.Saray’dan transfer edilen kaleci Mondragon ve antrenör Murat Kuş’un da katıldığı keyifli sohbette Ümit Özat Vatan Gazetesi'nden Ali Can'a çok ilginç açıklamalar yaptı. İşte tecrübeli futbolcunun okurlarına verdiği mesajlar:

"F.Bahçe’de Alex hangi konumdaysa biz de burada öyleyiz. Köln, Alman Ligi’nde Bayern Münih ile eşdeğer, köklü bir kulüp. Her antrenmanı 3-4 bin kişi izliyor, 45-50 bin seyirciye oynuyorlar. Geçen yıl 40 milyon Euro harcayıp başarılı olamadılar ama bu yıl 1.Lig’e çıkacağımıza eminim.

1 aydır gecemi gündüzümü bilmiyorum, sürekli Almanca çalışıyorum. Alman filmlerine bakıp Alman müziği dinliyorum. Dili öğrenmeliyim, kendimi yabancı ve kenara itilmiş görmek istemiyorum.

Bild gazetesi sağ ayağımın dışını düzgün kullandığıma dair bir haber yayınladı. Antrenmanlarda takım arkadaşlarım ’Bu vuruşu bana da öğret’ dediler. Eğer iyi bir sol bek alınırsa hocamız Daum beni sağda oynatacak.

Ben aptal değilim, F.Bahçe’de 3 yıl daha kalıp daha fazla kazanabilirdim. Neden yok desem de sebeplerim içimde kalacak. 3 kaptanın ayrılması tamamen tesadüf Herkesin nedenleri var ben açıklamam gereken nedenleri açıkladım, saklamam gerekenler bende kaldı.

Burada her şey çok farklı. İdmanda ayakkabınızı, terliğinizi, suyunuzu kendiniz götürüyorsunuz. Malzemeciler taşımıyor. Biz Türkiye’de kolaylığa alışmışız. Dünyada gezmediğim ülke kalmadı ama yaşamak ayrı bir şey.

Sanatçı, doktor, ekonomist bile futbol hakkında yorum yapıyor. Bende popstara katılıp yorum yapacağım. Bazıları ’manşet yapacağım, gündeme geleceğim’ diye yazıyorlar. Senin yazdığına göre gelenler tribünde tepki gösteriyorlar.

Roberto Carlos dünyada tek değil ama en iyi 3-5 sol bekten biri bana göre. F.Bahçe’ye devamlı dünya yıldızları geliyor. Sol kanatta 3 yıl oynadım, takımdan ayrıldıktan sonra R.Carlos’u transfer ettiler. Sağ bek oynasaydım gittiğimde bu sefer Cafu alınırdı"

lig tv
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=23114
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Veled » Cum Tem 20, 2007 15:25

Saraybosna'da futbola kan bulaştı

Futbol terörü bu kez Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da ortaya çıktı. Bosna Hersek ve Sırbistan takımları arasında oynanan UEFA Kupası 1. ön eleme turu maçının ardından olay çıkaran holiganlar, 27'si polis olmak üzere toplam 36 kişinin yaralanmasına neden oldu.



Bosna Hersek'in Zrinjski ve Sırbistan'ın Partizan Belgrad takımları arasında oynanan UEFA Kupası 1. ön eleme turu karşılaşmasının ardından kan aktı. Mostar kentinin güneyinde yapılan maçı Zrinjski takımının 6-1 kazanmasından sonra iki takım taraftarları stat çıkışında birbirlerine girdi. Bosna Hersek medyasında yer alan haberlerde, olayların ardından 5 Sırp ve 1 Bosnalı taraftarın tutuklandığı 1 polis memuruyla 1 taraftarın ise ciddi şekilde yaralandığı ifade edildi.

Bosnalı, Hırvat ve Müslümanlar'ın komşuları Sırplar'la yaptıkları futbol müsabakaları, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından hep 'yüksek riskli' maçlar kategorisinde gösteriliyor.

lig tv
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=23145
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Veled » Cum Tem 20, 2007 15:25

Totti'den Milli veda

İtalya Serie A takımlarından AS Roma'nın golcü futbolcusu Francesco Totti, İtalya Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı.



Totti, bugün yaptığı açıklamada, milli takımda bundan sonra oynamayacağını belirterek, uluslararası futbol arenasından çekildiğini söyledi.

"Gök Mavili" formayla 58 maça çıkan ve 9 gol kaydeden Totti, Almanya'da geçen yıl yapılan Dünya Kupası'nda şampiyon olmalarının ardından bir süreliğine milli takımı bıraktığını açıklamıştı. Totti, bugün ise milli formayı bir daha giymeyeceğini belirtti

lig tv
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=23143
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Veled » Cum Tem 20, 2007 15:28

Şahin gözü futbol için deneniyor

Son olarak İngiltere'de yapılan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda hayata geçirilen, "şahin gözü" teknolojisi, artık yeşil sahalardaki hakem kararlarını da etkileyecek.



Futbolda topun kale çizgisini geçip geçmediği yönündeki tartışmalara son vermek isteyen otoriteler, bir yandan futbol topunun içine çip yerleştirmekle meşgulken, diğer yandan da tenis ve krikette halen uygulanmakta olan "şahin gözü" teknolojisini araştırıyorlar.

Topun çizgiyi geçip geçmediğini optik sensörlerle tespit ederek grafikleyen ve maçın hakemlerine ileten "şahin gözü" teknolojisinin denemeleri İngiltere Premier Ligi takımlarından Reading'in antrenman sahasında deneniyor.

"Şahin gözü" teknolojisini geliştiren Paul Hawkins, sistemin ilk kez Premier Lig'de denenmesi için çalışmalarını sürdürürken, acelesi olmadığını, sistemin mükemmel şekilde çalışıp çalışmadığını test etmeden kurulmayacağını söyledi.

"Halen gidilecek çok uzun bir yolumuz var" diyen Hawkins, "Sistemi geliştireceğiz ve test edeceğiz. Topu, farklı açılardan gol çizgisine gönderip her alanda da işleyip işlemediğine bakacağız. Mükemmelliği yakalamaya çalışıyoruz. En iyiye ulaşınca zaten sistem kullanıma hazır olacak" dedi.

Gol çizgisine kameralar yerleştireceklerini kaydeden Paul Hawkins, "Her kalede en az 4 kamera olacak. Yaklaşık 60 kamerayla sistemi deniyoruz. Kameralar, topla ilgili kaydettikleri tüm görüntüleri maç yetkililerine aktaracak" diye konuştu.

Sistemin tenis ve kriketten farklı işleyeceğinin altını çizen Hawkins, teniste uygulanan "şahin gözü" teknolojisi grafiklerinin belli bir süre geçtikten sonra ve televizyonlar da dahil tüm korta yayınlandığını, futbolda ise bu sürenin daha kısa olması gerektiğini belirtti. Gol çizgisinden elde edilen görüntülerin anında maç yetkililerine ulaştırılacağını ve hakeme itiraz gelmeden bu teknoloji sayesinde tartışmalı pozisyonların çözüleceğini savundu.

Premier Ligi temsilcilerinin gelecek haftalarda sistemi deneyeceklerini de vurgulayan Hawkins, "Şahin gözü" teknolojisinin maçları yavaşlatmayacağını aksine tartışmalı pozisyonlarda futbolcuların itiraz süresinde kaybettikleri zamanı engelleyeceğini ifade etti.

lig tv
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=23140
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Ayberk » Cmt Tem 21, 2007 9:47

"Totti İtalya'yı hep onurlandırdı"

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete milli takımı bıraktığını açıklayan Roma kaptanı Francesco Totti'nin bugüne kadar sergilediği performansla kendilerini hep gururlandırdığını belirtti.

"Bir oyuncu Azzurri formasını bıraktığını açıkladığında bu asla iyi haber olamaz. Bu açıklamayı yapanın Totti ayarında bir oyuncu olması haberin üzüntü verici etkisini arttırır. Francesco Totti'nin bu kararı tuttuğu takım ne olursa olsun her İtalyan futbolseveri üzmüştür ancak şu kesin olarak bilinmelidir ki Totti milli takım formasını giydiği dönemde hep mücadelenin ve azmin sembolü olmuştur."

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete milli takımı bıraktığını açıklayan Roma kaptanı Francesco Totti'nin bugüne kadar sergilediği performansla kendilerini hep gururlandırdığını belirtti.


http://www.ajanspor.com/futbol/italya/h ... dirdi.html
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

İletigönderen Ayberk » Cmt Tem 21, 2007 9:49

Mesut Özil ilk golünü attı!

Alman Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından FC Schalke 04'te oynayan Türk kökenli futbolcu Mesut Özil, Avusturya'da başlayan U-19 Avrupa Şampiyonası'nda Alman Milli Takımı formasıyla mücadele ederken takımının tek sayısını attı.

KİCKER adlı spor dergisi, FC Schalke 04´ün Bundesliga´daki şampiyonluk mücadelesi nedeniyle Mayıs ayındaki eleme maçlarında Alman Milli Takımı´nda yer alamayan Mesut´un, U-19 Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Frank Engel için hücumu destekleyen orta saha oyuncularının önemli silahlarından biri olacağını yazmıştı.

Mesut, dergiye yaptığı açıklamada, FC Schalke 04 ile ligde şampiyonluğu kılpayı kaçırdıklarını hatırlatarak, ´´Şimdi Avrupa Şampiyonluğu´nu istiyorum. Tüm takım arkadaşlarım buna inanıyor. Bunu başaracak güçteyiz´´ dedi.

Genç futbolcu, Avrupa Şampiyonası´nda Almanya´nın yanı sıra İspanya, Portekiz ve Fransa´nın şampiyonluk için favori olduklarını ifade etti. Teknik direktör Engel'in şans verdiği Mesut dün gece başarılı performans çizerek takımımın tek golünü atarken, Fransa son dakikalarda attığı golle beraberliği sağladı. Almanya halen U-19 Avrupa Şampiyonası'nda lider olarak bulunuyor.

[img]http://www.ajanspor.com/resim/mesut_ozil01.jpg[/img]

http://www.ajanspor.com/futbol/almanya/ ... _atti.html
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

İletigönderen Ayberk » Cmt Tem 21, 2007 9:51

UEFA'dan Mesut Özil'e övgü!

UEFA'nın düzenlediği 19 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Almanya formasıyla mücadele eden Türk asıllı oyuncu Mesut Özil, Rusya maçında oynadığı başarılı futbolla, UEFA'nın resmi sitesi olan uefa.com'da övgü aldı.

Avusturya'da düzenlediği 19 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Almanya formasıyla Rusya'ya karşı mücadele eden ve takımının 3-2 kazandığı karşılaşmada, bir gol atan ve oynadığı futbolla herkesi kendine hayran bırakan Mesut Özil'e uefa.com'dan övgü dolu sözler geldi. Almaya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Schalke 04'te forma giyen 18 yaşındaki Türk asıllı futbolcu Mesut Özil için UEFA editörleri "Almanya'nın iftiharı" yorumunda bulundular ve bu yorumu haber başlığı yaptılar.

UEFA'nın haberinde, Mesut Özil'in "Bu şampiyonayı kazanmayı çok istiyoruz ve buraya kazanmak için geldik" sözlerine de yer verdi. Özil, UEFA'ya yaptığı açıklamalarda ayrıca, Fenerbahçe ve Barcelona takımlarında forma giymeyi arzuladığını da ifade ederken, Almanya adına milli formayı giydiği için de gurur duyduğunu söyledi. Özil, oyun stilini geliştirerek yaşıtları içerisinde Avrupa'nın en iyi oyuncusu olmak istediğini belirtti.

UEFA'nın Haberde ayrıca, Mesut Özil'in, Eylül ayında milli formayı giymeye başladığını ve teknik direktör Frank Engel'in kilit oyuncularından biri olduğu da hatırlatıldı. UEFA editörleri Özil'in geçtiğimiz sezon 19 Bundesliga maçına çıkarak, Schalke'yle olan sözleşmesini 2009 yılına kadar uzattığına da vurgu yapıldı.

http://www.ajanspor.com/futbol/almanya/ ... _ovgu.html
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

İletigönderen Ayberk » Cmt Tem 21, 2007 9:51

[img]http://www.ajanspor.com/resim/oliverkahn_top01.jpg[/img]

Kahn bırakıp antrenör olacak!

Bayern Münih'in tecrübeli file bekçisi Oliver Kahn, önümüzdeki sezon sonunda profesyonel futbol hayatını noktalayacağını ve Asya'da kaleci antrenörlüğü yapacağını açıkladı..

Almanların tecrübeli kalecisi Oliver Kahn, yaşlandığını söyleyerek önümüzdeki sezon sonunda futbol yaşantısını noktalayacağını belirtti. Kahn, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "39 yaşıma yaklaşıyorum. Artık eldivenlerimi asmayı ve Asya'ya gitmeyi planlıyorum. Asya'da kaleci antrenörlüğü yapacağım. Onların bana ihtiyacı var. Çin, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerde çok sayıda arkadaşım var. Oradaki insanların kafa yapıları benim gerçekten hoşuma gidiyor. Bu fikri uzun yıllardır planlıyorum ve bu beni heyecanlandırıyor" dedi.

Kahn, projeleriyle ilgili olarak detay vermekten ise kaçındı.

Japonya ve Güney Kore'de düzenlenen 2002 Dünya Kupası Finalleri'nin en değerli oyuncusu seçilen 38 yaşındaki Kahn, 86 kez giydiği Almanya Milli Takımı formasına ise 2006 Dünya Kupası Finalleri'nin ardından veda etmişti.

Oliver Kahn, 1994 yılından beri Bayern Münih forması giyiyor. Tecrübeli file bekçisi, kariyerini başka bir takımda bitirip bitirmemesi konusunda ise açık ve net konuşarak, "Kesinlikle 2007-2008 sezonuna kadar buradayım. Başka bir takımda kariyerimi noktalamam benim için gerçekten gülünç bir durum olur" diye konuştu.

http://www.ajanspor.com/futbol/almanya/ ... lacak.html
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

İletigönderen Ayberk » Cmt Tem 21, 2007 9:54

"İLERİDE İSTANBUL'U DÜŞÜNEBİLİRİM"

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Schalke'in golcü futbolcusu Kuranyi, ileride bir İstanbul takımında forma giyebileceğini söyledi. Yıldız futbolcu, "Şu an için kesinlikle transfer düşünemem çünkü Schalke'deyim" dedi..

Son günlerde gündemi meşgul eden transfer haberleri için çok açık konuşan Kuranyi, "Beğenilmek ve birileri tarafından istenmek güzel bir şey. Ama benim kontratım devam ediyor. Şu anda Schalke'den ayrılmayı düşünmüyorum. Fenerbahçe iyi bir takım. İyi futbolcuları var. Roberto Carlos yıldızlarından sadece biri. Lincoln benim çok iyi arkadaşım. Şu ana kadar İstanbul ile ilgili çok güzel şeyler anlattı. İlerde neden olmasın? Bir İstanbul takımında oynayabilirim" dedi.

Kuranyi, Fenerbahçe'yi mi, Galatasaray'ı mı tercih edersin sorumuza ise "İkisi de büyük takım. İsim vermek doğru olmaz. İleride düşünebilirim. Şu an için kesinlikle düşünemem çünkü Schalke'deyim. Kontratım devam ediyor ve burada yapmam gerekenler var, hedeflerim var" cevabını verdi.

http://www.ajanspor.com/futbol/almanya/ ... lirim.html
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

İletigönderen Ayberk » Cmt Tem 21, 2007 9:55

[img]http://www.ajanspor.com/resim/umitozat_koln_imza1.jpg[/img]

Koch'tan Ümit Özat'a övgü!

Alman 2. Lig takımlarından FC Köln'ün Teknik Direktörü Christoph Daum'un yardımcı antrenörü Roland Koch, Fenerbahçe'nin eski kaptanı Ümit Özat'a övgüler yağdırdı.

Haber: Tolga GÜRSOY/DHA

Koch, "Ümit tek kelimeyle mükemmel bir oyuncu. Uzun yıllar Fenerbahçe'de kaptanlık yapmış ve bu süre içerisinde tüm oyuncuların takdirini kazanmış tam bir profesyonel. Sadece ortaya koyduğu futbol kalitesiyle değil, takım içinde uyumu sağlayan ve yönlendirici kişiliği olan şahsiyetli bir oyuncu" dedi.

Yeni oluşturdukları kadronun sağlam ve güçlü bir yapıya sahip olduğuna da dikkat çeken Roland Koch, antrenmanlarda, yaptıkları özel karşılaşmalarda yeni kadroyla daha atak ve hücuma dayalı bir oyun çıkarmalarının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

http://www.ajanspor.com/futbol/almanya/ ... _ovgu.html
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

İletigönderen Ayberk » Cmt Tem 21, 2007 9:55

Slomka'nın Hamit ve Lincoln üzüntüsü!

Almanya Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından FC Schalke 04 takımının teknik direktörü Mirko Slomka, Hamit Altıntop ve Lincoln'un, takımdan ayrılmalarından dolayı büyük boşluk oluştuğunu söyledi.

Slomka, Bundesliga'nın resmi internet sitesi için verdiği röpörtajında, Hamit ve Lincoln'un geçen sezon her zaman ilk onbirde yer alan oyuncular olduklarını ifade ederek, ''Hamit ve Lincoln, takımdan ayrılınca büyük boşluk bıraktılar. Bunu belki yakın bir gelecekte fark edeceğiz'' dedi.

Her iki oyuncunun da geçen sezon iniş ve çıkışları olduğunu, ancak özellikle Hamit'in son karşılaşmalarda çok iyi oynadığını ve kendini iyi sergilediğini belirten Slomka, Hamit'in, Bayern Münih'de de iyi bir rol oynayacağına inandığını söyledi.

Lincoln'un de nadir bulunan çok iyi bir oyuncu olduğunu kaydeden Slomka, Lincoln'a Galatasaray'da başarılı olması temennisinde bulundu.

Slomka, iki oyuncunun ayrılmasından sonra takımı güçlendirmek için iyi oyuncular transfer ettiklerini sözlerine ekledi.

AİLTON'A TÜRKİYE'DEN YENİ TEKLİF
Beşiktaş'ın eski Brezilyalı futbolcusu Ailton, Türkiye'den yeni bir teklif aldığını söyledi.

Ailton, Berlin'de yayınlanan B.Z. gazetesine yaptığı açıklamada, bu sezon Bundesliga'ya yükselen FC Hansa Rostock takımıyla görüşmelerin sürdüğünü belirterek, ''Hansa Rostock benimle ilgilendiği için memnunum, ancak henüz hiçbir şey tamam değil. Umarım gelecek hafta her şey tamam olur. Ancak Türkiye'den de bir teklif var'' dedi.

Ailton, ''Gerçekten Türkiye'ye dönmek istiyor musunuz'' şeklindeki bir soruya karşılık da ''Türkiye'ye karşı hiçbir şeyim yok. Sadece Beşiktaş ve teknik direktör Tigana ile sorunum vardı'' şeklinde cevap verdi.

Almanya'da uzun bir süre oynadığını hatırlatan Ailton, Almanya'da herkesin kendisini tanıdığını, bir ya da iki yıl daha oynadıktan sonra Brezilya'ya dönmek istediğini belirtti.

İsviçre'de 13 karşılaşmada 8 gol attığına da dikkati çeken Ailton, Hansa Rostock'a gitmesi durumunda en az 10 gol atma garantisi verdiğini sözlerine ekledi.

http://www.ajanspor.com/futbol/almanya/ ... ntusu.html
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

İletigönderen Ayberk » Cmt Tem 21, 2007 9:56

Luke Young Boro yolunda

Tuncay Şanlı'nın yeni takımı Middlesbrough, Championship ekiplerinden Charlton'la Luke Young için 2.5 milyon Pound karşılığında anlaşmaya vardı. Oyuncuyla da anlaşan Boro sağlık kontrolü sonrası Young'a imza attıracak.

(Ajansspor Dış Haberler Servisi)

Tuncay Şanlı'nın yeni takımı Middlesbrough, Championship ekiplerinden Charlton'la Luke Young için 2.5 milyon Pound karşılığında anlaşmaya vardı. Oyuncuyla da anlaşan Boro sağlık kontrolü sonrası Young'a imza attıracak.

2001 yılında Tottenham'dan 4 milyon Pound karşılığında alınan Luke Young 6 sezonda Charlton'da 200'den fazla maça çıktı. Middlesbrough'yla anlaşan Young için eski hocası Charlton Menajeri Alan Pardew "Premier League'de oynamak istemesini anlıyorum ve saygıyla karşılıyorum. Onun boşluğunu Yassin Moutaouakil dolduracak" dedi.

http://www.ajanspor.com/futbol/ingilter ... lunda.html
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

İletigönderen Ayberk » Cmt Tem 21, 2007 9:57

[img]http://www.ajanspor.com/resim/tuncay_Southgate05.jpg[/img]

TUNCAY BASIN ÖNÜNE ÇIKTI!

Fenerbahçe'den İngiltere'nin Middlesbrough takımına transfer olan Tuncay Şanlı, İngiliz ekibinin menajeri Gareth Southgate ile birlikte basın karşısına çıktı. Milli futbolcu, yeni takımına katkıda bulunmak için bütün yeteneklerini sahaya yansıtacağını söyledi.

Middlesbrough Kulübü menajeri Gareth Southgate, bugün Tuncay'ı ingiliz basınına takdim etmek üzere basın toplantısı düzenledi. Son derece mutlu görüntü sergileyen Tuncay, İngiliz gazetecilerin sorularını son derece rahat bir edayla yanıtladı.

Kendisine ''hoşgeldin'' diyerek ilk soruyu yönelten gazeteciye ''siz de hoşgeldiniz'' yanıtını veren Tuncay, böylece yeni çevresini benimsediğinin işaretlerini verdi.

Middlesbrough'u neden seçtiği sorusunu, yeni kulübünün istekleri doğrultusunda her şeyi kendisine sağladığını ve bu seçiminden dolayı pişman olmayacağını hissettirdiğini belirterek yanıtlayan Tuncay, ''Geldiğim andan itibaren her türlü yardımı yaptılar. Her şeyi sağladılar, bunun için burayı tercih ettim'' dedi.

Eski kulübü için Şampiyonlar Ligi'nde oynadığını hatırlatan ve ''burada da bu mümkün olabilir mi'' diye soran bir gazeteciye, ''tabii ki takımımın hedefleri doğrultusunda her türlü katkıyı yapmaya hazırım. Middlesbrough daha önce UEFA'da oynamış bir takım, bundan sonraki hedeflerine ilerlerken ben de kendilerine her türlü katkıyı sağlayacağım'' yanıtını verdi.

Viyana'ya gittiğinde kendisini teknik direktörünün karşıladığını, bunu hayatı boyunca unutmayacağını, söz konusu jestin kendisini sonsuz mutlu ettiğini anlatan Tuncay, henüz takım arkadaşlarıyla diyaloğunun tam olmadığını, ilk işinin İngilizce öğrenip onlarla ve hocalarıyla tam diyalog kurmak olacağını ifade etti.

Tuncay Şanlı, Middlesbrough'da mutlu olmaması halinde bir başka Avrupa takımını mı yoksa Türkiye'yi ve belki de eski takımını mı tercih edeceği yolundaki bir soruyu, ''Şu anda o dönemde olmadığım için bir şey söylemek zor. İstediğim ortamdayım ve son derece mutluyum, burada daha da mutlu olmak için de elimden geleni yapacağım'' diye yanıtladı.

''İngiltere'de futbol oynamak senin için ne anlama geliyor'' şeklindeki bir soruyu, ''İngiliz futbolunu TV'de zevkle izliyordum. Burada olduğum için mutluyum. Zor bir lig. Ancak oynarken de izlerken yaşadığım zevki almak için buradayım, o zevki tatmak istiyorum'' diye yanıtlayan Tuncay, takımına katkıda bulunmak için bütün yeteneklerini sahaya yansıtacağını, yeteneğiyle ve yüreğiyle Middlesbrough'da olacağını vurguladı.

Arkadaşlarıyla tanıştığını, yeni takımının futbolcularının çok yetenekli olduklarına inandığını belirten Tuncay, ''Heyecanları ve istekleri çok fazla. Üst sıralarda olmayı istiyorlar. Bu takımın istediği üst sıralara gelebileceğini ve benim de bu mutluluğu paylaşacağımı umuyorum'' dedi.

Tuncay, transferinden önce İngiltere'de futbol oynayan Emre Bölezoğlu ile görüş alışverişinde bulunduğunu, ancak transfer kararını alırken kimseden etkilenmediğini, kararı tümüyle tek başına aldığını ifade etti.

Takım arkadaşı Yakuba'nın ayrılma ihtimalinin hatırlatılması üzerine onun iyi bir oyuncu olduğunu, ayrılmasını istemediğini belirten Tuncay, bir Londra kulübü yerine niye Middlesbrough'u seçtiği yolundaki bir soruyu da ''Benim için önemli olan büyük güzel bir şehir değil, futbolun olduğu, beni isteyen ve kendimi mutlu hissettiğim bir yerde olmak'' diye cevapladı.

Kendisine yeni bir gol rekoru hedefi koyup koymadığını sorulması üzerine de Tuncay, elinden geldiği kadar çok gol atacağını, ancak asıl hedefinin sadece gol atmak değil, takımın başarısı için gerekeni yapmak olduğunu ifade etti.

Middlesbrough menajeri Gareth Southgate ise Tuncay'ın bir haftadır takım arkadaşlarıyla birlikte antrenmana çıktığını, bu yeni transferden büyük heyecan ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

Gazetecilerin soruları üzerine, Tuncay'ın sağ kanat, sol kanat, forvet ya da orta sahada oynayabildiğini, çok iyi karakterli bir oyuncu olduğunu belirten Southgate, yıldız futbolcuyu nerede değerlendireceklerine dair kararını ise açıklamadı.

Tuncay'ın İngilizcesinin de hızla ilerlediğini, daha çok şeyi anlayıp konuşmaya başladığını belirten Southgate, Tuncay'ın 43 kez milli olmuş iyi bir futbolcu olduğunu, ülkesinde en büyüklerden biri olarak tanındığını ve onu takımına kattığı için büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.

Transfer ücretleri konusundaki bir soruyu yanıtlarken, fiyatın önemli olmadığını, Tuncay için gereken her şeyin yapıldığını, onun da takımına iyi entegre olduğunu ifade eden Greth Southgate, Tuncay'ın ve kendilerinin aynı isteklilikte olmasının transferi mümkün kıldığına işaret etti.

Tuncay'ın önemli bir skorer olduğunu, bu alanda en iyilerden biri durumunda bulunduğunu da belirten Southgate, yeni futbolcusuyla birlikte kameralara uzun uzun poz verdi.

http://www.ajanspor.com/futbol/ingilter ... cikti.html
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

İletigönderen Ayberk » Cmt Tem 21, 2007 9:58

[img]http://www.ajanspor.com/resim/seoul_manchester08_1.jpg[/img]

ManU Güneş'i yaktı!

Şenol Güneş'in takımı FC Seoul, Mancsheter United karşısında farklı bir yenilgi aldı. Güneş'in ekibi Ferguson'un Kırmızı Şeytanları ile karşılaştığı özel maçta, 4 golle yıkıldı..


Sir Alex,Ferguson'lu Manchester United, Şenol Güneş'in çalıştırdığı FC Seoul'un konuğu olarak Güney Kore'de bir dostluk maçı oynadı.

Oyuna çok hızlı başlayan ManU mücadeleyi adeta ilk 20 dakikada koparttı.

Kırmızı şeytanlar, 6. dakikada Cristiano Ronaldo ile maçın gol perdesini açarken, 19. dakikada Chris Eagles ve hemen ardından da 21. dakikada Wayne Rooney'in golleri geldi.

Bir anda farka giden Manchester bu gollerle rahatlarken, Şenol Güneş'in ekibi Seoul de bu şokla birlikte toparlanamadı.

İlk yarı bu skorla tamamlanırken, 61. dakikada Patrice Evra maçın skorunu belirleyen 4. golü kaydetti: 4-0.

http://www.ajanspor.com/futbol/ingilter ... yakti.html
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

İletigönderen Ayberk » Cmt Tem 21, 2007 9:59

[img]http://www.ajanspor.com/resim/emre_yakin.jpg[/img]


"Beni bırakmayı düşünmüyorlar!"

İngiltere'nin Newcastle United takımında forma giyen Emre Belözoğlu, yeni hocası Sam Allardyce sorun yaşadığı ve takımdan gönderileceği yönündeki söylentilere noktayı koydu. Milli futbolcu, hocasıyla bir sorunun söz konusu olmadığını belirterek, "Beni bırakmayı kesinlikle düşünmüyorlar" dedi.


Lig TV'de Futbol Gündemi adlı programa telefonla bağlanan Emre şu açıklamayı yaptı:
"Sakatlığım vardı ve 1 haftadır kulüpteyim, tedavi altındayım. Benim bildiğim bir şey yok. Menajerimle yaptıkları görüşmelerde beni bırakmak istedmediklerini söylediler. Kulübümden bana söylenen, teklifler var ama kesinlikle bırakmayı düşünmüyorlar. Ama önümüzdeki günler neler getirir bilmiyorum.

Hocayla aramda bir problem olduğunun söylenmesi komik. Hocayla sadece 2 kez yüz yüze geldim. Nasıl sorun olacak?" diye konuştu.

Yıldız oyuncu, sakatlığı hakkında ise "Yeni yeni toparlanmaya başladım. Tam performans oynamam için 1-1.5 ay zaman var" dedi.


http://www.ajanspor.com/futbol/ingilter ... orlar.html
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Futbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x